Ok Panie i Panowie potrzebuję waszej pomocy. Ukończyłem żmudny proces odkładania
pieniędzy i chciałbym zakupić konsolę. Teoretycznie stać mnie na każdą choć nie
ukrywam, że wolałbym nie wydawać 1,4k PLN na rozrywkę w tych ciężkich czasach.
Oprócz pomocy w wyborze potrzebuję również podpowiedzi, wskazówek gdzie kupować,
gdzie nie kupować. Sklep? Allegro?
Generalnie, pomimo posiadania w miarę mocnego PCta skłaniam się bardziej ku X360 co
nie jest zbyt dobrym wyborem bo przecież większość gier z Xa wychodzi na PC. Kolejny
problem to zapowiedź nowego iksa. Kupić teraz taniejącą Elitkę czy poczekać na tego
Slima? Normalnie zastanawiał bym się nad sensem zakupu konsoli obecnej generacji ale
wspomniana zapowiedź Microsoftu utwierdziła mnie w przekonaniu, że ta generacja pożyje
jeszcze ze 2-3 lata, inaczej chyba nie wydawali by nowego iksa, nie?
Brakuje mi pomysłów na pytania więc liczę na jakąś burzę mózgów i komentarze
użytkowników obu konsoli. Wyjątkowo z chęcią zapraszam do dyskusji Dona

(mówiłem,
że nie jestem chorym z nienawiści fanboyem PC i że prędzej czy później zakupię konsolę i
oto nadszedł ten czas

). To co może pomóc to moje preferencje: exclusivy
zdecydowanie bardziej pasują mi z X'a, grywam w RPG, action RPG, FPP z elementami
RPG, wyścigi, sportowe, wszystko z licencją Star Wars

. Cenię głównie klimat, fabułę nie
akcję i fajerwerki (to po co mi konsola?

). Nie stronię od multiplayera, nie wykluczam
inwestycji w XLive Gold. Raczej nie porywają mnie slashery (więc argument bierz PS3 bo
jest God of War III możecie sobie darować, tak samo jak argument że seria Halo rządzi). Z
racji tego, że nie mieszkam sam i wszyscy domownicy są mniej lub bardziej zapalonymi
graczami to gry ze split screenem i porządnym co-opem również mnie interesują. Ostatnia
prawdopodobnie przydatna rzecz: konsola będzie podpięta pod LCD 42'' przez HDMI. TV
nie jest żadnych wysokich lotów, 60Hz, obsługa 1080p, taki standard generalnie. Aha,
Blueray jest mi zbędny więc również ten argument odpada. Z góry ostrzegam, że nie
interesują mnie opinie ludzi ślepo zapatrzonych w jedną konsolę tylko rzeczowe
argumenty.
Ok, mam nadzieję, że mi jakoś pomożecie