Gość: kamil777 IP: *.aster.pl 10.01.08, 23:51 Witam! Słyszałem, że od momentu zakończenia jazd trzeba przystąpić w ciągu pół roku do egzaminu, w przeciwnym razie cały kurs przepada. Czy to prawda? Pozdrawiam! Kamil Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linia.frontu Re: "Termin ważności" kursu 11.01.08, 08:46 Gość portalu: kamil777 napisał(a): > Witam! Słyszałem, że od momentu zakończenia jazd trzeba przystąpić w ciągu pół roku do egzaminu, w przeciwnym razie cały kurs przepada. Czy to prawda? Pozdrawiam! > Kamil Kamilu, co za pomysł! :) Wszystkie kursy po 1998 roku są ważne - i są ważne do odwołania przez Ministra Transportu, Twój też, możesz sobie zdawać za 3 lata, tylko już nie będą mieli Twoich papierów w ośrodku egzaminowania i będą musieli przysłać je z powrotem. Po zdaniu teorii państwowej masz pół roku na praktykę - potem kończy Ci się ważnośc teorii i musisz zdawać jeszcze raz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia do lini frontu IP: *.eranet.pl 11.01.08, 12:28 chyba wkradł ci się błąd kursy robione po licu 1990 roku są aktualne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Hmmm 11.01.08, 21:08 Gość portalu: gosia napisał(a): > chyba wkradł ci się błąd kursy robione po licu 1990 roku są > aktualne !!! Nie, ja naprawdę tak myślałam. Możesz mi wrzucić jakąś podstawę prawną? :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika28.06 Re: "Termin ważności" kursu 26.05.08, 10:58 Ja mam podobne pytanie.Do egzaminu przystąpiłam,ale nurtuje mnie pytanie czy musi być ciągłość przystępowania do egzaminu??jeśli miałam 25 kwietnia i do tej pory się nie zapisałam to czy może stracić ważność?? Z góry dziękuję i liczę na szybką odpowiedź:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: "Termin ważności" kursu IP: 217.98.251.* 26.05.08, 19:30 nie stracisz żadnej ważności i wcale też nie musi być ciągłości ;) mam kumpele która kurs zaczęła na początku zeszłego roku i teraz będzie zdawać kolejny egzamin.. ciężko było z kasą i dlatego..tylko jest tak że jak minie pół roku od poprzedniego egzaminu to twoje papiery wracają do wydziału komunikacji pod który ty podlegasz i wtedy tam idziesz prosisz o ponowne wysłanie papierów do wordu no i wtedy jak już papiery tam są to możesz się zapisac na kolejny egzamin pozdr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skumbria Re: "Termin ważności" kursu IP: *.cst.tpsa.pl 03.06.08, 11:43 to ja się podłączę pod pytanie - z tego, co przeczytałam wynika, że jeśli skończyłam kurs w 2001 roku, ale oblałam egzamin państwowy (teoria), i od tamtej pory nie walczyłam dalej, to mogę zdawać ponownie egzamin już bez konieczności robienia kursu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: "Termin ważności" kursu 03.06.08, 11:52 zrobilam kurs jakies 7-8 lat temu, papiery wlozylam do szuflady i zapomnialam o sprawie. przypomnialam sobie w tym roku - zanioslam papiery do wordu (nawet badania lekarskie byly wazne po tylu latach) zapisalam sie na egzamin, po zdaniu praktycznego zapisalam sie 20 stycznia na jazdy doszkalajace a 5 marca odebralam prawko. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: "Termin ważności" kursu 03.06.08, 11:59 Gość portalu: skumbria napisał(a): ...mogę zdawać ponownie egzamin już bez konieczności > robienia kursu? _____________________________________________ Jeżeli tylko raz zawaliłaś Egzamin z teorii, to masz jeszcze dwa podejścia bez konieczności doszkalania. Jedyny problem, to to, że Twoje "papiery" zostały już dawno odesłane do Wydz.Komunikacji wg. miejsca zamieszkania(podanego na wniosku)i tam musisz sie po nie zgłosić z Prośba o przesłanie do wskazanego przez Ciebie Ośrodka Egzaminowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skumbria Re: "Termin ważności" kursu IP: *.cst.tpsa.pl 03.06.08, 12:20 dzięki za informacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś