Witam.
Piszę, ponieważ poszukuję dobrej gry komputerowej, która by mnie wciągnęła i pozwoliła cieszyć się komputerową rozrywką przez pewien czas. Sama nie gram zbyt często, nie znam się na grach i nowościach, gdyż do tej pory miałam do czynienia tylko z kilkoma tytułami, które wypróbowałam i bardzo lubię do dzisiaj.
Dlatego proszę o pomoc w wyborze tytułu (tytułów? czekam na wszelkie propozycje dopasowane do mojego opisu). Poszukuję gry, która byłaby grą fabularną, to znaczy miałaby jakąś ciekawą fabułę, scenariusz, który byłby uzależniony też w części ode mnie i od moich wyborów.
Może to być kryminał, jakaś przygodówka... byle nic krwawego, żadnych misji polegających na zgładzeniu przeciwników i dotarciu gdzieś tam oraz żadnych horrorów, czyli gier, które mają dostarczyć adrenalinę.
Oczywiście, wskazane jest, aby gra była ciekawa i trzymała czasem w napięciu, ale żeby bardziej polegała na myśleniu, rozwiązywaniu tajemnic, odkrywaniu czegoś, która by wymagała spostrzegawczości, bystrości (np. jak coś się przeoczy, to nie można wyjść z danego pomieszczenia, albo należy pomóc jakiejś postaci, ale trzeba samemu wpaść na to, w jaki sposób i znaleźć odpowiednie rozwiązanie).
Może trochę namąciłam, ale tytułów w sklepach jest mnóstwo, a patrząc na to forum, mam wrażenie, że przebywa tu wielu miłośników i znawców gier, wobec czego mogę poprosić o pomoc

Prosiłabym o podanie tytułów gier, według Was najlepszych, które pasowałyby do mojego opisu, a ja potem sama wybiorę. Bo jeśli mam dokonać inwestycji i poświęcić na tą grę czas, to musi być to coś sprawdzonego.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, jakby pojawiły się jakieś pytania szczegółowe, to odpiszę