Dodaj do ulubionych

Jaką wybrać grę

29.07.10, 23:24
Witam.

Piszę, ponieważ poszukuję dobrej gry komputerowej, która by mnie wciągnęła i pozwoliła cieszyć się komputerową rozrywką przez pewien czas. Sama nie gram zbyt często, nie znam się na grach i nowościach, gdyż do tej pory miałam do czynienia tylko z kilkoma tytułami, które wypróbowałam i bardzo lubię do dzisiaj.

Dlatego proszę o pomoc w wyborze tytułu (tytułów? czekam na wszelkie propozycje dopasowane do mojego opisu). Poszukuję gry, która byłaby grą fabularną, to znaczy miałaby jakąś ciekawą fabułę, scenariusz, który byłby uzależniony też w części ode mnie i od moich wyborów.

Może to być kryminał, jakaś przygodówka... byle nic krwawego, żadnych misji polegających na zgładzeniu przeciwników i dotarciu gdzieś tam oraz żadnych horrorów, czyli gier, które mają dostarczyć adrenalinę.

Oczywiście, wskazane jest, aby gra była ciekawa i trzymała czasem w napięciu, ale żeby bardziej polegała na myśleniu, rozwiązywaniu tajemnic, odkrywaniu czegoś, która by wymagała spostrzegawczości, bystrości (np. jak coś się przeoczy, to nie można wyjść z danego pomieszczenia, albo należy pomóc jakiejś postaci, ale trzeba samemu wpaść na to, w jaki sposób i znaleźć odpowiednie rozwiązanie).

Może trochę namąciłam, ale tytułów w sklepach jest mnóstwo, a patrząc na to forum, mam wrażenie, że przebywa tu wielu miłośników i znawców gier, wobec czego mogę poprosić o pomoc smile Prosiłabym o podanie tytułów gier, według Was najlepszych, które pasowałyby do mojego opisu, a ja potem sama wybiorę. Bo jeśli mam dokonać inwestycji i poświęcić na tą grę czas, to musi być to coś sprawdzonego.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc, jakby pojawiły się jakieś pytania szczegółowe, to odpiszę smile
Obserwuj wątek
    • metalowy_wentylator Re: Jaką wybrać grę 03.08.10, 14:43
      Salut,

Najpierw moge tylko rozczarowac, do tego podforum to zwykle tylko automatyczne
      spamboty zagladaja. Wielkich dyskusji w okregu wielbicieli medium nawet google
      nie znajdzie.
      Co do tematu, to mysle ze pomogly by tutaj przyklady ulubionych gier.
      Dodatkowo takze system na ktorym te gry powinny dzialac, pc czy konsole ?

Lecz wnioskujac z podanych opisow moge polecic "Machinarium" - stworzone przez
      "Amanita Design", takze mozna zagrac na probe, na
      machinarium.net/demo/
      . Gra wymaga spostrzegawosci, poczucia humoru i wiele serca. smile

• marasbone Re: Jaką wybrać grę 17.09.10, 13:21
      Polecam gry typu rpg, zapewniają najdłuższą rozgrywkę, nawet nowe (a w przypadku fpsów czyli strzelanek, ukończenie gry zajmuje dwa, góra trzy wieczory). W rpgi możesz grać nawet miesiąc, jeśli nie odkryjesz wszystkich questów. Po za tym fabularnie najbardziej wciągają. Polecam wiedźmina, polską gierkę, uznaną za najlepszą gre roku (tego w którym wyszła, nie pamiętam teraz smile ). Zobacz na swiatekgier.pl , bo tam widziałem ją najtaniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka