Dodaj do ulubionych

Demon's Souls online problem!

20.08.10, 16:50
Witam.
Wreszcie po długim czasie udało mi się zdobyć DS.
Jednak po wejściu do gry (wer.PAL) nie widzę innych graczy i nie mogę zostawiać
wiadomości.Przy logowaniu nie wyskakują żadne błędy gra serdecznie wita mnie w online
mode i na tym kończy się moje doświadczenie sieciowe.Może jest ktoś na poly kto miał/ma
taki problem lub gra aktualnie i nie ma takich problemów.

Swoją drogą kumpel który ma X-a (ja też mam) prawie zmoczył gacie widząc tę grę,chyba
kupi trójkę. tongue_out
Obserwuj wątek
    • sora_no_iro. Re: Demon's Souls online problem! 20.08.10, 18:50
      No coś jest nie tak. Serwery niby działają bo po zalogowaniu dostałem informacje że moje komentarze zostały ocenione, ale już nowych ustawić nie mogę. Nie zauważyłem też żadnej biegającej duszy, a i inwazja innego świata zakończyła się niepowodzeniem, gdyż żadnego nie znalazłotongue_out Trzeba czekać po prostuscared
      • skyfon Re: Demon's Souls online problem! 21.08.10, 10:09
        Jesli masz router sprawdz czy wszystko jest dobrze poustawiane, mialem podobnie w wersji us i po przawidlowym skonfigurowaniu routera wszystko zaczelo smigac bez problemow. Grajcie koniecznie online, coop i spotkania z BP - bezcennesmile.
        • sora_no_iro. Re: Demon's Souls online problem! 21.08.10, 12:31
          osobie z platyną nie musisz pisać takich rzeczy ;P dsa odpalilem tylko żeby sprawdzic i nie dzialalo, niewiem jak teraz
    • bakanin Re: Demon's Souls online problem! 21.08.10, 13:52
      Mam router i kartę sieciową oba sposoby nie dają rady.W routerze odblokowałem potrzebne
      porty i dalej nic.Chyba nie zostało mi nic innego jak popytać się mojego dostawcy neta.
      • sora_no_iro. Re: Demon's Souls online problem! 21.08.10, 17:31
        Ale po co? Chyba neta w konsoli masz. Jeśli dasz radę połączyć się z psn/ grać multi w inne gry, to koniec teorii ze źle skonfigurowanym routerem. Ja też mam router, w grę normalnie grałem, tłukłem bossów w party, byłem atakowany przez black phantomy graczy , sam też odwiedzałem inne światy w poszukiwaniu walki itd, ale wczoraj gdy sprawdziłem, nie widziałem żywej duszy, chociaż samo połączenie z serverem działało. Wszędzie miałem pure white tendency i dostałem komunikat o trzykrotnym ocenieniu mojej wiadomości. Nie widziało tylko innych graczy i nie mogłem nic napisać. Jak jest teraz nie sprawdzę, bo grę miałem pożyczoną.
    • bakanin Re: Demon's Souls online problem! 21.08.10, 21:54
      Problem w tym że jestem połączony(radiówka,konsola na kablu,3Mb/s) z PSN i
      nic.Sprawdziłem jeszcze na dwa sposoby,byłem u kumpla (radiówka,wifi 3Mb/s) który ma
      router i wszystko śmiga jak należy.Byłem także u innego kolegi (tepsa,kabel 1Mb/s z hakiem) z
      moją konsolą podłączyłem i.....wszystko śmiga idealnie.
      U mnie wszystkie inne gry online chodzą,tylko Demon's nie.
      Wypytam w poniedziałek mojego dostawcę neta.
      Jak w końcu wszystko się wyjaśni to napiszę o co chodziło,może komuś zaoszczędzi to czasu i
      nerwów.
      • bialy0021 Re: Demon's Souls online problem! 22.08.10, 01:36
        nie wiem skad u was taki problem. wlasnie sprawdzilem i wszystko jest ok - moge
        zostawiac wiadomosci, widze innych graczy etc. nawet przed chwila napadlem na
        kogos (jak sie okazalo na 3 jumperow niestety, ale mniejsza).
    • bakanin Re: Demon's Souls online problem! 23.08.10, 17:14
      Problem rozwiązany!
      Okazało się że sama gra blokowała pakiety (bodajże IP) i trzeba je było zmienić,sam nie
      byłbym w stanie tego zrobić.
      Masakr, na szczęście spoko goście,zabrałem konsolę ze sobą i na miejscu mi wszystko
      pozmieniali.
      Teraz do boju. Noob Thief S.lv.19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka