adzi71 13.12.10, 11:37 Cześć, szukam komputera stacjonarnego który udźwignie sporo gier np. Gta IV na full.Cena tak najlepiej do 4 tysięcy.Pomożecie coś znaleźć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usuwator Re: Wybór komputera 13.12.10, 13:26 taa pomozemy, ode mnie adresik www.komputronik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: Wybór komputera 13.12.10, 13:42 Z doświadczenia wiem, że złożenie takiego ps3, które udźwignie takie gry jest możliwe za dużo, dużo mniej niż 4 tyś złotych, więc potwierdzam, to dobry pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
michgre82 PS3, a co z TV? 13.12.10, 13:50 No, PS3 fajny pomysl , juz bym dawno miał. Ale mały szczegół - nie mam TV... Więc ciułam na zestawik kino domowe + ekran + rzutnik fullHD+ PS3 + mediaPC. Ale to minumum 12kPLN Odpowiedz Link Zgłoś
michgre82 5z dla mnie 13.12.10, 13:49 www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_grudzien_2010?page=0,9 ALE: 0) Nie kupuj teraz kompa tylko po świętach, oszczędzisz minimum 10% 1) 4Gb RAMu zamiast 6 2) Zamiast 1Tb dysku kup 2 np 250 albo 500, koniecznie 7200 obr i zestaw w RAID 0. Przyrost prędkości wszystkiego będzie niesamowity. 3) Dokup mały dysk SSD (nawet 16GB) na OS. Odpowiedz Link Zgłoś
mikilll Re: Wybór komputera 13.12.10, 13:51 Polecam kupić laptopa, bo kompów stacjonarnych to obecnie nikt już nie używa. Odpowiedz Link Zgłoś
michgre82 Laptop do grania tylko przy dużym budżecie 13.12.10, 13:59 Nigdy laptop nie osiągnie takiej wydajności w grach jak stacjonarka przy takim samym budżecie. Laptop do grania ma sens od 9000PLN gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi Re: Laptop do grania tylko przy dużym budżecie 15.12.10, 21:02 Sorry, ja używam. Nie cierpię laptopów, bo mi się palce plączą, kiedy muszę szybko pisać. Choć już czasem jestem o krok od poddania się... Ale mam nadzieję, że szybiej wynajdą power-komórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fijau Re: Wybór komputera 13.12.10, 15:38 mikilll napisał: > Polecam kupić laptopa, bo kompów stacjonarnych to obecnie nikt już nie używa. Buahahahaha! Nie wiem jak ten Nikt, którym piszesz, ale Ja używam nadal! Odpowiedz Link Zgłoś
zaytzev Re: Wybór komputera 13.12.10, 13:57 GPU - teraz chyba najlepiej wychodzi Radeon hd6870, bo równie mocna NVidia zje Ci połowę budżetu. Sam będę niedługo wymieniał swoją hd4870 na tą. Odpowiedz Link Zgłoś
pushpull Re: Wybór komputera 13.12.10, 21:25 zaytzev napisał: > GPU - teraz chyba najlepiej wychodzi Radeon hd6870, bo równie mocna NVidia zje > Ci połowę budżetu. Sam będę niedługo wymieniał swoją hd4870 na tą. Kurcze. Ty wymieszniasz hd4870 na coś mocniejszego, a ja ostatnio wymieniłem GF7600gs na hd4670 (nic lepszego na agp nie znalazłem, tak AGP ) I całkiem szczęśliwie mi z tym Odpowiedz Link Zgłoś
mr.ktosiek Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:00 Procek 4 rdzenie 3.0 ghz obojętnie jakiej firmy, 4 giga DDR3, gtx460 1GB, tania płyta asrocka, jakiś dysk, cdrom, oryginalny windows 7 i wszystko chodzi na full przez najbliższe 3 lata (poza wynaturzeniami typu crysis, metro, najnowszy 3dmark i inne badziewia gdzie programiści dali plamę). Odpowiedz Link Zgłoś
maciuch333 ekmm 13.12.10, 14:03 Po pierwsze nie pytaj sie na forum "specjalistów" GC, bo tu (pomijając kilka osób) jest siedziba niekompetentych trolii.. Za 4K znajdziesz wielu chętnych do złożenia zestawu, który bedzie TOBIE konkretnie odpowiadał. Mozesz dać ogłoszenie na oferia.pl albo zapytać sie kolegi/koleżanki. ale nie tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
adzi71 Re: ekmm 13.12.10, 14:12 Masz racje.Hasło komputer ! Odzew ps3 ! <facepalm> Okej, dzięki.Myślałem o już złożonym komputerze, normalny sklepowy, czy z allegro.Ewentualnie zobaczę czy ktoś mi złoży. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: ekmm 13.12.10, 14:21 adzi71 napisał: > Masz racje.Hasło komputer ! Odzew ps3 ! <facepalm> > > Okej, dzięki.Myślałem o już złożonym komputerze, normalny sklepowy, czy z alleg > ro.Ewentualnie zobaczę czy ktoś mi złoży. Moim zdaniem kupować "gotowca" nie warto. Rozejrzyj się po ofertach w okolicy, często sklepy mają kalkulatory cen na stronach. Porównasz sobie i sam wycenisz, a na miejscu (albo przez gg) będziesz mógł jeszcze poddać swój wybór ocenie. Konkretnych cen Ci nie podam, bo nie wiem skąd jesteś, a to - jak podejrzewam - może mieć znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
strzyka_w_kolanie Mój sprzęt 13.12.10, 16:49 Daje radę przy wszystkich obecnych grach, w 1080 FullHD na full detalach* Intel Core2 Quad Q9550 @ 2.83 (stock) 4 gigi ramu grafika: ATI 4870 1Gb - wsparcie dla DX11 i innych bajerów do tego odpowiednia płyta główna, aby pasowała do procka, żadnych tam bajerów, dyski dwa seagate'y po 320Gb, Windows Vista (legalny!) i jedziesz. Aha - NIE POLECAM komputronika - tam jest drożej. Ja kupowałem sobie zawsze w: sklepwgk.pl, ale to ceny sobie możesz porównac na skapiec.pl P.S. I nie słuchaj konsolbojów - oni się srają po majtach bo sprzęty im się starzeją, a PC wracają powoli do łask. *) AAx4 bo więcej i tak nie zobaczysz różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
bochrap Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:11 Polecam rejestrację, pogrzebanie bądź założenie tematu na tym forum: www.forumpc.pl/index.php?s=f7f2bf8531679b87e0cf2f7987ba3a0c&showforum=90 Z pewnością znajdziesz tam szukane informacje. Jeśli nie to na pewno Ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
gyenia Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:16 Zainwestuj 16 PLN i kup grudniowy CD-Action. Jest tam podanych kilka gotowych konfiguracji (modele płyt, kart graficznych dyski itp.) w różnych przedziałach cenowych. Dobry komputer, taki na którym wszystkie nowości chodzą w wysokich rozdzielczościach kupisz poniżej 3 tys. a to co Ci zostanie musisz zainwestować w monitor, klawiaturę, myszkę i inne peryferia. Co do monitora, to z kolei w listopadowym numerze jest duży test monitorów. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ewentualnie, jak nie chcesz kupować gazety, to daj znać, przeklepię tutaj to co tam polecają. Odpowiedz Link Zgłoś
adzi71 Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:20 Okej, dzięki.Co myślicie o tym: allegro.pl/komputer-4x3-4ghz-ddr3-4g-gtx-460-1gb-hdd-1tb-raty-i1356740497.html Wybór monitora też jest dla mnie trudy w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
bochrap Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:24 NIE KUPUJ GOTOWYCH ZESTAWÓW NA ALLEGRO!!! Przeszukaj forum które Ci poleciłem. Pozwoli Ci to oszczędzić sporo pieniędzy a na pewno złożysz pewny i wydajny sprzęt na kilka lat. Gotowce z Allegro to najgorszy z możliwych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
bochrap Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:27 forum.purepc.pl/Co-kupic-f59/Zestawy-Komputerowe-na-Grudzien-2010r-t247005.html Tu masz aktualnie polecane zestawy komputerowe, łatwo możesz sobie coś złożyć Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:25 adzi71 napisał: > Wybór monitora też jest dla mnie trudy w razie czego. Zależy na jakim przedziale cenowym Ci zależy. Moim zdaniem monitory Eizo warte są każdych pieniędzy, ale stosunkowo niezłe monitory do gier np. Asusa możesz kupić za pół ceny Eizo. Wcześniejsza rada z przyglądnięciem się testom w CD Action nie jest zła. Oczywiście, zawsze pogmeraj najpierw w sieci, przebicia cenowe potrafią zaskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
michgre82 Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:25 Crap. Połowa komponentów to no-name, czyli nagorszy shit. Kupując zestaw KAŻDY komponent musi mieć nazwanego i renomowanego producenta. Standard to wsadzenie porządnego procka i grafiki a reszta to szajs. Tutaj złomem jest za pewne wszystko poza prockiem i płytą. Odpowiedz Link Zgłoś
known2own Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:26 Poważnie rozważ jednak kupno konsoli. W GTA dużo przyjemniej się gra na padzie. No i zostanie ci jeszcze na cole i popcorn Odpowiedz Link Zgłoś
moskitpl Re: Wybór komputera 13.12.10, 14:57 A co za problem podłączyć dokładnie takie samego poda od Xboksa pod peceta? @adzi - Ja również polecam Ci sugerowanie się poradnikiem na serwisie PurePC, gdzie masz zestaw jaki Ciebie interesuje. I szczerze radzę Ci skorzystać z oferty sklepu esc.pl, zawsze tam robię zakupu i ceny mają w miarę niskie. I co ważne to możesz poprosić ich o złożenie zamówionych komponentów i przysyłają Ci gotowy komputer do domciu. Podłączasz do prądu i pod monitor i masz gotowego kompa do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
known2own Re: Wybór komputera 13.12.10, 17:23 "A co za problem podłączyć dokładnie takie samego poda od Xboksa pod peceta?" Problem żaden, ale jest pewna różnica - jakieś 3tys. PLN Odpowiedz Link Zgłoś
maciuch333 allegro 13.12.10, 14:28 Raczej CPU Intela, do tego jak ktoś słusznie wskazał dyski RAID ( a juz na pewno nie 5400) i jak masz siano - ssd na system. to tak na 1 rzut okiem Odpowiedz Link Zgłoś
break-thru re: Wybór komputera 13.12.10, 15:29 Tak tylko na szybko z punktu widzenia serwisanta to napiszę czego mniej więcej unikać: - ktoś polecił tanie płyty AsRocka, jest bardzo dobry powód czemu są tanie - najwięcej PC na tych płytach wraca do serwisu jeszcze na gwarancji (przynajmniej u nas) - odpowiedni zasilacz - naprawdę nie chcesz wydać 4 tysiaków, żeby za moment wymieniać połowę "bebechów" kompa - tak samo jak nie chcesz oszczędzać na zasilaniu, nie chcesz oszczędzać na obudowie, która Ci udusi sprzęt ze względu na słabe chłodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
mukero320 a 13.12.10, 16:09 chciałbym ci pomóc ale powiedz jeszcze: czy w skład zestawu ma wejść: monitor myszka klawiatura karta dzwiękowa inna niż zintegrowana czy obudowa to głównie walory estetyczna czy cena/jakość wykonania mam rozumieć że nie odczuwasz potrzeby/nie planujesz się zajmowac OC (overclockingiem) Odpowiedz Link Zgłoś
bezmian Re: Wybór komputera 13.12.10, 17:50 pcstore.pl kupilem tam komputer pcs satan za 2400 zl Odpowiedz Link Zgłoś
mr.ktosiek Re: Wybór komputera 13.12.10, 19:14 Jakbym miał kupować teraz kompa (skupmy się na samej jednostce centralnej), to bym sobie sklecił coś w tym stylu: 1. AMD ATHLON II X4 640 BOX / 3.0 GHz, AM3 - Odpowiedz Link Zgłoś
orgazm_proboszcza Re: Wybór komputera 13.12.10, 20:25 wbrew opiniom da się grać na laptopie, byle g*wno za 2k z grafiką ATI HD5650 pociągnie "klasyki nextgenów" jak Dead Space, Mirrors Edge, Bioshock, nie mówiąc o wszelakich NFSach i FIFAch. a mocniejszy laptop do gier z grafą 5850 to np MSI GX640 Jeśli jednak szukasz blaszaka, to polecam portal Pure PC PieCyk ma tę zaletę, że można go rozbudowywać, Dlatego nie słuchaj rad "o jakiejś taniej płycie ASRock" -kup dobrą płytę pod nową platformę Intela -do tego "Jakiś" procesor (np tani i5 albo nawet i3), później wymienisz na i7 -przewiewna obudowa (min 2 wiatraki 12 cm) -4GB szybkiej pamięci 1600Mhz (niby wykorzysta ją dopiero i7 ale nie będziesz sprzedawał później połowy zawartości pudła przy skromnym upgradzie) -Naprawdę dobry zasilacz o wystarczającej rezerwie mocy, gdyby cię kiedyś naszło tanio kupić GTXa 480 -Grafika ATI HD 6850 - nowy model, niski pobór mocy -Karta dźwiękowa (Asus Xonar/Creative Xfi) naprawdę dużo ludzi o tym zapomina (nawet Alienware w standardzie raczą nas integrą, lol) -Dysk SSD na partycję systemową, kilka wymagających / Aktualnie przechodzonych gier, -Dysk 650GB/1TB 7200rpm na dane, starsze gierki, a jak chcesz chwalić się światu, to 2 niezależne dyski aby jeden był na użytek FRAPs -Nagrywarka DVD -czytnik kart pamięci / przedni panel na eSATA dla dysków zewnętrznych - Odpowiedz Link Zgłoś
isweepi esc.pl 13.12.10, 21:49 tańszego sklepu nie znajdziesz w necie chyba, a jest sprawdzony i polecany. Sam kupiłem tam kompa i działa jak marzenie moja konf to -i5 760 -płyta asus p7p55 -radek 6870 - 4 G ramu patrioty 1600 dysk 500 zasilacz ocz 600 i pare innych dupereli za cene 3300 z monkiem i systemem 4,2 sprawuje sie to tak: F NV: na maxa wszystko w 1920 x 1080 i nie tnie sie a an x 4 i aa x16 wiedzmin max sacred 2 max metro ustawienia wysokie 1920 x 1080, an x 4, aa 4 teselacja właczona i 34 klatki srednio, wystarcza by komfortowo grać nie mecząc oczu i przejść cała grę ( myslałem ze bedzie gorzej . Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll Re: esc.pl 14.12.10, 10:18 Do tego dodałbym budę Cooler Master no i płyta P-55 jest bezkonkurencyjna,sporo można na niej podkręcić i jest pod każdy procek intela od i3 po i7 ,reszta się zgadza mam podobną konfigurację Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll Re: esc.pl 14.12.10, 10:24 zapomniałem dodać P-55 LanParty może być O.C.Edition Odpowiedz Link Zgłoś
moskitpl Re: Wybór komputera 14.12.10, 11:56 Ale jak ktoś CHCE kupić komputer to raczej trudno mu polecić konsolę, czyż nie? Nie mam nic przeciwko konsolom (do niedawna miałem X360, ale sprzedałem kuzynowi bo maszynka się ostatnim czasy tylko kurzyła), ale też nie mam zamiaru namawiać kogokolwiek na wybór, którego SAM bym dokonał, bo to wcale nie oznacza, że dla kogoś innego te wybór byłby dobry. Każdy ma prawo samodzielnie podejmować decyzje dotyczące własnych oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Wybór komputera 15.12.10, 16:26 też nie za bardzo kumam o co chodzi z tym polecaniem konsol. To tak jakby na forum motoryzacyjnym ktoś się zapytał "mam tyle, a tyle kasy, chcę kupić dobry sportowy wóz, macie jakieś pomysły" a pierwsza osoba odpowiedziała "kup sobie VW Golfa, kosztuje 3x mniej a też jeździ przecież" Odpowiedz Link Zgłoś