Dodaj do ulubionych

Sega Mega Drive - itp retro konsole

19.01.11, 19:06
Ciekawi mnie czy w erze plaskich tv, HD i dzwieku dolby itp, itd jest jeszcze ktos kto od czasu do czasu postanawia zamiast wlaczyc 360/ps3/wii gdzies lezaca i kurzaca sie sege lub snesa. Niedawano zauwazylem kolesia na targu ktory mial na sprzedaz SMD, od razu przypomnialy mi sie dziesiatki godzin spedzonych przed ta konsola, wiec bez zastanowienia kupilem ja za przyslowiowego £1 big_grin. Na razie buduje kolekcje gier mam wszystkie sonic'i i Streets of Rage suspicious
Obserwuj wątek
    • rock307 Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 20.01.11, 09:56
      Jasne że gram przynajmniej ja. Ostatnimi czasami wyciagnełem z szafy Dreamcasta i SMD gram praktycznie we wszystko co mam pod ręką od golden axe po battle suadronwink a na Dreamcascie króluje Ultimate Fighting Championship hehehe dobra prosta zabawa we dwie osoby przy piwku i brak skomlikowanych kombinacji jak to jest w dzisiejszych grach typu ufc.
      • ff_fan Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 20.01.11, 18:48
        Nigdzie nie moge znalezc 32x i mega cd w normarlnej cenie masz moze jakies pojecie gdzie szukac?
        • rock307 Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 08:21
          "ff_fan" 32X kolega właśnie chyba ma wystawione na allegro bodajze coś koło 240zł niestety takie ceny powodowane są tym iż 32x pojawia się bardzo rzadko. A niestety ja swojego jakoś narazie niechcem sprzedać. Ewentualnie moge się jeszcze podpytać lub szepnąć aby ceny była niższawink. A dziś po pracy gramy hardcorowo wyciągam Odyssey 2001 i ciśniemy w pongawink
    • energy90 Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 20.01.11, 23:49
      ja ostatnio na psx pocinam w Vagrant Story i gram w nią godzinkę albo dwie dziennie wink
    • rivriet Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 20.01.11, 23:50
      A emulator GBA i SNESa na Androidzie się liczy? tongue_out
    • strajker92 Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 00:07
      mój blaszak przypomina starą konsolę, więc w sumie tak : p
    • karolu Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 00:10
      Ja często gram na GameCubie. Ogólnie to moja ulubiona konsola poprzedniej generacji. Mario Smash Football jest dla mnie nieśmiertelny smirk
      • enjoyyourlife Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 26.01.11, 00:47
        Sonic i Theme Park big_grin
    • dobrehehe Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 00:17
      "erze HD" "wii"

ee? big_grinbig_grin
    • rashef Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 00:49
      Ja niestety nie, z retro ostal mi sie ino nieczytajacy cart'ow Nes. uncertain No chyba ze liczy sie Virtual Console, wtedy tak, mam pokazna kolekcje tytulow na karcie SD i gram nawet czesto. Ostatnio Tactics Ogre na N64.
      • vaderpl Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 00:54
        U mnie to uzależnienie ",GameCube,Ps2,Amiga 1200(hdd),Snes,Nes,TurboGrafx-16,,Sega Genesis,Sega Dreamcast ,PC-stare gry" nie licząc x360 i ps3
      • ma.cz Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 09:30
        Z tym nieczytające cartów NES, może nie być tak źle jak myślisz. Zainwestuj w.. wódkę i wyczyść mocno styki, najpierw w cartach, a jeśli to nie pomoże w gnieździe cartów konsoli.
    • 7mruvek Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 00:56
      N64, SNES, PS1, GBA z retro na razie i bardzo przyjemnie się gra smile Zwłaszcza, że w dzieciństwie nie miałem okazji wink
    • kawka Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 01:37
      Jako że jestem miłośnikiem retro, to gram tylko na klasykach smile
      Przed TV najwięcej czasu poświęcam GC i PS2, jeśli jest okazja to wyciągam również SNES i gramy razem z kuzynem m.in. w ISS Deluxe big_grin
      Z kieszonkowych konsolek sporo gram na GBA, GB i DS (powoli można już zacząć mówić o tym jako "retro").
    • cyniczne_oko Gram w gry z PSX na PS2 21.01.11, 06:29
      Gram w gry z PSX na PS2. Powód - świetne fabuły. Przyklady - Suikoden 1,2, Final Fantasy 1-9, Chrono Cross, Chrono Trigger, Breath of Fire 3,4; Od jakiegos czasu stare gry maja swoje remake na PSP ( Star Ocean 1,2; Final Fantasy Tactics; Persona 1 ) i wtedy oczywiscie przesiadam sie na przenosna ( przenosna w teorii, jest kabelek podpiety pod telewizor i gram z obrazem jaki jest poorownywalny z PS2 ). Jak juz wczesniej wspomnialem powodem sa fabuly. Moim ulubionym gatunkiem gier jest RPG ( wlacznie ze strategy RPG ) i tutaj sie o wiele bardziej liczy dopracowanie przebiegu historii niz fajerwerki na ekranie. co nie zmienia faktu ze bardzo chetnie widzialbym remake starych gier na nowe sprzety z udoskonalona grafika, muzyka itp.
    • axi0mat Jasne ze gram na starych konsolach :) 21.01.11, 07:49
      Grajacych na starym sprzecie jest calkiem sporo. To ostatnio dosc popularne hobby. Wystarczy spojrzec chocby na serwisy o tematyce retrogrania. Zainteresowanym tematyka polecam:
      www.retroage.net
      • ma.cz Re: Jasne ze gram na starych konsolach :) 21.01.11, 09:20
        to ja polecam: www.RetroGames.pl wink)
    • ma.cz Od czego zacząć 21.01.11, 09:28
      Jeśli ktoś nigdy nie grał na sprzęcie starszym niż PS2, a chciałby spróbować, warto, aby w pierwszej kolejności sięgnął po SNES, SMD, a dalej NES. Konsola typu Atari 2600 są już zdecydowanie dla zaawansowanych miłośników retro, choć nadal wychodzą na nią gry
    • fisz96 Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 13:30
      Po prostu klasyki nie da się zastąpić ja gram na konsolach starszych ode mnie big_grin
    • zwirz Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 15:02
      Ja poszukuje Makarona big_grin z chęcią bym pograł sobie w Chu Chu Rocket, czy Shenmue.

A tak to często pogrywam sobie na GBC, którego dostałem pewnego razu jak byłem w podstawówce.
    • gulip Re: Sega Mega Drive - itp retro konsole 21.01.11, 18:39
      pomyślcie o emulatorach na PC tam nawet chodzą gry z automatów.
      kiedyś na tym szalałem (i na automatach a później na emulatorach)
      super zabawa i świetny klimat

pamiętam że emulator dreamcasta nazywał się chankast czy jakoś tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka