Dodaj do ulubionych

Gry są głupie

28.03.11, 13:10
Witajcie,
możecie mnie zjeść, ale o jakiej grze bym tutaj nie czytał, to jest ona skazana u mnie na porażkę. Przed chwilą widziałem posta użytkownika brum75 i jestem w podobnym stanie. U mnie tylko problem jest taki, że ja nie lubię idiotycznych gier (filmów zresztą też, dlatego do kina praktycznie nie chodzę). Modern Warfare sobie dzisiaj włączyłem, po 3. misji dałem spokój, bo poza bieganiem ze super zaawansowanych sprzętem nic tam nie ma. Próbuję Black Ops - jeszcze większa żenada, poza nawalaniem totalne zero. Co z tego, że ładnie wygląda jak sama gra (czyt. fabuła) naciągana?
Ostatnio grałem tylko w dwie gry: Mafię 2 i nową Cywilizację. Na tą pierwszą czekałem dwa lata i też się zawiodłem, ale grałem, bo byłem ciekaw historii, jak się rozwinie itp. Chociaż gra od strony fabularnej też tyłka nie urywa, taki średniak. No ale trochę się wkręciłem w zdobywanie osiągnięć i tak gram. Cywilizacja to moja miłość i 5-tka jest naprawdę dobrą grą, ale też mi się już lekko przejadła. Ileż razy można grać w jedno i to samo? Może na MP bym coś dłużej posiedział, ale kogo bym nie pytał ze znajomych, to nie gra w Civ, ludzie wolą jednak bieganie z karabinkami...
SWAT 4 mi się bardzo podobał, to jedyny FPS, przy którym spędziłem trochę czasu. I Kameleon też był ciekawy, Fahrenheit genialny do pewnego momentu, później fabuła była naciągana. A reszta? Dlaczego gry są ogólnie takie głupie? Pełne jakichś stworów? Nie da się zrobić ciekawej gry na bazie rzeczywistości? Czy ludzie może potrzebują takich głupich gier, żeby móc gdzieś uciec i zgrywać super bohatera?
Obserwuj wątek
    • ugryz2 Re: Gry są głupie 28.03.11, 13:13
      P.S.: Do swoich gier nie wliczałem układanek typu World of Goo, Machinarium czy jakieś inne Braidy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka