GoĹÄ: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:33 Wiwat konkurencja! Kupiłem mixPlusa. Obym nie żałował. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Łasy Wojna o klientów usług przedpłaconych w komórkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:35 Ja skometuje to tak, wszystko zmierza w dobrym kierunku (np. spadek cen, naliczanie sekundowe), tylko ze zbyt wolno. Pozostaje czekac na czwartego operatora, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: caller PLUS to SCIEMA. PLUS na BAMBUS ! IP: 212.191.1.* 25.07.04, 23:13 nabijaja ludzi w butelke, kaza placic za uslugi, ktore inni oferaja za friko (np. wyswietlenie numeru dzwoniacego), a teraz wymyslili mixplus, podrobe ideamix. niech wymysla cos wlasnego i taniego, albo niech spadaja z rynku. PLUS NA BAMBUS. Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Plus jest 3 lata za murzynami.... 25.07.04, 23:29 Plus nic wymyślić nie może bo ma fatalną infrastrukturę techniczną (system bilingowy), nie ma hurtowni danych, którą by mógł analizować trendy wśród własnych klientów. No i mam menedżerów z klucza, którzy boją się o stołki jak ktoś wreszczie Plus kupi.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abc Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:50 Jak slysze, widze reklame tej badziewnej firmy (Plus GSM) to mnie kur... strzela. Jak przez 4 miesiace robili mnie w balona na rachunkach to po weryfikacji nawet uczciwego przepraszam nie uslyszalem, nie mowiac juz o karnych odsetkach. A gdy pomylkowo o jeden dzien wczesniej zerwalem dwuletnia umowe zaczeli straszyc mnie sadem i kazali zaplacic 650 zl za przedwczesne zerwanie umowy (a chodzilo doklanie o 1 -słownie jeden dzien). H.u..je jedne. Złodzieje. Ludzie nie kupujcie w tej firmie, - jest to nie tylko przestroga ale i prosba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: user ty chyba Murzyna nigdy nie widziałeś ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:43 A co do twoich doświadczeń, to mam dziwne podejrzenia, że podobna historia spotkałaby Cię także u pozostałych operatorów kom. Takie to już są instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jeszczePLUS Mam abonament Plusa i nie polecam, płacę więcej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 02:41 ...niż w POPie! PLUS 100 - nawet doliczając do tego 30 dodatkowych minut za 3 lata bycia w sieci, jest droższy(!) w przeliczeniu na minuty i smsy niż POP. nie mówię, już o naliczaniu sekundowym, za które trzeba dodatkowo płacić. Jedyna jaśniejsza rzecz, to fakt, że wymieniam telefony. Ale przecież to nie na tym miało polegać! Fakt dotowania telefonów nie miał czynić rozmów droższymi niż w prepaidach, tylko zobowiązanie się do płacenia co miesiąc jakiejś niemałej kwoty (koło 100zł u mnie) miał powodować, że rozmowy będą tańsze niż w Prepaidach. A jeśli sytuacja się utrzyma, to ja podziękuję lada chwila w październiku kończy mi się umowa. jak nic nie zmienią i nie dołożą dodatkowych minut (!! UWAGA nie prawdą jest, że co 18 miesięcy dostaje się dodatkowe minuty w PLUSIE!! po 4,5 roku w sieci nie dadzą mi już kolejnych - tak mi powiedzieli w infolinii) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zawiasa Re: Mam abonament Plusa i nie polecam, płacę więc 26.07.04, 20:40 Nie można obecnie przyrównywać telefonów na kartę do abonamentowych. Rozmowy z tych na kartę są tańsze, za to klienci abonamentowi mogą kupić telefon za przysłowiową złotówkę albo dostać je za darmo wymieniając punkty z programów lojalnościowych na m.in. darmowe telefony. Jak mozna mieć pretensje do Plusa że co miesiąc daje darmowe minuty skoro inni operatorzy tego nie robią? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 07:43 hey Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 07:47 Hey Abc, juz tak zrobilem ale niestety ERA od poczatku blamuje sie z poprawnoscia rachunkow. Naobiecywali rabatow, upustow ale nie uwzgledniaja tego w rachunkach. Stos faktur korygujacych, pelno maili do opiekuna biznesowego... Cos mi sie wydaje ze oni wszyscy nie dorosli do tego zadania albo zadanie ich przeroslo. Pozdrawiam PS A tak przy okazji, 250.000 abonentow z tego 1,5 miliona lipa ze wzgledu na blad techniczny - 4-ta seria kart nie rozlaczala rozmow!!!! i ERA musiala je po prostu wycofac i zniszczyc ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawiasa Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... 26.07.04, 20:34 rrj napisał: > Plus nic wymyślić nie może bo ma fatalną infrastrukturę techniczną (system > bilingowy), nie ma hurtowni danych, którą by mógł analizować trendy wśród > własnych klientów. No i mam menedżerów z klucza, którzy boją się o stołki jak > ktoś wreszczie Plus kupi.... Plus to najbardziej zawansowany techniczne operator: tylko w Plusie jest szybka transmisja danych (HSCSD) a nowości to możliwość oglądania programów telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: plusiak Re: Ale w PLUSIE masz 1. plus,nie musisz zanosic.. IP: *.euron.pl / *.euron.pl 26.07.04, 08:18 dokumentów o zatrudnieniu!!! jak w innych sieciach! Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: valdi310 Re: Ale w PLUSIE masz 1. plus,nie musisz zanosic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:43 W idei teraz też nie musisz Odpowiedz Link Zgłoś
virtuo Re: Ale w PLUSIE masz 1. plus,nie musisz zanosic. 09.08.04, 18:33 zanosić nie musisz ale mogą z tobą po prostu umowy nie podpisac właśnie ze względu na zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: voila SIMplus ok IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.07.04, 08:37 widać że cie podstawiła konkurencja, bo też nie gadasz nic nowego, nie mowisz w czym inni są lepsi, najeżdżasz bez ładu i składu. Poza tym za usługę wyświetlania nru płaci sie tylko w abonamencie, w SIMplusie jest za friko, WIEC JAK NIE WIESZ TO NIE GADAJ! Nie bede sie wypowiadać o abonamentowym plusie, bo sama mam tylko simplusa. I jestem bardzo zadowolona, bo bez wychodzenia z domu moge załatwić wszystko kondami, które wstukuje do telefonu (np. zeby włączyc i wyłączyc poczte glosowa, sprawdzic waznosc karty, zmienic jezyk i wiele WIELE innych). A koledzy z POPa z kazdą pierdołą muszą chodzić do salonu. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hoover Re: SIMplus ok IP: 193.24.24.* 26.07.04, 08:49 koledzy z popa nie musza z kazda pierdola chodzic do salonu.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieważne Re: SIMplus ok IP: *.neutron-it.com 26.07.04, 09:47 Np. aby wyłączyć pocztę głosową w tandetnym popie trzeba się prosić u pani Krysi z BOKu. W cywilizowanych sieciach takie rzeczy od zawsze robi się samemu z poziomu własnego telefonu. Ale Idea jest taka "przyjazna"... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pop Re: SIMplus ok IP: *.star.net.pl 26.07.04, 10:47 pierdoły gadasz-ja wyłączyłam poczte po wysłaniu maila,jak ktos ma komputer to nie musi nigdzie łazić.Pop jest najlepszy i wcześniej niż inne sieci wprowadził np darmową poczte w pre paidach! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: valdi310 Re: SIMplus ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:59 Nie trzeba się nikomu prosić, wystarczy wcisnac swoje hasło w odpowiednim momencie podczas połączenia z automatycznym BOK-iem i sprawa załatwiona. Nie ma z tym problemu. bo wszystko jest dokładnie objaśnione Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GPRSowiec TakTaka To Heyah zrobiła obniżki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.04, 12:11 to wprowadzenie Heyah spowowdowało obniżki, ale ja i tak nie porzucam taktaka dla heyah. A za chwilę już tak tak będzie mieć super ceny, połączenie będzie kosztować 77 groszy brutto, do tego już jest GPRS w niezłych cenach w TakTaku, jest nawet ten nocny taki jak w normalnej Erze. Dla mnie bomba i bardzo polecam, jak ktos nie ma dostępu do netu ze stacjonarki, a nawet zamiast stacjonarki! Odpowiedz Link Zgłoś
zawiasa Re: PLUS to SCIEMA. PLUS na BAMBUS ! 26.07.04, 20:31 Za aktywawnie numeru osoby dzwoniącej można płacić lub nie. Konkurencja nie daje takiej możliwości zaoszczędzenia pieniędzy wydawanych na tę usługę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Chwała za Heyah! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.04, 09:30 Cieszę że weszła Heyah, bo inaczej nadal byśmy płacili astronomiczne sumy w prepaidach. Gdyby PTC Era nie zaczęła tej rewolucji cenowej nic byśmy dziś nie mieli. I za to trzeba Erę docenić! A teraz to już dow yboru do koloru, co komu potrzeba. Ja na razie mam Heyah i wymieniać na inny nie zamierzam, już wszytskim dałam nowy numeri zamierzam przy nim pozostać, bo ceny są całkiem dobre!:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieważne Spóźniona wojna cenowa IP: *.neutron-it.com 26.07.04, 09:43 Taka wojna cenowa powinna odbyć się 2-3 lata temu. Wtedy jeszcze możba było by mnie przyzwyczaić do częstszych i dłuższych rozmów przez komórkę. Teraz jednak po 5 latach korzystania z telefonu komórkowego tylko wtedy, kiedy muszę, jest to już nawyk, że z komórki trzeba korzystać bardzo oszczędnie. Wszyscy trzej operatorzy są zbyt pazerni i na tym tracą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XKX Re: Spóźniona wojna cenowa IP: *.org / *.org 26.07.04, 16:55 Co prawda to prawda zreszta nawet teraz ceny wcale nie sa tak bardzo niskie - wez pod uwage drobna sprawe iz 80gr czy nawet 60 gr za min to wccale nie jest mało. Jescze duzo wody w Wisle upłynie nim ceny u naszych operatorów sie unormuja. A chyba wieki całe nim zbliza sie do cen np w takiej Finlandi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 212.160.172.* 28.07.04, 03:42 r Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janosik Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.tac.net 28.07.04, 22:36 Zygac mi sie chce jak czytam takie gowno - "prepaidow" Do szkoly bylo pod gorke Panie autorze? Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: s a w usa 5centow za minute IP: *.client.comcast.net 25.07.04, 23:15 jestescie okradani polaczki jak nikt na swiecie i jeszcze sie z tego cieszycie. Komorki w polsce sa zlodziesko drogie, jestescie najbardziej okradana nacja na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ats Re: a w usa 5centow za minute IP: *.3.14.vie.surfer.at 25.07.04, 23:38 ty jestes obrzydliwy i bez kultury sam jestes polaczkiem u nich a u nas jestes zerem wszo mala Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieUK Re: a w usa 5centow za minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:26 ameryku, kukuryku - zajadasz zywnosc modyfikowana genetycznie i moze nawet o tym nie wiesz. a powiedz moze cos o swoim systemie prawnym i przepisach sprzed wieku albo i lepiej. albo o calym tym infantylizmie... dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mio Moze bys napisal troche wiecej prawdy o USA? IP: *.catonv01.md.comcast.net 26.07.04, 01:55 A pozostale szczegoly o telefonii komorkowej w USA sa takie: 1. Oplaty takze za polaczenia odbierane (fajne co? zwlaszcza jak ci dzwonia telemarketerzy i za to tez musisz bulic) 2. Kupno normalnej komorki(nie pre-paid) wymaga albo posiadania historii kredytowej albo wplacenia sporego depozytu. 3. Wiele obszarow bez zasiegu (stany to duuuuzy kraj, ale brak zasiegu utrudnia zycie). 4. Debilne centra obslugi klienta. Pracownicy w tych centrach czesto nie wiedza, co to jest karta SIM (raz mi odpowiedzieli, ze platnosci kartami SIM nie przyjmuja; innym razem przelaczyli na 2-gi poziom supportu technicznego) 5. W wielu przypadkach amerykanskie komorki pre-paid, w Polsce uznane by byly za abonamentowe - tyle tam zobowiazan. Przykladowo w AT&T musisz co miesiac zasilac konto, albo wrecz czasami zmuszaja klienta do podania numeru karty platniczej, ktora bedzie obciazana co miesiac (to ma byc pre-paid? z polskim pre-paidem to ma tylko wspolnego platnosc z gory i koniecznosc zaplaty 100% ceny telefonu) Jako widac niekoniecznie jest tak slodko w "naszym wspanialym USA". A co do najbardziej okradanych nacji, to tak w ogolnosci Amerykanie powinni popatrzec na siebie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: usa polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.client.comcast.net 26.07.04, 02:00 ja im mowie ze w usa za minute 5 centow a ci idioci o wszystkim tylko nie na temat. co za banda pokomunistycznych polaczkow z pod bialo czerwonej choragiewki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mio Coz za wybiorcze myslenie IP: *.catonv01.md.comcast.net 26.07.04, 02:23 TCO telefonu (Total Cost of Ownership) to nie tylko stawka za minute :) Trzeba przeczytac wszystkie warunki umowy (takze te malymi literkami), aby sobie policzyc, ile to naprawde wychodzi (5c/min moze byc drozsze od 10c/min, ktore ja mam u swojego operatora :)). Ale "dumni, prawdziwi Amerykanie" przeciez nie beda sie znizali do ruszenia mozgownica, tylko beda wybiorczo wybierali fakty (niczym niejaki Moore) i beda uwazali, ze wiedza wszystko. BTW. Zanim zaczniesz cos mowic o bialo-czerwonej choragiewce, to zobacz sobie na adres IP osoby wysylajacej post (chyba wiesz, co to IP?), to dowiesz sie, skad ktos pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kowalsky Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.ipt.aol.com 26.07.04, 03:06 siedz cicho buraku azbestowy i sie nie odzywaj bo cie latino wy_rucha z roboty :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: >>:-/ Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:42 Uwielbiam takich ja ty, zakompleksieńców z jackowa, którzy wyjechawszy na kilka lat do USA mówią o "pokomunistycznych polaczkach". Tak bardzo już jesteś inny??? Jesteś jak Azbest z powieści Redlińskiego (o ile czytałeś tę książkę, bo tam w USA nie trzeba umieć czytać, wtedy płaci się 5 centów rozmowę... i 50$ za telefon) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: voila do usa IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.07.04, 08:42 widać kretynie jedyne co cie kreci to te 5 centów. To jedyne co potrafiłeś wyczytać z umowy, albo powiedział ci to kolega i w to uwierzyłeś. ty to jesteś polaczek, cale szczescie, ze tu w polsce są tylko polacy, a nie polaczki. Bo do takich jak ty to sie tu nie przyznają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: "usa" Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: 212.244.128.* 26.07.04, 09:09 spójrz na mój nick - na taką odpowiedż zasługujesz.Wystarczy!O ile co to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.s3group.com.pl 26.07.04, 09:13 Kolo, zastanow sie po co to piszesz ? Aby sobie zrobic dobrze? Jesli masz jakies kompleksy ze mieszkasz w US to idz do specjalisty. A jesli chcesz nas uswiadamiac jak to mamy zle piss off :-) pzdr al Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bangi Re: Nie wszystko jest najlepsze w Hameryce! IP: 129.81.192.* 26.07.04, 16:58 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jawiko Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.goldap.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 10:56 ... nie spod biało czerwonych chorągiewek, ale spod żółto-białej czyli watykańskiej chorągiewki, ... to ty nie wiesz że spod niewli komunistycznej polacy wpadli pod o wiele groźniejszą niewolę watykańskiego katolicyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: many Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:25 ty człowieczku jak coś ci nie pasi to spierdalaj do tych swoich stanów i wypad z tego forum ,skoro nie jesteś Polakiem,,,mam dość twoich spazmów,nie spełnionych marzeń i małych ambicji,wyjechałeś ,to tam żyj i zdychaj,nawet za 999.000 dolarów rocznie,tylko odwal się od mojego kraju,,,psie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pop Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 29.09.04, 12:32 zamknij się bo jesteś zwykłym debilem i nie myśl sobie,że będziesz tu podskakiwać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Knysza No właśnie, POLACZKU IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.04, 09:03 Jak ktoś tu dobrze napisał, to sam jesteś Polaczkiem w USA, bo chyba nie jesteś Amerykaninem, który nauczył się polskiego i postanowił tak nietaktownie się zachować na forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: He he he Re: a w usa 5centow za minute IP: *.era.pl 28.07.04, 11:13 Koleś 5 centów to 20 groszy Poza tym tyle to masz w najwyższym postpaidzie. A na dodatek płacisz za połączenia przychodzące. Ale że gupi jesteś to tak już pozostanie. Porównajcie sobie ceny np z NIEMCAMi 0,3Euro za minutę czy Szwajcarią 1 frank. Nawet teraz jest u nas taniej niż u Czechów. Skąd te mity o drogich komórkach w Polsce. A pojedźcie do Francji. Ani komórki fajnej za złotówkę nie ujrzycie ani niskich cen. I co wy buce na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andy Wojna o klientów usług przedpłaconych w komórkach IP: *.slovanet.net 25.07.04, 23:35 Operatorzy jeszcze maja powazne rezerwy. Narascie mogli by zjednolicic waznosc kart na rozmowy wychodzace bez wzgledu na kredyt standartowo na jeden rok jak to jest w innych krajach ( a nie krasc co juz bylo raz zaplacone jak na czas niedobije karty)Dodatkowo wprowadzic bonus za rozmowy przychodzace z innych sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.proxy.lucent.com 26.07.04, 09:34 Bonusy za polaczenia przychodzace z innych sieci w Polsce tylko prowokuja przestepczosc. Nie tak dawno wyczytalem w usenecie jak to domorosli "frikerzy" wlamali sie do skrzynki w bloku i nabili komus rozmowe na telefon Ery - 8 godzin, cala noc. Daje to max. bonus za polaczenia przychodzace. Oczywiscie tepsa teraz nie chce uznac reklamacji, ale to juz jest OT. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:48 złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
raczek 100 lat za murzynami 25.07.04, 23:52 ta wojna cenowa to czysta kpina z ludzi- ceny rozmów z telefonów komórkowych i tak są astronomiczne w porównaniu do innych krajów UE. Od 2 lat przebywam w Wielkiej Brytani i korzystam z komórki w jednej z tutejszejych sieci O2. Za rozmowę do tej samej sieci płacę 2 peny czyli jakieś 14 groszy, do innych operatorów 10 penów czyli 70 groszy a co najlepsze w sobotę i niedzielę mogę dzwonić z mojej komórki do Polski też za 2 peny czyli 14 groszy. Jak to się ma do cen za rozmowy w Polsce mając na uwadze że przeciętne zarobki są tu kilka razy większe niż w u nas w kraju....................... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Super DidżeJ Heniu Kto ustalil ze maja byc 3 operatorzy a nie 30? IP: *.enterpol.pl 25.07.04, 23:56 Ja to jestem ciekaw, kto ustalil, ze maja byc 3 operatorzy na rynku a nie np. 30. Mala Litwa ma 3 operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Kto ustalil ze maja byc 3 operatorzy a nie 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 07:53 No jak to kto? Warsiawskie zlodzieje oczywiscie, poprzednicy naumannow, millerow etc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pawel Re: Kto ustalil ze maja byc 3 operatorzy a nie 30 IP: 130.60.71.* 26.07.04, 09:59 Pojemnosc pasm na Litwie i w Polsce jest taka sama. Na 30tu fizycznych operatorow nie starczy kanalow radiowych: co z tego jak bedzie 30 jesli kazdy bedzie mial przeciazona siec. Oczywscie moze byc wiecej operatorow wirtualnych bazujacych na infrastruktorze kilku. Gość portalu: Super DidżeJ Heniu napisał(a): > Ja to jestem ciekaw, kto ustalil, ze maja byc 3 operatorzy na rynku a nie np. > 30. Mala Litwa ma 3 operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OFIARA DIALERA Re: stacjonarny na kartę? TE psa mówi NIE IP: 195.136.30.* 26.07.04, 00:26 Stan telekomunikacji polskiej dyktuje TP S.A. Ona ma monopol na 12 miliomów stacjonarnych. Ludziska płacą podatek za posiadanie telefonu w kwocie 47 zł i cieszą się z reklam telewizyjnych, że mają najtańsze połączenia z domowego! Karkulacja ekonomiczna mówi, co innego! Dzieki "DIALEROM" TE psa poprawia sobie wynik finansowy firmy! Na reklamacje w "BLĘKITNEJ LINI" I pisemnej odpowiada: SĄ IMPULSY TRZEBA PŁACIĆ! TAK WIĘC INTERNET I POŁĄCZEWNIA TP S.A. STAJĄ SIĘ NAJDROŻSZE W UŻYTKOWANIU! NA PROPOZYCJĘ UMOWY STACJNARNEGO NA KARTĘ:TE psa mówi NIE MA TAKIEJ USŁUGI! PO ODCIĘCIU DOMOWEGO MAM KOMÓRKĘ W Heyah! GORĄCO POLECAM ! TA IDEA JEST Z PEWNOŚCIĄ NIE DLA MNIE! PRZEMYŚLCIE TO SOBIE PRZED WYBOREM OPERATORA! POZDRAWIAM KOMÓRKOWCÓW I JESZCZE STACJONARNYCH! TAM- TAMY I GOŁĘBIE POCZTOWE TO TEŻ ŚRODKI TELEKOMUNIKACJI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alter SFERIA jest jeszcze , lepsza jakość transmisji... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 26.07.04, 08:27 a od października ma być moóliwość podłączenia faksu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gad cholerny Re: 100 lat za murzynami IP: *.crowley.pl 26.07.04, 09:43 raczek, też mam w uk o2 i nie jest wcale tak tanio - to jest chyba najdroższa sieć w uk. Tanie masz tylko rozmowy we własnej sieci, zadzwoń do innych to cie zczardżuje prawie funta za min, a rozmowy w weekendy do pl są po 5p za min (2 p jest tylko na papierze) - ja już to przećwiczyłem i jestem rozczarowany tym operatorem i chyba wrócę do Orange... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cyk Plus nie całkiem jest OK :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:31 Będziesz żałował. Ja mam już tylko jeden numer Plusa, bo... 8 lat. Ale miewałem więcej. Na szczęscie nie jestem zbyt gadatliwy. Faktem jednak jest, że różne zmiany w Plusie były łatwiejsze niż gdzie indziej. Choćby głupie wyłączenie poczty glosowej w Idei wymagało faksa, a tutaj zawsze było dostęne z aparatu. Ale to chyba ostania przewaga :(. M Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rusek Plus nie całkiem jest OK :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 01:41 Tak wiem coś o tym, sam mam SIMPLUSA i jak tylko kończy mi się kasa na koncie to automatycznie znika mi książka telefoniczna, mało tego nawet jak zapisałem numery w aparacie, to nic to nie dało bo pojawia się komunikat ODMOWA DOSTĘPU. Próbowałęm wkładać karte do innego aparatu i odwrotnie ale też nic to nie dało to jest największa wada PLUSA !! W żadnej innej sieci tego nie ma. DOdam jeszcze że od paru lat sądzę się w sądach z siecią ERA za dopisywanie numerów do rachunku...Zwykle rachunki przychodziły na około 200 złotych, z czego połowa to czas połączeń z WAPem szkoda tylko że mój telefon nie obługiwał WAPA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieważne Jasne, ale i tak jest najmniej "nie OK" z tej trój IP: *.neutron-it.com 26.07.04, 09:45 Miałem kiedyś abonament w Idei - jak tylko było można zwiałem do Simplusa i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wacuś Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 01:02 ...klientów abonamentowych. W Idei trzeba zamowic kilka zakręconych jak słoik dżemu pakietów dodatkowych, żeby cenowo zbliżyć się do poziomu Pop. Promocja goni promocję, kolejne cudowne pakiety nakładaja sie na inne równie wspaniałe - pół litra dobrego łyskacza temu, kto się w tym wszystkim połapie. Ostatnio dzwonił do mnie tzw. konsultant "z propozycjami nie do pogardzenia". Po kilku minutach rozmowy głowę miałem pełna nic nie mówiących mi nazw i kartkę z zanotowanymi cenami poszczególnych super ofert. Wyszło, ze jak zapłacę jakieś 250 złotych za aktywację ich wszystkich - wreszcie będę mógł tanio dzwonić. Zasugerowałem zakup młoteczka w promocji i super puknięcie w czoło. Przecież to jakaś szajba! Kolesi od obmyślania kolejnych "ułatwień" odłączyło już dawno od rzeczywistości. Czy oni słuzbowo jarają jakieś nielagalne rośliny? W innych sieciach jest chyba podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: exactly Re: Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 02:44 ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oszukany Re: Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:27 Wlasnie to samo powiedzialem nizej. Az sie musze z toba zsolidaryzowac, bo mnie cholera bierze przez ta dziadowska idee. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: voila Re: Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.07.04, 08:49 Z tego co wiem, to do klientów plusa nikt nie dzwoni z takimi super ofertami. Ale ma to swoje minusy - uzytkownicy nie maja pojecia o tym, ze np. zmieniły sie taryfy. Niektórzy sadzą że są w taryfie, która de facto nie istnieje od roku. Niby Plus pisze o tym w gazetce dołączanej do rachunku (bardzo fajnej notabene) ale niektórym to umyka. Najlepiej byloby to wypośrodkowac miedzy tym co robi idea, a tym czego nie robi plus: np. użytkownik sam by decydowal, czy chce zeby mu konsultant dzwonił, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wacuś Nie mam pretensji, że konsultant dzwonił! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 09:58 W końcu nie robi tego męcząco i upierdliwie. Niech dzwoni. Ale niech ma coś rzeczywiście atrakcyjnego do zaoferowania. Teraz bredził coś o szalenie skomplikowanym systemie płatnych (sic!) bonusów i także płatnych pakietów darmowych minut. O to mi chodzi. "Karciarze" mają lepiej i taniej. Mogą w dowolnej chwili zrezygnować. Żeby miec stawki takie jak oni, musiałbym wcześniej dać się omamić i wykupić dodatków na ponad 200 złotych z aktywacją. Może pomysłodawcy takich rozwiązań są nienormalni; ja zachowałem resztki rozsądku. I to mnie wkurza najbardziej. Koleś "z ulicy" ma lepsze warunki niż ktoś, kto regularnie miesiąc po miesiącu płaci wcale niemałe pieniądze za abonament. Mają wszystkie moje dane, kase potrącają direkt z rachunku... komfortowa sytuacja. Co dają w zamian? Nieczytelny i bałaganiarski system chorych ofert "nie do pogardzenia". Szczerze mówiąc już sam straciłem orientację za co właściwie płacę i ile. Ale juz nie długo, już nie długo... . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maruda Re: Nie mam pretensji, że konsultant dzwonił! IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.04, 11:38 Gość portalu: Wacuś napisał(a): > W końcu nie robi tego męcząco i upierdliwie. Niech dzwoni. Ale niech ma coś > rzeczywiście atrakcyjnego do zaoferowania. Teraz bredził coś o szalenie > skomplikowanym systemie płatnych (sic!) bonusów i także płatnych pakietów > darmowych minut. *********************** I tak nie maja nic do zaproponowania. Bredzą coś o superofertach, a potem okazuje się, że nie mają pojęcia jaki masz abonament (1). Mam Ideę pięć lat. Mimo dziesiątek promocji i nowych supercenników wypadkowa cena za minutę połączenia w abonamencie wciąż wychodzi tak samo. Polecam uwadze metodykę ściągania minut SMS-ami: wysłany SMS jednocześnie jest płatny 0,24 pln i zdejmuje jedna minutę z pakietu abonamentowego. O ile przy rozmowie ze sprzedawcą można dostać kręćka, to próba sprawdzenia billingu podnosi ten stan do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
wkz1 Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór 26.07.04, 07:50 PLUS to oszusci ,kaza placic za usluge nie wykonana(np. nie maja podpisanej umowy ze wszystkimi operatorami francuskimi )wjadomosci nie dochodza a placenia wymagajakaza . Pracownicy dzialu reklamacji to opsoby niekompetentne- musialem wyslac 10 reklamacj (kosztowalo mnie to 34 zl) i uzyskalem odpowiedz ze moge podac PLUSA do sadu bo nie uwzglednia mojej slusznej reklamacji. Dziadostwo nie firma. Polecam IDEAD- pop Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oszukany Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:25 A ja jestem zly, bo place w idei ponad 100 zl abonamentu, a nic z tego nie mam. Kazdy moze sobie kupic POP-a, w ktorym wszystko jest tansze. Nawet nie moge rozwiazac umowy, bo zaplace 600 zl kary. A najsmieszniejsze jest to, ze te wszystkie cudowne propozycje ideii jak mega czy plan codzienny, dostepne sa tylko dla nowych. Ja, za to, ze place regularnie rachunki nie moge liczyc juz na nic. Ale dobrze, za to wszystko ich olalem i jeszcze nie zaplacilem rachunku ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ikke Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.cable.wanadoo.nl 26.07.04, 08:40 polscy operatorzy maja rzeczywiscie ceny z kosmosu. w holandii place E30 abonamentu i mam w tym 225 minut... nazywa sie to ze 'for free' ale tak naprawde placac te 25 eurosiow, place de facto za minuty (ktore przechodza na nastepny miesiac w razie niewykorzystania). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiesia a jakie są chłopaki z Heyach ? IP: 155.94.78.* 26.07.04, 08:49 bo z Plusa to wykorzystują i rzucają . też jestem zła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Knysza A JA MAM HEYAH... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.04, 08:59 ..no i jestem zadowolona. Kupuję kartę za 20 lub 50 zł i to wszystko mam do wykorzystania, a poza tym niskie stawki i naliczanie sekundowe - mogę zawsze zadzwonić, a nie szczypać się lub wysyłać smsy. Szkoda,że ogólnie rzecz biorąc telefon komórkowy w Polsce to i tak droga sprawa w porównaniu do krajów zachodnich.. :-( Więc czekam na zmiany. Ale jak na razie Heyah może być, bo przynajmniej nie robią ludzi w balona, szystko jest jasne i proste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rox Chcesz usunąć simlocka ze swojej Nokii? GG-2527475 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 09:32 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arko Czy nie powinni obnizyc stawek abonamentowcom? :-) IP: *.unknown.uunet.be 26.07.04, 09:42 Stawki poszly na tyle w dol ze umowy zawierane z naszymi operatorami pare miesievcy wczesniej wygladaja teraz bardzo bardzo niekorzystnie.Ibeda jeszcze gorzej.Zwykle ulgi koncza sie po pierwszym roku i nastepny rok abonbamentu to pelne stawki. Czy operatorzy nie powinni pomyslec o jakims bonusie dla takich uzytkownikow? Bo jedyna rzecz jaka moge zrobic po zakonczeniu umowy to uciec do innego operatora..I tak zrobie jezeli sie mna nie zaopiekują.. Z drugiej strony na co mozna liczyc..podpisalo sie umowe nie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PLUSIAK Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.euron.pl / *.euron.pl 26.07.04, 09:43 ALE JEDNAK W PLUSIE MASZ JEDEN PLUS.NIE TRZEBA ZANOSIC DURNOWATYCH ZAŚWIADCZEŃ O ZATRUDNIENIU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PLUSIAK JEDEN PLUS W PLUSIE ! IP: *.euron.pl / *.euron.pl 26.07.04, 09:45 ALE JEDNAK W PLUSIE MASZ JEDEN PLUS.NIE TRZEBA ZANOSIC DURNOWATYCH ZAŚWIADCZEŃ O ZATRUDNIENIU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaga Re: JEDEN PLUS W PLUSIE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 09:49 a i tak aparaty telefonii kom w polsce sa drogie w uzyciu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 212.244.167.* 26.07.04, 09:56 fajnie,że dbają o prepaidy...tylko co z tymi którzy regularnie płacą abonament.Zdziwicie się jak wam pouciekają do telefonów na kartę,albo do innych sieci.Wtedy zapewne zaczniecie akcje promocyjne...może być ciut późno...już teraz w ideii w taryfie NIO120 płacę dużo drożej niż w POPie.Umowa konczy mi się za 2 miesiące.Zgadnijcie co wybiorę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 10:18 No zaraz się wściekne. A co z klientami abonamentowymi?! Czy oni do %^&* już się w tej walce nie licza?! Czy klient abonamentowy to gorszy klient?! Skor otak to po co te umowy, zabezpieczenia w postaci zaświadczenia z zakładu pracy. No co jest grane?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matrix Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.serczer.pl 26.07.04, 10:50 IDEA ZROBIŁA MNIE W BALONA. MAM TELEFON NA KARTĘ I PŁACĘ MIESIĘCZNE RACHUNKI W GRANICACH 300 ZŁOTYCH, PŁACE ABONAMENT, NALICZANIE SEKUNDOWE TEZ OBJETE JEST MIESIECZNYM ABONAMENTEM 15 ZŁOTY NETTO, ZA WSZYSTKO TRZEBA PŁACIC A TELEFONY JAK BYŁY TAK SA DROGIE I MAŁO ATRAKCYJNE W OFERCIE NA ABONAMENT, IDEA MÓWI ZE DBA O KLIENTÓW ABONAMENTOWYCH A TO TYLKO MIT I MARKETINGOWE ZAGRYWKI, WYSTARCZY PORÓWNAĆ OFERTE ABONAMENTOWĄ Z PRE-PAID. PRZY MIESZIĘCZNYM ABONAMENCIE 120 ZŁOTYCH ZA MINUTE MASZ I TAK DROZEJ NIZ W PRE PAID, NALICZANIE SEKUNDOWE OD PIERWSZEJ SEKUNDY W ABONAMENCIE KOSZTUJE 15 ZLOTY NETTO, A W PRE PAID JEST DARMOWE, SMSY SA TAŃSZE W PRE-PAID. I GDZIE TU DBANIE O KILKULETNIEGO STAŁEGO KLIENTA. OD LAT MÓWIA MI ŻE TO SIĘ ZMIENI ALE JAK WIDAĆ NIC SIĘ NIE ZMIENIA. ALE PRZECIEZ TO NASZA KOCHANA TP S.A. POZOSTAJE MI TYLKO CZEKAĆ AZ SIĘ SKOŃCZY UMOWA ALE WTEDY TO JUZ NIE BEDZIE TELEFONÓW TYLKO - MATRIX (Mój Administrator Transmisji Radiowej Xenowej) :) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zzz Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.gorzow.mm.pl 26.07.04, 10:57 Niech też cholera jasna pomyślą o stałych abonamentach, bo to kpina jest co się dzieje. Jak tak dalej będzie to mam ich gdzieś i przejdę na pre-paida Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hama Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 212.244.128.* 26.07.04, 11:31 oby tak dalej i jak najszybciej - wreszcie uzytkownicy mają coś do powiedzenia.Może spełni się moje marzenie i TP.SA pójdzie z torbami - oby jak najszybciej, życze im tego z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grigori Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 217.96.36.* 26.07.04, 12:14 Mam abonament w erze, Moja 40.Płacę co miesiąc około 58 złotych (staram się mieścić w darmowych minutach).Obserwując rynek, stwierdzam że zupełnie nie opłaca się podpisywać umowy abonamentowej.W pre paidzie i tak co miesiąc kupowałbym kartę za 50 złotych, a mam zupełnie za free 1 sekundowe naliczanie (mówie tu o POPIE i HEYAH).Dowiedziałem się także że to prawda że operatorzy interesują się bardziej klientami biznesowymi i przy przedłużaniu umowy nie będę mógł liczyć na jakieś specjalne warunki.Jedyne co nam abonamentowcą zostało to czekać i obserwować rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Witek To cie niezle oskubuja IP: 217.96.16.* 26.07.04, 13:26 Ja w POPie za 50zł mam 62,5min. I jak nie potrzebuję więcej to rozciągam to na 3 miesiące. A SMS za 20 gr.. Za 58zł 72,5 min czyli prawie 2x tyle co ty.No ale napewno dostałeś komóre za 1zł i teraz musisz to spłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kokeeno Re: To cie niezle oskubuja IP: 5.5R4D* / *.mch.sbs.de 28.07.04, 16:21 Ja mam w POPie za 50 złociszy 60 PLN doładowania - wychodzi 0,66 gr za minutę (75 minut za zapłacone 50 złotych, lub 300 smsów). Cóż, o ile nie ma jakichś specjalnych zniżek w innych sieciach, to POP wychodzi najtaniej... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Głos w sprawie Ery 26.07.04, 12:15 Jestem uzytkownikiem Ery od ponad 5 lat (dwa abonamenty); tak samo uważam, że klient "z ulicy" jest lepiej premiowany niż stary, sprawdzony i wypłacalny abonent. Moje umowy kończa sie za kilka miesięcy i też zgadnijcie co wybiorę? Tylko pre-paid, niekoniecznie Tak-Taka, może byc innej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mick Nieprawda ze heyah jest bezkonkurencyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:38 To Nowy POP jest aktualnie najlepszy bo: koszt rozmowy do wszystkich sieci wynosi 80 gr, a w Heyah taniej jest ale tylko do Heyah a jednak większość ludzi ma telefony gdzie indziej (użytkowników komórek jest 10 mln, tel stacjonarnych też 10 mln a w Heyah tylko 1 mln, więc większość połączeń musi byćpoza Heyah), a po drugie w POP można zachować stary numer z POP, a po trzecie POP daje wszystkie usługi dodane, a Heyah nic tylko rozmowy i sms. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: someone__ IDEA = TP SA IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 26.07.04, 16:44 ...a po czwarte Idea to przeciez Telekomunikacja Polska: tak jak w stacjonarnej telefonii, wybor oczywisty ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gori Re: IDEA = TP SA IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 28.07.04, 10:26 Gratuluje argumentu. Podobny do przyslowiowych pretensji do garbatego ze dzieci ma proste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PORAŻKA Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:50 plus abonamentowy to dopiero porażka, odradzam wszystkim. Tylko dlatego trzymam bo mam ładny numer i niestety złapali mnie w umowę. Nadmienię tylko, że jestem z nimi od początku ich istnienia w w-wie. Na pocieszenie dodam, że nie wiele lepsze są Era i Idea. Modlę się o nowego operatora, który będzie głodny sukcesu i postara się rozwalić ten oligopol telekomów. Oczywiście pewnie zrobią tak jak chcą telekomy czyli albo wygra znowu jeden z nich, albo jakaś średniej wielkości nic nieznacząca firemka (to coś jak pseudo konkurencja Netii w stosunku do TPSA). Smutne, ale pewnie bardzo prawdopodobne, w kraju opanowanych przez koterie towarzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zdziwiony Te tłuki z Plusa już chyba się nigdy niczego IP: 217.96.16.* 26.07.04, 13:07 nie nauczą. Idea 80gr/min, Era kontra 77gr/min,DO WSZYSTKICH SIECI a te barany, sorry ale ich inaczej nazwać się nie da, proponują "rewelacjną" ofertę: "minuta połączenia między użytkownikami usługi określanej jako "Sami Swoi" będzie prawdopodobnie kosztować 60 gr, do pozostałych sieci - 90 gr. Wysłanie SMS-a to odpowiednio 15 i 30 gr."Rewelacyjna to ona może i była ale w HEYAH i jakieś pół roku temu.Chyba bardzo błyskotliwych i bystrych pracowników mają w tym Plusie tylko 6 miesięcy myślenia...Wydadzą jakieś 90mln na kampanie reklamową i zostaną z ręką w nocniku bo niby po co ktoś ma płacić 90gr jak może 77?? Następny "mądry" - "Nie musimy być najtańsi. Naszą siłą jest przekaz marketingowy i proste zasady - dodaje szef Heyah Grzegorz Esz." A ja powiem ,że MUSICIE, bo to jedyna racja waszego istnienia, a proste zasady mają już wszyscy. I wszystko wskazuje,że niedługo będziecie "najdrozsi", a to znaczy że znikniecie równie szybko jak powstaliście. Odpowiedz Link Zgłoś