Dodaj do ulubionych

Wojna o klientów usług przedpłaconych w komórkach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:33
Wiwat konkurencja! Kupiłem mixPlusa. Obym nie żałował.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łasy Wojna o klientów usług przedpłaconych w komórkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:35
      Ja skometuje to tak, wszystko zmierza w dobrym kierunku (np. spadek cen,
      naliczanie sekundowe), tylko ze zbyt wolno.
      Pozostaje czekac na czwartego operatora, pozdrawiam.
      • Gość: caller PLUS to SCIEMA. PLUS na BAMBUS ! IP: 212.191.1.* 25.07.04, 23:13
        nabijaja ludzi w butelke, kaza placic za uslugi, ktore inni oferaja za friko
        (np. wyswietlenie numeru dzwoniacego), a teraz wymyslili mixplus, podrobe
        ideamix. niech wymysla cos wlasnego i taniego, albo niech spadaja z rynku. PLUS
        NA BAMBUS.
        • rrj Plus jest 3 lata za murzynami.... 25.07.04, 23:29
          Plus nic wymyślić nie może bo ma fatalną infrastrukturę techniczną (system
          bilingowy), nie ma hurtowni danych, którą by mógł analizować trendy wśród
          własnych klientów. No i mam menedżerów z klucza, którzy boją się o stołki jak
          ktoś wreszczie Plus kupi....
          • Gość: Abc Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:50
            Jak slysze, widze reklame tej badziewnej firmy (Plus GSM) to mnie kur...
            strzela. Jak przez 4 miesiace robili mnie w balona na rachunkach to po
            weryfikacji nawet uczciwego przepraszam nie uslyszalem, nie mowiac juz o
            karnych odsetkach. A gdy pomylkowo o jeden dzien wczesniej zerwalem dwuletnia
            umowe zaczeli straszyc mnie sadem i kazali zaplacic 650 zl za przedwczesne
            zerwanie umowy (a chodzilo doklanie o 1 -słownie jeden dzien). H.u..je jedne.
            Złodzieje. Ludzie nie kupujcie w tej firmie, - jest to nie tylko przestroga ale
            i prosba.
            • Gość: user ty chyba Murzyna nigdy nie widziałeś ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:43
              A co do twoich doświadczeń, to mam dziwne podejrzenia, że podobna historia
              spotkałaby Cię także u pozostałych operatorów kom. Takie to już są instytucje.
            • Gość: jeszczePLUS Mam abonament Plusa i nie polecam, płacę więcej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 02:41
              ...niż w POPie! PLUS 100 - nawet doliczając do tego 30 dodatkowych minut za 3 lata bycia w sieci, jest droższy(!) w przeliczeniu na minuty i smsy niż POP. nie mówię, już o naliczaniu sekundowym, za które trzeba dodatkowo płacić. Jedyna jaśniejsza rzecz, to fakt, że wymieniam telefony. Ale przecież to nie na tym miało polegać! Fakt dotowania telefonów nie miał czynić rozmów droższymi niż w prepaidach, tylko zobowiązanie się do płacenia co miesiąc jakiejś niemałej kwoty (koło 100zł u mnie) miał powodować, że rozmowy będą tańsze niż w Prepaidach. A jeśli sytuacja się utrzyma, to ja podziękuję lada chwila w październiku kończy mi się umowa. jak nic nie zmienią i nie dołożą dodatkowych minut (!! UWAGA nie prawdą jest, że co 18 miesięcy dostaje się dodatkowe minuty w PLUSIE!! po 4,5 roku w sieci nie dadzą mi już kolejnych - tak mi powiedzieli w infolinii)

Pozdrawiam
              • zawiasa Re: Mam abonament Plusa i nie polecam, płacę więc 26.07.04, 20:40
                Nie można obecnie przyrównywać telefonów na kartę do abonamentowych. Rozmowy z
                tych na kartę są tańsze, za to klienci abonamentowi mogą kupić telefon za
                przysłowiową złotówkę albo dostać je za darmo wymieniając punkty z programów
                lojalnościowych na m.in. darmowe telefony. Jak mozna mieć pretensje do Plusa że
                co miesiąc daje darmowe minuty skoro inni operatorzy tego nie robią?
            • Gość: obserwator Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 07:43
              hey
            • Gość: obserwator Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 07:47
              Hey Abc, juz tak zrobilem ale niestety ERA od poczatku blamuje sie z
              poprawnoscia rachunkow. Naobiecywali rabatow, upustow ale nie uwzgledniaja tego
              w rachunkach. Stos faktur korygujacych, pelno maili do opiekuna biznesowego...
              Cos mi sie wydaje ze oni wszyscy nie dorosli do tego zadania albo zadanie ich
              przeroslo.
              Pozdrawiam
              PS A tak przy okazji, 250.000 abonentow z tego 1,5 miliona lipa ze wzgledu na
              blad techniczny - 4-ta seria kart nie rozlaczala rozmow!!!! i ERA musiala je po
              prostu wycofac i zniszczyc ;-)))
          • zawiasa Re: Plus jest 3 lata za murzynami.... 26.07.04, 20:34
            rrj napisał:

> Plus nic wymyślić nie może bo ma fatalną infrastrukturę techniczną (system
            > bilingowy), nie ma hurtowni danych, którą by mógł analizować trendy wśród
            > własnych klientów. No i mam menedżerów z klucza, którzy boją się o stołki jak
            > ktoś wreszczie Plus kupi....

Plus to najbardziej zawansowany techniczne operator: tylko w Plusie jest szybka
            transmisja danych (HSCSD) a nowości to możliwość oglądania programów
            telewizyjnych.
        • Gość: plusiak Re: Ale w PLUSIE masz 1. plus,nie musisz zanosic.. IP: *.euron.pl / *.euron.pl 26.07.04, 08:18
          dokumentów o zatrudnieniu!!! jak w innych sieciach! Co ty na to?
          • Gość: valdi310 Re: Ale w PLUSIE masz 1. plus,nie musisz zanosic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:43
            W idei teraz też nie musisz
            • virtuo Re: Ale w PLUSIE masz 1. plus,nie musisz zanosic. 09.08.04, 18:33
              zanosić nie musisz ale mogą z tobą po prostu umowy nie podpisac właśnie ze
              względu na zarobki
        • Gość: voila SIMplus ok IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.07.04, 08:37
          widać że cie podstawiła konkurencja, bo też nie gadasz nic nowego, nie mowisz w
          czym inni są lepsi, najeżdżasz bez ładu i składu.
          Poza tym za usługę wyświetlania nru płaci sie tylko w abonamencie, w SIMplusie
          jest za friko, WIEC JAK NIE WIESZ TO NIE GADAJ!
          Nie bede sie wypowiadać o abonamentowym plusie, bo sama mam tylko simplusa. I
          jestem bardzo zadowolona, bo bez wychodzenia z domu moge załatwić wszystko
          kondami, które wstukuje do telefonu (np. zeby włączyc i wyłączyc poczte glosowa,
          sprawdzic waznosc karty, zmienic jezyk i wiele WIELE innych). A koledzy z POPa z
          kazdą pierdołą muszą chodzić do salonu. Paranoja.
          • Gość: hoover Re: SIMplus ok IP: 193.24.24.* 26.07.04, 08:49
            koledzy z popa nie musza z kazda pierdola chodzic do salonu....
            • Gość: nieważne Re: SIMplus ok IP: *.neutron-it.com 26.07.04, 09:47
              Np. aby wyłączyć pocztę głosową w tandetnym popie trzeba się prosić u pani Krysi
              z BOKu. W cywilizowanych sieciach takie rzeczy od zawsze robi się samemu z
              poziomu własnego telefonu. Ale Idea jest taka "przyjazna"...
              • Gość: Pop Re: SIMplus ok IP: *.star.net.pl 26.07.04, 10:47
                pierdoły gadasz-ja wyłączyłam poczte po wysłaniu maila,jak ktos ma komputer to
                nie musi nigdzie łazić.Pop jest najlepszy i wcześniej niż inne sieci wprowadził
                np darmową poczte w pre paidach!
              • Gość: valdi310 Re: SIMplus ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:59
                Nie trzeba się nikomu prosić, wystarczy wcisnac swoje hasło w odpowiednim
                momencie podczas połączenia z automatycznym BOK-iem i sprawa załatwiona. Nie ma
                z tym problemu. bo wszystko jest dokładnie objaśnione
            • Gość: RFL Re: SIMplus ok IP: 212.244.32.* 28.07.04, 08:37
              ale chodzą....
        • Gość: GPRSowiec TakTaka To Heyah zrobiła obniżki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.04, 12:11
          to wprowadzenie Heyah spowowdowało obniżki, ale ja i tak nie porzucam taktaka
          dla heyah. A za chwilę już tak tak będzie mieć super ceny, połączenie będzie
          kosztować 77 groszy brutto, do tego już jest GPRS w niezłych cenach w TakTaku,
          jest nawet ten nocny taki jak w normalnej Erze. Dla mnie bomba i bardzo
          polecam, jak ktos nie ma dostępu do netu ze stacjonarki, a nawet zamiast
          stacjonarki!
        • zawiasa Re: PLUS to SCIEMA. PLUS na BAMBUS ! 26.07.04, 20:31
          Za aktywawnie numeru osoby dzwoniącej można płacić lub nie. Konkurencja nie
          daje takiej możliwości zaoszczędzenia pieniędzy wydawanych na tę usługę !!!!
          • Gość: Smok to byl chyba taki zart? IP: *.acn.waw.pl 27.07.04, 19:35
            ???
      • Gość: Magda Chwała za Heyah! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.04, 09:30
        Cieszę że weszła Heyah, bo inaczej nadal byśmy płacili astronomiczne sumy w
        prepaidach. Gdyby PTC Era nie zaczęła tej rewolucji cenowej nic byśmy dziś nie
        mieli. I za to trzeba Erę docenić! A teraz to już dow yboru do koloru, co komu
        potrzeba. Ja na razie mam Heyah i wymieniać na inny nie zamierzam, już
        wszytskim dałam nowy numeri zamierzam przy nim pozostać, bo ceny są całkiem
        dobre!:)
      • Gość: nieważne Spóźniona wojna cenowa IP: *.neutron-it.com 26.07.04, 09:43
        Taka wojna cenowa powinna odbyć się 2-3 lata temu. Wtedy jeszcze możba było by
        mnie przyzwyczaić do częstszych i dłuższych rozmów przez komórkę. Teraz jednak
        po 5 latach korzystania z telefonu komórkowego tylko wtedy, kiedy muszę, jest to
        już nawyk, że z komórki trzeba korzystać bardzo oszczędnie. Wszyscy trzej
        operatorzy są zbyt pazerni i na tym tracą.
        • Gość: XKX Re: Spóźniona wojna cenowa IP: *.org / *.org 26.07.04, 16:55
          Co prawda to prawda zreszta nawet teraz ceny wcale nie sa tak bardzo niskie -
          wez pod uwage drobna sprawe iz 80gr czy nawet 60 gr za min to wccale nie jest
          mało. Jescze duzo wody w Wisle upłynie nim ceny u naszych operatorów sie
          unormuja. A chyba wieki całe nim zbliza sie do cen np w takiej Finlandi.
      • Gość: qwerty Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 212.160.172.* 28.07.04, 03:42
        r
      • Gość: Janosik Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.tac.net 28.07.04, 22:36
        Zygac mi sie chce jak czytam takie gowno - "prepaidow"
        Do szkoly bylo pod gorke Panie autorze? Hej!
    • Gość: s a w usa 5centow za minute IP: *.client.comcast.net 25.07.04, 23:15
      jestescie okradani polaczki jak nikt na swiecie i jeszcze sie z tego cieszycie.
      Komorki w polsce sa zlodziesko drogie, jestescie najbardziej okradana nacja na
      swiecie
      • Gość: ats Re: a w usa 5centow za minute IP: *.3.14.vie.surfer.at 25.07.04, 23:38
        ty jestes obrzydliwy i bez kultury sam jestes polaczkiem u nich a u nas jestes
        zerem wszo mala
      • Gość: nieUK Re: a w usa 5centow za minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:26
        ameryku, kukuryku - zajadasz zywnosc modyfikowana genetycznie i moze nawet o
        tym nie wiesz. a powiedz moze cos o swoim systemie prawnym i przepisach sprzed
        wieku albo i lepiej. albo o calym tym infantylizmie... dobranoc
      • Gość: mio Moze bys napisal troche wiecej prawdy o USA? IP: *.catonv01.md.comcast.net 26.07.04, 01:55
        A pozostale szczegoly o telefonii komorkowej w USA sa takie:

1. Oplaty takze za polaczenia odbierane (fajne co? zwlaszcza jak ci dzwonia
        telemarketerzy i za to tez musisz bulic)
        2. Kupno normalnej komorki(nie pre-paid) wymaga albo posiadania historii
        kredytowej albo wplacenia sporego depozytu.
        3. Wiele obszarow bez zasiegu (stany to duuuuzy kraj, ale brak zasiegu utrudnia
        zycie).
        4. Debilne centra obslugi klienta. Pracownicy w tych centrach czesto nie wiedza,
        co to jest karta SIM (raz mi odpowiedzieli, ze platnosci kartami SIM nie
        przyjmuja; innym razem przelaczyli na 2-gi poziom supportu technicznego)
        5. W wielu przypadkach amerykanskie komorki pre-paid, w Polsce uznane by byly za
        abonamentowe - tyle tam zobowiazan. Przykladowo w AT&T musisz co miesiac zasilac
        konto, albo wrecz czasami zmuszaja klienta do podania numeru karty platniczej,
        ktora bedzie obciazana co miesiac (to ma byc pre-paid? z polskim pre-paidem to
        ma tylko wspolnego platnosc z gory i koniecznosc zaplaty 100% ceny telefonu)

Jako widac niekoniecznie jest tak slodko w "naszym wspanialym USA". A co do
        najbardziej okradanych nacji, to tak w ogolnosci Amerykanie powinni popatrzec na
        siebie :-P
        • Gość: usa polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.client.comcast.net 26.07.04, 02:00
          ja im mowie ze w usa za minute 5 centow a ci idioci o wszystkim tylko nie na
          temat. co za banda pokomunistycznych polaczkow z pod bialo czerwonej choragiewki.
          • Gość: mio Coz za wybiorcze myslenie IP: *.catonv01.md.comcast.net 26.07.04, 02:23
            TCO telefonu (Total Cost of Ownership) to nie tylko stawka za minute :) Trzeba
            przeczytac wszystkie warunki umowy (takze te malymi literkami), aby sobie
            policzyc, ile to naprawde wychodzi (5c/min moze byc drozsze od 10c/min, ktore ja
            mam u swojego operatora :)). Ale "dumni, prawdziwi Amerykanie" przeciez nie beda
            sie znizali do ruszenia mozgownica, tylko beda wybiorczo wybierali fakty (niczym
            niejaki Moore) i beda uwazali, ze wiedza wszystko.

BTW. Zanim zaczniesz cos mowic o bialo-czerwonej choragiewce, to zobacz sobie na
            adres IP osoby wysylajacej post (chyba wiesz, co to IP?), to dowiesz sie, skad
            ktos pisze :)
          • Gość: kowalsky Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.ipt.aol.com 26.07.04, 03:06
            siedz cicho buraku azbestowy i sie nie odzywaj bo cie latino wy_rucha z
            roboty :D
          • Gość: >>:-/ Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:42
            Uwielbiam takich ja ty, zakompleksieńców z jackowa, którzy wyjechawszy na kilka lat do USA mówią o "pokomunistycznych polaczkach". Tak bardzo już jesteś inny???
            Jesteś jak Azbest z powieści Redlińskiego (o ile czytałeś tę książkę, bo tam w USA nie trzeba umieć czytać, wtedy płaci się 5 centów rozmowę... i 50$ za telefon)
          • Gość: voila do usa IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.07.04, 08:42
            widać kretynie jedyne co cie kreci to te 5 centów. To jedyne co potrafiłeś
            wyczytać z umowy, albo powiedział ci to kolega i w to uwierzyłeś.
            ty to jesteś polaczek, cale szczescie, ze tu w polsce są tylko polacy, a nie
            polaczki. Bo do takich jak ty to sie tu nie przyznają.
          • Gość: "usa" Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: 212.244.128.* 26.07.04, 09:09
            spójrz na mój nick - na taką odpowiedż zasługujesz.Wystarczy!O ile co to znaczy
          • Gość: al Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.s3group.com.pl 26.07.04, 09:13
            Kolo, zastanow sie po co to piszesz ?
            Aby sobie zrobic dobrze? Jesli masz jakies kompleksy ze mieszkasz w US to idz do
            specjalisty. A jesli chcesz nas uswiadamiac jak to mamy zle piss off :-)
            pzdr
            al

• Gość: bangi Re: Nie wszystko jest najlepsze w Hameryce! IP: 129.81.192.* 26.07.04, 16:58
          • Gość: jawiko Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.goldap.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 10:56
            ... nie spod biało czerwonych chorągiewek, ale spod żółto-białej czyli
            watykańskiej chorągiewki, ... to ty nie wiesz że spod niewli komunistycznej
            polacy wpadli pod o wiele groźniejszą niewolę watykańskiego katolicyzmu?
          • Gość: many Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:25
            ty człowieczku jak coś ci nie pasi to spierdalaj do tych swoich stanów i wypad
            z tego forum ,skoro nie jesteś Polakiem,,,mam dość twoich spazmów,nie
            spełnionych marzeń i małych ambicji,wyjechałeś ,to tam żyj i zdychaj,nawet za
            999.000 dolarów rocznie,tylko odwal się od mojego kraju,,,psie
          • Gość: Pop Re: polaczki sie obrazaja za wlasna glupote IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 29.09.04, 12:32
            zamknij się bo jesteś zwykłym debilem i nie myśl sobie,że będziesz tu
            podskakiwać
      • Gość: Knysza No właśnie, POLACZKU IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.04, 09:03
        Jak ktoś tu dobrze napisał, to sam jesteś Polaczkiem w USA, bo chyba nie jesteś
        Amerykaninem, który nauczył się polskiego i postanowił tak nietaktownie się
        zachować na forum !!!
      • Gość: He he he Re: a w usa 5centow za minute IP: *.era.pl 28.07.04, 11:13
        Koleś 5 centów to 20 groszy
        Poza tym tyle to masz w najwyższym postpaidzie. A na dodatek płacisz za
        połączenia przychodzące. Ale że gupi jesteś to tak już pozostanie.
        Porównajcie sobie ceny np z NIEMCAMi 0,3Euro za minutę czy Szwajcarią 1 frank.
        Nawet teraz jest u nas taniej niż u Czechów.
        Skąd te mity o drogich komórkach w Polsce.
        A pojedźcie do Francji. Ani komórki fajnej za złotówkę nie ujrzycie ani niskich
        cen. I co wy buce na to?
    • Gość: Andy Wojna o klientów usług przedpłaconych w komórkach IP: *.slovanet.net 25.07.04, 23:35
      Operatorzy jeszcze maja powazne rezerwy. Narascie mogli by zjednolicic waznosc
      kart na rozmowy wychodzace bez wzgledu na kredyt standartowo na jeden rok jak
      to jest w innych krajach ( a nie krasc co juz bylo raz zaplacone jak na czas
      niedobije karty)Dodatkowo wprowadzic bonus za rozmowy przychodzace z innych sieci.
      • Gość: piotr Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.proxy.lucent.com 26.07.04, 09:34
        Bonusy za polaczenia przychodzace z innych sieci w Polsce tylko prowokuja
        przestepczosc. Nie tak dawno wyczytalem w usenecie jak to domorosli "frikerzy"
        wlamali sie do skrzynki w bloku i nabili komus rozmowe na telefon Ery - 8
        godzin, cala noc. Daje to max. bonus za polaczenia przychodzace. Oczywiscie
        tepsa teraz nie chce uznac reklamacji, ale to juz jest OT.
    • Gość: m Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:48
      złodzieje
    • raczek 100 lat za murzynami 25.07.04, 23:52
      ta wojna cenowa to czysta kpina z ludzi- ceny rozmów z telefonów komórkowych i
      tak są astronomiczne w porównaniu do innych krajów UE. Od 2 lat przebywam w
      Wielkiej Brytani i korzystam z komórki w jednej z tutejszejych sieci O2. Za
      rozmowę do tej samej sieci płacę 2 peny czyli jakieś 14 groszy, do innych
      operatorów 10 penów czyli 70 groszy a co najlepsze w sobotę i niedzielę mogę
      dzwonić z mojej komórki do Polski też za 2 peny czyli 14 groszy. Jak to się ma
      do cen za rozmowy w Polsce mając na uwadze że przeciętne zarobki są tu kilka
      razy większe niż w u nas w kraju.......................
      • Gość: Super DidżeJ Heniu Kto ustalil ze maja byc 3 operatorzy a nie 30? IP: *.enterpol.pl 25.07.04, 23:56
        Ja to jestem ciekaw, kto ustalil, ze maja byc 3 operatorzy na rynku a nie np.
        30. Mala Litwa ma 3 operatorów.
        • Gość: gosc Re: Kto ustalil ze maja byc 3 operatorzy a nie 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 07:53
          No jak to kto? Warsiawskie zlodzieje oczywiscie, poprzednicy naumannow,
          millerow etc.
        • Gość: Pawel Re: Kto ustalil ze maja byc 3 operatorzy a nie 30 IP: 130.60.71.* 26.07.04, 09:59
          Pojemnosc pasm na Litwie i w Polsce jest taka sama. Na 30tu fizycznych
          operatorow nie starczy kanalow radiowych: co z tego jak bedzie 30 jesli kazdy
          bedzie mial przeciazona siec. Oczywscie moze byc wiecej operatorow wirtualnych
          bazujacych na infrastruktorze kilku.

Gość portalu: Super DidżeJ Heniu napisał(a):

> Ja to jestem ciekaw, kto ustalil, ze maja byc 3 operatorzy na rynku a nie np.
          > 30. Mala Litwa ma 3 operatorów.
      • Gość: OFIARA DIALERA Re: stacjonarny na kartę? TE psa mówi NIE IP: 195.136.30.* 26.07.04, 00:26
        Stan telekomunikacji polskiej dyktuje TP S.A. Ona ma monopol na 12 miliomów
        stacjonarnych. Ludziska płacą podatek za posiadanie telefonu w kwocie 47 zł i
        cieszą się z reklam telewizyjnych, że mają najtańsze połączenia z domowego!
        Karkulacja ekonomiczna mówi, co innego! Dzieki "DIALEROM" TE psa poprawia
        sobie wynik finansowy firmy! Na reklamacje w "BLĘKITNEJ LINI" I pisemnej
        odpowiada: SĄ IMPULSY TRZEBA PŁACIĆ! TAK WIĘC INTERNET I POŁĄCZEWNIA TP S.A.
        STAJĄ SIĘ NAJDROŻSZE W UŻYTKOWANIU! NA PROPOZYCJĘ UMOWY STACJNARNEGO NA
        KARTĘ:TE psa mówi NIE MA TAKIEJ USŁUGI! PO ODCIĘCIU DOMOWEGO MAM KOMÓRKĘ W
        Heyah! GORĄCO POLECAM ! TA IDEA JEST Z PEWNOŚCIĄ NIE DLA MNIE! PRZEMYŚLCIE TO
        SOBIE PRZED WYBOREM OPERATORA! POZDRAWIAM KOMÓRKOWCÓW I JESZCZE STACJONARNYCH!
        TAM- TAMY I GOŁĘBIE POCZTOWE TO TEŻ ŚRODKI TELEKOMUNIKACJI!!!!!!
        • Gość: alter SFERIA jest jeszcze , lepsza jakość transmisji... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 26.07.04, 08:27
          a od października ma być moóliwość podłączenia faksu.
      • Gość: gad cholerny Re: 100 lat za murzynami IP: *.crowley.pl 26.07.04, 09:43
        raczek, też mam w uk o2 i nie jest wcale tak tanio - to jest chyba najdroższa
        sieć w uk. Tanie masz tylko rozmowy we własnej sieci, zadzwoń do innych to cie
        zczardżuje prawie funta za min, a rozmowy w weekendy do pl są po 5p za min (2 p
        jest tylko na papierze) - ja już to przećwiczyłem i jestem rozczarowany tym
        operatorem i chyba wrócę do Orange...
    • Gość: cyk Plus nie całkiem jest OK :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:31
      Będziesz żałował.
      Ja mam już tylko jeden numer Plusa, bo... 8 lat.
      Ale miewałem więcej.
      Na szczęscie nie jestem zbyt gadatliwy.
      Faktem jednak jest, że różne zmiany w Plusie były łatwiejsze niż gdzie indziej.
      Choćby głupie wyłączenie poczty glosowej w Idei wymagało faksa, a tutaj zawsze
      było dostęne z aparatu.
      Ale to chyba ostania przewaga :(.
      M
      • Gość: Rusek Plus nie całkiem jest OK :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 01:41
        Tak wiem coś o tym, sam mam SIMPLUSA i jak tylko kończy mi się kasa na koncie
        to automatycznie znika mi książka telefoniczna, mało tego nawet jak zapisałem
        numery w aparacie, to nic to nie dało bo pojawia się komunikat ODMOWA DOSTĘPU.
        Próbowałęm wkładać karte do innego aparatu i odwrotnie ale też nic to nie dało
        to jest największa wada PLUSA !! W żadnej innej sieci tego nie ma. DOdam
        jeszcze że od paru lat sądzę się w sądach z siecią ERA za dopisywanie numerów
        do rachunku...Zwykle rachunki przychodziły na około 200 złotych, z czego połowa
        to czas połączeń z WAPem szkoda tylko że mój telefon nie obługiwał WAPA !!!!
      • Gość: nieważne Jasne, ale i tak jest najmniej "nie OK" z tej trój IP: *.neutron-it.com 26.07.04, 09:45
        Miałem kiedyś abonament w Idei - jak tylko było można zwiałem do Simplusa i
        jestem z tego powodu bardzo zadowolony.
    • Gość: Wacuś Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 01:02
      ...klientów abonamentowych. W Idei trzeba zamowic kilka zakręconych jak słoik
      dżemu pakietów dodatkowych, żeby cenowo zbliżyć się do poziomu Pop. Promocja
      goni promocję, kolejne cudowne pakiety nakładaja sie na inne równie wspaniałe -
      pół litra dobrego łyskacza temu, kto się w tym wszystkim połapie.
      Ostatnio dzwonił do mnie tzw. konsultant "z propozycjami nie do pogardzenia".
      Po kilku minutach rozmowy głowę miałem pełna nic nie mówiących mi nazw i kartkę
      z zanotowanymi cenami poszczególnych super ofert. Wyszło, ze jak zapłacę jakieś
      250 złotych za aktywację ich wszystkich - wreszcie będę mógł tanio dzwonić.
      Zasugerowałem zakup młoteczka w promocji i super puknięcie w czoło. Przecież to
      jakaś szajba! Kolesi od obmyślania kolejnych "ułatwień" odłączyło już dawno od
      rzeczywistości. Czy oni słuzbowo jarają jakieś nielagalne rośliny?
      W innych sieciach jest chyba podobnie.
      • Gość: exactly Re: Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 02:44
        ROTFL
      • Gość: oszukany Re: Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:27
        Wlasnie to samo powiedzialem nizej. Az sie musze z toba zsolidaryzowac, bo mnie
        cholera bierze przez ta dziadowska idee.
      • Gość: voila Re: Tymczasem mają w głebokim poważaniu... IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.07.04, 08:49
        Z tego co wiem, to do klientów plusa nikt nie dzwoni z takimi super ofertami.
        Ale ma to swoje minusy - uzytkownicy nie maja pojecia o tym, ze np. zmieniły sie
        taryfy. Niektórzy sadzą że są w taryfie, która de facto nie istnieje od roku.
        Niby Plus pisze o tym w gazetce dołączanej do rachunku (bardzo fajnej notabene)
        ale niektórym to umyka. Najlepiej byloby to wypośrodkowac miedzy tym co robi
        idea, a tym czego nie robi plus: np. użytkownik sam by decydowal, czy chce zeby
        mu konsultant dzwonił, czy nie.
        • Gość: Wacuś Nie mam pretensji, że konsultant dzwonił! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 09:58
          W końcu nie robi tego męcząco i upierdliwie. Niech dzwoni. Ale niech ma coś
          rzeczywiście atrakcyjnego do zaoferowania. Teraz bredził coś o szalenie
          skomplikowanym systemie płatnych (sic!) bonusów i także płatnych pakietów
          darmowych minut. O to mi chodzi.
          "Karciarze" mają lepiej i taniej. Mogą w dowolnej chwili zrezygnować. Żeby miec
          stawki takie jak oni, musiałbym wcześniej dać się omamić i wykupić dodatków na
          ponad 200 złotych z aktywacją.
          Może pomysłodawcy takich rozwiązań są nienormalni; ja zachowałem resztki
          rozsądku. I to mnie wkurza najbardziej. Koleś "z ulicy" ma lepsze warunki niż
          ktoś, kto regularnie miesiąc po miesiącu płaci wcale niemałe pieniądze za
          abonament. Mają wszystkie moje dane, kase potrącają direkt z rachunku...
          komfortowa sytuacja. Co dają w zamian? Nieczytelny i bałaganiarski system
          chorych ofert "nie do pogardzenia". Szczerze mówiąc już sam straciłem
          orientację za co właściwie płacę i ile. Ale juz nie długo, już nie długo... .
          • Gość: maruda Re: Nie mam pretensji, że konsultant dzwonił! IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.04, 11:38
            Gość portalu: Wacuś napisał(a):

> W końcu nie robi tego męcząco i upierdliwie. Niech dzwoni. Ale niech ma coś
            > rzeczywiście atrakcyjnego do zaoferowania. Teraz bredził coś o szalenie
            > skomplikowanym systemie płatnych (sic!) bonusów i także płatnych pakietów
            > darmowych minut.

I tak nie maja nic do zaproponowania. Bredzą coś o superofertach, a potem
            okazuje się, że nie mają pojęcia jaki masz abonament (1).

Mam Ideę pięć lat. Mimo dziesiątek promocji i nowych supercenników wypadkowa
            cena za minutę połączenia w abonamencie wciąż wychodzi tak samo.

Polecam uwadze metodykę ściągania minut SMS-ami: wysłany SMS jednocześnie jest
            płatny 0,24 pln i zdejmuje jedna minutę z pakietu abonamentowego.

O ile przy rozmowie ze sprzedawcą można dostać kręćka, to próba sprawdzenia
            billingu podnosi ten stan do kwadratu.

• wkz1 Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór 26.07.04, 07:50
      PLUS to oszusci ,kaza placic za usluge nie wykonana(np. nie maja podpisanej
      umowy ze wszystkimi operatorami francuskimi )wjadomosci nie dochodza a
      placenia wymagajakaza . Pracownicy dzialu reklamacji to opsoby niekompetentne-
      musialem wyslac 10 reklamacj (kosztowalo mnie to 34 zl) i uzyskalem odpowiedz
      ze moge podac PLUSA do sadu bo nie uwzglednia mojej slusznej reklamacji.
      Dziadostwo nie firma. Polecam IDEAD- pop
    • Gość: oszukany Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:25
      A ja jestem zly, bo place w idei ponad 100 zl abonamentu, a nic z tego nie mam.
      Kazdy moze sobie kupic POP-a, w ktorym wszystko jest tansze. Nawet nie moge
      rozwiazac umowy, bo zaplace 600 zl kary.

A najsmieszniejsze jest to, ze te wszystkie cudowne propozycje ideii jak mega
      czy plan codzienny, dostepne sa tylko dla nowych. Ja, za to, ze place
      regularnie rachunki nie moge liczyc juz na nic.

Ale dobrze, za to wszystko ich olalem i jeszcze nie zaplacilem rachunku ;))))
      • Gość: ikke Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.cable.wanadoo.nl 26.07.04, 08:40
        polscy operatorzy maja rzeczywiscie ceny z kosmosu. w holandii place E30
        abonamentu i mam w tym 225 minut... nazywa sie to ze 'for free' ale tak
        naprawde placac te 25 eurosiow, place de facto za minuty (ktore przechodza na
        nastepny miesiac w razie niewykorzystania).
        pzdr
      • Gość: wiesia a jakie są chłopaki z Heyach ? IP: 155.94.78.* 26.07.04, 08:49
        bo z Plusa to wykorzystują i rzucają . też jestem zła.
    • Gość: Knysza A JA MAM HEYAH... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.04, 08:59
      ..no i jestem zadowolona. Kupuję kartę za 20 lub 50 zł i to wszystko mam do
      wykorzystania, a poza tym niskie stawki i naliczanie sekundowe - mogę zawsze
      zadzwonić, a nie szczypać się lub wysyłać smsy. Szkoda,że ogólnie rzecz biorąc
      telefon komórkowy w Polsce to i tak droga sprawa w porównaniu do krajów
      zachodnich.. :-( Więc czekam na zmiany. Ale jak na razie Heyah może być, bo
      przynajmniej nie robią ludzi w balona, szystko jest jasne i proste.
    • Gość: rox Chcesz usunąć simlocka ze swojej Nokii? GG-2527475 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 09:32
      j.w
    • Gość: Arko Czy nie powinni obnizyc stawek abonamentowcom? :-) IP: *.unknown.uunet.be 26.07.04, 09:42
      Stawki poszly na tyle w dol ze umowy zawierane z naszymi operatorami pare
      miesievcy wczesniej wygladaja teraz bardzo bardzo niekorzystnie.Ibeda jeszcze
      gorzej.Zwykle ulgi koncza sie po pierwszym roku i nastepny rok abonbamentu to
      pelne stawki. Czy operatorzy nie powinni pomyslec o jakims bonusie dla takich
      uzytkownikow? Bo jedyna rzecz jaka moge zrobic po zakonczeniu umowy to uciec do
      innego operatora..I tak zrobie jezeli sie mna nie zaopiekują..
      Z drugiej strony na co mozna liczyc..podpisalo sie umowe nie :-))
    • Gość: PLUSIAK Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.euron.pl / *.euron.pl 26.07.04, 09:43
      ALE JEDNAK W PLUSIE MASZ JEDEN PLUS.NIE TRZEBA ZANOSIC DURNOWATYCH ZAŚWIADCZEŃ
      O ZATRUDNIENIU !!!
    • Gość: PLUSIAK JEDEN PLUS W PLUSIE ! IP: *.euron.pl / *.euron.pl 26.07.04, 09:45
      ALE JEDNAK W PLUSIE MASZ JEDEN PLUS.NIE TRZEBA ZANOSIC DURNOWATYCH ZAŚWIADCZEŃ
      O ZATRUDNIENIU !!!
      • Gość: jaga Re: JEDEN PLUS W PLUSIE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 09:49
        a i tak aparaty telefonii kom w polsce sa drogie w uzyciu
    • Gość: wojtek Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 212.244.167.* 26.07.04, 09:56
      fajnie,że dbają o prepaidy...tylko co z tymi którzy regularnie płacą
      abonament.Zdziwicie się jak wam pouciekają do telefonów na kartę,albo do innych
      sieci.Wtedy zapewne zaczniecie akcje promocyjne...może być ciut późno...już
      teraz w ideii w taryfie NIO120 płacę dużo drożej niż w POPie.Umowa konczy mi
      się za 2 miesiące.Zgadnijcie co wybiorę...
    • Gość: Jarek Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 10:18
      No zaraz się wściekne. A co z klientami abonamentowymi?! Czy oni do %^&* już się
      w tej walce nie licza?! Czy klient abonamentowy to gorszy klient?! Skor otak to
      po co te umowy, zabezpieczenia w postaci zaświadczenia z zakładu pracy. No co
      jest grane?!
    • Gość: Matrix Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.serczer.pl 26.07.04, 10:50
      IDEA ZROBIŁA MNIE W BALONA. MAM TELEFON NA KARTĘ I PŁACĘ MIESIĘCZNE RACHUNKI W
      GRANICACH 300 ZŁOTYCH, PŁACE ABONAMENT, NALICZANIE SEKUNDOWE TEZ OBJETE JEST
      MIESIECZNYM ABONAMENTEM 15 ZŁOTY NETTO, ZA WSZYSTKO TRZEBA PŁACIC A TELEFONY
      JAK BYŁY TAK SA DROGIE I MAŁO ATRAKCYJNE W OFERCIE NA ABONAMENT, IDEA MÓWI ZE
      DBA O KLIENTÓW ABONAMENTOWYCH A TO TYLKO MIT I MARKETINGOWE ZAGRYWKI, WYSTARCZY
      PORÓWNAĆ OFERTE ABONAMENTOWĄ Z PRE-PAID. PRZY MIESZIĘCZNYM ABONAMENCIE 120
      ZŁOTYCH ZA MINUTE MASZ I TAK DROZEJ NIZ W PRE PAID, NALICZANIE SEKUNDOWE OD
      PIERWSZEJ SEKUNDY W ABONAMENCIE KOSZTUJE 15 ZLOTY NETTO, A W PRE PAID JEST
      DARMOWE, SMSY SA TAŃSZE W PRE-PAID. I GDZIE TU DBANIE O KILKULETNIEGO STAŁEGO
      KLIENTA. OD LAT MÓWIA MI ŻE TO SIĘ ZMIENI ALE JAK WIDAĆ NIC SIĘ NIE ZMIENIA.
      ALE PRZECIEZ TO NASZA KOCHANA TP S.A. POZOSTAJE MI TYLKO CZEKAĆ AZ SIĘ SKOŃCZY
      UMOWA ALE WTEDY TO JUZ NIE BEDZIE TELEFONÓW TYLKO - MATRIX (Mój Administrator
      Transmisji Radiowej Xenowej) :) POZDRAWIAM
    • Gość: zzz Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.gorzow.mm.pl 26.07.04, 10:57
      Niech też cholera jasna pomyślą o stałych abonamentach, bo to kpina jest co się
      dzieje. Jak tak dalej będzie to mam ich gdzieś i przejdę na pre-paida
    • Gość: hama Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 212.244.128.* 26.07.04, 11:31
      oby tak dalej i jak najszybciej - wreszcie uzytkownicy mają coś do
      powiedzenia.Może spełni się moje marzenie i TP.SA pójdzie z torbami - oby jak
      najszybciej, życze im tego z całego serca
    • Gość: Grigori Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: 217.96.36.* 26.07.04, 12:14
      Mam abonament w erze, Moja 40.Płacę co miesiąc około 58 złotych (staram się
      mieścić w darmowych minutach).Obserwując rynek, stwierdzam że zupełnie nie
      opłaca się podpisywać umowy abonamentowej.W pre paidzie i tak co miesiąc
      kupowałbym kartę za 50 złotych, a mam zupełnie za free 1 sekundowe naliczanie
      (mówie tu o POPIE i HEYAH).Dowiedziałem się także że to prawda że operatorzy
      interesują się bardziej klientami biznesowymi i przy przedłużaniu umowy nie
      będę mógł liczyć na jakieś specjalne warunki.Jedyne co nam abonamentowcą
      zostało to czekać i obserwować rynek.
      • Gość: Witek To cie niezle oskubuja IP: 217.96.16.* 26.07.04, 13:26
        Ja w POPie za 50zł mam 62,5min. I jak nie potrzebuję więcej to rozciągam to na
        3 miesiące. A SMS za 20 gr.. Za 58zł 72,5 min czyli prawie 2x tyle co ty.No ale
        napewno dostałeś komóre za 1zł i teraz musisz to spłacić.
        • Gość: Kokeeno Re: To cie niezle oskubuja IP: 5.5R4D* / *.mch.sbs.de 28.07.04, 16:21
          Ja mam w POPie za 50 złociszy 60 PLN doładowania - wychodzi 0,66 gr za minutę
          (75 minut za zapłacone 50 złotych, lub 300 smsów). Cóż, o ile nie ma jakichś
          specjalnych zniżek w innych sieciach, to POP wychodzi najtaniej...
    • jacek.69 Głos w sprawie Ery 26.07.04, 12:15
      Jestem uzytkownikiem Ery od ponad 5 lat (dwa abonamenty); tak samo uważam, że
      klient "z ulicy" jest lepiej premiowany niż stary, sprawdzony i wypłacalny
      abonent. Moje umowy kończa sie za kilka miesięcy i też zgadnijcie co wybiorę?
      Tylko pre-paid, niekoniecznie Tak-Taka, może byc innej marki.
    • Gość: mick Nieprawda ze heyah jest bezkonkurencyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:38
      To Nowy POP jest aktualnie najlepszy bo: koszt rozmowy do wszystkich sieci
      wynosi 80 gr, a w Heyah taniej jest ale tylko do Heyah a jednak większość
      ludzi ma telefony gdzie indziej (użytkowników komórek jest 10 mln, tel
      stacjonarnych też 10 mln a w Heyah tylko 1 mln, więc większość połączeń musi
      byćpoza Heyah), a po drugie w POP można zachować stary numer z POP, a po
      trzecie POP daje wszystkie usługi dodane, a Heyah nic tylko rozmowy i sms.
      • Gość: someone__ IDEA = TP SA IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 26.07.04, 16:44
        ...a po czwarte Idea to przeciez Telekomunikacja Polska: tak jak w stacjonarnej
        telefonii, wybor oczywisty ;)))))))
        • Gość: gori Re: IDEA = TP SA IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 28.07.04, 10:26
          Gratuluje argumentu. Podobny do przyslowiowych pretensji do garbatego ze dzieci ma proste.
    • Gość: PORAŻKA Re: Wojna o klientów usług przedpłaconych w komór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:50
      plus abonamentowy to dopiero porażka, odradzam wszystkim. Tylko dlatego trzymam
      bo mam ładny numer i niestety złapali mnie w umowę. Nadmienię tylko, że jestem z
      nimi od początku ich istnienia w w-wie. Na pocieszenie dodam, że nie wiele
      lepsze są Era i Idea. Modlę się o nowego operatora, który będzie głodny sukcesu
      i postara się rozwalić ten oligopol telekomów. Oczywiście pewnie zrobią tak jak
      chcą telekomy czyli albo wygra znowu jeden z nich, albo jakaś średniej wielkości
      nic nieznacząca firemka (to coś jak pseudo konkurencja Netii w stosunku do
      TPSA). Smutne, ale pewnie bardzo prawdopodobne, w kraju opanowanych przez
      koterie towarzyskie.
    • Gość: Zdziwiony Te tłuki z Plusa już chyba się nigdy niczego IP: 217.96.16.* 26.07.04, 13:07
      nie nauczą. Idea 80gr/min, Era kontra 77gr/min,DO WSZYSTKICH SIECI a te barany,
      sorry ale ich inaczej nazwać się nie da, proponują "rewelacjną" ofertę: "minuta
      połączenia między użytkownikami usługi określanej jako "Sami Swoi" będzie
      prawdopodobnie kosztować 60 gr, do pozostałych sieci - 90 gr. Wysłanie SMS-a to
      odpowiednio 15 i 30 gr."Rewelacyjna to ona może i była ale w HEYAH i jakieś pół
      roku temu.Chyba bardzo błyskotliwych i bystrych pracowników mają w tym Plusie
      tylko 6 miesięcy myślenia...Wydadzą jakieś 90mln na kampanie reklamową i
      zostaną z ręką w nocniku bo niby po co ktoś ma płacić 90gr jak może 77??
      Następny "mądry" - "Nie musimy być najtańsi. Naszą siłą jest przekaz
      marketingowy i proste zasady - dodaje szef Heyah Grzegorz Esz." A ja powiem ,że
      MUSICIE, bo to jedyna racja waszego istnienia, a proste zasady mają już
      wszyscy. I wszystko wskazuje,że niedługo będziecie "najdrozsi", a to znaczy że
      znikniecie równie szybko jak powstaliście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka