18.05.11, 17:23
Witam,mam jeden problem a mianowicie mam ostatnio zajawkę na dobrego JRPGa.
Oczywiście gra musi być na PS3 lub X360(jednak wole na ps3,dla mnie lepszy pad).
Czekam na wasze propozycję,nawet liczę na grę z cukierkową szatą graficzną.
Obserwuj wątek
    • jasiubc Re: JRPG 18.05.11, 18:10
      ff13, White Knight Chronicles
      • reakwon Re: JRPG 18.05.11, 18:27
        jasiubc napisał(a):

> ff13, White Knight Chronicles
        Zastanawiałem się nad Eternal Sonata a White Knight Chronicles.
        Może doradzisz co lepsze.
        • soultimer Re: JRPG 18.05.11, 19:18
          Na PS3 nie ma wielu jRPG, z tego co mi się kojarzy, poza wymienionymi:

Resonance of Fate
          Vandal Hearts: Flames of Judgement
          Disgaea 3 (czwórka w drodze)
          Valkyria Chronicles (mi się nie podoba)
          Enchanted Arms

Jak nie znasz i nie przeszkadza Ci grafika: FF7 z PSN (jak zacznie działać)

Prywatnie polecałbym Folklore, chociaż to tak nie do końca jRPG - demo daje niezły obraz tego co w pełnej wersji.
          • reakwon Re: JRPG 18.05.11, 20:28
            soultimer napisał(a):

> Na PS3 nie ma wielu jRPG, z tego co mi się kojarzy, poza wymienionymi:
            >
            > Resonance of Fate
            > Vandal Hearts: Flames of Judgement
            > Disgaea 3 (czwórka w drodze)
            > Valkyria Chronicles (mi się nie podoba)
            > Enchanted Arms
            >
            >
            > Jak nie znasz i nie przeszkadza Ci grafika: FF7 z PSN (jak zacznie działać)
            >
            > Prywatnie polecałbym Folklore, chociaż to tak nie do końca jRPG - demo d
            > aje niezły obraz tego co w pełnej wersji.

Disgaea wszytkie na ps2 i ps3 ograłem,bardzo lubię serię.
            FF7 ograne na psone
            W RoF grałem i średnio.
            Vandal hearts i Echanted Arms nie podobają mi się.
            A co sądzisz o Eternal Sonata i Agarest Generations of War

• soultimer jRPG 18.05.11, 20:42
      Eternal Sonata przypomina mi gameplayem nieco gry z serii Tales of... Grałem w coś ostatnio z tego PSP i po prostu taki bardziej zręcznościowy charakter to nie dla mnie. Choć z drugiej strony Folklore mi się podobał wink.

O Agarest Generations of War w ogóle nie słyszałem, ale oglądając gameplay na YT - wygląda to fajnie, taki oldskulowy klimat bardzo mi pasuje wink.
      • reakwon Re: jRPG 18.05.11, 21:24
        Agarest Generations of War bardzo mi przypomina Disgea ogólnie lubie takie klimaty ale się boję że zakupię a nie będę zadowolony jak za Disgea,więc chyba kupie ES.
        Chyba że coś jeszcze znasz.
        • adam_b Re: jRPG 18.05.11, 23:44
          Jeśli jesteś w stanie jakoś przeboleć xboksowego pada to jest jeszcze świetne Tales of Vesperia, do dostania na Games on Demand. Oprawa cukierkowa ale urocza, historia zaczyna się standardowo od chłopaczka ratującego wioskę, jednak z czasem okazuje się, że nie jest tak do końca sztampowo, system prosty do opanowania, przy odrobinie chęci można trochę pokombinować. <br />
          No i jest jeszcze Nier od Square, choć to bardziej action RPG. Mimo słabych ocen to IMO jedna z najpiękniejszych gier tej generacji, bardzo w klimatach ICO/SotC.
          • reakwon Re: jRPG 19.05.11, 14:53
            Dzięki za gry które podaliście,gry z serii Tales Of podobają mi się i Vesperia juz dawno na X360 przeleciana,teraz czekam na Tales Of Graces F.Nawet jak by była Vesperia na PS3 i tak bym kupił,podobno wersja w Japoni jest poprawiona tylko szkoda że nie ma u nas,chyba że się mylę.
            Jeszcze pomyślę jaką grę kupić ale możecie dalej proponować tytuły na pewno sprawdzę.
            Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc!
    • kain_1 Re: JRPG 19.05.11, 00:04
      Na Xboxa jest jeszcze Lost Odyssey i Star Ocean
    • angh Re: JRPG 19.05.11, 00:08
      na ps3: atelier rorona (fajna grafika, mila gra w calosci), record of agarest war, cross edge (polecam), yakuza 3-4 (dla mnie to jest typowy jrpg. Ma cechy innych styli, ale calosc zamyka sie chyba w 100% w jrpg), star ocean (tutaj nawet nei mozna miec watpliwosci - wersja na ps3 jest poprawiona wersja z x360, troche wkurzaja loadingi), ff13 tez tu sie zawiera, WKC - ale z tym poczekaj na wydanie dwojki, bo w pudelku bedzie tez jedyunka, no i z tactics - disgaea i valkyria chronicles rzadza.
    • soultimer jRPG 19.05.11, 17:11
      I zapomnieliśmy jeszcze o Blue Dragon - www.youtube.com/watch?v=7FegbVr5QBA

Mam ochotę na ten tytuł wink
      • soultimer Re: jRPG 19.05.11, 17:17
        Zapomniałem dodać, gra twórcy serii FF - ale to zapewne wiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka