sebaonepl Lepsza polygadka 15.12.12, 09:36 Polytygodnia mi nie brakuje bo wg mnie szkoda tracić czas na słuchanie informacji o których się czytało przez cały tydzień. Za to kilka rzeczy można poprawić. 1) Polygadka - słuchałem z wielką przyjemnością podczas jazdy autem do pracy, fajnie było posłuchać wywiadów z ciekawymi gośćmi czy plotek z branży 2) Przy premierach dużej gry mogłyby się pojawiać filmiki z komentarzem. Niech to będzie 10 minut gameplaya gdzie redaktor będzie opowiadał swoje wrażenia 3) Brakuje artykułów jak pytania do gości typu Adrian Chmielarz czy Gulash Odpowiedz Link Zgłoś
xboxer360 Re: Lepsza polygadka 15.12.12, 10:04 Polygadki już nie będzie bo nie ma ludzi którzy ją tworzyli. Została zastąpiona przez Forumogadkę, która właściwie mogłaby zmienić nazwę na Polygadka bo z forum to już nie ma nic wsponego. Chodzą ploty że Piotr z Rysławem coś nagrają. Może Tapczan i Emiel dołączy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ver Re: Lepsza polygadka 15.12.12, 12:48 Nie masz racji. Polygadka wielokrotnie zmieniała ekipę i była prowadzona i przeze mnie i przez Konrada i przez Tomka. I jest podcastem Polygamii, serwisu, a nie ludzi. Więc twoje gadanie "już nie będzie" to zwykłe... gadanie. i.imgur.com/TAd5e.gif Forumogadka to osobny podcast, chłopaki robią dobrą robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
xboxer360 Re: Lepsza polygadka 15.12.12, 13:51 Mylisz się. Podcast to przedewszystkim ludzie, a dopiero potem etykietka. Dlaczego po odejściu ludzi z Polygamii wolałem słuchać Dogrywki zamiast Polygadki jeśli nie dla ludzi ? Rysława mogę słuchać nawet na podkaście z portalu którego nie lubię. Wiem, że prowadziliście Polygadki, ale nie były dla mnie takie fajne, co nie znaczy że złe. Oczywiście mogę się mylić że "nie będzie", ale jeśli będzie - to nie to samo co kiedyś, ale trzymam kciuki żeby było lepiej. Co do Forumogadki to się zgadzam. Chłopaki robią dobrą robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p . 15.12.12, 09:40 Ja ogladalem i mi brakuje. Nie zawsze mam czas czytac newsy, a Polytydzien streszczal to co wazne. No i uwielbialem Wasze suchary. Tzn. zarty Polytydzien wroc! Odpowiedz Link Zgłoś
xboxer360 Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 09:52 Zamiast czytania Polygamii z całego tygodnia widziałbym wybranie najciekawszych newsów i dyskusję na ich temat, swoje przemyślenia, wizje itp... itd... Druga sprawa to informacja o nowym odcinku powinna wisieć ok. 5 dni. A nie znikać w zalewie następnych newsów. Odpowiedz Link Zgłoś
damianus_nt Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 09:55 Zawsze dziwiła mnie niska ilość wyświetleń pod Polytygodniem. Bardzo podobała mi się formuła programu - w miarę szybkie podsumowanie wiadomości, przydatne szczególnie dla tych, którzy nie są w stanie być na bieżąco. Oglądałem każdy nowy odcinek. Pan Konrad może faktycznie nie jest materiałem na prezentera, ale mimo wszystko prowadzący dawali radę. Mam nadzieję, że program powróci bo oglądało mi się go na prawdę przyjemnie. Liczę, że 'najciekawsze premiery miesiąca' i inne video pozostaną. Uważam, ze to na prawdę kawał dobrej roboty. Polygadka - może warto przywrócić? Podcasty zyskały ostatnio na popularności, a nie ma niczego 'większego' co by angażowało także ludzi 'z branży'. Odpowiedz Link Zgłoś
xboxer360 Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 10:11 Warto też zapraszać od czasu do czasu gości z branży (nie celebrytów), którzy wypowiedzieliby się na temat ciekawostek z całego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
rufusabbysinian Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 11:10 ...O to to, to jest dobry pomysł. Rotacja różnych gości wprowadziłaby świeży powiew do programu. Choć do tego trzeba by już mieć coś na kształt studia, raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ver Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 12:19 Jad faktycznie niepotrzebny, jednym się podoba innym nie, każdy ma prawo do twojego zdania. Jakbym uważał, że to najlepszy program na świecie, to by nie było tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulip Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 13:30 niby nie powinno się robić darmowego auditu ale i tak niektórzy to zrobili to mogę się poświęcić. PTV było bardzo dobre wg mnie jest potrzebne reklamy przeżyję playera musicie zmienić albo chociaż żeby współpracował z ff dla mnie liczy się szczera i emocjonalna wypowiedź na temat konkretnego wydarzenia/gry lubiłem wasze dowcipy zwłaszcza gdy Konrad był w formie lepiej żeby było was widać i wasz luz bo wtedy inaczej się to ogląda niż kolejną prezentacje z samym gameplayem, poza tym nabiera to charakteru niektóre portale dały do newsów ładne dziewczyny ale dla mnie to błąd bo nie mogę się skupić na treści i o grach wolę gadać z kolegami nawet w formie PTV jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
iydem Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 15:50 Jak dla mnie był OK, oglądałem nieregularnie i jakoś nieszczególnie czekałem na kolejne odcinki, ale jak już zdarzyło mi się włączyć to podobało mi się. Nie dowiecie się ode mnie więc co poprawić, ale pomyślałem że przy tej fali negatywnych opinii przyda się pozytywny akcent. Odpowiedz Link Zgłoś
marcos64 Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 17:03 Nie oglądałem, bo: 1. Są to suche wiadomości z tygodnia, które już znam. 2. Tak samo suche są żarty - o ile jakiekolwiek są. 3. Nie ma komentarza, nie ma nic od siebie. 4. Może się już czepiam, ale anemicznie wyglądają prezenterzy - oprócz Pawła Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ifene Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 17:07 Fajnie się to oglądało, ale jak już nie miałem nic kompletnie do roboty, albo jak przespałem tydzień bez Polygami co się zazwyczaj nie zdarza bo odwiedzam serwis setki razy dziennie na telefonie/PC. Więc jestem na bieżąco więc sensu oglądania i słuchania o tych newsach z tygodnia nie widzę. Zamiast Polytygodnia oddajcie nam Polygadkę. Sama Forumogadka nie wystarcza bo można ją przesłuchać w mniej niż tydzień, a one się pojawiają raz na dwa tygodnie. Fajnie by mieć podcast od was i usłyszeć wasze opinie o grach. Czyli po prostu fajnie by usłyszeć Polygadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
de_jesus Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 18:11 Cokolwiek zrobicie, nie silcie się na superturboprofesjonalną formę z jakimś miłym chłopcem, który mógłby konkurować z samym Krzysiem Ibiszem. Oglądałem polytydzień bo był zrobiony z dużym luzem. To, że nie mówicie i nie wyglądacie jak prezenterzy z TVP to wielka zaleta. Gdybym chciał patrzeć na takich ludzi, to bym sobie kupił telewizor. Generalnie problemem tego programu była jego treść, która pewnie większości oglądających nie dostarczała niczego nowego. Zamiast podsumowania informacji, o których się rozpisywaliście, zróbcie skrót z informacji, które albo przegapiliście, albo odpuściliście. Podane z odpowiednią dawką humoru, mogą być całkiem przyjemne (odpowiednia dawka humoru to taka, jak do tej pory, to był dla mnie najmocniejszy punkt). Nigdy nie klikałem w tego agorowego playera, wolałem sobie samemu odszukać video na youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
sirmike Re: Co się stało z Polytygodniem? 15.12.12, 23:22 Polytydzień oglądałem rzadko, ale nie będąc na bieżąco z informacjami fajnie było dostać to w pigułce. Oglądałem przeważnie na iPodzie przed snem. Czy będę tęsknił? Nie, nie było to coś bez czego nie możnaby się obejść. Bardzo bym chciał na Polygamii dostać wideo kierowane do nieco starszych graczy, bez wymuszonych żartów i innych pierdół. Coś w formie polygadki na wideo, albo jakieś wrażenia z bieżących gier omawiane przez kilka osób z redakcji. Może być w formie gadania kanapowego, może być zmontowane jak "dev diary", raz w tygodniu wystarczy. Macie sprzęt, macie czas i nawet miejsce macie. Nie przyjmuję do wiadomości, że "studio trzeba rezerwować" bo złapać dobry kadr możecie zarówno w tym dużym "openspejsie", w którym siedzicie większość dnia jak w i kanciapie. Odpowiedz Link Zgłoś
xboxer360 Re: Co się stało z Polytygodniem? 16.12.12, 06:40 Bardzo dobry pomysł. Mniej więcej o to mi też chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
mielczar Re: Co się stało z Polytygodniem? 16.12.12, 00:00 Mi się podoabł włąśnie najbradziej to że nie było standardowo każdy kręcony troche w innym miejscu innej koncepcji ciekawiło mnie zawsze co wymyślą za miejsce gdzie będzie sie działa rozmowa to było fajne bo inne niż standradowe programy na różnych portalach lubiłem jak jeden drugiemu coś śmiesznego mówił przeszkadzał itd. działo się rzadko jednak dodaje komentarze przyznaje Odpowiedz Link Zgłoś
jaffar Re: Co się stało z Polytygodniem? 16.12.12, 09:32 - co Wam się w Polytygodniu podobało - co sprawiało, że jednak oglądaliście? Pomysł był dobry. Podsumowanie newsów... Jak ktoś nie ma czasu czy możliwości śledzić newsów na bierząco to było bardzo ciekawe. - co Wam się nie podobało i zgrzytaliście zębami podczas oglądania? Brak komentarzy do newsów. Suche dane, to mogę sobie poczytać w serwisie (niekoniecznie nawet tym serwisie)... To trochę dziwne, że media opiniotwórcze nie dzieliły się opiniami. I najgorsza rzecz w całym tym serwisie to takie niewypały jak to forum GazetoWybiórcze i ten odtwarzacz, który dłużej mi się buforuje niż Polytydzień trwa. Jeśli nie oglądaliście: - dlaczego - czy to wina czegoś w Polytygodniu czy raczej w ogóle nie oglądacie wideo? Ogólnie to ludzie chętniej oglądają niż czytają, dlatego Polytydzień jest dość dobrym pomysłem, powinniście jednak przemyśleć jeszcze czy nie byłoby fajnie dorzucić wideorecenzję do standardowego formatu recenzji, ale do diabła, ten odtwarzacz Wybiórczej musi odejść! - I pytanie otwarte: czy w ogóle chcecie oglądać cykliczny program z podsumowaniem informacji? Czy też powinniśmy pomyśleć nad czymś innym? Osobiście to bardzo chętnie coś takiego pooglądam, jeśli będzie się wygodnie oglądało, jeśli odtwarzacz nie będzie Wybiórczy (wybiera sobie kiedy buforować wedle praw logiki Ufodupków z planety Dupa). Jednak wideorecenzje pewnie cieszyłyby się powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
xboxer360 Re: Co się stało z Polytygodniem? 16.12.12, 10:36 Akurat odtwarzacz jest OK. W końcu działa na tablecie, no i buforuje się u mnie normalnie. Po za tym na YT są te same materiały, chyba że YT też jest do D... bo hmm... Google ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomarkus Re: Co się stało z Polytygodniem? 16.12.12, 16:39 Na wstępie powiem, że jestem zapracowanym graczem tuż przed rozpoczęciem trzeciej dekady swojego żywota. Niestety nie zawsze mam czas, aby śledzić newsy na bieżąco. Polytydzień był dla mnie niezłym podsumowaniem tygodnia - szybko i konkretnie. Jestem za tym, aby wrócił - obojętnie w jakiej formie (może być nawet kręcony w kanciapie z mopami i środkami czystości) Skoro temat polygadki został już poruszony, chciałbym i w tej materii się wypowiedzieć. Jako osoba pamiętająca doskonale czasy SS, Top Secret, Gambler i Reset muszę powiedzieć, że to właśnie polygadka była dla mnie tym, czym były onegdaj super supery, żółte strony w Gamblerze - był magnesem, pokazywał charakter i unikalność, pozwalał tworzenie unikatowych więzi pomiędzy nadawcą, a odbiorcą. To właśnie polygadka sprawiła, że tutaj zawitałem i zostałem na dłużej. Forumogadka jest świetna (bo prowadzona w wyluzowany sposób i z humorem), ale brakuje mi też gości, jak chociażby Skorpika czy Adriana Chmielarza. Portali o tematyce związanej z grami jest sporo, portali o grach z CHARKTEREM prawie nie ma. Polygadka była dla mnie jednym z najważniejszych waszych tzw. "selling pointów". Mam nadzieję, że nowy RedNacz dojdzie do tego samego wniosku. Bądźcie kolejnym SS-em, a nie kolejnym CDA. Odpowiedz Link Zgłoś