Dodaj do ulubionych

Jak najprościej założyć sklep internetowy ?

25.12.09, 22:20
Hej! Witam :D .. zapytam:D
Kto zna najlepsze rozwiązanie na sklep internetowy?? Słyszałem o
stronach gdzie jest już wszystko właściwie gotowe. I można stworzyć
sklep w 5 minut. Ale cięzko jest czasem reklamować takie miejsce
przez długi adres i trudny do zapamietania np www.NAZWA.sklepy-
na5.pl (czy jakoś tak).Ważne by nazwa była jak najkrótsza. I czy
mógłbym wtedy mieć taki sklep pod inną nazwą np www.NAZWA.prv.pl.
Zależy mi na tym ...Bardzo. Bo mam już taki adres. Proszę was o
najlepszą opcje. Chciałbym poprostu wrzucić zdjęcie z opisem
produktu i móc korzystać najlepiej za darmo z gotowego sklepu.
widzicie.. wszystko za free. da sie? ;)
Obserwuj wątek
    • pfajfka Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 26.12.09, 00:56
      Z komputer swiat byla ostatnio taka ksiazka, nie pamietam jak sie nazywala. Duzo
      sie ja laik nauczylam. Stronka www.alfakomp.pl/ ta np. w duzej mierze na
      podstawie tej ksiazki.
      • reklamowka_na_209 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 26.12.09, 18:23
        Może iStore.pl albo Bazarek.pl ?
    • michal.gazeta Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 29.12.09, 16:38
      Jak chcesz zarabiać to niestety trzeba zainwestować. Nie są to duże pieniądze, bo domena to koszt w pierwszym roku max. 10zł potem od 50 do 100 zł netto. Do tego hosting ok. 100zł/rok. Potem próbować samemu lub znaleźć jakiegoś kolegę, który zainstaluje oscommerce i sklep internetowy jak się patrzy.
      Koszty śmieszne w porównaniu do kosztów na promocję jakie trzeba będzie trzeba ponieść. A zyski duże, bo:
      - masz kontrolę nad domeną, przy darmowej może być tak, że klienci zapamiętają adres, będziesz miał kilkaset linków do strony i nagle właściciel domeny ją zablokuje i nic nie możesz zrobić. Cały wysiłek na promocję 'wziął w łeb'
      - jeśli chodzi o hosting to podobnie, wiesz że nikt go nie wyłączy z dnia na dzień.

pozdrawiam
      Michał

--
      Tworzenie stron www
    • djsienka Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 03.01.10, 14:18
      Witaj. Ja również bym nie polecał takich sklepów jak wyżej napisałeś. Takie coś
      to jest na krótką metę. Jak chcesz to odezwij się na gg: 8798244. Pomogę ci
      zainstalować jakiś darmowy skrypt lub doradzę coś ciekawszego.
      Pozdrawiam.
    • ak-69 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 04.01.10, 01:30
      Jeśli ta pomoc będzie bezpłatna, chętnie z niej skorzystam.
    • abczdrowia Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 30.01.10, 03:24
      Witam Polecam www.nsinfo.lap.pl
      Admin Janek
    • rozyczkar Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 27.02.14, 21:38
      Niby tak ale zrobiłeś biznes plan? przeanalizowałeś rynek ? przecież to takie podstawy. Sklep internetowy załozyć może każdy ale trzeba robić to z głową.
    • useryy Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 11.03.14, 13:16
      Na początku najważniejszy jest dobry pomysł, później w miarę możliwości i oczekiwań zabieramy się sami za pracę nad sklepem, albo zlecamy to fachowcom.
    • pikselowo Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 04.04.14, 08:09
      Oczywisc
    • pikselowo Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 04.04.14, 08:17
      Oczywiscie ze s
    • pikselowo Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 04.04.14, 08:19
      Oczywiscie ze sie da,

Domena za darmo - czasami zbyt dluga i ma dodatki na koncu

Hosting darmowy bez reklam - istnieje

OS E-commerce - poszukaj w google.

= darmowy sklep

Prosta odp

Pikselowo.pl
      • durac Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 03.09.14, 14:48
        Najprościej = nie najlepiej
        Lepiej zleć to profesjonalnej firmie, chyba że zadbasz tak samo o kod sklepu jak i o grafikę by była czytelna, ładna i przyjemna, chyba że zadbasz o optymalizację, o zatrzymanie klienta na stronie, o łatwe doprowadzenie klienta w sklepie do samej sprzedaży w taki sposób aby się nie zirytował?
        Jeżeli to wszystko potrafisz to odpowiedz z 04.04.14, 08:19 jest ok. Jeżeli nie zleć to jakiejś firmie programistycznej alb agencji - ja zbudowałem sklep kiedyś u nich www.grupaalias.pl z czystym sumieniem mogę polecić
    • webpoland Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 12.09.14, 22:58
      Najprostsza metoda to Joomla + Virtuemart zero kosztów, tylko trochę pracy, jeśli sam tego nie ogarniasz zleć to jakiemuś freelancerowi np. www.webpiksel.pl
    • bbeataa1 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 17.09.14, 12:04
      jesli chcecie prowadzić sklep internetowy, których jest 10000 w sieci, wolałabym się posłużyć firmą, która wykona ją dokładnie i przeprowadzi pozycjonowanie, tak abyśmy byli widoczni w googlach. Nie ma sensu wykładać dużej pracy w stronę którą nie przyniesie nam korzyści. Polecam wam rocketsite.pl oni zajmują się takimi rzeczami i sprawnie wykonują swoją pracę.
      • clickmaster Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 17.09.14, 17:52
        Można próbować założyć sklep za darmo, jednak lepiej na początku zastanowić się nad tym jakie ma się priorytety. To co na początku obniży koszty do minimum może na nie narazić w przyszłości. Darmowe oprogramowania często mają to do siebie, że są jak najprostsze, zawierają reklamy, nie są podatne na wprowadzanie zmian czy wprowadzanie własnej wizji sklepu. Mają także wiele ograniczeń. Dlatego już na początku lepiej zainwestować i zlecić wykonanie sklepu zewnętrznej firmie, która wykona indywidualny projekt graficzny, wprowadzi potrzebne funkcjonalności, wdroży i wypromuje sklep np: poprzez pozycjonowanie czy kampanie AdWords. Na początku wydasz pieniądze, ale potem możesz zyskać większą ilość klientów, wyższą pozycję w google i początkowa inwestycja zwróci się z nawiązką.

--------------------------------
        ClickMaster Polska - Mobilne rozwiązania dla Twojego biznesu! Strony mobilne, strony www, RWD, sklepy internetowe.
        www.clickmaster.pl
        • joze-ppe Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 07.01.15, 11:42
          Najprościej kupić gotowy SaaS, tanio, szybko i gotowy do działania, korzystam ze sky-shop, spróbowałem demo i coś mi się udało w ciągu miesiąca, zaraz dodatkowy kilkaset zł mam...
    • paulinakar Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 13.10.14, 21:18
      najłatwiej jest zrobić tak jak ja zrobiłem. Zleciłem wszystko firmie Rocketsite. Szybko, bez wydawania fortuny, profesjonalnie. :)
    • bbeataa1 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 31.10.14, 10:01
      najlepiej do chyba zlecić to wykonanie firmie która już ma doświadczenie. Jedyną firmą jaką znam to Rocketsite, zajmują się działaniami w internecie, tworzenie sklepów, stron pozycjonowanie itp.
      • vulpess Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 07.03.15, 15:36
        Piękna kryptoreklama. Niestety nie mam dobrej opinii o firmie Velocity ani o usługach przez nich świadczonych. Ze sklepem postawionym na magento ciągle były problemy, nikt nie potrafił ich rozwiąza., Firma wyłącznie pośredniczy w usługach, nie ma na miejscu żadnych profesjonalitów wszytsko zlecane jest innym firmą zewnętrznym. Na jakiekolwiek poprawki trzeba czekać bardzo długo a koszt założenia sklepu jest powiekszony o pośrednictwo firmy Velocity. Zainteresowanym założeniem sklepu proponuję poszukać profesjonalnej agencji interaktywnej, któr ma na miejscu specjalistów i developerów.
        • k.jedrzejczyk Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 25.03.15, 12:03
          Najłatwiej i najtaniej jest założyć swój sklep na FairSquare lub Allegro. Obie te platformy pomogą Ci zbudować bazę klientów, która jest tak istotna w przypadku sklepów zaczynających sprzedaż w internecie. W innym wypadku będziesz musiał przeznaczyć sporą ilość środków na reklamę w sieci swojego sklepu.

Krzysztof Jędrzejczyk
    • karlono Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 01.12.14, 15:31
      Witam, ja nie polecam takich rozwiązań. Jeśli to ma być sklep z prawdziwego zdarzenia, a nie tylko pic na wodę. Prowadzę dwa sklepy internetowe i oba na Magento. Ba! Oba prowadzę z jednego panelu administracyjnego. Oba stawiała mi agencja Velocity. vlct.com/ - tu można sobie obejrzeć portfolio i wziąć namiary. Jak Pan ma takie podejście, że wszystko za darmo, to ja nie wiem... a jakie by Pan chciał mieć przychody? Wszystko za darmo, a później zarabiać? Taaa... ;)
    • renatadg1 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 21.03.15, 20:16
      Odwiedź stronę poniżej:

www.defero-hosting.pl/strony-sklepy

Gdy zakupisz któryś z dostępnych pakietów hostingowych, możesz zakupić w niskiej cenie gotową stronę bądź sklep.

Są to gotowe i kompletne aplikacje, a zakupując np. taki sklep oszczędzasz spore pieniądze, bo możesz zlecić jakiemuś freelancerowi przystosowanie sklepu pod twoje potrzeby jak np. uzupełnienie sklepu produktami, cenami, atrybutami itp, bo cała rama sklepu jest już gotowa.

Brak jest opłat abonamentowych, płacisz tylko raz.

Kupujesz domenę i sklep działać będzie pod docelową domeną bez żadnych ogonów w adresie które są zbędne...
      • karol_nowacki Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 02.04.15, 23:59
        Sklep w kilkadziesiąt minut zorganizowałem na www.webspread.pl. Do tego dorzuciłem kilka interesujących funkcjonalności. :-)
        • tt125 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 16.08.15, 23:16
          Poczytaj sobie proszę o tym oprogramowaniu:
          win4win.pl/sklepy-internetowe/selly-shop-zalety/zty_tdq
          Może Ci przypasuje :)
          Tani abonament - to mogę potwierdzić :)
    • bxmmultimedia Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 19.08.15, 14:09
      Polecam firmę bxm.pl Mają bardzo bogate portfolio bxm.pl/portfolio.html lub firmę tworzeniestronwarszawa.pl
    • bogdan_warszawa Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 13.11.15, 11:15
      bxm.pl/ tworzenie stron warszawa
      • karolina.karolinah55 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 28.07.16, 15:26
        Bez zbędnego gadania polecam: sky-shop.pl/ :) profesjonalne oprogramowanie dla skleów internetowych, a nie tylko szablony :)
    • piwnikaks Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 28.07.16, 21:31
      Wykonamy strony www, tanio, solidnie z gwarancją:

- budowa i projektowanie stron www
      - tworzenie logo, wizytowek itd.
      - budowa sklepow internetowych
      - strony budowane są na CMS Joomla
      - roczna gwarancja z pełnym wsparciem IT
      - niskie ceny ? strony od 700 zł
      - strony w pełni dopasowane do urządzeń mobilnych
      - pozycjonowanie stron

www.pinmedia.pl/
    • piotrbud88 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 20.02.17, 11:36
      Najprościej założyć taki sklep internetowy z gotowych szablonów, takich jak prestashop, nawet jak ktoś sobie z nimi nie poradzi to można komuś to zlecić, nie powinno wyjść za drogo. Proszę na ten temat przeczytać artykuł
      www.ornithion.pl/2017/02/11/jestem-programista-zajmujacym-sie-presta-shop/
    • karbo7 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 05.10.17, 21:54
      Większość dostawców ma teraz takie platformy e-sklepu. Home.pl ma clickshopa bardzo dobrze ocenianego w rankingach i trochę uznawanego za platformę dla amatorów, bo jest tak prosty do ogarnięcia na początek.

Sklep można sobie sprawdzić, zwłaszcza panel do zarządzania treścią w darmowych testach, teraz zamiast 2 tygodni można testować za darmo do końca października.
    • natka-kowalska Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 28.03.18, 10:59
      Witam, polecam zgłosić sie do firmy , która profesjonalnie zajmuje się zakładaniem sklepów internetowych , firma Addsite

addsite.com.pl/zakres-uslug/

Serdecznie polecam tą firme !
    • itpstudio Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 15.01.20, 12:27
      Najwygodniej korzystać z firm specjalizujących się w realizacji oraz technicznej opiece nad sklepem. Doświadczeni dostawcy zaawansowanych i kompleksowych rozwiązań zapewniają platformę do sprzedaży, odpowiednie parametry serwera, cykliczne aktualizacje, dbają o bezpieczeństwo oraz zgodność z prawem. Taka kompletna usługa nie musi być wcale droga i najczęściej rozliczana jest wygodnym abonamentem rzędu: 1200 zł netto rocznie już z domeną i SSL.
      Zapraszamy też do lektury sposobów zwiększenia sprzedaży: itpstudio.pl/jak-zwiekszyc-sprzedaz-w-sklepie-internetowym.html
    • karolkarol90 Re: Jak najprościej założyć sklep internetowy ? 15.04.22, 18:14
      Polecam skorzystać z pomocy profesjonalistów. inbmarketing.pl/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka