del.wa.57 13.05.09, 23:46 Zapraszam na spacer,to żydowska forteca na pustyni. mordagan.com/links/mezada/tourweaver_mezada.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 13.05.09, 23:51 Fotografia sferyczna,fantastyczne! photoartkalmar.com/Photoart%20Kalmar%20high%20res/Gigapixel/Piaristenkircheflash.html Odpowiedz Link
off_nick Re: Interesujące linki i stronki 14.05.09, 14:39 Wirtualne anoramy...można sobie tu wybierać z listy - według krajów i miast, a także fotografów. To konkretne miejsca atrakcyjne turystycznie oraz np. siedziby firm. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 15.05.09, 19:24 Dzięki Offnick Izrael z góry jest piękny! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 15.05.09, 19:34 Portrety,obrazy www.williamwhitaker.com/default.html Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujące linki i stronki 14.05.09, 20:00 Dziękuję Delwie, bo obrazy ruin twierdzy na pustyni są fascynujące. Pamiętam, jak poruszył mnie głęboko widok po 20 latach ruiny domu dawnej sąsiadki, właściwie pozostały tylko zarysy fumdamentów, ale wawrzynek - wilcze łyko rósł w tym samym miejscu, co dawniej, gdy przechodziłam tamtędy w drodze do szkoły. Z fotografią sferyczną pierwszy raz zetknęłam się na stronie podanej przez Waderę, to była Katedra, ale zapodział mi się link, chętnie bym obejrzała jeszcze raz. Tu jest kościół z ołtarzem podobnym do tego w międzyleskim kościele. Czerwienią zakryte są pewnie boczne ołtarze, tylko z jakiego powodu? I dziękuję także Off_nickowi, warte obejrzenia to wszystko, to pierwsze wrażenia, wrócę tu, żeby się wgłębić, bo to jest dla mnie nowością, tak naprawdę to niewiele wiem o Izraelu, właściwie tylko stereotypy, podobnie jak większość Polaków. Na jutro mam stronę Historia sztuki, poczytam też strony z sygnaturki Off_nick. Odpowiedz Link
off_nick Re: Interesujące linki i stronki 15.05.09, 12:38 bogatka1 napisała: Z wrażenia,że trafiłam na takie miłe forum zapomniałam się przywitać,co niniejszym z lekkim opóźnieniem czynię Witam wszystkich bardzo Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujące linki i stronki 15.05.09, 19:02 Witaj Off_nick, to też moje niedopatrzenie, bo się przejęłam tymi sprawami ze stron o Izraelu. Oglądam, czytam i staram się nie ulegać smutkowi. Dla Ciebie: Odpowiedz Link
off_nick Re: Interesujące linki i stronki 15.05.09, 19:24 Witaj Bogatko,nie smuć się,tam mieszkają naprawdę dzielni ludzie o polskich korzeniach też. Majowo dla Ciebie: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujące linki i stronki 17.05.09, 15:42 Konwalie dorodne, pachnące majowo. A bez tez lubię: Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 17.05.09, 19:43 Przemiła animacja,zobaczcie sami manneli.com/animat/Brasil.html Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 17.05.09, 19:47 To też jest cudne,polecam serdecznie,miłego relaksu www.adreamsmovie.com/ Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 12.06.09, 23:07 Na spacer po New Yorku zapraszam www.pixelcase.com.au/vr/2009/newyork/ Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 09.08.09, 19:15 Izrael dla turystów. www.biblewalks.com/ Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 09.08.09, 19:17 To chyba największe akwarium na swiecie. www.youtube.com/watch?v=u7deClndzQw Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 09.08.09, 19:42 Cudna fontanna w Dubaju www.youtube.com/watch?v=bw50qsH5aDs Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujące linki i stronki 11.08.09, 17:35 Delwo, jesteś kochana. Wszystko pooglądałam, będę wracała do tego wątku. Gdybym mogła Ciebie prosić... Takie piękne PPSy zamieszczałaś na www.voila.pl/ - gdybyś kilka linków aktywowała tutaj... Syn obiecał mi nowy dysk zewnętrzny 500GB, to będę miała miejsce na zachowanie tych cudności. "Zawsze na świecie ktoś na kogoś czeka,czy to na dalekiej pustyni,czy w samym środku gwarnego miasta." /P.Coelho/. Życzę miłego popołudnia i wieczoru,pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 26.08.09, 23:19 Trochę żydowskich piosenek. www.myzeidi.com/MyZeidi_TV.html Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 13.10.09, 23:05 Piekne fotki z Galicji i nie tylko,bogactwo fotek www.fotomusica.net/Galicia/index.htm Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 05.11.09, 21:21 Przecudne show,warte obejrzenia. www.cirquedusoleil.com/en/shows/o/resources/promo-boxes/view-trailer/o-trailer.aspx Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 16.01.10, 23:09 Niespodzianka na zakupach www.youtube.com/watch?v=Ds8ryWd5aFw&feature=player_embedded Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 16.01.10, 23:22 Mózg kobiety i mężczyzny,czym sie różni? zobaczcie i posłuchajcie www.youtube.com/watch?v=UgWHIguqnGg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 05.03.10, 18:34 Po tragedi w Chile,straszne! www.boston.com/bigpicture/2010/02/earthquake_in_chile.html Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Interesujące linki i stronki 25.04.10, 19:05 Prawdziwa uczta,Nabucco www.youtube.com/watch_popup?v=4BZSqtqr8Qk Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Panorama 3D, panorama 360, kalejdoskop 15.08.09, 12:54 Zapraszam na wirtualny spacer po ogrodzie dzięki panoramicznym zdjęciom w wysokiej rozdzielczości: www.domoklik.pl/kalejdoskop/1018/ogrod-rozany.html Po kliknięciu w ten czerwony znaczek zmienia się zbliżenie. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Panorama 3D, panorama 360, kalejdoskop 16.08.09, 21:50 Ogród różany,przecudny jest Bogatko,podobny ogród widziałam w Bremenhaven-mieszkałam tam kiedyś,oczywiście dużo mniejszy od tego tutaj w takim ogrodzie przyjemnie sie wypoczywa. Bogatko,załozyłam nowy wątek,tam będę ''wrzucac''prezentacje,mam nadzieję,że przypadną do gustu wszystkim tu zaglądającym i piszącym. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Instalki grafika 18.10.09, 16:52 www.instalki.pl/programy/download/edycja_grafiki/ Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Instalki grafika 21.10.09, 22:54 Dzięki za link Bogatko,można wybrać i przebrać Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujące linki i stronki 10.01.11, 15:44 www.wswietych.pszczyna.katowice.opoka.org.pl/panorama/Pszczyna%20-%20Kosciol%20Wszystkich%20Swietych.html Wnętrze kościoła Wszystkich Świętych w Pszczynie, panorama. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujące linki i stronki 06.01.12, 14:00 kasia-komi60.blog.onet.pl/Zrob-kartke-i-wyslij,2,ID406289904,n np.: z kraski.yandex.ru/new.xml - trzeba poczekać chwilę na wgranie programu, i mozna malować, dodawać, usuwać i od nowa. Po zapisaniu bałwanek podskakuje, ognie sztuczne się palą, piesek merda ogonkiem, a helikopter kręci śmigłami. Miałam problem z wklejeniem tutaj animacji flashowej, na razie statyczny screen. Linku z kodem jest na bloga, można też wysłać do kogoś z krótkim podpisem. Odpowiedz Link
an.ta Re: Interesujące linki i stronki 10.01.12, 18:46 Bogatko chciałabym żeby mi zrobiono klasyczne zdjęcia z tego co mam na dysku zapisane w JPEG. To co mogę tak normalnie w Photoshopie zamienić z RGB na CMYK? Czy jeszcze coś trzeba robić.? Ja jeszcze kadrowałam w bezpłatnym programie JPEGCrops do rozmiaru 13*18. Odpowiedz Link
autograf42 Re: Interesujące linki i stronki 15.08.12, 17:10 Zanosisz do labolatorium, takie, jakie masz, tam fachowcy też mają programy graficzne www.photovisi.com/ collage on line. Odpowiedz Link
bogatka1 Muzyka - Fortepian, Keyboard i cymbałki - nauka 05.01.13, 14:45 www.girlsgogames.com/game/virtual-keyboard.html nauka gry na fortepianie online www.girlsgogames.com/game/music-match.html www.girlsgogames.com/game/the-piano.html www.girlsgogames.com/game/repeat-the-melody.html www.girlsgogames.com/game/do-le-mi-music.html cymbałki www.gimnastykasluchu.pl/pl/wirtualne-pianino Pokrewieństwa gam, Trójdźwięki www.groj.pl/Gra/9716/Virtual_Piano_Wirtualne_Pianino/ Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Giveawayoftheday -idoo Video Editor Pro 09.03.13, 14:27 Pobrałam dzisiaj idoo Video Editor Pro - jest omówienie www.idooeditor.com/video-editor.htm, a na dole przejście do omówienia dokładniejszego. Oferta jednodniowa, free jeszcze tylko przez 19 godzin. Odpowiedz Link
grafoman.pl Re: Giveawayoftheday -idoo Video Editor Pro 09.03.13, 18:25 Nie chcę tu nikogo zniechęcać do tego typu akcji jaką proponuje wspomniana przez Ciebie strona, ale warto pamiętach o kilku ważnych zasadach. Często programy proponowane przy tego typu okazjach nie są do końca przetestowane i nie oferują zbytniej jakości (pomijając fakt że równie częto są to tzw. wersje light, czyli okrojone). Często są to programy "nikomu nic nie mówiącej" firmy, które zawierają znany powszechnie silnik i jedynie nałożony na to jakiś, mający wyglądać na "profesjonalny", interfejs graficzny. Metodą, którą ja stosuję jest np. serwis alternativeto.net na którym można znaleźć darmowe programy alternatywne dla wielu znanych i komercyjnych. Co ważniejsze, możemy zaznajomić się z oceną i opiniami na ich temat. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Giveawayoftheday -idoo Video Editor Pro 09.03.13, 19:25 Twoje wizyty są zawsze dla mnie miłe. Dziękuję za wskazanie pożytecznej strony, zapisałam ją w zakładce. Strona idoo wygląda poważnie, jest szerokie omówienie tego programu, co jest cenne zwłaszcza dla takich początkujących jak ja, którzy jeszcze nie zrobili ani jednego filmiku video, a o wysłaniu do YouTube mają bardzo blade pojęcie. Ostatnio kilka razy skorzystałam z ofert jednodniowych Giveawayoftheday i na razie nie mam zastrzeżeń, bo są bezpieczne(ale i tak sprawdzam po każdym pobraniu, przed instalacją, antywirusem) i nie ma w nich dołączonego badziewia. Odpowiedz Link
grafoman.pl Re: Giveawayoftheday -idoo Video Editor Pro 09.03.13, 20:36 Chyba nie do końca się zrozumieliśmy. Jesli strona wygląda poważnie / profesjonalnie, a nie słyszałem o tej firmie, to jest to dla mnie nawet dodatkowy powód do wątpliwości. Wiele firm pakuje właśnie w wygląd, zapominając o "środku". Nie chodziło mi też o fakt niebezpieczeństwa pod względem możliwości zawirusowania. Ową stronę rozdającą te programy znam juz od dłuższego czasu i nie sądzę, że gdyby rozdawała "wrogie" opramowanie tak długo by się utrzymała. Chodziło mi bardziej o jakość technologiczną umieszczonego tam oprogramowania. Jest to *niby* oprogramowanie, które zwykle jest sprzedawane, a tylko w ten "jeden wyjątkowy dzień" jest udostepniane za darmo. Ale często jest tak, że: - jego twórcy czerpią głównie zyski z umieszczania oprogramowania na krążkach dołaczanych do magazynów - wiele programów różni się tylko nazwą i wyglądem, środek jest ten sam - darmowe oprogramowanie (darmowe przez cały czas a nie tylko przez jeden dzień) oferuje o wiele lepszą jakość Pozdrawiam, grafoman Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Giveawayoftheday -idoo Video Editor Pro 09.03.13, 20:50 OK, racja. To jest jeden ze sposobów na reklamę, każdy twórca programów chce jakoś zaistnieć, a taki właśnie sposób jest warty pochwały. Takie darmowe produkty są bardo potrzebne zwłaszcza młodym, tym bardziej, gdy są bez pracy, to zajmą czymś ręce i umysł. Wielu z tych, którzy poznają program, potrafi zrobić tutoriale, a te w dużej mierze napędzają sprzedaż programów. A ze różna jest jakość tych darmowych produktów, to fakt. Ale, jeśli nie można dosiąść ogiera, to i zwykły koń jest dobry Odpowiedz Link
grafoman.pl Re: Giveawayoftheday -idoo Video Editor Pro 09.03.13, 21:12 bogatka1 napisała: > Ale, jeśli nie można dosiąść ogiera, to i zwykły koń jest dobry Z tym, że takie programiki zwykle ustępują jakością nawet zwykłemu koniowi Naprawdę, polecam przejrzeć biblioteki darmowego oprogramowania i sprawdzic te najwyżej oceniane - można się nieźle zdziwić, jak dużo można dostać za darmo. Nie warto pakować się w programy "jednodniowe" i typowo "gazetowe", jeśli jest to marka, o której się wczesniej nie słyszało. Szkoda zapychania komputera (jego rejestru) i, czasem, nerwów. Podrawiam, grafoman Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Giveawayoftheday -idoo Video Editor Pro 09.03.13, 21:24 Dzięki Grafomanie, mam zapisaną stronę AltrenativeTo, teraz będę tam na bieżąco. Nie mam dużo programów, tylko te niezbędne. Wczoraj robiłam remanent i wyrzuciłam kilka niepotrzebnych. Teraz trzeba oczyścić jeszcze rejestry, ale odwlekam tą operację, bo boję sie, żeby czegoś nie usunąć tak, że potem będę płakać. Mam jeszcze 70 % miejsca, to nie muszę się śpieszyć. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Magic Landscape Filter 17.03.13, 18:20 Łatwe poprawianie zdjęć i obrazków. Zapisz jako... jest w Można pobrać free jeszcze przez 14 godzin: www.giveawayoftheday.com/magic-landscape-filter-1-1/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+giveawayoftheday%2Ffeed+%28Giveaway+of+the+Day%29 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: DVD Slideshow Builder Standard 17.03.13, 19:10 my.wondershare.com/events/2012/Q3/giveaway.php?rand=1 DVD Slideshow Builder Standard - free jeszcze około 14 dni. Trzeba się zarejestrować, poczekać na wiadomość w e-maail, aktywować rejestrację, a potem kliknąć na download, wtedy przyślą link do pobrania i klucz, a u dołu e-mail może być nowe hasło. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujące linki i stronki 16.10.14, 11:50 www.youtube-nocookie.com/embed/8oqPR5-GLuA?rel=0 warte popatrzenia, niesamowite widowisko. Odpowiedz Link
tarti Re: Interesujące linki i stronki 16.10.14, 14:00 Wszystkich zainteresowanych odlewnictwem artystycznym może zainteresować proces powstawania dzwonu Ludwisarnia Felczyńskich Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Interesujący Ai CS 2 10.04.15, 11:22 www.techspot.com/downloads/5724-adobe-illustrator-cs2-free.html Klikasz na niebieski przycisk, klucz jest poniżej kreski. Ja nie rejestrowałam się, program działa dobrze. Odpowiedz Link
bogatka1 Bezpłatne Xara Photo & Graphic Designer 9 free 11.09.15, 16:59 sharewareonsale.com/s/magix-xara-photo-graphic-designer-giveaway-coupon-sale Bezpłatne Xara Photo & Graphic Designer 9 (100% zniżki) Darmowy! Promocja krótka, a program warty polecenia. Uważać na dodatkowy programik, czyli zdjąć ptaszka z zaznaczenia, bez tego program Xara lepiej się instaluje. Klucz można pobrać ze strony Sharewareonsale lub przysłany w e-mail. Już zainstalowałam. Odpowiedz Link