Dodaj do ulubionych

MMO dla starucha

15.04.13, 16:29
Chodzi za mną jakieś MMO - najlepiej w klimatach dark / high fantasy, klasyczne z fajnym community, może być wymagające.

Szukam i czego się nie dotknę ... zostawiam, po bardzo krótkim czasie. Nie chcę znów próbować z World of Warcraft, które już dawno straciło swoją świeżość a ogarnąć całości jest nie sposób... nie nadrobię historii, zmian w gameplay, zgubię się w daleko posuniętej historii, nie nawiążę konkurencji ze starymi wyjadaczami... gra jest po prostu zbyt dojrzała na nowego gracza. A może się mylę?

Jakby się rozejrzeć to przecież wybór jest ogromny... czyżby? Era F2P zabiła niestety bardzo wiele tytułów a wszystkie nowo powstające żerują na schemacie Pay 2 Win

Szukam w tym ogromny worku i nie mogę znaleźć nic dla siebie:

Guild Wars 2 - piękna grafika , całkiem fajny gameplay, ciekawa mechanika, wszystko niby pięknie, ale niestety coś nie chwyciło - kompletnie zgubili aspekt progresu - w zasadzie z niczego się nie cieszyłem podczas gry, a zbyt wyrównane szanse jeszcze pogłębiły ten fakt. Do tego rasy, które nie porywają...

Age of Conan - ciekawe ale podobne problemy jak Guild Wars. Do tego gra sprawia wrażenie niedokończonej. Mikropłatności, które burzą równowagę i społeczność, która odstraszyła mnie bardzo szybko.

Tera - ogromny potencjał, który się zmarnował. Obecnie LAG sprawia, że gra to mordęga i frustracja.

Runes of Magic

Allods

Aion

Fallen Earth

... sciana

Powiedzcie mi, co jeszcze spróbować. A może teraz to juz warto poczekać na coś nowego (Neverwinter,TESO, Archeage)?
Obserwuj wątek
    • darkirenicus Re: MMO dla starucha 16.04.13, 10:39
      radzę poczekać na TES:onlinesmile..........ja na razie wracam do TERAsmile........

RoM można sobie od razu odpuścić......

AoC powinno się umieścić six feet under i przebić osinowym kołkiem za samą mechanikę gry.........uderzanie klawiszami 1,2,3 zamiast LPMbig_grin.......a jak kawy zechcę się napić w czasie lania mobka to niby jak to zrobić??big_grin

Fallen Earth wogóle nie powinien się zmieścić w twoim zestawieniu gdyż ta gra to niestety porażka.........ale nie było się czego spodziewać po takim "budżecie"smile

Shayia także padła na pysk.....serwery priv na durnych zasadach itd...uncertain

W DDO radzę nie zaczynać gdyż mechanika to po prostu niebosmile......ale w większości gra płatna.....smile

Allods jest w porządku.....

Omijaj C9 bo to kopia RoM....

miłego dzionkasmile

• choppa Re: MMO dla starucha 18.04.13, 08:29
        Eee grałeś w AoC? Jeśli chodzi o samo odpalanie skilli to mechanika jest jak w każdym MMO - możesz sobie zbindować lub klikać myszką. Kombosy wymagają wciśnięcia kilku przycisków po kolei, ale możesz je równie dobrze kliknąć (i w czasie animacji co dłuższych kombosów jest czas na kawę wink).

Dla mnie gra bomba - 4 rok bije, świetny świat, wymagające PvE.
    • gwaltownik Re: MMO dla starucha 16.04.13, 14:22
      Jeżeli nie ogarniasz WOWa najbardziej noob friendly mmo to raczej nie masz czego szukać w tym gatunku gier
    • reakwon Re: MMO dla starucha 18.04.13, 10:56
      Może Rusty Hearts?
      MMORPGSlasher big_grin.
    • angh Re: MMO dla starucha 18.04.13, 12:50
      Ja czekajac na World of Darknes i Archeage gram solidnie w GW2. Wydaje mi sie, ze zaczales gw z nastawieniem, ze trzeba tam robic to samo, co w innych mmo... a to nie jest prawdawink po prostu baw sie swiatem, szukaj lore, ja czesto napotykajac jakies zapomniane ognisko, jakies notki ide szlakiem osob, ktore tam zyly i odkrywam nowe rzeczy. Czytajac ksiazki odkrywam miasto zalozone przez Gwen i jej ludzi, jak walczylo o przetrwanie i co sie stalo z nia sama czy jej mezem (ok, pobieza nawet znajomosc gw1 pomagawink ).
      A czy jakies inne mmo jest warte poswieconego nan czasu? Wiekszosc mmo znika z rynku bardzo szybko, albo przestaje cieszyc sie zainteresowaniem, zostawiajac wewnatrz mala grupe zatwardzialych fanow. Nawet nadchodzace Neverwinter nie specjalnie mnie rusza, bo pewnie bedzie jak z innymi - hype, zabawa, marudzenie, koniec. Tera nie ma endcontentu i nie radzi sobie z obciazeniem. Aion jest dobra propozycja, ale wymaga sporego grindu. Secret World to niestety malo udane mmo. Lineage? everquest? wciaz solidne, ale wiele do nadrabiania. moze final fantasy 14? zaluje, ze nie kupilem tej gry przed restartem. Byla za grosze, a teraz ponoc solidnie ja naprawili.
      Zostaje przy gw2, bo znajac dw1 wiem, ze te gra bedzie dlugo, solidnie supportowana. No, i archeage/WoD - porzadne, solidne sandboxy bez wielu ograniczen, ale - wciaz nie na rynkuwink (i tak, wow'a nie biore pod uwage, nie ma tam nic dla mnie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka