dzidecka 03.11.05, 17:41 Witam, Chce zrobić kalendarz w Corelu ale nie wiem jak zrobić wszystkie dni w miesiącu żeby były równo. W Wordzie moge to zrobić w tabeli i wyśrdokować a w Corelu jest jakiś sposób? Pozdro Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joolanta Re: Kalendarz w CorelDraw 04.11.05, 14:52 w corelu jest cos takiego jak "wyrownanie i rozklad". Odpowiedz Link
grarutko Re: Kalendarz w CorelDraw 13.01.06, 21:23 witam:) Jeśli masz nowsza wersje corela np corel draw 11 lub 12 to zrobic kalendarz jest bardzo prosto - poprostu wchodzisz w narzedzia -> visual basic (na samym dole) -> uruchom -> i pojawia ci sie okno w miejscu gdzie pisze "macros in" rozwijasz liste i wybierasz Calendar Wizard nastepnie naciskasz "run" i gotowe -> MASZ DO WYKORZYSTANIA CALE MNOSTWO MOZLIWOSCI USTAWIEN CZCIONEK KOLORÓW - ROZNE RODZAJE KLENARZY M.IN. NA 12 MIESIECY ALBO JEDNODZIELNE. CALA KOPALNIA ;-D POZDRAWIAM :) Odpowiedz Link
barta Re: Kalendarz w CorelDraw 19.01.06, 20:21 Ba! Ale to nie są kalendarze, lecz terminarze, czyli taki anglosaski rodzaj kalendarzy. Prawdziwy polski kalendarz to kalendarz z imieninami i świętami. Odpowiedz Link
maciekamigo Re: Kalendarz w CorelDraw 17.02.06, 23:43 kurcze... a myślałem, że po kilku latach pracy naprawdę nieźle znam corela :))) Odpowiedz Link
artur666 Re: Kalendarz w CorelDraw 18.02.06, 00:21 Ja po kilku latach pracy na Corelu i tylko problemach u zleceniodawcow doszedlem do wniosku, ze to badziewie. Odpowiedz Link
wustyle Re: Kalendarz w CorelDraw 19.02.06, 11:35 nareszcie jakis sensowny glos w sprawie korela... Odpowiedz Link
ryfka84 Re: Kalendarz w CorelDraw 20.02.06, 10:00 Wiesz co? Wyciągnij sobie najlepiej prowadnice z miarek. Potem kopiuj i przesuwaj kursorami o wybraną odległość. A i zaznacz przyciąganie do prowadnic. JAk coś się źle "klei", to przybliż. Pozdr... Odpowiedz Link
artur666 Re: Kalendarz w CorelDraw 20.02.06, 13:11 Mozna i tak, ale w efekcie to amatorkie dreptanie na piechote. Czy to sie czasowo/finansowo oplaca? Ja zrobilbym jedna strone Layout w Quark X Press i reszta to tylko zabawa na maksymalnie 2 godziny....i po ptokach, robota zrobiona. :) Odpowiedz Link
detinka Re: Kalendarz w CorelDraw 22.02.06, 21:20 a ja to bym sobie kupiła gotowca na necie (Allegro) wysyłają po 6 wersji i sprawa z głowy. Całe 4,99 he he Odpowiedz Link
mraw Re: Kalendarz w CorelDraw 23.02.06, 00:12 Ja zrobiłam kalendarz "na piechotę", tzn sama, a potem znalazłam gotowce do ściągnięcia z netu, w krzywych lub z czcionkami, wersje z imionami, po angielsku itp, www.viperprint.com/index.php?dzial=pobierz ;) Odpowiedz Link
lunatix Re: Kalendarz w CorelDraw 23.02.06, 00:17 Kalendarz kalendarzowi nie rowny. Ladne kalendarze widzialem, ktore nie byly "stworzone" na komputerze. Kreatywnosc nie zna granic. Odpowiedz Link
janiolka Re: Kalendarz w CorelDraw 25.02.06, 12:50 w corelu tez mozesz sobie tabele narysowac i w nia wpisywac teksty, ale to troche dziwne rozwiazanie inny sposob to narysowanie pola tekstowego i ustawienie tabulatorow (o czym wczesniej pisalam) ctrl+t / zakladka tabulatory Odpowiedz Link