02.06.05, 21:11
yepyip.free.fr/room/
Obserwuj wątek
    • ja-czyli-nie-ty Re: room 02.06.05, 22:06
      Ok.... Jestem tu mam parę rzeczy smile))
      P.S nie otwierajcie szafyyy
    • ja-czyli-nie-ty Re: room 02.06.05, 22:09
      no jednak trzeba te szafe otworzyć. Czy ktoś w to gra??? Utknęłam
      • rosa_canina Re: room 02.06.05, 23:47
        powiedz co masz, jesli nadal graszsmile
        • martmarta Re: room 03.06.05, 20:47
          czy ktos w to gra? mam kartke z kodem morse'a, scyzoryk, czaszke, baterie
          (chyba) i chinska ksiazke
          ale nie mam zielonego pojecia co z tym zrobic...
          • 1oo Re: room 03.06.05, 21:06
            Poukładać w przegródkach po prawej stronie szafy - bez alfabetu morse`a.
          • ja-czyli-nie-ty Re: room 04.06.05, 00:42
            gram znowu.Mam czachę, ksiązkę, morsa i coś dziwnego (srebrne było w
            szufladzie). nie wiem gdzie szukac kolejnych przedmiotów sad((
            skąd macie scyzoryk???
            • 1oo Re: room 04.06.05, 00:51
              Nocne marki z nas !
              Nie skończyłam tej gry, ale może Tobie się uda ?
              Scyzoryk śpismile)
              • mtv_fan Re: room 04.06.05, 12:17
                Szafa jest odstraszająca!ponawiam pytanie skąd macie scyzoryk?Wobrazie można
                ruszać jakieś klocki,ktoś wi do czego one służą?A,ijeszcze cos.Ktoś napisał że
                trzeba poukładać rzeczy po prawej stronnie szafy.Ale ja nie mogę za cholrę tych
                rzeczy podnieść!
                • bedada Re: room 04.06.05, 12:29
                  Scyzory leży międy poduszkami.
                • 1oo Re: room 04.06.05, 16:25
                  Tych rzeczy nie podnosisz tylko klikasz na nie, a potem na miejsce, na które
                  chcesz tę rzecz położyć. Dla ułatwienia - górne prawe zostaje wolne.
                  Dostajesz kluczyk do szuflady biurka, a ta rzecz z szuflady jest potrzebna po
                  ułożeniu klocków w obrazie.
                  • angoulene Re: room 04.06.05, 22:27
                    a to w jakis przemyslany sposob ukladac, czy randomalnie?
                    • 1oo Re: room 04.06.05, 23:11
                      Randomizacja nie ma tu zastosowania.
                      Tu jest ład i porządeksmile)
                  • ja-czyli-nie-ty Re: room 04.06.05, 23:06
                    Manm 4 rzeczy (ksiązkę, scyzoryk, czaszkę i cos srebrnego) a przegródek jest 6 :
                    ((( w jakiej kolejności to ułożyc???? czy 2 przegródki mają być wolne czy
                    czegos mi brakuje
                    • 1oo Re: room 04.06.05, 23:16
                      Jeszcze żarówka i kartka z alfabetem morse`a, który Ci będzie potrzebny póżniej.
                      Prawa,górna przegródka zostaje wolna.
                      Chcesz konkretów czy wolisz się pobawić?
                      • ja-czyli-nie-ty Re: room 04.06.05, 23:20
                        Żarówe mam, ale poprosze o wskazówki co m byc na górze a co na dole. Bo
                        kombinuje i kombinuje ;/
                        • 1oo KTO CHCE SAM-NIE CZYTA 04.06.05, 23:27
                          Czaszka, książka,puste
                          Butla, scyzoryk, żarówka.
                          • ala11112 room 05.06.05, 14:49
                            gdzie jest alfabet morsa, bo nie mogę wyklikać
                            • 1oo Re: room 05.06.05, 15:02
                              W koszu.
                              • martmarta Re: room 05.06.05, 16:13
                                jak ułożyć ye klocki za obrazem? wyjełam z szuflady podpowiedz, ale nie umiem
                                jej rozgryzc
                          • ja-czyli-nie-ty Re: KTO CHCE SAM-NIE CZYTA 05.06.05, 16:31
                            dzieki bardzo smile))) a czy ten układ jest jakis logicznie z siebie wynikający,
                            czy tak po prostu odkrylas go kombinując??
                            • ala11112 room 05.06.05, 16:58
                              i co z tą tabliczką i alfabetem, ma ktoś pomysł?
                              • 1oo Re: room 05.06.05, 17:38
                                Wystarczy Wam taka podpowiedż? - prawy górny patrzy na południe.
                                Za chwilę tu zajrzę. Jak sie będą sypały na mnie gromy, napiszę dokładnie.
                                • ala11112 Re: room 05.06.05, 20:13
                                  odpowiedź nie jest wystarczająca, daj coś konkretnego
                                  • 1oo Re: room 05.06.05, 20:18
                                    Każdy kamień"patrzy" na następny.
                                    • angoulene Re: room 05.06.05, 20:47
                                      i dalej nic crying(
                                      • 1oo Re: room 05.06.05, 20:53
                                        Trąba ze mniesmile
                                        Po ułożeniu kamieni trzeba kliknąć na tę szarą tabliczkę.
                                        • angoulene Re: room 05.06.05, 20:55
                                          na jaka tabliczke?
                                          ulozylam: prawy gorny patrzy na poludnie, prawy dolny patrzy na sasiada 'z
                                          lewej', ten z kolei patrzy na tego lewego u gory, ktory z kolei patrzy na
                                          prawego gornego. no i nic...
                                          • 1oo Re: room 05.06.05, 20:59
                                            Zaczekaj chwilę, włączę sobie tę grę smile
                                            • 1oo Re: room 05.06.05, 21:03
                                              Po ułożeniu rzeczy w przegródkach dostałaś klucz. Możesz też wejść ponownie do
                                              biurka i znajdziesz tam taką szarą tabliczkę. To na nią klikasz po ułożeniu
                                              tych kamieni.
                                              • angoulene Re: room 05.06.05, 21:05
                                                ulozylam je wg instrukcji, ale po kliknieciu na kartke nic nie dzieje sie crying(((((9
                                                • 1oo Re: room 05.06.05, 21:20
                                                  Może ważna jest kolejność. Ja zaczęłam od prawego górnego i poszłooo!
                                                  • 1oo Re: room 05.06.05, 21:25
                                                    Żeby była jasność - nie chodzi o kartkę z alfabetem morse`a tylko o szarą
                                                    tabliczkę, którą wzięłaś z biurka po ułożeniu rzeczy w przegródkach.
                                                  • angoulene Re: room 05.06.05, 21:26
                                                    udalo sie! mam dwie rzeczy i nie wiem co z nimi zrobic...
                                                  • angoulene Re: room 05.06.05, 21:27
                                                    zauwazyles, ze jak sie klika na ta kartke, to przenosciczlowieka ze skrytki za
                                                    obrazkiem do smietnika i na odwrot?
                                                  • 1oo Re: room 05.06.05, 21:37
                                                    Faktycznie! Nie zauważyłam. Myślisz, że to ma jakieś znaczenie?
                                                    W tym punkcie utknęłam. Kombinowałam z alfabetem morse`a czyli z kartką i
                                                    znakami na regale - zauważyłaś? Nic mi nie wychodzisad
                                                  • angoulene Re: room 05.06.05, 21:44
                                                    crying((
                                                    ide chyba spac albo cos obejrzec. pies mi pospul odtwarzacz mp3 i jestem wkuzona
                                                    i nie chce mi sie myslec. papapa
                                                  • ala11112 Re: room 06.06.05, 13:03
                                                    nacisnęłam na drzwi +/- i ta elektroniczna płytka a może to nie plus i minus
                                                    tylko alfabet morsa??, kto da wskazówkę??
                                                  • mimbla_x Re: room 06.06.05, 13:26
                                                    przypuszczam, ze za pomoca tej kreski i kropki trzeba napisac jakies slowo?
                                                    moze przydatne beda znaki na regale... o ktorych piszecie, a ktorych na moim
                                                    kompie niesety nie widac wyraznie - widze ze cos jest na szufladach, ale nie
                                                    dojde co;
                                                  • ala11112 Re: room 06.06.05, 18:29
                                                    na szufladach odczytałam
                                                    -..
                                                    -..
                                                    .
                                                    .--
                                                    .--
                                                    .-..
                                                    ale nic nie wchodzi może mam jakiś błąd
                                                  • 1oo Re: room 06.06.05, 19:09
                                                    Skończyłam!
                                                  • rosa_canina Re: room 06.06.05, 19:19
                                                    podpowiadaj o co chodzi z tymi drzwiami i kodem i po co pileczka?
                                                    tylko nie kawa na lawe, bo tez chce sobie pomyslecsmile
                                                  • 1oo Re: room 06.06.05, 19:27
                                                    Pomyśl nad piłeczkąsmile
                                                    Rozwiązanie to dwie pierwsze litery.
                                                  • 1oo Re: room 06.06.05, 19:28
                                                    Uściślam - pierwsze litery z dwóch słów.
                                                  • rosa_canina Re: room 06.06.05, 19:47
                                                    chyba mi slabo idzie mysleniesad
                                                  • 1oo Re: room 06.06.05, 20:05
                                                    Napis na piłeczce - układ SI.
                                                    No, a piłeczka to już chyba wiesz ?
                                                  • rosa_canina Re: room 06.06.05, 20:12
                                                    na pileczce jest "1000". co to ma wspolnego z ukladem si?
                                                  • 1oo Re: room 06.06.05, 20:18
                                                    Przedrostek oznaczający 1000 jednostek.
                                                  • rosa_canina Re: room 06.06.05, 20:31
                                                    poddaje sie. tlumacz jak krowie na granicysmile
                                                  • 1oo Re: room 06.06.05, 20:34
                                                    No, to masz!
                                                    Kilo.
                                                  • rosa_canina Re: room 06.06.05, 20:55
                                                    ze kilo to tysiac to ja wiem, ale jakie dwa slowa? tego nie zrozumialam.
                                                  • 1oo Re: room 06.06.05, 20:59
                                                    Drugie to sport z takimi piłeczkami.
                                                  • rosa_canina Re: room 06.06.05, 21:02
                                                    ok, rozumeim, ze mam na drzwiach wystukac -.- jako k i --. jako g, tak? bo jesli
                                                    tak, to to nie dziala.
                                                  • rosa_canina Re: room 06.06.05, 21:03
                                                    heh
                                                    dziala
                                                    dziekismile
                                                  • angoulene Re: room 06.06.05, 23:32
                                                    ale glupie zakonczenie crying(
                                                  • ja-czyli-nie-ty Re: room 07.06.05, 23:07
                                                    haaaa przelazlaaaaaaam smile)))))))
                                                    zakończenie głupie smile
                                                  • wilma.flinstone Re: room 07.06.05, 16:40
                                                    A dlaczego, mimoze czytam wasze rady jak ulozyc kamienie, nic sie z nimi nie da
                                                    zrobic? Krece nimi, klikam na te kartke i g...sad((
                                                  • 1oo Re: room 07.06.05, 16:52
                                                    Prawy górny w dół, prawy dolny w lewo itd.
                                                    Potem klik na szarą tabliczkę i już smile
                                                  • wilma.flinstone Re: room 07.06.05, 17:09
                                                    Tak robie i to nie dziala! Prawy gorny w dol, prawy dolny w lewo, lewy dolny
                                                    probowalam w kazda strone i lewy gorny patrzy na prawo. I nic. Klikanie na
                                                    tabliczke zupelnie nie pomaga...
                                                  • 1oo Re: room 07.06.05, 17:30
                                                    Weszłam teraz do gry i poklikałam te kamienie byle jak, niektóre przekręcałam
                                                    po dwa razy naokółko i faktycznie nic się nie działo.
                                                    Wycofałam się na chwilę /nie z gry, tylko z tego obrazu/ i po powrocie
                                                    poukładałam kamienie zaczynając od prawego górnego . Kliknęłam na tabliczkę i
                                                    poszło.
                                                  • wilma.flinstone Re: room 07.06.05, 18:20
                                                    No dobrze...zjadlam obiadzik i w pelni nowych sil witalnych sprobuje raz
                                                    jeszcze...
                                                  • wilma.flinstone ??? 07.06.05, 18:33
                                                    Sil mi starczylo tylko na przekrecenie klockow pod obrazem. Czytam wiec dalej
                                                    wasze instrukcje, ze nuby gdzies mam wystukac morsem kg...Ale gdzie? na
                                                    dekoderze? Jak? Na drzwiach? Boze!!!
                                                  • 1oo Re: ??? 07.06.05, 19:10
                                                    Ustawiasz się naprzeciw drzwi i klikasz w nie.
                                                  • kasiula.m Re: ??? 16.06.05, 18:41
                                                    Ale skąd, SKĄD wiedzieliście jaki przedmiot w której przegródce??

SKĄD? Przypadkiem?
                                                  • kasiula.m Re: ??? 16.06.05, 18:52
                                                    I jak ułożyć kamienie? Tzn. wiem dzięki Wam jak, ale skąd Wy wiedziałyście?!
                                                  • 1oo Re: ??? 16.06.05, 19:28
                                                    W moim przypadku to wytrwałe i cierpliwe kombinowaniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka