Dodaj do ulubionych

nie ma zdjec

08.02.06, 12:29
nie wiem dlaczego nie moge robic zdjec w thesims2. od poczatku ich nie
mialam, ale po jakims czasie juz dalo sie je robic, a teraz wgralam gre na
nowo i znowu nie ma - ani zdjec, ani martwej natury i portretow ani zdjec
rodzin, tylko czarne pole. mial ktos kiedys podobnie? dlaczego tak jest? bede
wdzieczna za jakakolwiek pomoc.
Obserwuj wątek
    • c.kapturek Re: nie ma zdjec 08.02.06, 21:29
      to może być jakiś błąd, ale nie wiem co na niego zaradzić. szukałaś zdjęć w albumie w pulpicie gry?
      jesli zalezy ci na fotach simowych to wykonuj najwyżej w inny sposób: kliknij jednoczesnie lewy alt + Print Screen, następnie tabulatorem i altem lewym zmniejszysz okno gry do pasku startu, wtedy otwórz paint i tam wklej obrazek i sobie zapisuj na dysku. to tyle co mogę doradzićsmile
      • december_eyes Re: nie ma zdjec 09.02.06, 11:45
        A ja mam tak, ze jak zrobie zdjecie, to potem nigdy nie moge go znalezc. W
        koncu je gdzies znajduje, ale da sie ustawic tak, zeby najnowsze pojawialy sie
        na poczatku? big_grin
        • c.kapturek Re: nie ma zdjec 09.02.06, 13:29
          no tak, tylko zalezy czym się robi foty w grze, bo przypomniałam sobie, że jeszcze w jakimś zawodzie chyba malarza vel artysty można w nagrodę po jakimś
          awansie także dostać aparat i pstrykac foty (to jak ze sztalugą do obrazów) i tego nie wiem, czy one się gdzieś zapisują czy służą tylko do zabawy i nauki simaindifferent

natomiast foty pstrykane aparatem z panelu sterowania danej rodziny znajdują się w albumie, który jest zaraz obok na tymże panelu i klikając nań otwiera się cały album, mozna tam wpisywać opisy poszczególnych zdjęć. podejrzewam, że dowolną kolejność także mozna ustawiać, ale to już December sprawdź, bo ja nie nie sprawdzałam tej opcjismile

ba, ale obok jest kamerka - cudo normalnie! wczoraj się bawiłam, tylko ostrość muszę poprawić, bo jak obejrzałam w multi playarze to coś slabo widac.
          filmik z kamerki zapisuje się w: C; moje dokumenty/ea games/the sims2/movies -->
          nagrajcie i polukajcie Ludki super sprawa hie hie hie
      • rita_piotrowska Re: nie ma zdjec 10.02.06, 16:53
        jeszcze zauwazylam, ze czasami zdjecie jest cale czarne, a czasami robi sie
        czesciowo. wlasciwie bardzo czesciowo, np. fotografuje simow w pomieszczeniu,
        obok nich stoi ozdobna lampa, a mnie sie na zdjeciu pojawia zarowka na czarnym
        tle. dzeki w kazdym razie, bede zapisywala teraz przez painta
        • c.kapturek Re: nie ma zdjec 10.02.06, 18:44
          acha, rozumiem...to spróbuj przez painta wkleić i zobaczysz czy też tak samo będą wygladac foty z tymi błędami, bo może to być juz efekt wiesz techniczny.

przypomniało mi się, może jeszcze sprawdź jakie masz ustawienia w gierce, czyli jak wychodzisz z danej rodziny klikasz na przycisk z 3 kropkami i tam po prawej stronie panelu będzie monitor, głośność i tryby --> wejdź w tryby i tam zmień ustawienia, jesli są na najwyższe to na średn. lub małe i wtedy zobacz czy zdjęcia prawidłowo wychodzą, czy dalej brakuje jakiś elementów.
          • rita_piotrowska Re: nie ma zdjec 10.02.06, 18:46
            dzieki sproboje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka