ameraa 21.04.07, 12:13 www.arcadetown.com/submachine4/gameonline.asp?aid=1129599 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ameraa Re: New- submachine 4 22.04.07, 21:47 Ja niestety również. Na trzecim levelu nie moge zrobic nic poza umieszczeniem płyty w "szponach" wystających ze ściany Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: New- submachine 4 23.04.07, 06:23 No właśnie za cholerę nie chcą mi się włączyc. Mam aktywną tylko jedną korbę, ale obracanie nią nie przynosi żadnych skutkó, więc zgłupiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 23.04.07, 09:29 Musisz jeszcze raz włożyć lampkę czy co to tam jest, do tej samej maszyny, co poprzednio. Aha, i zabierz ją ze sobą, bo przyda się później. Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: New- submachine 4 23.04.07, 19:41 Problem w tym, że ja żadnej lampki (ani niczego podobnego) nigdzie nie wsadzałam. W ogóle nie kojarzę,żebym miała coś takiego w itemie Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 23.04.07, 22:18 Lampkę zabierasz z tego poziomu, gdzie otwierasz skrytki w ścianach i znajdujesz różne rzeczy. O ile sobie dobrze przypominam, jest to poziom 104. Tam jest wejście na dach, gdzie stoją dwie lunety. I stamtąd właśnie zabierasz lampkę. Zaraz wejdę do gry, to sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 11:57 No i jeszcze skad wziac ta korbe o ktroej mowicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 11:55 A skad Ci sie wziely te "szpony" i gdzie ta sciana , bo utknelam i nie wiem co robic dalej Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 15:42 Na kartce z drukarki masz podane różne liczby, odpowiadające pomieszczeniom, do których się chcesz przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: New- submachine 4 24.04.07, 19:04 No fakt, nie zauważyłam tych jednych schodków w górę. Dalej to już pestka. I w końcu przeszłam!!! D Odpowiedz Link Zgłoś
szymonides99 Re: New- submachine 4 24.04.07, 19:32 jak wejść do tego pancernego okna? mam mlotek, gashandale, zapalniczke, rubbertube cd, soap, i probowke z fioletowa subst, co zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 20:59 Po drodze powinieneś znaleźć jeszcze garnek, który trzeba napełnić wodą. Potrzebne Ci będzie do tego koło z dachu, a do tego przyda się śrubokręt. Potem pokombinuj z tymi rzeczami w pokoju, gdzie znalazłeś probówkę. Aha, brakuje Ci jeszcze kulek na mole- są na strychu. A tak przy okazji, żeby Ci zaoszczędzić drogi, napełnij opróżnioną probówkę wodą- przyda się. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:11 co z tym pancernym oknem ? umącilam juz miksture , nalalam wody do probowki i teraz chodze po pietrach i dachu bo nie wiem co dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:37 O jakim pancernym oknie mówicie? Chodzi o kraty po prawej stronie, na piętrze z łazienką? Jeśli tak, to wylej tę miksturę na urządzenie na ścianie, obok dzwonu. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:40 jak sie wyjdzie na dach , to po prawej stronie na samym konncu jest takie metalowe okno...miksture juz wylalam , teraz szukam kodu do tej maszyny ktora jest za kratami, ale nie moge nic znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:44 ooo ... otworzylo sie a to psikus Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 00:49 Co się otworzyło? To pancerne okno? Mnie nie, a i tak skończyłam grę Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 09:41 krata do tej sprytnej maszyny mi sie otworzyla z tym metalowym oknem dalam sobie spokoj,bo skoro nie wiedzialas o ktore chodzi , tzn., ze ono nie jest do niczego potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 21:36 Na końcu promienia lasera -529- połóż to niebieskie kółeczko ORB i poczekaj chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 21:38 A jak już tam będziesz, naładuj sobie lampę i zabierz ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
asieczek.a1 Re: New- submachine 4 24.04.07, 22:29 laser uruchomiony, lampa naładowana i gdzie z nią powędrować? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 22:35 Na 104 i do góry, gdzie są dwie lunety. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 11:30 jak otworzyc 3 skrytki z poziomu 104 ?? 2 ktore sa na jednym pozomie juz otworzylam , do trzeciej, tej kolo sfinksa wsadzilam jeden trojkat i na tym sie zatrzymalam ... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 12:09 Skoro otworzyłaś już dwie, to znaczy, że wiesz na jakiej zasadzie działają te suwaki z kreskami. Chyba, że to przypadek) Trzeba przesunąć na dół te suwaki, których kreski składają się na znak z konkretnej skrytki. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 12:55 jak napisalam tego posta , to kilka chwil pozniej udalo mi sie otwrzyc pozostale skrytki teraz sie zastanawiam do czego sa te kreski , ktore widac przez lunete i jak podniesc ostatni kwadrat z poziomu 462 zeby otworzyc skrzynie ... moze znowu mnie oswieci Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: New- submachine 4 25.04.07, 18:46 Kreski nie są potrzebne do niczego. A jeśli pisząc kwadrat- masz na myśli okienko oznaczone przeciętym słoneczkiem, to musisz umieścic w nim cztery kawałki tafli, które znlazłeś w tym pomieszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 19:09 ameraa, tak z ciekawości pytam Jest jakiś inny sposób, żeby się dostać do żółtej postaci na końcu gry, skoro nie potrzebowałaś kresek z lunety? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 19:22 szokoladka, przypuszczam, że nie byłaś jeszcze wszędzie. Zajrzyj do kartki z drukarki, masz tam nowe namiary, o ile pozbierałaś wszystkie kartki po drodze. Mnie się ten kwadrat sam podniósł, nawet nie wiem kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:37 te lunety nic m inie pokazuja ty lko na 1 kafelce sa kreski IIII-IIIII-II i nic wiecej, jak mam polozy cte kolko ORB w pomieszczeni uz laserami? Juz probowale mdac w kazfdy c m laseru, czy ta reka mechanicza z sciany ma cos z tym wspolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: New- submachine 4 25.04.07, 20:23 W moim przypadku większośc szyfrów do teleportacji zostało znalezionych metodą prób i błędów. Z kartki z drukarki (ani też z większości znaków na ścianach itp) nie mogłam nic skumac Ale rzeczywiście chylę czoła, nie pomyślałam o tych kreskach, że mają tak istotne znaczenie Mój błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 21:04 Ja też chylę czoło przed Twoją cierpliwością) A już zarozumiale myślałam, że jestem wyjątkowa Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 23:08 do czego mi ta probowka z woda i ten dziwny klucz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 23:20 Wróć do 77o i poszukaj myszką znaków na ścianie. To zaszyfrowana wskazówka do tajemnego pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 26.04.07, 23:30 nie wiem o co chodzi z tymi figurami ...chyba przemeczona jestem i mam trudnosci z mysleniem Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: New- submachine 4 27.04.07, 11:47 nareszcie skonczylam 1oo dziekuje za podpowiedzi . Bez pomocy bym nie przeszla Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 27.04.07, 12:23 Nie ma za co Przyjemnego weeeeeekeeeeeendu wszystkim escapowiczom życzę) Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 14:01 czesc, mam pare pytan...Jakie skrzynie? Nic nie widze, po co mi jest noz? znalazlem te 3 figury w tym pomieszczeniu na scian ie ale nie wiem gdzie jest te tajemne przejscie, gdzie sa 4 dzwony, zalaczylem tylko 3 i gdzie sa te lunety do ktorych trzeba dac zarowke(gdziue jest sama zarowka)? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 15:03 W pomieszczeniu, gdzie są skrytki w ścianach, a na dole pies musisz się wdrapać na samą górę /po włożeniu 2 klocków w odpowiednie miejsce. Tam, na górze używasz noża. Po włożeniu czwartego trójkąta na swoje miejsce otwiera się wejście na dach z lunetami. Tam znajdziesz żarówkę. A skrzynia jest chyba tylko jedna, ale to już później. No, i zbieraj wszystkie kartki, bo na niektórych masz kody do nowych pomieszczeń. 3 figury ze ściany to trzy cyfry - nowy kod. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:05 Ok znalazlem tajemne przejscie, o co chodzi z tym pokojem gdzie jest pelno komputerow? Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 15:37 Jak wygladaja te skrzynie?One sa w pomieszczeniu 104?Gdzie sa trojkaty?Czy te kartki z kolkami na scianach sa do czegos potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 15:42 Prawdę mówiąc, nie wiem o jakich skrzyniach mówisz. Kartki z kółkami to skrytki, które musisz otworzyć przy pomocy suwaków z kreskami. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:01 gdzie jest te tajemne przejscie? Uruchomilem 3 dzwonki, nei wiem fgdzie jest ten 1 Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:17 Podaj kod pomieszczenia, w którym jesteś, bo nie wiem o jakim tajemnym przejściu mówisz. Kody do nowych pomieszczeń są na kartkach znalezionych po drodze. Jeśli chodzi o dzwonki, o których piszesz, to czy masz na myśli te 4 kostki nad skrzynią w pomieszczeniu 462? Jeśli tak, to one się podnoszą po wykonaniu zadań, widocznie jeszcze nie byłeś wszędzie. Na kartce z drukarki, na pierwszej pozycji, masz kody - sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:46 te kostki w pomieszceni u462 podnosza sie gdy zalaca sie dzwonek w innych miejscach byle mw wszystkich miejscach, na kartce z drukari nie ma nic nowego, jak mam rozszydrowac ten kod? Skoro raz na sciane jest kolo, trojkat i kwadrat a raz jest kilkanascie kresek(luneta) Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:07 czy te coil to jest ta zarowka? bo tma z tymi lunetami niczego innego nie umiem znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:20 Tak, coil to ta "żarówka", a tak naprawdę cewka. Trzeba jej użyć w piwnicy z laserami - 529. Nie zapomnij jej potem naładować i zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:51 dobr a dale mjuz te kolk oORB, wczesnije misiale mdac CD na te reke, teraz fgdzie ten lucz dac?i jak t e nkod rozszyyfrowac Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:56 Chyba już tu komuś podpowiadałam, ale Ci napiszę - kółko, kwadrat, trójkąt - policz boki. Kreski z lunety są w trzech grupach i każda ma inną liczbę kresek. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:15 a jak mam policzyc ile kolo ma bokow? dalem 452 i byle mna jakims dachu z zlotym posagiem ale to mi nic nie dalo Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:31 Temu złotemu posągowi dajesz na końcu 2 znalezione po drodze żółte części. Koło ma 0 boków Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:37 No soro kolo ma 0 bokow ,a sa 3 figury, kwadrat, kolo i trojkat, kreski sa w 3 grupach, wiec kolo musi cos zrobic chyba ;]a do czeg osluzy klucz d ktory wylecial z tego ORB po dani una laser?(myslalem ze to jest do kłódki w pomieszczeniu 462 ale nie dziala, teraz stoje i nei wie mgdzie jest tajemne przejscie, musze tez znaleźć ten ostatni dzwonek kturyt podniesie ostatn kwadraat. A i do czeg oejst woda w probowce? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:56 Koło, kwadrat, trókąt = 043 - nowy kod do pomieszczenia, w którym trzeba użyć wody z probówki. Kłódki w 462 nie otwiera się kluczem i najpierw musisz zatrzymać przepływ wody. Kod do pomieszczenia, gdzie możesz to zrobić, znajdziesz na którejś ze znalezionych kartek. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 12:33 To juz chyba moje ostatnie pytani(mam nadzieje) w ktorym pomieszczeniu mam uzyc tego turbine(znalazlem po zatrzymani rury) Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 12:49 W 800 szukasz sposobu żeby opuścić drabinę. Potem już będziesz wiedział, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 18:30 Wielkie dzieki, w koncu przeszedlem, jezeli Ty sama to przeszlas to gratuluje, o jakiej zółtej postaci wczesnie pisalas? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 21:03 Nie ma za co, jeśli tylko jestem, zawsze chętnie pomagam. Te gry to moje hobby od kilku lat. Sama kombinuję, bo satysfakcja wielka. Uczciwie przyznam, że czasem korzystam z pomocy, ale to mogę policzyć na palcach jednej ręki, no, może trzech rąk) Chyba, że gramy wspólnie na forum, ale to maratony były. Żółta postać to ta osóbka z poziomu 452 /chyba/, której dałeś rękę i berło. Odpowiedz Link Zgłoś