Dodaj do ulubionych

New- submachine 4

21.04.07, 12:13

www.arcadetown.com/submachine4/gameonline.asp?aid=1129599
Obserwuj wątek
    • 1oo Re: New- submachine 4 21.04.07, 23:50
      Fajna, właśnie skończyłamsmile
      • iskra14 Re: New- submachine 4 22.04.07, 21:38
        A ja niestety utknęłam.
        • ameraa Re: New- submachine 4 22.04.07, 21:47
          Ja niestety również. Na trzecim levelu nie moge zrobic nic poza umieszczeniem płyty w "szponach" wystających ze ściany sad
          • 1oo Re: New- submachine 4 22.04.07, 22:26
            A włączyłaś lasery?
            • ameraa Re: New- submachine 4 23.04.07, 06:23
              No właśnie za cholerę nie chcą mi się włączyc. Mam aktywną tylko jedną korbę, ale obracanie nią nie przynosi żadnych skutkó, więc zgłupiałam.
              • 1oo Re: New- submachine 4 23.04.07, 09:29
                Musisz jeszcze raz włożyć lampkę czy co to tam jest, do tej samej maszyny, co
                poprzednio. Aha, i zabierz ją ze sobą, bo przyda się później.
                • ameraa Re: New- submachine 4 23.04.07, 19:41
                  Problem w tym, że ja żadnej lampki (ani niczego podobnego) nigdzie nie wsadzałam. W ogóle nie kojarzę,żebym miała coś takiego w itemie sad
                  • 1oo Re: New- submachine 4 23.04.07, 22:18
                    Lampkę zabierasz z tego poziomu, gdzie otwierasz skrytki w ścianach i
                    znajdujesz różne rzeczy. O ile sobie dobrze przypominam, jest to poziom 104.
                    Tam jest wejście na dach, gdzie stoją dwie lunety. I stamtąd właśnie zabierasz
                    lampkę. Zaraz wejdę do gry, to sprawdzę.
                    • 1oo Re: New- submachine 4 23.04.07, 22:35
                      Zgadza się, to poziom 104.
              • szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 11:57
                No i jeszcze skad wziac ta korbe o ktroej mowicie ?? indifferent
          • szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 11:55
            A skad Ci sie wziely te "szpony" i gdzie ta sciana , bo utknelam i nie wiem co
            robic dalej sad
            • 1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 15:42
              Na kartce z drukarki masz podane różne liczby, odpowiadające pomieszczeniom, do
              których się chcesz przenieść.
              • ameraa Re: New- submachine 4 24.04.07, 19:04
                No fakt, nie zauważyłam tych jednych schodków w górę. Dalej to już pestka. I w końcu przeszłam!!! big_grinD
                • szymonides99 Re: New- submachine 4 24.04.07, 19:32
                  jak wejść do tego pancernego okna? mam mlotek, gashandale, zapalniczke,
                  rubbertube cd, soap, i probowke z fioletowa subst, co zrobic?
                  • 1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 20:59
                    Po drodze powinieneś znaleźć jeszcze garnek, który trzeba napełnić wodą.
                    Potrzebne Ci będzie do tego koło z dachu, a do tego przyda się śrubokręt.
                    Potem pokombinuj z tymi rzeczami w pokoju, gdzie znalazłeś probówkę. Aha,
                    brakuje Ci jeszcze kulek na mole- są na strychu. A tak przy okazji, żeby Ci
                    zaoszczędzić drogi, napełnij opróżnioną probówkę wodą- przyda się.
                    • szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:11
                      co z tym pancernym oknem ? umącilam juz miksture , nalalam wody do probowki i
                      teraz chodze po pietrach i dachu bo nie wiem co dalej..
                      • 1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:37
                        O jakim pancernym oknie mówicie? Chodzi o kraty po prawej stronie, na piętrze z
                        łazienką?
                        Jeśli tak, to wylej tę miksturę na urządzenie na ścianie, obok dzwonu.
                        • szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:40
                          jak sie wyjdzie na dach , to po prawej stronie na samym konncu jest takie
                          metalowe okno...miksture juz wylalam , teraz szukam kodu do tej maszyny ktora
                          jest za kratami, ale nie moge nic znalezc
                          • szokoladka Re: New- submachine 4 24.04.07, 23:44
                            ooo ... otworzylo sie smile a to psikus big_grin
                            • 1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 00:49
                              Co się otworzyło? To pancerne okno? Mnie nie, a i tak skończyłam gręsmile
                              • szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 09:41
                                krata do tej sprytnej maszyny mi sie otworzyla smile z tym metalowym oknem dalam
                                sobie spokoj,bo skoro nie wiedzialas o ktore chodzi , tzn., ze ono nie jest do
                                niczego potrzebne smile
                                • 1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 09:50
                                  Aha!
    • asieczek.a1 Re: New- submachine 4 24.04.07, 20:23
      a jak otworzyć skrzynię?
      • 1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 21:36
        Na końcu promienia lasera -529- połóż to niebieskie kółeczko ORB i poczekaj
        chwilę.
        • 1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 21:38
          A jak już tam będziesz, naładuj sobie lampę i zabierz ze sobą.
          • asieczek.a1 Re: New- submachine 4 24.04.07, 22:29
            laser uruchomiony, lampa naładowana i gdzie z nią powędrować?
            • 1oo Re: New- submachine 4 24.04.07, 22:35
              Na 104 i do góry, gdzie są dwie lunety.
    • szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 11:30
      jak otworzyc 3 skrytki z poziomu 104 ?? 2 ktore sa na jednym pozomie juz
      otworzylam , do trzeciej, tej kolo sfinksa wsadzilam jeden trojkat i na tym sie
      zatrzymalam ...
      • 1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 12:09
        Skoro otworzyłaś już dwie, to znaczy, że wiesz na jakiej zasadzie działają te
        suwaki z kreskami. Chyba, że to przypadeksmile) Trzeba przesunąć na dół te suwaki,
        których kreski składają się na znak z konkretnej skrytki.
        • szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 12:55
          jak napisalam tego posta , to kilka chwil pozniej udalo mi sie otwrzyc pozostale
          skrytki smile teraz sie zastanawiam do czego sa te kreski , ktore widac przez
          lunete i jak podniesc ostatni kwadrat z poziomu 462 zeby otworzyc skrzynie ...
          moze znowu mnie oswieci big_grin
          • ameraa Re: New- submachine 4 25.04.07, 18:46
            Kreski nie są potrzebne do niczego. A jeśli pisząc kwadrat- masz na myśli okienko oznaczone przeciętym słoneczkiem, to musisz umieścic w nim cztery kawałki tafli, które znlazłeś w tym pomieszczeniu.
            • 1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 19:09
              ameraa, tak z ciekawości pytamsmile
              Jest jakiś inny sposób, żeby się dostać do żółtej postaci na końcu gry, skoro
              nie potrzebowałaś kresek z lunety?
              • 1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 19:22
                szokoladka, przypuszczam, że nie byłaś jeszcze wszędzie. Zajrzyj do kartki z
                drukarki, masz tam nowe namiary, o ile pozbierałaś wszystkie kartki po drodze.
                Mnie się ten kwadrat sam podniósł, nawet nie wiem kiedy.
                • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:37
                  te lunety nic m inie pokazujauncertain ty lko na 1 kafelce sa kreski IIII-IIIII-II i
                  nic wiecej, jak mam polozy cte kolko ORB w pomieszczeni uz laserami? Juz
                  probowale mdac w kazfdy c m laseru, czy ta reka mechanicza z sciany ma cos z
                  tym wspolnego?
              • ameraa Re: New- submachine 4 25.04.07, 20:23
                W moim przypadku większośc szyfrów do teleportacji zostało znalezionych metodą prób i błędów. Z kartki z drukarki (ani też z większości znaków na ścianach itp) nie mogłam nic skumac wink
                Ale rzeczywiście chylę czoła, nie pomyślałam o tych kreskach, że mają tak istotne znaczenie smile Mój błąd.
                • 1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 21:04
                  Ja też chylę czoło przed Twoją cierpliwościąsmile) A już zarozumiale myślałam, że
                  jestem wyjątkowasmile
                  Dzięki za odpowiedź.
    • szokoladka Re: New- submachine 4 25.04.07, 23:08
      do czego mi ta probowka z woda i ten dziwny klucz ??
      • 1oo Re: New- submachine 4 25.04.07, 23:20
        Wróć do 77o i poszukaj myszką znaków na ścianie. To zaszyfrowana wskazówka do
        tajemnego pomieszczenia.
        • szokoladka Re: New- submachine 4 26.04.07, 23:30
          nie wiem o co chodzi z tymi figurami ...chyba przemeczona jestem i mam trudnosci
          z mysleniem smile
          • 1oo Re: New- submachine 4 26.04.07, 23:51
            Policz bokismile
    • szokoladka Re: New- submachine 4 27.04.07, 11:47
      nareszcie skonczylam smile 1oo dziekuje za podpowiedzi . Bez pomocy bym nie przeszla smile
      • 1oo Re: New- submachine 4 27.04.07, 12:23
        Nie ma za cosmile
        Przyjemnego weeeeeekeeeeeendu wszystkim escapowiczom życzęsmile)
        • nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 14:01
          czesc, mam pare pytan...Jakie skrzynie? Nic nie widze, po co mi jest noz?
          znalazlem te 3 figury w tym pomieszczeniu na scian ie ale nie wiem gdzie jest te
          tajemne przejscie, gdzie sa 4 dzwony, zalaczylem tylko 3 i gdzie sa te lunety do
          ktorych trzeba dac zarowke(gdziue jest sama zarowka)?
          • 1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 15:03
            W pomieszczeniu, gdzie są skrytki w ścianach, a na dole pies musisz się wdrapać
            na samą górę /po włożeniu 2 klocków w odpowiednie miejsce. Tam, na górze
            używasz noża. Po włożeniu czwartego trójkąta na swoje miejsce otwiera się
            wejście na dach z lunetami. Tam znajdziesz żarówkę.
            A skrzynia jest chyba tylko jedna, ale to już później. No, i zbieraj wszystkie
            kartki, bo na niektórych masz kody do nowych pomieszczeń. 3 figury ze ściany to
            trzy cyfry - nowy kod.
            • nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:05
              Ok znalazlem tajemne przejscie, o co chodzi z tym pokojem gdzie jest pelno
              komputerow?
          • nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 15:37
            Jak wygladaja te skrzynie?One sa w pomieszczeniu 104?Gdzie sa trojkaty?Czy te
            kartki z kolkami na scianach sa do czegos potrzebne?
            • 1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 15:42
              Prawdę mówiąc, nie wiem o jakich skrzyniach mówisz.
              Kartki z kółkami to skrytki, które musisz otworzyć przy pomocy suwaków z
              kreskami.
              • nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:01
                gdzie jest te tajemne przejscie? Uruchomilem 3 dzwonki, nei wiem fgdzie jest ten 1
                • 1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:17
                  Podaj kod pomieszczenia, w którym jesteś, bo nie wiem o jakim tajemnym
                  przejściu mówisz. Kody do nowych pomieszczeń są na kartkach znalezionych po
                  drodze.
                  Jeśli chodzi o dzwonki, o których piszesz, to czy masz na myśli te 4 kostki nad
                  skrzynią w pomieszczeniu 462? Jeśli tak, to one się podnoszą po wykonaniu
                  zadań, widocznie jeszcze nie byłeś wszędzie. Na kartce z drukarki, na pierwszej
                  pozycji, masz kody - sprawdź.
                  • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:46
                    te kostki w pomieszceni u462 podnosza sie gdy zalaca sie dzwonek w innych
                    miejscach byle mw wszystkich miejscach, na kartce z drukari nie ma nic nowego,
                    jak mam rozszydrowac ten kod? Skoro raz na sciane jest kolo, trojkat i kwadrat a
                    raz jest kilkanascie kresek(luneta)
              • nosound Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:07
                czy te coil to jest ta zarowka? bo tma z tymi lunetami niczego innego nie umiem
                znaleźć
                • 1oo Re: New- submachine 4 03.05.07, 16:20
                  Tak, coil to ta "żarówka", a tak naprawdę cewka. Trzeba jej użyć w piwnicy z
                  laserami - 529. Nie zapomnij jej potem naładować i zabrać.
                  • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:51
                    dobr a dale mjuz te kolk oORB, wczesnije misiale mdac CD na te reke, teraz
                    fgdzie ten lucz dac?i jak t e nkod rozszyyfrowac
                    • 1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 09:56
                      Chyba już tu komuś podpowiadałam, ale Ci napiszę - kółko, kwadrat, trójkąt -
                      policz boki. Kreski z lunety są w trzech grupach i każda ma inną liczbę kresek.
                      • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:15
                        a jak mam policzyc ile kolo ma bokow? dalem 452 i byle mna jakims dachu z zlotym
                        posagiem ale to mi nic nie dalo
                        • 1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:31
                          Temu złotemu posągowi dajesz na końcu 2 znalezione po drodze żółte części.
                          Koło ma 0 bokówsmile
                          • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:37
                            No soro kolo ma 0 bokow smile,a sa 3 figury, kwadrat, kolo i trojkat, kreski sa w 3
                            grupach, wiec kolo musi cos zrobic chyba ;]a do czeg osluzy klucz d ktory
                            wylecial z tego ORB po dani una laser?(myslalem ze to jest do kłódki w
                            pomieszczeniu 462 ale nie dziala, teraz stoje i nei wie mgdzie jest tajemne
                            przejscie, musze tez znaleźć ten ostatni dzwonek kturyt podniesie ostatn
                            kwadraat. A i do czeg oejst woda w probowce?
                            • 1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 10:56
                              Koło, kwadrat, trókąt = 043 - nowy kod do pomieszczenia, w którym trzeba użyć
                              wody z probówki.
                              Kłódki w 462 nie otwiera się kluczem i najpierw musisz zatrzymać przepływ wody.
                              Kod do pomieszczenia, gdzie możesz to zrobić, znajdziesz na którejś ze
                              znalezionych kartek.
                              • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 12:33
                                To juz chyba moje ostatnie pytani(mam nadzieje) w ktorym pomieszczeniu mam uzyc
                                tego turbine(znalazlem po zatrzymani rury)
                                • 1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 12:49
                                  W 800 szukasz sposobu żeby opuścić drabinę. Potem już będziesz wiedział, co
                                  dalej.
                                  • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 18:30
                                    Wielkie dzieki, w koncu przeszedlem, jezeli Ty sama to przeszlas to gratuluje, o
                                    jakiej zółtej postaci wczesnie pisalas?
                                    • 1oo Re: New- submachine 4 04.05.07, 21:03
                                      Nie ma za co, jeśli tylko jestem, zawsze chętnie pomagam.
                                      Te gry to moje hobby od kilku lat. Sama kombinuję, bo satysfakcja wielka.
                                      Uczciwie przyznam, że czasem korzystam z pomocy, ale to mogę policzyć na
                                      palcach jednej ręki, no, może trzech rąksmile) Chyba, że gramy wspólnie na forum,
                                      ale to maratony były.
                                      Żółta postać to ta osóbka z poziomu 452 /chyba/, której dałeś rękę i berło.
                                      • nosound Re: New- submachine 4 04.05.07, 21:58
                                        acha, ok spx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka