Gość: majsel IP: *.broker.com.pl 23.02.08, 09:45 oł jes!!!! the last ninja!! to był hicior!! miałem oryginała ależ była jazda. ileż nieprzespanych nocy 10letnich łebasów jakimi byliśmy z bratem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mag Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.gprs.plus.pl 23.02.08, 10:53 Świetny komputer, grałem tak praktycznie we wszyustkie rodzaje gier, łącznie z emulatorami lotu myśliwca F16 (to co brakowało to wyobraźnia podpowiadała)Last Ninja raczej mnie irytowało niż jarało, dziwnie się tam poruszało. Ale pozwolę sobie przypomnieć takie tytuły jak HERO, Microprocesoccer (graliśmy w wakacje w 6-8 osób), Supremacy, Colony (całe nocki zarwane), Flimbo Quest (przechodziłem do końca te gierkę ), Rick Dangerous, Władca, Hat-Trick (coś pięknego), ATF, F16 Hornet, Ace, seria Dizzy, Pit-Stop 2, Pitfall2, Laser Squad 2 (ale piękna rzeźnia była czasami) i taka gierka strategiczna co się Europę podbijało (Total War2 czy jakoś tak) - graliśmy w 4, przed każdą turą wymienialiśmy się karteczkami kto z kim zawiera sojusz - ile było frajdy w pozorowanych sojuszach i tych prawdziwych. PS, jest masa stron z emulatorami pod pc i gierkami (legal) które można sobie ściągnąć i pykać do woli, enjoy Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Commodore 64 na Virtual Console 23.02.08, 11:27 O to wlasnie.Rick Dangerous.Klaaaasyka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dratew Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 11:50 Boulder Dash- kapitalna gra!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.08, 12:14 Vermeer, moja ulubiona gra na C64, zdobyłem tylko wersję niemiecką Z polskich gier - Władca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 12:37 "Defender of the crown", "Vermeer" i oczywiście Rick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.chello.pl 23.02.08, 12:48 striker. jak dotąd jedyny manager piłkarski gdzie kierowałes swoja karierą. Co za frajda była gdy z 4 ligi angielskiej udało sie dojsc do Bundesligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.gprs.plus.pl 23.02.08, 13:24 He he, w Vermeera doszedłem coś do 1942 roku , grałem po niemiecku, i najwięcej słownictwa niemieckiego wyniosłem z tej gry niż ze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATARI_BOY Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: 145.116.230.* 23.02.08, 14:32 Ale wiecie, ze Atari i tak kasowalo KOMMODE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.08, 15:11 ja i tak wolałem zawsze giane sistars i river raid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.multicon.pl 23.02.08, 15:51 Atari mialy biedniejsze dzieci . Bogatsze mialy c64 . Najbogatsze mialy Amige 500 , a dzieci niespelna rozumu mialy atari st Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Commodore 64 na Virtual Console 23.02.08, 15:56 Jak to "znów"? Cały czas gramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas_80 Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.torun.mm.pl 23.02.08, 17:12 jesli ktoś ma ochote, to tu jest Rick Dangerous , flashowa wersja rickdangerousflash.free.fr/ ach....ten wspaniały C64 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas_80 Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.torun.mm.pl 23.02.08, 17:15 ja jeszcze dodałbym do gier Emlyn soccer, Montezuma's revange(rewelka) Bruce lee , soccer rivals(menadzer) Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Commodore 64 na Virtual Console 24.02.08, 00:02 "taka gierka strategiczna co się Europę podbijało" - głowy sobie nie dam uciąć, ale chyba chodzi Ci o Medieval Lords, coś jak bardzo, bardzo przedpotopowa wersja Europy Universalis. Tylko w Pirates! i King's Bounty grałem więcej niż w Medieval Lords A Vermeer, heh, to była porażka, jak się wylicytowało kilka milionów marek za obraz, a potem okazywało się, że to podróbka kuzyna Vico No i Supremacy, eh, uwielbiałem ustawiać żołnierzom 100% agresji przy ataku no i wygrywanie z kasety z śrubokrętem na głowicy... wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Commodore 64 na Virtual Console 24.02.08, 00:07 i jeszcze jedno. ATARI_BOY, mam dla ciebie cytat "Atari?! Co to jest Atari? Nie wiem, nie jestem rolnikiem." Anty-Atari Song, klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.08, 21:38 a ja zapraszam tutaj. c64s.com/ wszystko za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawman Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.bb.sky.com 25.02.08, 00:26 AAAAAAAAA Atari, z prądem niezbyt to działało, węgla sypać należało Komoda Rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanc Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.chello.pl 17.07.08, 11:57 """ Atari mialy biedniejsze dzieci . Bogatsze mialy c64 . Najbogatsze mialy Amige 500 , a dzieci niespelna rozumu mialy atari st """" Dobre, dawno się tak nie uśmiałem))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJECZKA SUper to psychotesty IP: 60.6.231.* 24.07.08, 12:06 szukasz pracy? Odpowiedz Link Zgłoś