Dodaj do ulubionych

Commodore 64 na Virtual Console

IP: *.broker.com.pl 23.02.08, 09:45
oł jes!!!! the last ninja!! to był hicior!! miałem oryginała smile ależ była jazda. ileż nieprzespanych nocy 10letnich łebasów jakimi byliśmy z bratem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mag Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.gprs.plus.pl 23.02.08, 10:53
      Świetny komputer, grałem tak praktycznie we wszyustkie rodzaje gier, łącznie z emulatorami lotu myśliwca F16 (to co brakowało to wyobraźnia podpowiadała)Last Ninja raczej mnie irytowało niż jarało, dziwnie się tam poruszało. Ale pozwolę sobie przypomnieć takie tytuły jak HERO, Microprocesoccer (graliśmy w wakacje w 6-8 osóbbig_grin), Supremacy, Colony (całe nocki zarwane), Flimbo Quest (przechodziłem do końca te gierkę big_grin), Rick Dangerous, Władca, Hat-Trick (coś pięknego), ATF, F16 Hornet, Ace, seria Dizzy, Pit-Stop 2, Pitfall2, Laser Squad 2 (ale piękna rzeźnia była czasami) i taka gierka strategiczna co się Europę podbijało (Total War2 czy jakoś tak) - graliśmy w 4, przed każdą turą wymienialiśmy się karteczkami kto z kim zawiera sojusz - ile było frajdy w pozorowanych sojuszach i tych prawdziwych.
      PS, jest masa stron z emulatorami pod pc i gierkami (legal) które można sobie ściągnąć i pykać do woli, enjoy
    • c.rayback Re: Commodore 64 na Virtual Console 23.02.08, 11:27
      O to wlasnie.Rick Dangerous.Klaaaasyka smile.
    • Gość: dratew Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 11:50
      Boulder Dash- kapitalna gra!!!!!!!!
    • Gość: Gość Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.08, 12:14
      Vermeer, moja ulubiona gra na C64, zdobyłem tylko wersję niemiecką wink Z polskich gier - Władca.
    • Gość: grzesiek Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 12:37
      "Defender of the crown", "Vermeer" i oczywiście Rick.
    • Gość: gosc Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.chello.pl 23.02.08, 12:48
      striker. jak dotąd jedyny manager piłkarski gdzie kierowałes swoja karierąsmile. Co za frajda była gdy z 4 ligi angielskiej udało sie dojsc do Bundesligismile
    • Gość: mag Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.gprs.plus.pl 23.02.08, 13:24
      He he, w Vermeera doszedłem coś do 1942 roku big_grin, grałem po niemiecku, i najwięcej słownictwa niemieckiego wyniosłem z tej gry niż ze szkołytongue_out
    • Gość: ATARI_BOY Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: 145.116.230.* 23.02.08, 14:32
      Ale wiecie, ze Atari i tak kasowalo KOMMODE? wink
    • Gość: beny Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.08, 15:11
      ja i tak wolałem zawsze giane sistars i river raid
    • Gość: dupa Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.multicon.pl 23.02.08, 15:51
      Atari mialy biedniejsze dzieci . Bogatsze mialy c64 . Najbogatsze mialy Amige 500 , a dzieci niespelna rozumu mialy atari st smile
    • roar Re: Commodore 64 na Virtual Console 23.02.08, 15:56
      Jak to "znów"? Cały czas gramy.
    • Gość: adas_80 Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.torun.mm.pl 23.02.08, 17:12
      jesli ktoś ma ochote, to tu jest
      Rick Dangerous , flashowa wersja

rickdangerousflash.free.fr/

ach....ten wspaniały C64 smile
    • Gość: adas_80 Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.torun.mm.pl 23.02.08, 17:15
      ja jeszcze dodałbym do gier

Emlyn soccer, Montezuma's revange(rewelka) Bruce lee smile, soccer rivals(menadzer)
    • slawomir.serafin Re: Commodore 64 na Virtual Console 24.02.08, 00:02
      "taka gierka strategiczna co się Europę podbijało" - głowy sobie nie dam uciąć, ale chyba chodzi Ci o Medieval Lords, coś jak bardzo, bardzo przedpotopowa wersja Europy Universalis. Tylko w Pirates! i King's Bounty grałem więcej niż w Medieval Lords smile A Vermeer, heh, to była porażka, jak się wylicytowało kilka milionów marek za obraz, a potem okazywało się, że to podróbka kuzyna Vico big_grin No i Supremacy, eh, uwielbiałem ustawiać żołnierzom 100% agresji przy ataku smile no i wygrywanie z kasety z śrubokrętem na głowicy... wspomnienia...
    • slawomir.serafin Re: Commodore 64 na Virtual Console 24.02.08, 00:07
      i jeszcze jedno. ATARI_BOY, mam dla ciebie cytat "Atari?! Co to jest Atari? Nie wiem, nie jestem rolnikiem." smile Anty-Atari Song, klasyka.
    • Gość: Gość Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.08, 21:38
      a ja zapraszam tutaj.
      c64s.com/
      wszystko za darmo.
    • Gość: pawman Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.bb.sky.com 25.02.08, 00:26
      AAAAAAAAA Atari, z prądem niezbyt to działało, węgla sypać należało tongue_out Komoda Rulez!
    • Gość: blanc Re: Commodore 64 na Virtual Console IP: *.chello.pl 17.07.08, 11:57
      """
      Atari mialy biedniejsze dzieci . Bogatsze mialy c64 . Najbogatsze mialy Amige 500 , a dzieci niespelna rozumu mialy atari st smile
      """"

Dobre, dawno się tak nie uśmiałemsmile)))
    • Gość: MAJECZKA SUper to psychotesty IP: 60.6.231.* 24.07.08, 12:06
      szukasz pracy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka