wiesio.de Re: Bardzo przeciętny pecet 15.05.08, 21:25 a ja cieszę się klasycznym (nie-gierkowym) IBM x40 - 12,1 Centrino 1,4 1GB RAM, 40GB, WiFi - 2 Mbity. Rządzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Second Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.mtm-info.pl 15.05.08, 21:43 ----------- tylko karta dzwiekowa mnie dziwi. od jakis 6ciu lat uzywam tylko zintegrowanej z plyta glowna i nie narzekam ----------- no właśnie ten Realtec to zintegrowany układ na płycie, wiekszość ludzi nie kupuje osobnych kart jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haus Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.chello.pl 15.05.08, 21:57 To nie jest przeciętny pecet wśród wszystkich tylko wśród tych którzy wypełniali ankietę w Steam-ie a więc graczy którzy mogą odpalić min hal-life 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:04 Czlowiek Twoje zdanie a dokładnie "Masz spokój, bo gry wychodzą ciągle na tym samym poziomie. Nikt nie wyda lepszej gry na konsolę, dopóki nie będzie lepszych konsol." Ty może najpierw zapoznaj się z tematem apotem wyciupłaj kilka zdań. Jak na konsole wychodzą gry ciągle na tym samym poziomie to ja jestem następcą papieża. Zresztą porozwodził bym się dłużej nad tym tematem ale widzę że ty tu w ogóle nie masz rozeznania pod tym względem więc szkoda mojego czasu. A tobie życze powodzenia w graniu na minimalnych wymaganiach na PC skoro lubisz.. Ja wole PS3 i GTA 4 czy burnouta. A może na te tytuły też powiesz że wyglądają jak na PC o minimalnych wymaganiach? Któż to wie wkońcu większe głupoty już wygadywałeś. "Pozdro" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:04 I tak te Wasze kompy sa cieniutkie w porownaniu z moim, Core 2 quad, 8GB RAM, 1T HDD, GeForce 8800, Vista x64, to jest maszyna. Ja zmieniam kompa mniej wiecej co 9 miesiecy, po co mam trzymac zlom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.com.pl 15.05.08, 22:20 jak mozna tak wypaczyc wyniki ankiety ?????????!!!! Jim, to co napisales to stek bzdur zupelnie zaklamujacy obraz rzeczywistosci. Zaczne od tego ze... wg ankiety mniej niz 10% ankietowanych ma 8800GT... to ze zadna inna karta nie ma wiecej niz 10% nie uprawnia do nazwania 8800GT srednią... na moje oko przecietny pecet sugerujac sie wynikiem ankiety valve: łącze ~ 1 Mbit ram - 1 do 1,5 GB grafika - ogromny rozrzut, ciezko oszacowac, za przecietny nalezaloby uznac cos pokroju geforce 7600 lub odpowiednik Ati, relatywnie nowe karty (geforce od 7900 lub radeon od x1650 ma moze 30% badanych) za przecietne CPU nalezaloby uznac slaba dwurdzeniowke, lub jeden z nowszych modeli jednordzeniowych. Generalnie na obraz przecietnego wychodzi pecet sprzed 2-3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menx Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:24 Od kiedy to łącze jest parametrem komputera?? Jutro pójdę do sklepu z kompami i poproszę o cenę kompa w takiej konfiguracji, zakładam się że sprzedawca pomyśli że mi coś w "instalacji" się posypało.... a tu , proszę! wspaniały artykulik i jest świetnie, brawo !! ciekawe jakie łącze ma "JIM" ? Ten artykulik to sponsorowany bełkot Mr. Jim !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.spray.net.pl 15.05.08, 22:28 odpowiem tradycyjnie: G>Ó>W>N>O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwl Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.acn.waw.pl 15.05.08, 22:35 Heh, to oczywiste, że to średni komputer _gracza_, wystarczy popatrzeć, skąd brane są dane. Skądinąd taki sprzęt faktycznie jest potrzebny do grania w jakąkolwiek nowszą grę, nie mówię o absolutnych nowościach, ale głupi Gothic III sprzed 2 lat wymaga np. mniej więcej takiego sprzętu. Sądzę skądinąd, że akurat z grafiką tak różowo nie jest, co zresztą sugeruje post eda. 8800 to jednak górna półka, szybsze z GeForce'ów na obecną chwilę są chyba tylko 9600 (niewiele) i 9800. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.as.kn.pl 15.05.08, 22:36 Jasonie, "Jak na konsole wychodzą gry ciągle na tym samym poziomie to ja jestem następcą papieża." A więc miło mi poznać nowego papieża Ale zanim nim zostaniesz, najpierw pomyśl logicznie. Skoro taki PS3 ma konkretne parametry i gry wychodzą pod te parametry, to jakim cudem na to samo PS3 o tych samych parametrach, za 3 lata ma wyjść lepsza gra? Zrobią grę z większymi wymaganiami, a ona i tak pójdzie na tym starym sprzęcie? Nie rób sobie żartów. "A tobie życze powodzenia w graniu na minimalnych wymaganiach na PC skoro lubisz.." Nie lubię, ale nie przeszkadza mi to. Jakoś 5 lat mam tego samego kompa i nie narzekam. Half-Life 2 (będący kunsztem optymalizacji silnika graficznego) chodzi jak marzenie. "Ja wole PS3 i GTA 4 czy burnouta. A może na te tytuły też powiesz że wyglądają jak na PC o minimalnych wymaganiach?" Do końca tego roku, GTA 4 wyjdzie także na PC. A do tego czasu będę miał nowego kompa i bez problemu pogram sobie na maksymalnych ustawieniach. A co do konsol, to jest w tej chwili tylko jedna na rynku warta kupienia. Nintendo Wii. Zrewolucjonizowała ona sposób prowadzenia rozgrywki i dlatego jest to jedyna konsola, którą bym kupił, jeśli byłbym obrzydliwie bogaty i zapragnąłbym mieć taką zabaweczkę w domu. Reszta konsol nie ma nic, czego nie byłoby na PC, na którym dodatkowo można robić milion innych rzeczy niż na konsolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirBako Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:40 lol, ja tutaj moge napisac ze mam kompa z kosmosu i co dziennie jade go wymieniac na marsa. Co mnie obchodzi Twoja maszyna, skoro temat jest zupelnie inny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KenCzi Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 23:22 "Przecież i tak często zacina..." -Wojtek No nie wiem mi jakoś nie zacina... "A co za problem wymienić i za każdym razem kupić 2x albo 3x tańszą niż ta najlepsza?" Noooo, dobry żart. Chyba nigdy nie wymieniałeś podzespołów w komputerze? Co nowsza karta graficzna czy procesor to również nowa płyta główna, zasilacz, obudowa itp.itd. o ponownej instalacji Windowsa, programów, gier i użeraniu się ze sterownikami już nie wspominam... "Po co z wyższej? Jakby co, podkręcisz o 50% na najtańszej płycie, przy boksowym chłodzeniu i bez zmiany napięcia. Takie czasy " -Wojtek Ta emotikonka na końca idealnie podsumowuje to co powiedziałem wcześniej Noo nie ma to jak bawić się w overlocking tylko po to ,żeby sobie spokojnie pograć, co nie ;]. Myślisz ,że co myśli sobie przeciętny gracz po powrocie ze szkoły/uczelni/roboty [niepotrzebne skreślić] ? 'Dziś podkręcę sobie procesor ,aby odpalić na minimalnych ustawieniach Assasin's Creed' albo 'spróbuje powyłączać wszystkie niepotrzebne programy,aby maksymalnie odciążyć pamieć Ram , moze uda mi się odpalić Gothic III bez Where's Guru;]' -na pewno nie Dziś się gra na konsolach...takie czasy Chyba ,że wszystkie komputery będą miały taką samą lub zbliżoną konfigurację. Wystarczy tylko spojrzeć jaka jest rozpiętość rodzajów kart graficznych i procesorów [patrz ankieta]. To nie jest łatwa prawa sprawić aby na wszystkich tych konfiguracja gra chodziła płynnie. Choćby dlatego twórcy konsolowi mają ułatwione zadanie: znają swoje możliwości i ograniczenia i ich się starają trzymać, próbują oszukiwać podzespoły i wyciskać z nich ostatnie soki [vide PS2 i najnowsze gry]. Twórcy pecetowi mają większy horyzont, ale do tego więcej dylematów 'jak dodamy DirectX10 to np. ileś tam milionów graczy będzie mogło zapomnieć o naszej grze' Dlatego uważam ,że granie pecetowe jest nie dla mnie. Mam już dość ciągłej walki z komputerem tylko dlatego ,że chcę sobie pograć np w Wiedźmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.eranet.pl 15.05.08, 23:33 I w ten sposób nakręca się rynek. Biedne dzieciaki znów cierpią, że ich pecet nie jest "wypasiony". Dobrze, że nie mówimy o komputerze DO PRACY, bo wtedy wyszło by, że wielokrotnie gorsze konfiguracje w pełni zatysfakcjonują ich użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 00:45 strasznie cienki ten przecietny komp, a tym bardziej ze to przecietny komp gracza. moj 5-cio letni staruszek ma na pokladzie P4 2,4GHz (podkrecony do 2,7GHz) i 2GB RAM. w dodatku nie jest to komp do gier, bo gram wylacznie na konsolach (aktualnie DS i Wii) i wcale nie chodzi tu o jakas lepsza grafe, czy inne pierdoly, tylko po prostu jak sie chce pograc w tytuly "z gornej polki" (z racji, ze nie mam zbyt wiele wolnego czasu, to jak juz gram, to w cos konkretnego, a nie byle co), to nie ma sie wyjscia, bo takie wychodza wylacznie na konsole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.acn.waw.pl 16.05.08, 08:12 Chcialbym zobaczyc jak na 16" monitorze wyglada rozdzielczosc 1280 x 960 Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Bardzo przeciętny pecet 16.05.08, 08:57 Rzeczywiście przeciętny komp. Poprawił mi nastrój, bo mam z grubsza lepszy. Odnośnie wielkiej wojny pieców z konsolami, to argumenty pt. "acha! wy musicie zmieniać kompy a my, konsolowcy gramy na jednej konsoli!", to niezupełnie tak jest. Zmieniam kompa co trzy lata, fakt. Czy czas "życia" konsoli jest dużo dłuższy? Kosztów nowego kompa też nie ma co demonizować. Teoretycznie są większe, ale wyrównują je ceny gier (bo cały czas rozmawiamy o graczach). Natomiast zmorą "piecarzy" jest zdecydowanie konfigurowanie pod gry, bo to bywa horrorem. Niemniej pozostanę przy PC bo: - na żadnej konsoli nie zagram w Fallout 1 i 2, tudzież inne stare piecowe gry, lepsze niż większość tego, co ukazuje się dzisiaj - lubię myszkę. Lubie i już. "Bioshock" przeszedłem na x-box i na PC i wiecie co? Gra myszką to zupełnie inna gra. Nie mówię, że pad jest gorszy, szybko się człowiek do niego przyzwyczaja. Ale przynajmniej u mnie wyraźnie dao się wydzielić inną strategię gry "padową" (hurra, lecę drania zabić!) i inną "myszkową" (trochę się poczaję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bardzo przeciętny pecet IP: 212.244.174.* 16.05.08, 09:06 Jim: przeciętny a najczęściej występujący w badaniu to jest różnica... Przykład: badamy 1000 polaków: 501 kobiet i 499 mężczyzny. Idąc Twoim tokiem rozumowania to przeciętny polak to kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:05 Człowiek, Zapomniałeś chyba o tym że obecnie na PS3 żadna gra nie zbliżyła się nawet do granicy 100% wykorzystywania jej mocy i potencjału jaki posiada. Nikt jeszcze nie "nauczył" się na tyle konsoli żeby wykorzystywać całe 8 rdzeni. Do takiego Burnout paradise konsola potrzebowała zaledwie do pracy 4 rdzeni.. Zapomniałeś chyba jak było w przypadku PS2 porównaj sobie pierwszego burnouta aż do Revenge. Każdy kolejny w każdym stopniu był lepszy i ładniejszy. Albo residenty. Więc nie mów mi tu że każda kolejna gra będzie taka sama jak poprzedniczka. A na temat gier na PC vs konsole nie będe się wypowiadał bo wiadomo która platforma na tym polu wygrywa. Konsole bo to one są do gier. A co do GTA 4 to polecam tą gierkę! Sam gram od niedawna i to po prostu rewelacja! Grafa ostra jak żyletki,szczegółowość miasta! Nie wspominając o genialnej fizyce! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.as.kn.pl 16.05.08, 20:02 Jason, "Nikt jeszcze nie "nauczył" się na tyle konsoli żeby wykorzystywać całe 8 rdzeni. Do takiego Burnout paradise konsola potrzebowała zaledwie do pracy 4 rdzeni.." Ok, tu racja. Ale to samo mogę powiedzieć o PC z kartą GeForce 8800 (lub 9800), prockiem 4-rdzeniowym, 8GB RAM'u, itd.. "A na temat gier na PC vs konsole nie będe się wypowiadał bo wiadomo która platforma na tym polu wygrywa. Konsole bo to one są do gier." No są do gier. Ale ja nie widzę sensu ograniczania się tylko do grania. Wolę komputer, który oprócz gier, potrafi tysiące innych rzeczy, o których posiadacze konsol mogą tylko marzyć. "A co do GTA 4 to polecam tą gierkę! Sam gram od niedawna i to po prostu rewelacja! Grafa ostra jak żyletki,szczegółowość miasta! Nie wspominając o genialnej fizyce!" Dlatego też czekam na tą gierkę. Jak tylko zostanie wydana na PC, to ją kupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B3cks Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:07 I tu rusyje sie granica. Komputer zaczyna byc coraz bardziej tylko narzedziem pracy. Jedyny 'growy' biznes na tej platformie to klasyczne przygodowki i MMO. Tak moi drodzy, to wlasnie konsola jest od gier. Wiesz przynajmniej ze nie wywalisz kasy na prozno bo gra sie tnie. Jak na chwile obecna patrzac na stosunek ceny/jakosci -polecam xBoxa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Bardzo przeciętny pecet 17.05.08, 11:13 @Czlowiek: kompletnie nie rozumiesz konsol, ale nie dziwi mnie to Wojna konsole-PC jest kompletnie wydumana, to tak naprawde stek wyzwisk durnych fanbojow PC, ktorzy konsole to najwyzej na Allegro widzieli Nie znam konsolowca, ktory by nie mial PC w domu - wiec co? Wojna konsole-PC to odmiana schizofrenii?! Kup sobie, dziecko, konsole, to pogadamy. Ja tez kiedys bylem anty, ale kupilem sobie PSP, potem PS2 (pomysl - tylko 32MB RAM!!!) i do dzisiaj gram na tej konsoli. Jesli mam wybor (gra jest na PC i na PS2/PSP) to kupuje wersje konsolowa - bo komputera uzywam wylacznie do pracy/czytania prasy. Jesli na nim gram to wlasnie w stare gry lub MMO. Zupelnie normalny uklad. Uwierz mi, nie ma czegos takiego jak gracz, ktory ma tylko konsole - to jest naprawde pomijalny margines. A skoro ludzie juz maja PC na ktorym nie graja i kupuja konsole zeby pograc, to cos w tym jest. Inna sprawa to to, ze musisz byc wybitnie durny, skoro dla Ciebie "lepsza gra -> wyzsze wymagania sprzetowe" Skoro jednak jestes juz taki durny, to poszukaj sobie na youtube filmy z gry w God Of War i God Of War II na PS2 - ta sama gra, ten sam, piecioletni sprzet, a grafika duzo lepsza... I taka prosba do Gamecornera - moze walniecie jakis artykul o "nowatorstwie rozgrywki w Wii" (przez porownanie z mozliwosciami EyeToy PS2 - mam na mysli Antigrav, Kinetic, Play), zeby skonczyc temat "nowatorskiego" Wii, oraz moze cos na temat myszki podlaczanej do konsol? Nuza mnie argumenty o tym, ze konsole sa gorsze, bo nie podlaczysz do nich myszy i klawiatury... Wypadaloby uswiadomic ta bande golodupcow i ignorantow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:48 Zapomniales tylko o tym, ze Wii-mote + Nunchuk zapewnia nieporownywalnie wygodniejsze sterowanie w grach niz klawiatura + mysz, wiec o ile podlaczanie klawiatury to jeszcze mozna uzasadnic korzystaniem z Opery, to podlaczanie myszki do Wii to juz kompletny kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.as.kn.pl 17.05.08, 17:10 Kretynofilu, Po pierwsze, mogłeś napisać swojego posta bez obrażania mej osoby. Chyba, że liczyłeś na to, że ja w swej odpowiedzi obrzucę Cię także wyzwiskami. Nic z tego. "Wojna konsole-PC jest kompletnie wydumana, to tak naprawde stek wyzwisk durnych fanbojow PC, ktorzy konsole to najwyzej na Allegro widzieli " Otóż nie. Ja swoją przygodę z grami zaczynałem właśnie od konsol. Od Nintendo 8-bitowego, na którego to jedna gra kosztowała w przeliczeniu na złotówki jakoś ponad 200zł (gry kupowałem wtedy we Francji). Było to dawno temu (wiele lat przed pojawieniem się w Polsce kiepskiej jakości podróby zwanej Pegasusem) i mało kto wtedy rozumiał moje opowieści o tym czym w ogóle jest gra. Następnie była pora na awans. Koniec z konsolami. Czas na komputery, które potrafią więcej. Przyszedł czas na Amigę. Po Amidze na PeCeta (ale to już niestety było dostosowanie się do większości ). Wracanie z powrotem do konsol byłoby degradacją. "A skoro ludzie juz maja PC na ktorym nie graja i kupuja konsole zeby pograc, to cos w tym jest." No mają kasę na to i to Ja też bym kupił sobie Nintendo Wii oprócz PC, gdybym nie był rozrzutny. Choć szczerze mam nadzieje, że kontrolery ruchu powstaną za jakiś czas także do PC-tów. Poza tym jak mówiłem. Na konsoli tylko sobie pograsz, a na PC oprócz gier zrobisz wiele innych rzeczy. Ja często używam swojego komputera do wykonywania skomplikowanych obliczeń trwających czasem godzinami lub nawet dniami. Używam też do renderowania wysokiej jakości grafiki 3D. Dlatego też sprzęt musi być dobry. A skoro można na tym samym sprzęcie pracować jak i grać w dobre gry, to po co kupować jeszcze drugi sprzęt przeznaczony tylko do gier? To jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Poza tym konsola to żadna oszczędność. Co z tego że za konsolę zapłacisz 1000zł, a za PC o podobnych możliwościach 3000zł, skoro te same gry na konsole kosztują 300zł, a na PC 100zł? Po 10-ciu takich grach, wydatek jest już identyczny. Poszło 4000zł na konsole i 4000zł na PC. Ale każda następna gra to już jest strata dla konsolowców. I tutaj widać, że posiadacze PC wydali w sumie mniej kasy. Niestety niektórzy gracze mają problemy z matematyką "Inna sprawa to to, ze musisz byc wybitnie durny, skoro dla Ciebie "lepsza gra -> wyzsze wymagania sprzetowe" " Nie. Nie zrozumiałeś tej wypowiedzi. Dobrze napisany kod może być szybszy na wolniejszym sprzęcie niż źle napisany kod na szybszym sprzęcie. Chodziło mi o to, że pod lepszy sprzęt można stworzyć lepszą grę (jeśli kod będzie dobrze zoptymalizowany). Ale to chyba każdy wie. A z tego co mi tu próbujecie powiedzieć, znaczy, że programiści konsolowi najpierw piszą bardzo kiepskie silniki do gier, a dopiero z czasem coraz lepsze, by móc wykorzystywać pełne możliwości konsoli. Trochę to dziwne. Mogliby przecież od razu w ten sposób pisać. No chyba, że to są jakieś decyzje marketingowców. Może nie chcą graczom oferować od razu gier wyciskających z konsoli wszystkich możliwości, bo to szybko graczom by się znudziło. I dlatego najpierw dają im te słabsze, a dopiero z czasem lepsze, by gracze chcieli je kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenji Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:11 Przepustowość 2MB? No tak, jak w Ameryce mają światłowody... Ale u nas to 1Mb to jest standard (ew. 2Mb) Procek 2,3-2,69GHz i to jeszcze jednordzeniowy? hmmm... zgroza Teraz standard polski to min. 2 rdzenie po 1,8GHz (C2D) lub Athlony 2.0GHz RAM 2GB co najmniej? Chyba standardowo dla graczy "nie wymagających". Teraz w Polsce min. to 1GB, 2GB to standard, a 4GB to dla "wymagających graczy". Dysk o pojemności 250GB? Jak najbardziej. GeForce 8800? [...] Sytuacja taka sama, jak z RAMem..., a standard to Geforce 8600GT/7900GS/GT Karta dźwiękowa AC'97? hmm... Nie, teraz minimum to przynajmniej 5.1, a standard to 5.1/7.1 + 24 bit Napęd DVD? Raczej nagrywarka. XP? No wiadoma rzecz Mikrofon? Raczej tak. Monitor 16"? Standard to 17", a dla bardziej wymagających 19" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: Bardzo przeciętny pecet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:35 Człowiek Po pierwsze bierzmy pod uwagę tylko temat gier. Co mi z potężnego PC skoro do gier go nie wykorzystam? Bo ile godnych uwagi wychodzi gier na PC? Na konsole pojawiają się nie tylko kontynuacje ale też całkowite nowości.. Mogłem też wybierać albo inwestycja w PC albo konsola dobrej klasy TV HD. Wybrałem to drugie gdyż obecny Pc wystarczy mi to podstawowych rzeczy. Ale nie widziałem potrzeby żeby inwestować w niego żeby mi służył do gier,po pierwsze jakich gier? Zbadałem rynek i wypadło na konsolę. W ogóle nie widzę przyjemności siedzieć metr od monitora i granie w jakąś grę. O wiele przyjemności płynie złapanie pada i ulokowanie się dobre 4 metry do dużego TV! A po za tym sytuacja się trochę zmienia i to Pc zaczynają dostawać tytuły które wyszły już wcześniej na PC. I jeszcze jedno co niemal mnie nie oślepiło.. Skąd wy bierzecie cenę za gry na konsole po 300 zł?? Już taka nowość jak GTA 4 na allegro nowiutkie zafoliowane mamy za 179 !! Odpowiedz Link Zgłoś