Dodaj do ulubionych

Kolorowe Diablo III

IP: *.t-mobile.co.uk 26.07.08, 14:14
"Tęczy się nie boję więc."
coz za skladnia wink
Obserwuj wątek
    • Gość: mario Re: Kolorowe Diablo III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 14:51
      odgrzewacie stare kotlety, na grrr bylo to juz dawno temu. czyzby braklo wam kreatywnosci?
    • Gość: Varnus Re: Kolorowe Diablo III IP: 78.131.137.* 26.07.08, 16:07
      Podobnie jak autor nie obawiam się "tęczy" kolorów. Zresztą screeny zaprezentowane przez Blizz robią dobre wrażenie: kontrast "ciepłych" kolorów z mrokiem jest bardzo miły dla oka. A nazwisko pana Boyarskiego pozwala wierzyć, że D3 będzie H&S z bardzo dobrą fabułą. W odróżnieniu od Fallout'a 3 czekam na najnowszego "Diabełka" z niecierpliwością.
    • Gość: paniczListkiewicz Re: Kolorowe Diablo III IP: *.centertel.pl 26.07.08, 17:41
      zadlugi ten arytkul jest, obetniecie co 3 zdanie i bedzie git
    • nessie-jp Re: Kolorowe Diablo III 26.07.08, 18:22
      Niechęć fanów Diablo wzbudziła nie sama paleta barw, co raczej mangowata, żywcem przeniesiona z WoW stylistyka całej oprawy graficznej. Czyli: postacie wyglądające jak transformersi, debilne ozdobniki niepasujące do gotyckiego klimatu gry... Słowem, tendencja do zrobienia z Diablo III kolejnego elementu WoW pod względem graficznym i projektowym. Nikt chyba nie chciałby, żeby w świecie gotyku zza krzaka nagle wyskoczyła na niego piersiastka fioletowa elfka z oślimi uszami!
    • Gość: Varnus Re: Kolorowe Diablo III IP: 78.131.137.* 26.07.08, 19:28
      Kurcze, uważam się za fana Diablo, w jedynkę grałem długie godziny, a w dwójkę jeszcze dłuższe i w ogóle tej "mangowatości" nie dostrzegam (właśnie dla pewności swoich odczuć obejrzałem raz jeszcze gameplay z D3)... Ale "de gustibus non est disputandum". Zresztą, dobrze jeśli będą to jedyne powody do zmartwień, bowiem widać, że całą resztę (rzut izometryczny, zbieranie sprzętu, mnogość wrogów, bossów i wydaje się, że rozwój bohatera również) Blizz na tym etapie produkcji pozostawił bez zmian w porównaniu do części poprzednich. Jeśli sprawdzą się zapowiedzi losowości questów (plus Boyarski jako człowiek odpowiedzialny za Fallout'y 1 i 2, Arcanum i Bloodlines może dołożyć swoje) to w połączeniu z paroma ulepszeniami, których Blizz na pewno dokona (vide zmiana sposobu leczenia) wówczas będziemy mieli grę WIELKĄ (jak na H&S oczywiście).
    • Gość: reg Re: Kolorowe Diablo III IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 27.07.08, 15:41
      Pierwsze Diablo też miało losowo generowane questy, dopiero w DII ten element odpadł. Jeśli w Diablo III połączą ciągłą linie fabularną z imponującą paletą losowych questów i sprawią, że ich wykonywanie nie będzie uciążliwe na Battlenecie, to powinno wyjść świetnie. Lekką rączką można też dać kredyt zaufania Blizzardowi co do systemu leczenia, w końcu nie raz dostarczali świetne rozwiązania.

Ale - co do grafiki. Fanom proponuje by zapoznali się z tą petycją i propozycjami ludzi którzy za nią stoją. Mi też się trailer i screeny z DIII bardzo podobały ale w porównaniu do modyfikacji i porównań które można zobaczyć na stronie petycji, wypadają blado. Brak zmiękczaczy i kolorowych pończoszek naprawde wyszedłby tej grze na dobre. Są dwa niewłaściwe podejścia do sprawy grafiki.
      Jedno - tru uber hartkorofi gracze skaczący z mostów na widok Tęczowego Wojownika.
      Drugie - Taki gość w stylu pana redaktora.
      Do premiery nowego Diablo pozostało 2 lata (a pewnie i więcej), Blizzardowi wyszłoby na dobre wziąść pod uwage opinie graczy i chociaż zmienić wygląd ekwipunku (żenada totalna, polecam zobaczyć), wyostrzyć i polać czarną farbą otoczenie.
    • Gość: Keliah Re: Kolorowe Diablo III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 20:44
      Nie żebym był pesymistycznie nastawiony ale IMO to całe losowe generowanie questów będzie miało jakieś denne przypadki ;p I swoją drogą, postulowanie o "umrocznienie" grafiki jest całkowicie żenujące XD Pojęcia nie mam co niby takiego mrocznego było w D2, ale jeżeli komukolwiek przeszkadzają obecne kolorki d3 i potrzebuje czegoś bardziej stonowanego to mam dla niego o wiele bardziej praktyczną radę - przycienmnic monitor XD
    • Gość: Alexo Re: Kolorowe Diablo III IP: 213.17.171.* 28.07.08, 12:12
      W pełni zgadzam się z reg-iem. Artwork-i zaproponowane przez fanów są o wiele bardziej klimatyczne.
      img110.imageshack.us/img110/1681/1214657022122wu5oq6.jpg

img299.imageshack.us/img299/6065/howitshouldlooklikevx5.jpg
    • nessie-jp Re: Kolorowe Diablo III 28.07.08, 18:45
      Keliah
    • Gość: ss Re: Kolorowe Diablo III IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 12:27
      o nie kolejna część tej beznadziejnej gry , przecież to wielka pomyłka . Ja tam wole Tibie ... Tibia ... Tibia ...Tibia win >> Diablo "phii" przecież ta gra nie ma ani grafiki ani klimatu , a o muzyce i dźwiękach już nie wspomnę ,nie to co Tibia jest boska ... Hooah !! (lubię wnerwiać ludzi ) ;p
    • Gość: Varnus Re: Kolorowe Diablo III IP: 78.131.137.* 02.08.08, 00:21
      Hmmm... Czytając Wasze komentarze dochodzę do wniosku, że jednak przesadzacie. Do premiery jeszcze szmat czasu - jak kolory będą zbyt jaskrawe to będę zmniejszał kontrast (dzięki Keliah smile
      Jestem pewien, że ta 'mangowość' nie zepsuje ani trochę frajdy z zabijania setek tysięcy potworów, a historia będzie stać na wysokim poziomie (jak zawsze u Blizza). Zresztą, 'klimatyczne' kolory miał tylko Diabeł Pierwszy, w D2 wcale rewelacji nie było a grywalność stała na niesamowitym poziomie. I jaki jest problem z Witch Doktorem (neesie-jp)? To ja już wolę wszystkie postaci z Warcrafta, byle tylko paladyn nie był znów czarny... A serio - myślę, że Blizz zrobi w grze kilka zmian, które wyjdą jej tylko na lepsze (łącznie ze zmianą bohaterów).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka