Gość: gość IP: *.kol.tke.pl 23.09.08, 10:51 Niech M$ przestanie w końcu wymyślać takie pierdoły, niech się w końcu zajmie rzeczami naprawdę ważnymi, np. optymalizacją 7ki, bo nikt drugiej Visty nie kupi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: y Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.k2.pl 23.09.08, 11:03 dokladnie 15% wydajnosci mniej w grach pod vistą... fatalne dzialanie systemu - nie mogli poprostu dodac aero do xp wraz z obsluga dx10? bylo by prosciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albeut Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: 193.58.223.* 23.09.08, 11:11 to jest funkcja dla niedzielnych graczy ktorzy nie wiedzą co to mody hotfixy etc... hardcore plejerzy fukcje updejtujaca sobie wyłączą i po temacie Odpowiedz Link Zgłoś
rafmazz Re: Windows 7 i automatyczne łatanie 23.09.08, 11:25 Najpierw oczywiscie sprawdzi czy jest oryginalna plyta w napedzie, nastepnie samodzielnie nam zainstaluje najnowsze patche ( oczywiscie bedzie to dostepne tylko dla Games for Windows ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 11:33 Tak to niestety jest jak nie ma wyraźnej konkurencji na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 12:07 Konkurencja to moze i jest. Chodzi o to że jeżeli chodzi o rynek gier to jest monopol. Produkuja tylko pod windowsa. Linuxy coraz bardziej stają się przystępne dla zwyklego człowieka ba nawet niektore gry z windowsa mozna zainstalować oszukujac ze ma sie winde. ALe inacdzej by to wygladalo jakby nie kasa z MS płynąca na to żeby nikt sie nie odważył produkować na linuxy(co chyba jakims wielkim wysilkiem by nie było w koncu to ciagle PC) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr zoom Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.chello.pl 23.09.08, 12:55 No i znowu ten majkroszit od rana mi humor psuje możemy tylko liczyć na to że będzie można jakoś wyłączyć ten szit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeznik Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: 195.136.189.* 23.09.08, 13:46 no cholera, nic o serafinie w komentarzach..? rozczarowany jestem... do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Windows 7 i automatyczne łatanie 23.09.08, 16:25 no cholera, nic o serafinie w komentarzach..? ---- uważajcie na Serafina, bo to szuja i sku****. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maladict Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.range86-165.btcentralplus.com 23.09.08, 17:24 @SS 'uważajcie na Serafina, bo to szuja i sku****. Może być?' Nie może. Po pierwsze autoironia tu nie działa, po drugie powinno się rymować. coś w stylu 'bo to szuja i kawał ch**a'. Prawda, że lepiej? A co do artykułu - może zamiast narzekać na microsoft zmienilibyście sobie system operacyjny? Hej, Linux jest za free. Nic tylko sciągnąć, zainstalować i przestać się martwić Windą. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Windows 7 i automatyczne łatanie 23.09.08, 17:32 y -> Jakie 15% mniej FPSów? Gdzie, jak? Spójrz choćby na ten art: pclab.pl/art29004-8.html Niby tylko 3 gry, ale tylko w jednej jest stały spadek (ciekaw jestem jakby to wyglądało teraz, czyli rok później ), w innych różnie, ale najczęściej wręcz korzystniej dla Visty . Dużo jeszcze zależy od sterowników, udpateów i patchów, no i konkretnej gry, ale to swoją drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwN3d Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 18:02 Także i ja pierwsze co zrobię to wyłączę tą arcy super fajną i ułatwiającą życie opcję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat48 Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 22:35 Muszę jednak potwierdzić starą prawdę, że ludzie krytykują coś, czego nie znają lub powtarzają nieprawdziwe opinie innych, mam tu na myśli Vistę. Od samej premiery było to dla mnie zło i gniot i żyłem w tym przekonaniu, aż do miesiąca temu. Nowy komp, SP1 i XP naprawdę dla mnie to przeżytek, żadnych problemów ze stabilnością na Viście x64. Tylko trzeba mieć sprzęt pod Vistę i umieć użytkować system, aby zaraz śmietnika nie zrobić i już. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Windows 7 i automatyczne łatanie 24.09.08, 09:46 @Maladict - nie rymowało się, bo to parafraza kultowego tekstu ze starego komiksu z Nowej Fantastyki bodajże tam był upadły anioł Pafnucy, szuja i skur**** właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Windows 7 i automatyczne łatanie IP: *.k2.pl 24.09.08, 10:58 czy ja wiem, czy to zależy od użytkowania systemu u mnie w firmie kilka osób wzięło viste na lapy... sporo narzekają, a to coś się wykrzacza a to sterowniki, a to zwiechy jakichś aplikacji - ja mam w domu xp, ktory ostatni raz musialem przeinstalować przy okazji wymiany cpu... tak to śmigałby sobie dalej kolejne 2 lata - a nie mam manii przesadnego dbania o system - ot podstawy Spybot S&D, avast i registry mechanic. A co do gier hmm no nie wiem - dlaczego muszę mieć drugie tyle ramu, żeby pograć w gierkę na viscie? nie podoba mi się to, pod xp mam 2gb szybkich markowych pamięci i wszystko mi śmiga a jak na razie dx10 nie oferuje aż takiego odskoku w jakości grafiki by było warto zmieniać na niego starą dobrą 9... tak naprawdę dopiero They (polska produkcja swoja drogą) ma wyciskać wszystkie soki z dx10, pożyjemy zobaczymy. Jak na razie dla mnie nie ma lepszego systemu niż XP'eki. Odpowiedz Link Zgłoś
maladict Re: Windows 7 i automatyczne łatanie 25.09.08, 00:20 @SS E tam. Jakby był kultowy to bym go znał. Odpowiedz Link Zgłoś