Dodaj do ulubionych

szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej

07.03.07, 09:08
cześć.
szukam szkoleń SD:
SCM600, SCM610, SCM620, SCM615, SCM650 w wresji niemieckiej. W zamian
odstapię anglojęzyczne, oraz szkolenia do certyfikacji z MMki.
Mogę też zapłacić (tylko rozsądną cenę:-D).
Proszę o kontakt na adres mailowy gazety:-D
No i pytanie za 100 pukntów - jakieś wskazówki co do certyfikacji z SD? Ma
ktoś jakieś materiały pod certyfikację?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ankekon Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 11.04.07, 13:52

up:)
      szkolenia mam. Ale chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach związanych z
      certyfikacją. Na co się nastawić? Jaki poziom trudności? Pytania z gatunku
      podchwytliwych?
      • dominiar Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 11.04.07, 23:01
        Ja podchodzilem do cert. po kilku latach doswiadczenia projektowego w SD/MM i
        nie bylo zbyt trudno. Ale pewnie bez przejrzenia materialow mogloby byc i tak
        krucho, zwlaszcza w obszarach ktorych nie dotykalem (np. 'Solution Manager' :))
        Moim zdaniem poziom jest odpowiedni i potwierdza znajomosc standardu - chociaz
        oczywiscie znam przypadki slabych osob ktorym sie 'przyfarcilo'..
        Pozro i powodzenia!
        DM
        • bogdand1 Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 27.06.07, 03:03
          hej

nie bardzo rozumiem co ma Solution Manager wspólnego z SD lub MM...
          Przecież Solution Manager to raczej narzędzie do monitorowania...i do współpracy
          z supportem SAP (np. Expertise on Demand)

czy na takich kursach są pytania o SolMan'a ?
          p.
          Bogdan
          sap.zapytajnaforum.pl
          • hiubi Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 24.04.08, 21:53
            > Przecież Solution Manager to raczej narzędzie do monitorowania...i do współprac
            > y
            > z supportem SAP (np. Expertise on Demand)

I tu się mylisz. To jest niezłe narzędzie do prowadzenia projektu - koncepcja, testy, etc. W Polsce nie słyszałem aby ktoś to użył w tym zakresie. Zwykle ogranicza się do basis.
            Ja robiłem raz podejście w jednym z projektów ale okazało się to strzelaniem z armaty do muchy :-) no cóż projekt nie był duży.

Ale raz w międzynarodowym projekcie w SolMan były prowadzone testy - sprawdziło się w 100%.
    • madjuschka Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 22.04.08, 13:58
      czesc.tez poszukuje pilnie tych szkolen, najlepiej w jezyku
      niemieckim lub polskim.Bardzo prosze o kontakt
      Pozdrawiam :)
    • lukaszprzybylski Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 10.09.08, 11:14
      Konsultant ERP - Co sądzicie o pracy w tym zawodzie? Czy faktycznie jest to
      dochodowe zajęcie? Garść informacji na ten temat na stronie
      www.niedoodrzucenia.pl – zapraszam do dyskusji.
      • szalony88 Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 10.09.08, 12:43
        Nie do końca rozumiem kim jest konsultant ERP...tzn ma usprawniać działanie
        firmy, ale w jaki sposób? I co daje takie szkolenie? Interesuje mnie to,
        ponieważ po studiach informatycznych ciężko w tej chwili dostać dobrze płatną pracę.
        • los_bomberos Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 10.09.08, 15:51
          no chyba ma usprawniać zarządzanie firmą a tym samym jej działanie..chyba :D też
          się tym zainteresowałem,ale nie studiuje informatyki, stąd moje pytanie: żeby
          być takim erp-owcem trzeba skończyć studia informatyczne :) ?
          • justownway Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 10.09.08, 21:50
            Nie słyszałam o takim zawodzie jeszcze. Bardziej w formie no nie wiem, takich
            samouczków, speców od kompa. Mój kumpel tak się wkręcił do firmy HP, zatrudnili
            go do pomocy przy jakimś projekcie, zobaczyli że niezły jest jeśli chodzi o
            sprawy informatyczne i został już u nich. No ale to trzeba mieć farta żeby jakaś
            dobra firma kogoś odkryła.
            • szalony88 Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 10.09.08, 23:05
              Nie wiem, czy tylko po informatyce, chyba każdy kierunek typu zarządzanie daje
              takie możliwości. Zresztą sam nie wiem i w dalszym ciągu nie rozumiem o co
              chodzi z tym usprawnianiem działania firmy, przecież od tego jest prezes i
              wszyscy kierownicy poszczególnych działów.
              • los_bomberos Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 12.09.08, 14:10
                tak ale tu chyba chodzi o to że przedstawiasz to np. prezesom informacje na
                temat funkcjonowania jakiś obszarów firmy. Za pomocą programów robisz jakieś
                czytelne wykresy, raporty itd. tak to zrozumiałem
                • szalony88 Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 13.09.08, 11:42
                  Dobra, ale przecież raporty może robić każdy wykwalifikowany pracownik, a prezes
                  chyba jest na tyle zorientowany w działaniach firmy, żeby pokierować
                  poszczególnymi obszarami działalności.
                  • czarnyespresso Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 17.09.08, 16:23
                    No ale prezes w końcu płaci za coś pracownikom, za myślenie też! To on ma
                    siedzieć na tyłku i pić kawę a na niego ktoś przeż pracuje, więc po co ma się
                    znać na wszystkim?
                    W sumie to powinna być podstawa w każdej firmie, taki specjalista od systemów,
                    ale w Polsce dopiero raczkuje takie podejście.
                    • szalony88 Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 19.09.08, 14:18
                      Już trochę zorientowałem się w temacie i nie zgadzam się z Tobą. W Polsce jest
                      duże zapotrzebowanie na specjalistów od systemów ERP, głównie chodzi o
                      korporacje międzynarodowe i nasze większe przedsiębiorstwa. Polecam przejrzeć
                      sobie oferty pracy.
                      • czarnyespresso Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 20.09.08, 13:36
                        Jak ktoś ma własną fime, albo chce założyc jakąś to mysle warto własnie dla
                        samego siebie zrobić sobie taką specjalizacje. W końcu już Weber mówił o
                        usprawnianiu systemów :)
                        • justownway Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 21.09.08, 18:00
                          Wszystko ładnie, tylko powiedz gdzie studiować? Na razie jedynym znanym mi
                          miejscem w stolicy jest właśnie pokazany link. Na państwowej uczelni nie ma
                          nigdzie takiego kierunku..Więc też zainwestować trzeba- jak się zwróci to ok,
                          ale ryzyko zawsze jest.
                          • los_bomberos Re: szkolenia SD w wersji niemieckojęzycznej 22.09.08, 10:05
                            no ryzyko zawsze jest, ale w tym przypadku wydaje mi się ze jest bardzo małe.
                            wejdź na portale o pracy i wyszukaj sobie jak dużo ludzi od erp potrzebują. w
                            skrócie: dobra fucha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka