Gość: Piottros IP: 80.50.233.* 01.01.09, 16:56 Call 5 świetny jest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yo Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:01 jak dla mnie bajeranckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milman Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:22 wydaje mi się że warto jedynie się poświęcić na Single Player a jeżeli chodzi o Multi Player zagrać w CoD 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.09, 17:26 ludzie ta gra wyszla juz jakis czas temu a wy dopiero recenzje piszecie xD Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Call of Duty 5 - recenzja 01.01.09, 17:28 haha -> Lepiej późno niż wcale . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ak47 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:37 Nie ma co, niezly refleks z czasem zamieszczenia tej recki, a co do gierki to naprawde dobry tytul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kszaqu Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:41 Według mnie,lepiej poczytać książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eraevion Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.09, 17:59 Singiel jest słaby. Czwórka jest najlepszym FPSem w jakiego przyszło mi zagrać - a misja w Czarnobylu iście epicka. W piątce strasznie nudny i słaby był wątek w Japonii, lądowanie na wyspie nie zrobiło wrażenia... nic nie zrobiło wrażenia. Co do kampanii rosyjskiej - postać Reznova bardzo dobra - pierwsza misja w Stalingradzie najlepszą w grze. Zaraz po niej metro w Berlinie. Poza tym... słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 18:10 CoD5 to świetna gra, ale w kampanii jedyna misja, która mi się bardzo podobała to ta w Rosji, gdzie musieliśmy być niezauważeni przez żołnierzy. Pozostałe baaardzo nudne... No, jeszcze zombie był fajne ;D Ale multiplayer jest naprawdę dobry, zdecydowanie lepszy od tego z cod4. W Modern Warfare była porządna kampania, świetne misje w Czarnobylu przechodziłem po kilka razy, świetna scena zabicia tego Ruska pod koniec gry, kiedy to leżeliśmy ranni i z ledwością podnosimy pistolet, żeby mu wpakować kulkę - cudo Misja dodatkowa w samolocie też była fajna, podobał mi się fragment w zwolnionym tempie jak mieliśmy zabić gościa nie raniąc zakładnika ;] Więc moja ocena jest taka: CoD4 wymiata jeśli chodzi o kampanie, ale ma wg. mnie baaardzo słabego multiplayera, a CoD5 ma świetnego multi, ale za to kampania marna Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
ascarib Re: Call of Duty 5 - recenzja 01.01.09, 18:49 eee, Matt, ale CoD5 MA W 100 ZASRANYCH PROCENTACH IDENTYCZNE MULTI JAK COD:MW! Tylko wolniejsze, "hardcore suck", i nudniejsze... przez bronie i mapy... Co do CoD5 to kampania w japonii to jakaś pomyłka-mogliby równie dobrze usnunąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps3 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 19:13 jak gram w coda 5 na plejstacji 3 i jeszcze sobie zdobywam trofea jako urozmaicenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: han solo Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.sds.uw.edu.pl 01.01.09, 19:17 @P.P "Tak więc mamy młóckę, młóckę i jeszcze raz młóckę. Mnóstwo skryptów wskaże nam drogę przez gąszcz ścian." Ale to wada czy zaleta? Tak było w "dwójce" która tak mnie solidnie wynudziła że już do niej nie wróciłem. "Miałem obawy, czy Treyarch, znany raczej ze słabych odsłon serii," Którymi były wersje konsolowe, szczęśliwie oszczędzone pececiarzom - jedna trauma mniej. Na plus można im zapisać że połączyli się z Grey Matter - twórcami dodatku UO, który to IMO jest najlepszą częścią CoDa (oprócz multi, oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.centertel.pl 01.01.09, 19:21 Call of duty 4 jest najleprzą syrzelanka w jaka gralem. Fabula tak wciagajaca ze przechodzilem ja 6 razy. W multi gram bez przerwy. Jesli multi z 5 jest identiko jak w 4, a kompania nie wciagajaca to nie warto wydawac kasy na taki badziew. Gry osadzone w realiach II wojny swiatowej mnie nie wciagaja, pomysl w 4 byl nowatorski, osadzenie akcji w naszych czsach to samo to bylo juz wciagajace. 4. Rzadzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 19:27 eee, Matt, ale CoD5 MA W 100 ZASRANYCH PROCENTACH IDENTYCZNE MULTI JAK COD:MW! ------------------------ Wiem, wiem, jest to samo, ale mi się zdecydowanie bardziej podobało W cod4 się zanudziłem, no i nie znalazłem żadnego serva z moim ulubionym trybem - CTF. A w CoD5 bardzo podobało mi się podnoszenie lvl'a, ulepszanie broni i wykonywanie zadań, mapy i bronie też bardziej podobają mi się te z II WŚ Nie wiem czemu, ale w multi CoD4 nie grało mi się tak fajnie jak w 5, po prostu wolę ten wojenny klimat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginie Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.09, 19:40 Gralem tylko w CoD'a 4 i zajebiscie mi sie podobal ja tam wole czasy dzisijesze kiedy sa powiedzmy jakies konflikty zbrojne a tak to jak widze 2 wojna swiatowa to rzygac sie chce okolo 100 gra z rzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
khai Re: Call of Duty 5 - recenzja 01.01.09, 20:34 tekst czytałem, az został wspomniany kominek. Czy mógłbym prosić GC żeby nie promowali tego pajaca? Chłopak ma dość promocji ze strony swoich czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Call of Duty 5 - recenzja 01.01.09, 20:43 khai -> Ależ ja go nie promuję . Przymiotnik "nieoceniony" proszę potraktować z przymróżeniem oka . Jego twórczość może się niektórym podobać, niektórym mnie, ale tak czy inaczej jego materiał na temat CoD 5 był trafny w kilku punktach. I tylko dlatego go przywołałem. han solo -> To już zależy od tego, czy lubisz skrypty. Ja już przywykłem do tego, że seria Call of Duty to jeden, wielki ciągnący się skrypt, więc do samego ich zastosowania nie mam żalu. Obchodzi mnie tylko jakość tego stosowania. O ile w CoD 4 skrypty były umiejętnie użyte, o tyle w CoD 5 jest z tym słabo. Kampania jest jednak trochę bardziej ciekawa od tej z 2, trochę ale jednak wystarczyło, abym ją ukończył. Ta z dwójki też mnie zanudziła na śmierć, skończyłem po tym, jak wespnąłem się na skarpę po lądowaniu na plaży w Normandii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CRANK Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 02:48 Bez watpienia, zarówno 4 jak i 5 częśc CoD, to bardzo dobre gry i miło się w nie gra. Osobiscie nie gralem we wczesniejsze odslony tej serii i podejrzewam, ze dlatego wlasnie 5 czesc mnie az tak bardzo nie nudzila jak co niektorych, bo dla mnie to nowosc. Nie ulega jednak watpliwosci, ze CoD4 ma lepsza kampanie i znacznie mniej błędów. Co do multi, to poki co wole to z CoD5 z tego wzgledu, ze jest dla mnie znacznie bardziej klimatyczne chodz rowniez bardziej powolne i po dluzszym graniu staje sie nieco nudne, czego nie moge powiedziec o multi z 4. W kazdym badz razie piąta odsłona tej serii, jest BARDZO DOBRA i polceam kazdemu, kto lubi takie klimaty. >>> Moze ktos mi wytlumaczyc, dlaczego Niemcy z CoD5 mieli z jednej strony helmu orzełka III Rzeszy a z drugiej (o zgrozo)P.O.L.S.K.Ą FLAGE??? Nie jestem jakims zawzietym patriota, ale bylo kilka momentow, ze mialem ochote przez ten szczegol odstawic gre na polke... Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 03:08 CRANK -> Z ciekawości wszedłem do gry, popatrzyłem na hełm niemiecki i... to nie jest polska flaga . Przypatrz się: img166.imageshack.us/img166/7070/grafnq8.jpg Z daleko może to wyglądać na biało-czerwoną flagę, ale jest ona czarno-biało-czerwona. Czarny zlewa się z hełmem, dlatego go nie widać. Taką flagę, czarno-biało-czerwoną, miało Cesarstwo Niemieckie. pl.wikipedia.org/wiki/Flaga_Drugiej_Rzeszy_Niemieckiej Tak więc tym razem twórcy nie popełnili zbrodni historycznej . Odpowiedz Link Zgłoś
pankomentarz Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 10:41 Recenzja fajna, ale... trochę spóźniona. Kiedy gra wyszła? 2,5 miesiąca temu? Czyżby tak dużo czasu zajęło Wam przejście ten 5-godzinnej kampanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorhot Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.2073224355.ddns.cablebg.net 02.01.09, 10:58 @d_pawel dobrze że wyjaśniłeś tą sprawę z flagą bo jeszcze trochę i szlag by mnie trafił... nie mam pojęcia jak można grać w gry mniej lub bardziej historyczne bez minimalnej wiedzy o danym okresie co do kampanii japońskiej.. fakt faktem za dużo tu niemieckich MP43 z drugiej jednak strony ten sprzęt pojawił się i w armii KKW... Obraz walki na wyspach może wydawać się strasznie przesadzony... ale tak właśnie walczyli Japończycy...czytałem komentarze, że japońska kampania jest dużo trudniejsza niż rosyjska, no cóż z opowieści amerykańskich weteranów tych walk jasno wynika, że ofensywa aliantów a normandii była "przyjemniejsza" niż skakanie po wyspach na Dalekim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.chello.pl 02.01.09, 11:10 polska język trudna język niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CRANK Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 11:14 @d_pawel, wielkie dzięki za wyjaśnienie. Po mimo tego, że sam się wczesniej przyglądałem tej fladze wiele razy, czarnego nie zauważyłem, ale i tak uważam, że bardziej powinno by zaakcentowane to, że to flaga Cesarstwa Niemieckiego... powinno to byc bardziej widoczne. @Razorhot, minimalna wiedza o tym okresie na pewno jest, ale o fladze nie wiedziałem... jakos mi to umknęło. Człowiek uczy się przez całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Underek Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 11:18 Nowy Call jest moim zdaniem słaby underek.blogspot.com/2008/11/recenzja-call-of-duty-world-at-war.html więcej dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
pankomentarz Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 11:26 No dowodami to bym ja tego nie nazwał. Odgrzałem sobie Omaha Beach z MoHAA i rzeczywiście, ani lądowanie na tej plażyczce, ani wyprawa do Stalingradu z pierwszego CoDa się nie umywają (szczególnie że jest ściągnięta z Wroga u bram). Odpowiedz Link Zgłoś