todraf Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 11:35 @dunhill_oceano Ja w swoim wpisie pochwaliłem scenariusze gier Rockstara. Uważam, że są bardzo dobre. Nie tak dobre jak w MP1 i 2, ale dobre. Czytałem komentarze do tych zdjęć na GameTrilers - pierwszy w miarę pochlebny komentarz znalazłem dopiero na 7 stronie. Reszta jedzie po R* aż miło. A co na to sam Max? Ten prawdziwy: koti.welho.com/khavulin/pics/maxpayne.jpg @adic83 Dużo by pisać dlatego opiszę mój ulubiony bug z walką bronią białą - otóż w grze żeby strzelać trzeba stanąć w miejscu i wyciągnąć broń to jeszcze można oczywiście przeżyć bo wiadomo, że kto biegnie ten nie może strzelać celnie. Ale tak samo jest z nożami i tym podobnymi broniami. I oto jak nie masz już naboi to żeby zaatakować przeciwnika musisz się zatrzymać, po chwili Twoja postać wyciąga broń, następnie robi ciach (jeśli w międzyczasie już nie dostałeś) ale tym ciachnięciem odrzuca przeciwnika od siebie na odległość kroku więc co wtedy trzeba zrobić? Trzeba schować broń, zrobić krok do przodu, stanąć w miejscu, wyciągnąć broń i znowu ciach. Co trwa bardzo długo i praktycznie zawsze kończy się tym, że przeciwnik ci przywali w międzyczasie bo twoja postać się tak bawi w stepowanie, chowanie i wyciąganie broni. Jak wielką durnotą jest, że nie można powoli się przesuwać do przodu trzymając nóż w ręku przemilczę. A co z przeciwnikami? Oni nie muszą się bawić w takie głupoty. Jak mają w ręku maczetę czy pałę to nie muszą jej chować w tyłek i dopiero iść. Mogą sobie nawet biegać i cie naparzać bez problemów. Nie potrafię zrozumieć jak ta gra mogła dostawać tak wysokie oceny. Dla mnie to jest 4/10 RE5 to moim zdaniem gra, której recenzenci boją się po prostu krytykować bo nazywa się jak się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
brashh Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 11:36 "Max Payne, to noir i komiksowy klimat Nowego Jorku, a tutaj dostajemy menela w ujebanym podkoszulku strzelającego do latynosów rodem z rajskiej plaży" - komentarz miesiąca, i trafny i śmieszny zarazem Odpowiedz Link Zgłoś
todraf Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 11:50 Proponuję przemianować nazwę gry z Max Payne 3 na: Łysy Brudny Zapyziały Grubas: W Krainie Czarów Podtytuł dałem, żeby podkreślić paletę kolorów. Kto jest za? A może macie lepsze pomysły na nowy tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
dunhill_oceano Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 11:57 @todraf "Czytałem komentarze do tych zdjęć na GameTrilers - pierwszy w miarę pochlebny komentarz znalazłem dopiero na 7 stronie. Reszta jedzie po R* aż miło" - ale czego to dowodzi? że ludzie lubią mieszać wszystko z błotem nie mając o tym wielkiego pojęcia, to wiemy już od dawna. bo przecież ocena screenów nie świadczy o jakości gry...na nowego Fallouta też wylewano straszne pomyje, aż do premiery kiedy okazało się nagle, że to naprawdę dobra gra. staram się zrozumieć właśnie ten proces myślowy co poniektórych - gra trwa około 8 godzin, nie mam pojęcia o fabule (Max pracujący jako ochroniarz to nawet nie zarys fabularny), nie mam pojęcia o mechanice gry, nie mam pojęcia jak wygląda w ruchu (a to jest najważniejsze, nie obrazki; gra to nie komiks), widzę jedynie 6 screenów z gry i wiem, że gra jest totalną porażką. jak wy to robicie i co najważniejsze po co to robicie...? Odpowiedz Link Zgłoś
todraf Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 12:02 @dunhill_oceano Ja nie mieszam samej gry z błotem. Nawet wiem, że to będzie solidny tytuł bo marka R* o czymś świadczy. Mieszam z błotem nietrafione pomysły. Metamorfoza Maxa to porażka totalna. Co właśnie ludziom przypomina o Falloucie 3 - grze, która może nawet nie była zła ale z Falloutami 1 i 2 nie miała nic wspólnego. I dla fanów tej serii była świętokradztwem. Tak może być i tym razem niestety dlatego ludzie się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 12:12 Oglądam te zdjęcia, szukam, szukam i nigdzie nie widze Maxa Payna. Być może zasłania go ten łysy brodacz w podkoszulku. Odpowiedz Link Zgłoś
xyzdio Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 12:16 No i zarżnęli kolejną serie. Sorry ale firma Rockstar (zwlaszcza North) nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem jakości. Wystarczy popatrzeć na najnowszego Midnight Cluba. Jak narazie nowy Max przypomina skrzyżowanego Uncharteda z Samem Fisherem. Odpowiedz Link Zgłoś
dunhill_oceano Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 12:21 hmm, co do Falloutów to zgoda bo faktycznie sam zaliczam się do grupy osób, które opisałeś , ale te dwie gry to inna historia. Max Payne to 'przygody' jednej, tytułowej postaci, Fallout to całe uniwersum, które zniszczyć (zwłaszcza w oczach fanów) jest bardzo łatwo. a co do mieszania z błotem to akurat nie miałem na myśli konkretnie Ciebie, ale jeżeli czytasz różne komentarze na innych forach (np. Gametrailers) to jest cała masa komentarzy typu: 'to ja już tej grze podziękuję', 'omijam tą część szerokim łukiem', 'zniszczyli tą serię', 'ta gra będzie niewypałem' itd... Odpowiedz Link Zgłoś
ddareq Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 12:46 todraf to co podales to bardziej wina mechaniki gry, a nie jakis bug, czekam na inne przyklady z tej calej masy bo naprawde mnie to zaciekawilo Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 13:26 Nędzna podróbka Uncharted. Kidey premiera? Chciałbym zobaczyć jak to coś obrywa od U2 jak Prototype od Infamous Odpowiedz Link Zgłoś
hqpoznan Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 13:46 Przestancie pie...c jak baby!! "To nie jest ten sam max..." I co znow mialbym lazic w ciemnych klimatach NY i zapewne ten klimat by zjebali bo tam juz nic sie nieda zrobic pierwsza czesc historia z zamordowana rodzina i zemscie na zbrodniarzach byla najlepsza teraz to nic sie nie przyjme i ciesze sie wogule ze postanowili zrobic Max'a i to dobrze ze pokaza go w tych klimatach nowa fabula nowa historia praktycznie nawet sam wyglad wszystko sie przyjmie a jak macie wonty i sapacie to nie kupujcie lub nie sciagajcie PROSTE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adic83 Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 13:48 @todarf Dzięki za klaryfikację co do RE5 To z nożem to niestety standardowa zagrywka tej serii. Zatem taki bug nie bug Bo już myślałem że się wiesza itp. No nic, taki już ten Resi jest... Odpowiedz Link Zgłoś
vino_vayca Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 13:51 Brazylijskie slumsy naprawde nadaja sie na podklad pod solidny, dolujacy klimat; jednak zmiana Maxa jest niepokojaca. czekam na wiecej materialow Odpowiedz Link Zgłoś
hansatan Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 14:32 Pewnie zagram ale wygląda to na profanację oryginału ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rastaman321 Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 15:31 todraf "Tak może być i tym razem niestety dlatego ludzie się boją." Ludzie, czy was naprawdę zdrowo popie***liło? Zacznijmy od tego, że to tylko gra. Mówicie jakby to, że ta gra może być słaba to koniec świata. Czym wy się przejmujecie? Przejmować mają się twórcy, bo to oni muszą się postarać by was nie zawieść. Nawet jeśli gra będzie słaba (co jest moim zdaniem niemożliwe, bo gry z logiem R* kupuję zawsze w ciemno i się nie zawiodłem NIGDY) to jej nie kupicie i koniec. Nad czym tu obolewać czy się martwić? Co do Screenów to mi się osobiście podobają. Nowy Max także wydaję się być dobrze zrobiony. Moim zdaniem będzie dobrze, fajny pomysł by zrobić z niego zdeterminowanego rozpierdzielatora. Dobry schemat i kontrast dla poprzednich część. Moim zdaniem należy się cieszyć, że w ogóle powstaje nowy Max Payne i z tego, że będzie to coś nowego, a nie stary schemat. Odpowiedz Link Zgłoś
akasuri Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 15:47 Ciekawe czy będzie bullet time. Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Galeria: Max Payne 3 24.06.09, 17:05 Gubi klimat? Deszcz, późna godzina. Wąskie ciemne uliczki, opanowane przez gangi narkotykowe i włóczący się po nich samotnie, zrezygnowany, ale w*ku...ony Max. I to ujęte w komiksowym przerywniku, w którym dalej gada sam do siebie. Ja tam klimat czuję A co do samego bohatera, musiał przejść zmiany. Wyglądałby komicznie biegając w Brazylii w czarnym długim płaszczu Odpowiedz Link Zgłoś