Gość: :P IP: *.spokonet.com 06.07.09, 16:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simplex Re: Pierwsze 10 minut z Trine 06.07.09, 17:13 Skasujcie debilny komentarz dziecka neo. Gra fajnie wyglada i poodbno jest ok (dwie recenzje 8/10, m.in. Eurogamera), ale jest pewien problem - gra ne ma zdanego multi, a da sie ja skonoczyc w... 6 godzin, wiec jak na tak krotki czas rozrywki cena 30 ojro to jakaś chora pomyłka. Dla mnie ta gra warta jest maksymalnie 20$ które bedzie kosztować na PSN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rev Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:24 dokladnie, 30? za gre z PSN to jakas kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arintor Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 17:31 Grę przeszedłem i choć nie jest to żadna rewolucja, grało się całkiem miło.Najbardziej wkurza krótki czas rozgrywki i dość niski poziom trudności(grałem na hardzie i nie miałem większych problemów).Świetna jest muzyka i głosy postaci.Gdyby nie zaporowa cena mógłbym polecić grę każdemu miłośnikowi zręcznościówek. Odpowiedz Link Zgłoś
leon691 Re: Pierwsze 10 minut z Trine 06.07.09, 17:32 wogóle skasujcie te dziecko neo, rodzice i tak nie zauważą. Gra fajna ale po godzinie troche się nudzi ,szczególnie jak gdzieś wskoczyc nie moźna. Mogło by być jeszcze trochę bardziej magicznie, takie lsd bez lsd....Gram pare godzin i same kościotrupki, nie ma tam innych fragów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.broker.com.pl 06.07.09, 17:34 Się koleś ładnie miotał w tym miejscu ze skrzynkami, myślałem że resztę tego gameplaya zejdzie zanim wpadnie na to że trzeba skrzynki poprzenosić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:50 Sławku to Ty grasz? Doświadczenie zbieraj (te zielone butelki), bo będzie Ci później bez niego ciężko. Poza tym c'mon, to platformówka, tu chodzi o zbieranie pierdół i odkrywanie sekretów (które są swoją drogą bardzo fajnie poukrywane, ale niespecjalnie trudne do znalezienia, przy odpowiednim pomyślunku - czyli idealnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: 163.244.62.* 06.07.09, 17:51 @rev: chyba nie zrozumiales, 30 masz na pc, na psn masz za 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:00 Gra fajna ale ukończyć nie sposób. Nie jestem jakimś tam laikiem ale ostatnia misja ze wskakiwaniem na górę jest po prostu wkurzająca i nie mogę jej ukończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: 163.244.62.* 06.07.09, 18:10 @simplex: na oficjalnej stronie jest info ze to jest gra multi, do 3 graczy chyba. Wiec multi raczej jest (widac na filmikach, sam nie sprawdzalem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:13 Gra ma wlasny styl i niezla muzyke, szkoda tylko ze taka krotka Odpowiedz Link Zgłoś
doomny Re: Pierwsze 10 minut z Trine 06.07.09, 18:49 Filmik z działu "obejrzyjcie jak gram sobie w demo", gj SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: 193.138.240.* 06.07.09, 19:48 gra nie ma trybu multi przez sieć,jak się ma 2 pady do kompa można pograć we 3,ja gram z kumplem on na padzie ja na klawiaturze i gra się całkiem przujemnie gra samemu odbiera przyjemność z rozgrywki Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Pierwsze 10 minut z Trine 06.07.09, 20:02 "@simplex: na oficjalnej stronie jest info ze to jest gra multi, do 3 graczy chyba. Wiec multi raczej jest (widac na filmikach, sam nie sprawdzalem)" Chodzilo mi o multi przez net. Pozatym podobno granie w 2-3 osoby jest trudniejsze niż samemu, bo jest więcej zamieszania i potrzeby koordynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Pierwsze 10 minut z Trine 06.07.09, 20:10 Multi przed jednym kompem to kiepskie rozwiązanie - nie kazdy ma kolegow na wyciagniecie reki ktorzy moga przyjsc i zagrac, no i nie kazy ma pady. Geniusze z frozenbyte robiac gre bez multi co-opa nie wpadli na to, by dodac obsluge wielu klawiatur - maja to doopiero dodac w paczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.fn.pl 06.07.09, 22:03 Mam pytanko Czy ta gra jest wielo- jakby to powiedzieć, wielopiętrowa? Chodzi mi czy są takie jakby dwa poziomy jak w LittleBigPlanet? Dziękuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.ntlworld.ie 06.07.09, 22:12 przesadzasz. to prosta gra i tryb online to przesada. Na konsoli bedzie bez problemow, a i na pc mozna uzywac padow - zabawa fajna. A obsluga wielu klawiatur... no bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głód-miam-mniam Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 22:12 10 minut to ja nie mogę o jedzeniu myśleć ;/ Straszny mam apetyt Wręcz wilczy! Na słodycze , tłuszcz i fast food'y w szczególności! Mało warzyw, owoców i błonnika! Za dużo kompa! Już czuję, że mi zdrowie od tego wysiada, a ratunku jak nie było tak nie ma Tylko salami, głowizna, boczek, zupy zabielane śmietaną 18% . . . kiełbasy no i golonka Smażenie tłustego mięska na smalcu i oleju z cebulką Żadnych śniadań i nieregularne posiłki Podjadanie po0 przebudzeniu nocą ;/ Jedyne na plus co mnie ratuje to, że nie palę papierosów nie piję kawy i alkoholu! Ile więcej pożyję dzięki temu lat? A ile mniej przez złe odżywianie? A wszystko takie smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Pierwsze 10 minut z Trine 06.07.09, 22:28 "przesadzasz. to prosta gra i tryb online to przesada." Nie ja przesadzam, tylko ty masz za niskie wymagania/oczekiwania. Ta gra jest stworzona do trybu online, brak trybu online to główny zarzut do developera i sam developer przyznaje, ze ten tryb powinein być, ale nie zdazyli go zaimplementować przed terminem wydania gry. "Na konsoli bedzie bez problemow, a i na pc mozna uzywac padow - zabawa fajna." Jasne ze mozna, ale nie kazdy ma pada, a tym bardziej dwa (ja akurat na szczęście mam). Poza tym na klawiaturze jest bardziej precyzyjne sterowanie (zwłaszcza złodziejem - lina i łuk). "A obsluga wielu klawiatur... no bez przesady." Znowu kłaniają się niskie oczekiwania/wymagania - obsługa wielu klawiatur to nie przesada, tylko bardzo przydatna funkcjonalność, która już za kilka dni pojawi się w pierwszym patchu do Trine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: *.ntlworld.ie 06.07.09, 23:21 moze. Ta produkcja wyglada na niszowke, wiec wymagan nie mam (a moze raczej - mam je o tyle o ile mnie to interesuje, ciezko nazwac je 'zbyt niskimi') - milo widziec, ze cos takiego powstaje, czasu na to miec nie bede wiec pewnie kupie po przecenie Co do online to jakos nie trfia do mnie, jakos widze ta gre raczej na 32+ lcd niz na 19'' monitorze, na kanapie, ze znajomymi ale po prostu moze mam inne wymagania. Pady do kompa sa taniutkie, i mimo mniejszej precyzji imho daja wieksza zabawe. Jezeli ktos lubi grac w tego typu gry to z pewnoscia nie bedzie to nietrafiony zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Pierwsze 10 minut z Trine 06.07.09, 23:39 "Ta produkcja wyglada na niszowke, wiec wymagan nie mam" - szkoda, ze cena nie jest niszowa. Sami tworcy twierdza, ze gra tyle kosztuje, bo pracowal nad nia zespol programistow i nie jest to prosta gierka indie. No i maja chyba ze 3 różnych wydawóc (Na ps3, europę, usa...). Więc skoro producenci uzywaja tego argumentu, to nie mozna im dawac taryfy ulgowej, tylko miec rownei wygorowane oczekiwania zwiazane z grą, jak ich oczekiwania finansowe. Chińskie padopodobne podróbki faktycznie są tanie, choć ich precyzja jest tragiczna (mam porównanie pada do PS2 "noname" i pada Logitecha), przyzwoity pad to wydatek ok 50zl, no ale faktycznie cena zaporowa to nie jest. Nie widze jednak związku między graniem online a przekątną ekranu. Online można równie dobrze grać siedząc z padem przed dużym TV (jak się ma komp w tym samym pokoju, jak ja ). Owszem, fajnie jakby na kanapie siedzieli znajomi, ale jak już wspomniałem, nie zawsze jest to możliwe. Ja już np nie jestem studentem, moi wszyscy znajomi pracują i/lub mają rodziny, dzieci więc nie byliby w stanie pofatygować się specjalnie do mnie żeby chwilę pograć w Trine - co innego połączyć się z domu. Dlatego właśnie uważam, że brak online co-opa w Trine to duze niedopatrzenie, mniej wiecej takie jak brak co-opa w CoJ2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: 163.244.62.* 07.07.09, 09:03 W istocie, cena mala nie jest. co do przekatnej ekranu nie mowilem o grze online, a o grze paru osob na jednym monitorze (na kanapie itp). Studentem nie jestem juz od dlugiego czasu, ale nie przeszkadza mi to miec znajomych, w dodatku, dzieciaki rowniez moga w to spokojnie grac. W tygodniu i tak praca nie pozwala na zbyt wiele, a weekend = gril = piwo = pare rodzin w domu = fun. jak sie juz wygoni dzieciaki od tv;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: 89.231.204.* 07.07.09, 09:55 Nie wiem jak długa jest ta gra i ile oferuje pełna wersja gry, ale w demie się zakochałem )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leks Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: 91.195.42.* 07.07.09, 10:28 Co to za analfabeta w to grał. Wyświetla mu się napis draw a square, to ten lata jak idiota. Innym razem dostaje instrukcję, żeby lewitować prawym guzikiem myszy a ten przez minutę męczy się z lewym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Player1 Re: Pierwsze 10 minut z Trine IP: 217.197.70.* 07.07.09, 10:47 Grałem w demo i bardzo mi się podobało (choć ściągnąłem raczej z myślą o córce) a jak przeczytałem, że można w 2 pograć z podłączonym padem to już wiem co muszę kupić do kompa. Samą grę już zasysam Odpowiedz Link Zgłoś