jarek_ka5 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:18 prawda jest taka, że w tym roku gry sprzedają się słabiutko wogóle. Jedynie chyba sensowny wynik osiągnęły Resident Evil 5 i nowy UFC. Reszta sprzedaje się poniżej oczekiwań. Koniec roku miał być lepszy ale coraz więcej tytułów się przesuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ddareq Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:19 dunhill_oceano, a jaki z tego wniosek? ludzie caly czas sie glownie kieruja cena, a nie exami. Ale moze sony w koncu zrobi obnizke w tym roku to i ja bym sie na pewno skusil na ich konsole Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:20 @wielcechwalebny "SC: Conviction na ps3? jezu jakie ty herezje wygadujesz" no to zobacz sobie historię wcześniejszej części SC Double Agent, za kilka miesięcy i ta część trafi na konsole Sony. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:22 Dalej nie kumacie różnicy między exem, a multiplatformą, która wychodzi na wszystkie możliwe sprzęty? Co mają kupić xboxerzy w USA skoro Infamous'a nie mają, a dostają prototype. Ps3'owcy z kolei mają swojego Infamous, wiec nie kupią za dużo prototype... Tak trudno to skumać?? FN4 wyszło jednocześnie na obie platformy i patrząc na różnice w ilości ps3 i x'a na amerykańskim rynku to różnica w sprzedaży tej gry jest minimalna. Po za tym pamiętajcie, że to są STANY,a nie Europa, która ma dużo więcej mieszkańców niż USA! Tutaj zapewne wygląda to zupełnie inaczej. W ogóle to nie wiem po ca nam dane z USA? Co mnie obchodzi sprzedaż w Stanach skoro żyje w Europie, a to jest europejski blog??? Odpowiedz Link Zgłoś
mateo743 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:22 A wy ogóle graliście w Halo? Halo ma świetny tryb multiplayer, w który może zagrać równie dobrze hardkor jak i niedzielny gracz. On po prostu daje mnóstwo frajdy. Myślę, że dlatego, gdy przychodzi do mnie kumpel (fanboy ps2) i pytam się w co dzisiaj pogramy pada ta sama odpowiedź w Halo. Nawet mój kuzyn, gdy pierwszy raz grał na X360 szybko zrozumiał o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wielcechwalebny Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:23 @hellghan różnica jest taka, że w przypadku SC:C WYRAŹNIE powiedziano, że wersji ps3 nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
dunhill_oceano Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:26 @hellghan z SC: Double Agent było inaczej. ta gra wyszła na xboxa 360 jak jeszcze PS3 nie miało premiery (o ile dobrze pamiętam...). Sony dostało wówczas swoją wersję tej gry na PS2 (wraz z pierwszym xboxem i dreamcastem). już prędzej podałbyś przykład SC: Chaos Theory. wpierw premiery na xboxa i PC, później nieco okrojona na PS2. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:27 "Niesprawdzony to może był LBP, który też miał być mocnym uderzeniem." Uważasz, że w przypadku nowej marki 2,27 mln kopii to słaby wynik? LBP sprzedała się lepiej niż Bioshock i Mass Effect na X360. Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:28 i tak wyjdzie na playa3 a jak nie to i tak zagram w tego Waszego wielkiego EXCLUSIVA na pececie haha Odpowiedz Link Zgłoś
dunhill_oceano Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:29 @wielcechwalebny nie do końca...zostało powiedziane, że gra zostanie wydana jako exclusiv dla Microsoftu (xbox360 + windows). można to rozumieć, że nie planują portu na PS3, ale nikt nie wydał jeszcze oświadczenia, że na PS3 Conviction na pewno się nie ukaże. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo743 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:30 @hellghan Ty naprawdę wierzysz w Mass Effecta na PS3? Halo Wars jedynie średnie?! Jako fan strategii uważam, że to jedna z najlepszych strategii na konsole, a oceny w serwisach i magazynach rzędu 8.0 tylko to potwierdzają. Star Ocean był dobrym jRPGiem, nie genialnym, ale całkiem niezłym. Więc nie wypisuj tu takich głupot bo zachowujesz się jak fanboy PS3. Odpowiedz Link Zgłoś
hill.01 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:33 PS 3 na rynku USA zbiera w tyłek ostro i w konfrontacji z N i MS wypada p oprostu żenująco. Takie są fakty, a liczby jedynie łądnie to potwierdzają. Nie wiem, o czym tu w ogóle dyskutować. Jesli ktoś się łudzi, że mityczne GT5 poprawi jakoś znacząco sprzedaż- to niech łudzi się dalej. Jeśli nie pomogło mega hypowane KZ2, to żadne GT5 czy God of War 3 znacząco tego nie zmieni. Proste, oddzielajmy pobożne życzenia i fantazje od faktów i liczb. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:40 "Jeśli nie pomogło mega hypowane KZ2, to żadne GT5 czy God of War 3 znacząco tego nie zmieni." Trzy literki: MAG. Odpowiedz Link Zgłoś
kriegaffe Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:42 kiedy juz PS3 miało "zażondzić", to najstarsi górale nie pamiętają. co kilka miesięcy ta sama gadka. pobudka! Odpowiedz Link Zgłoś
blazej8 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:43 "Uważasz, że w przypadku nowej marki 2,27 mln kopii to słaby wynik? LBP sprzedała się lepiej niż Bioshock i Mass Effect na X360" Nie uważam, że to słaby wynik. Wynik jest bardzo dobry. Tak jak bardzo dobry wynik będzie miało GT5 i GoW3, ale te gry nie spowodują jakiegoś nagłego wzrostu sprzedaży Ps3. Odpowiedz Link Zgłoś
blazej8 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:43 Dlatego śmieszą mnie komentarze typu "zobaczymy jak wyjdzie Gt5" Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_ka5 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:44 blazej8 zgadzam się, cena konsoli robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:44 @jarek_ka5 - jaruś znowu ściemniasz, jakie przejście infamous bez pucharów? nic nie pisałem że przeszedłem infamous, a w kz2 jedynie za elite mi został do zrobienia i wpada platyna. Zresztą mam więcej pucharków od ciebie amatorze więc nie wiem z czym mi tu wyjeżdżasz ps. odpal ps3 i pooglądaj moje pucharki to może będzie ci lepiej i nie pitol głupot, ja dalej nie wierze że ty masz 28lat Odpowiedz Link Zgłoś
dunhill_oceano Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 11:58 @bigdaddyy nie rozumiem co ma wiek to wartości człowieka i wygłaszanych przez niego opinii. jeśli ktoś wcześnie posiadł zdolność abstrakcyjnego myślenia i korzysta z tego to już w wieku lat 17 jest świetnym partnerem do dyskusji. z kolei osoba ograniczona myślowo, nie ważne ile lat by nie miała, potrafi tylko obrażać innych unikając gruntu merytorycznego. i tak, jarek_k5 może i nie dobija do trzydziestki ale poziom postów utrzymuje nie najgorszy. z kolei Ty, może i jesteś już człowiekiem wiekowym ale prezentujesz sobą poziom doprawdy żenujący. i nie jestem pierwszą osobą, która Ci to mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_ka5 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 12:07 dunhill_oceano dzięki. Big Daddy jeszcze tydzień temu nie miał ani jednego trofeum z KZ2 (a od kilku miesięcy wypowiada się na temat gry), jak jest na dzień obecny sprawdzę dziś wieczorem. Co do Infamous napisałem "granie w Infamous bez trofeum?!." nie przejście. Ilość trofeów zależy od podejścia do gry ja nie chodzę po planszach KZ2 by zestrzelić wszystkie tarcze Hellghan, jak trofeum wpadnie to ok, jak przejdę grę dalej bez trofeum ok. Część gier przeszedłem zanim zaimplementowano Trofea. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_ka5 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 12:09 bigdaddyy kolejny pokaz Skoro twierdzisz, że jesteś młodszy ode mnie, a mówisz że mam mniej lat niż wskazuje to jak jest w rzeczywistości? Sam już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
shastorm Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 12:44 Pomińmy może to, że można skomentować każdy news na dwa sposoby. a) ulala ale to Sony leci na pysk b) hmm, pomimo tego, że "za droga", "beznadziejny on-line", "strasznie awaryjna, w szczególności laser", "brak gier", "śl¨ży tylko do oglądania filmów"... itp itd.... to nadal zadziwiająco świetnie się sprzedaje i gry na nią też Proponuję jednak byśmy wszyscy pamiętali albo przypomnieli sobie lekcje z procentów, że należy liczby interpretować. Pomijam to, że w przypadku Wii gdzie gry żyją dłużej niż 2 tygodnie po premierze i nabijają licznik sprzedaży to dobrze, zaś w przypadki PS3 gdy sporo od premiery LBP nazbierało ponad 2 mln sztuk to porażka No ina koniec ja tam bym nie prychał na NPD, zawsze to ciekawe jakie trendy ma rynek amerykański, tym bardziej, że kreuje on naszą rzeczywistość grową. O dziwo jestem pod wrażeniem 3 rzeczy: wypadu Wii, utrzymania się inFamous, równowagi pomiędzy ilością sprzedanych sztuk na xBox i PS3 w przypadku Fight Night Round 4. xBoxowi pogratulować sprzedaży Prototype, i życzyć inFamous takiego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
kac309 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 13:11 Sprzedaz wszystkiego leci na pysk w odniesieniu do zeszlego roku. Kryzys robi swoje. Jedynie X360 jakos sie uratowal niska cena. SONY i obnizki to juz chyba tylko kwestia najblizszych miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
hill.01 Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 13:27 @marcin-ka: >>Trzy literki: MAG.<< Buhaha, buhahaha, buhaha. Jeden z najbardziej jajcarskich komentów ostatnich dni na Polygamii. Taaa, MAG sprzeda PS3. Będzie większym sukcesem niż KZ2, LBP i Infaumos. Taaaaak, jaaasne. MAG to ultra hardkorowa strzelanka dla sieciowych no-lifów, a ci w większości już dawno okopali się przy swoich X360. Sony MUSI wrzucać na rynek tytuły stawiające na rozgrywkę w sieci, i robi to, ale nie jest w stanie odwrócić ugruntowanych trendów. MAG to kolejna marketingowa wydmuszka, niezła gra, ale raczej niszowa niż mainstreamowa. >>Trzy literki: MAG.<< Buhaha, buhahaha, koleś zarządził Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.cz Re: Czerwcowe wyniki NPD 17.07.09, 13:32 trochę jest w tym racji co pisze hill.01, głównie z tego powodu że w takie gry grali zatwardziali pecetowcy z których część przesiadła się na iksa, a część nie wychyli nosa sprzed pc i BF2, więc grupa docelowa nie dość że niewielka, to jeszcze bez większych szans na znaczące poszerzenie się... Odpowiedz Link Zgłoś