Dodaj do ulubionych

Ubisoft będzie walczył z piratami

28.07.09, 12:03
Piraci znajda na to "nowe" rozwiazanie sposob w 5 minut, a zwyklym uzytkownikom znowu jakies kretynskie zabezpieczenia uprzykrza zycie, co spowoduje zmniejszona ilosc kupionych egzemplarzy i dalsze placze ubi. Moze lepszym sposobem byloby traktowanie pc-graczy jak ludzi, a nie zlodziejski motloch gorszej kategorii?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mayday Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: 83.238.201.* 28.07.09, 12:08
      proponuje dalej zwiekszać ceny gier na PC, na pewno wiece sie sprzeda...
    • unk1nd Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:10
      czyli nie w SC Conviction...

śmiać się chce, nie było chyba jeszcze gry której zabezpieczeń nie udało się obejść, a najwięcej problemów z tymi mega-skutecznymi zabezpieczeniami mają i tak ci co kupią oryginał
    • Gość: didaskalia Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: 89.231.196.* 28.07.09, 12:10
      "Aż strach się bać... legalnym użytkownikom. "
      Ironiczna wypowiedź wprost namawiająca, wręcz wołająca aby czytający zaczął bluzgać na obecne zabezpieczenia i pewnie prorokować nad tymi "przyszłymi" . ..

Ja się pytam po raz kolejny : Dlaczego producent ma być fer , gdy inni nie są ?!?!?!
      Oni tworzą grę, ustalają cenę ponieważ chcą zarobić - na firmę,pracowników,kontynuacje . . . A inni mają to w dupie i sobie myślą - " EEee ! Gadanie! Ja sobie tylko pobiorę, nic się nie stanie, przecież i tak ktoś to kupuje , nie? "
      Jak byłem mały i głupi to nie wiedziałem co robiłem - teraz spaliłem wszystkie piraty jakie znalazłem i sieję propagandę antypiracką !

Jeżeli to będzie jakiś HiT, który wyeliminuje piractwo, ale będzie upierdliwy to go popieram . Każdy Popełnia błędy, ale też każdy za nie płaci !!! O !
    • don_wroc_love Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:15
      dokładnie

"Altogether on console, the piracy is low,(...)"-

"czyli łącznie na konsolach piractwo jest niskie(...)"

a nie "Dość niskie na konsoli" - bo to już ma inny wydźwięk - sugerujący że jednak na konsolach nie jest aż takie niskie.... wink

cóż - a jak kolejna gra na nie wyjdzie na pc to, jak ktoś to ładnie ujął, będzie skomlenie że to wina konsol...
    • dr.notcool Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:15
      zgadzam sie
      nie raz sie juz zdazylo ze po przechodzeniu niepotrzebnie skoplikowanej instalacji orginalnej gry mialem mysl
      "trzeba bylo pirata sciagac nie bylo by tych gownien tylko crack i gra a nie rejestracje logowania seriale klucze i inne pierdoly"

ps redakcjo skalibrujcie se monitory bo czern w tle krowy-czachy jest inna niz w krowie pzdr
    • 13allach Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:17
      Wirus piracki na szczęście nadal istniał dla polski biedaków i babci klozetowych im pomagał w nadziej ze kiedyś naprawdę zagrają w multiplayer he .
    • Gość: Kefir Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:20
      yeap. dokładnie - czasem człowiek myśli w takich chwilach "po co mi to wszystko, te wszystkie Steamy, Windows Live i inne pierdoły. czemu żeby zagrać ktoś musi z firmy wiedzieć, że akurat mam włączony internet? albo wydam 150zł, a producent mi pozwoli raz czy dwa zainstalować gę. lepiej ogarnąć pirata z crackiem i mieć spokój" sad więc róbmy zabezpieczenia, ale z głową - niech one nie będą sztuką samą dla siebie sad
    • galnospoke Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:24
      DRM? Nie kupie. Dystrybucja elektorniczna bez pudelka? Nie kupie. To sa moje pieniadze i to JA zdecyduje na co je wydam, a jak sie to wydawcom nie podoba to fora ze dwora.
    • don_wroc_love Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:27
      albo będzie marudzenie, że gry są coraz łatwiejsze... albo krótsze....

• d_pawel Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:29
      didaskalia -> "Ja się pytam po raz kolejny : Dlaczego producent ma być fer , gdy inni nie są ?!?!?!"

A dlaczego ma to uderzać w legalnych użytkowników, którzy są fair?
    • Gość: b_sk Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.elkomtech.com.pl 28.07.09, 12:34
      @ didaskalia
      Ja się pytam po raz kolejny : Dlaczego producent ma być fer , gdy inni nie są ?!?!?!
      ---------------
      Bo musi tą grę sprzedać, a wymyślanie zabezpieczeń, które przeszkadzają głównie nabywcom oryginalnej gry to strasznie lipna strategia marketingowa. Ostatnio musiałem na przykład crackować Maxa Payne'a kupionego w super klasyce czy czymś podobnym bo gra ordynarnie nie działała. Nowego Riddicka nie kupiłem jak usłyszałem jakie ma zabezpieczenia, a jak instalowałem Empire Total War to chyba z godzinę męczyłem się żeby wytłumaczyć Steamowi, że chcę grę z płyty zainstalować.
    • dr.notcool Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 12:44
      z jednej strony cieszylem sie kiedys ze gry zaczeli reklamowac w tv w kinie
      bo to byl syndrom tego ze branza sie rozwija
      wiecej kasy na promocje wiecej kasy na produkcje powinny byc bardziej wypasione gry
      jednak jak sie okazalo bylem troche zbyt naiwnym dzieciakiem

branza powoli sie sklania do modelu przemyslowego gdzie liczy sie matematyczny zysk
      i rzede wszystkim szybki
      a nie dobry produkt z niewielka marza ale taki ktory bedzie dlugo na rynku i na siebie zarobi
      owoli zaczyna to przyominac cos co juz oficjalnie sie nazywa przemyslem muzycznym
      ale mam tez nadzieje ze tak jak w muzyce sie cos zaczyna zmieniac to moze w grach tez nie bedzie tak zle i powstanie silna alternatywa 3-4 producentow i wydawcow dla ktorych wazny jest wlasnie dobry produkt a nie tylko maksymalizacja zyskow
    • Gość: Kartofelek Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:45
      Powinni w ogóle skasować zabezpieczenia. Nic to nie daje. Zupelnie nic! A jak gra jest dobra, to sama się jakoś obroni. Np taki starcraft 1 - po tylu latach kupuje sobie oryginala. Niby teraz kosztuje malo, ale zawsze to jakis zarobek dla nich ^^
      Raczej najbezpieczeniejsze zabezpieczenia to takie w ktorych musisz miec dostep do neta...
    • Gość: łiii:) Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:46
      @ didaskalia
      tylko że ciężko jest być fair gdy producent rżnie Cię w d*pę, narzucając rozwiązania którym bliżej do utrudnień niż zabezpieczeń... i wtedy człowiek zaczyna się zastanawiać po co mi to było? nie lepiej było spiracić i poprostu cieszyć się rozgrywką? No ale producent ma prawo do wszystkiego a gracz ma się cieszyć że wogóle pozwolono mu grę zainstalować...
    • Gość: bgb Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 12:47
      Chyba mają coś przestarzałe informacje, bo teraz jest na boxa360 jest więcej piratów.
    • Gość: 54ygher Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.inowroclaw.mm.pl 28.07.09, 12:54
      Mogliby olać zabezpieczenia (strata kasy na to) i sprzedawać normalnie gry. A w każdym multiplayer zakładałoby się konto jak w Battlefield 2 itd i po sprawie. (pirackie serwy istniałyby, ale raczej przez hamachi co skłoniłoby część piratów do zakupu oryginalnej wersji)
    • Gość: wtf Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.budinet.info 28.07.09, 13:00
      bo teraz jest na boxa360 jest wiecej piratow....
      ___

pała z polaka i idź się uczyć do przedszkola...
      co do piratów nie powiem sam często ściągam.... ale po prostu dla mnie niektóre gry nie są warte ceny co kosztują... overlord 2 kosztuje pewnie z 80-100 a to jednak gra do cd-action.... np modern warfare 2 lub battlefield 3/ bad company 2 to kupie do multi na 100%.... ale inne gry nie sa tego warte
    • Gość: fix Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: 89.174.255.* 28.07.09, 13:20
      dziwią się że jest takie piractwo? jak robią takie gnioty ostatnio to ja się nie dziwię, co Ubi wydał fajnego ostatnio? No dobra Call of Huarez, ale tak to co NIC co byłoby warte swej ceny, co z tego że Assasin Creed, FarCry2 i PoP są ładne, jak w większości opinii użytkowników są to nudne gry które w pewnym momencie się odstawia i do nich nie wraca... Ciekawi mnie jak oni stwierdzają jaki jest poziom piractwa, pewnie tak: oj produkt nam się słabo sprzedaje, potem wchodzą na jakiś tracker i widzą że jest 50000 seedów, i myślą ale nam piracą tą grę, i tu się pojawia sprzeczność, bo obecnie na PC dema gier nie wychodzą, dużo ludzi najpierw ściągają pirata patrzą jaka jest gra, a jak gra jest dobra to pędzą do sklepu kupić, jak jest słaba to i tak ją odstawiają...
    • Gość: fix Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: 89.174.255.* 28.07.09, 13:22
      oczywiście miało być Call of Juarez smile nie Huarez smile
    • Gość: kupcia Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.toya.net.pl 28.07.09, 13:29
      KUPA.
    • Gość: faster735 Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.inowroclaw.mm.pl 28.07.09, 13:30
      call of duty za 200 zł, hmm to ubisoft zmieni ceny na 250 zł, a za rok znów zaczną pisać o piractwie i gry kupisz za 400 zł, aż znajdzie się mądry, który wyda grę bez abezpieczeń (świetną grę, lepszą od call of duty) i będzie chciał za nią 30 zł i tu rozczarowanie, gra sprzeda się w 100 mln egzemplarzy ;]
    • serek1990 Re: Ubisoft będzie walczył z piratami 28.07.09, 13:36
      tańsze gry = mniejsze piractwo
    • Gość: dem Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 13:45
      Zabezpieczenia nie do przejścia? Przez 4 miechy piraci zastanawiali się jak scrackować łatkę 9.2.0 do FM 2009. Udało się po CZTERECH MIESIĄCACH. A wspomnę, że Sports Interactive wcześniej nie tworzyło żadnych zabezpieczeń, a w grę dało się grać na obrazie płyty. Dodatkowo legalni użytkownicy nie muszą wrzucać płytki do napędu wink
    • Gość: Niesmak Re: Ubisoft będzie walczył z piratami IP: 212.160.234.* 28.07.09, 13:47
      Co za tempe strzały! Nigdy nie zrobią takiego zabezpieczenia które uniemożliwi piracenie gry! To jest po prostu niemożliwe! A tylko utrudnia i wkurza tych którzy kupują oryginały. Paradoksalnie. Ci którzy grają w gry pirackie mają mniej problemów w ich instalacji i samej grze niż legalni posiadacze! A nie można obniżyć ceny gry? Wtedy teoretycznie będzie niższa marża, ale jak sprzeda się więcej egzemplarzy to będzie większa kasa. Kurna czy ktoś to w końcu zrozumie? Gry coraz droższe a producenci się dziwią że im sprzedaż spada...brak mi słów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka