Dodaj do ulubionych

polygadka #98

• zooltar Re: polygadka #98 04.08.09, 20:31
      skylitek - zawsze mi sie wydawalo ze mowienie "robienie wsi", "wiesniackie zachowanie" itp. jest powszechnie przyjetym epitetem w naszym jezyku. "wiejska dyskoteka" jest synonimem obciachu, bo wiekszosc wiejskich dyskotek jest obciachowa. natomiast przenoszenie tego epitetu na moja ocene polskiej wsi to jakis okrutny zart big_grin
    • romusatomus Re: polygadka #98 04.08.09, 21:17
      Zygmunt bardzo dobrze sie wkomponowal milo by bylo go jeszcze uslyszec ...
    • arturjac Re: polygadka #98 05.08.09, 01:24
      Kurna, tego się słuchać nie da. Zainwestujcie w jakiś sprzęt czy co. I nie dmuchajcie w mikrofon.
    • szemrany_typek Re: polygadka #98 05.08.09, 01:24
      skylitek

Nie zabolało, tylko rozśmieszyło, bo jak widzę niektórzy Poznaniacy, po prostu nie mogą sobie odmówić okazji pojechania po Stolicy. Od razu uprzedzam, że ja do Poznania nic nie mam, mało tego - jest to dla mnie jedno z piękniejszych polskich miast, niestety będące domem dla grupki dość jadowitych osobników. wink
    • razermail Re: polygadka #98 05.08.09, 02:09
      Dopiero teraz dosłuchałem polygadki do końca, 160 minut to kupa czasu. Fajnie jest w końcu usłyszeć głos Zygmunta, niech śmiało wpada na nagrania częściej jeśli będzie miał okazję. Nie przynudzaliście, poleciało parę bluzgów i pojawiły się całkiem ciekawe dyskusje (poza wrażeniami z gier).

Wciąż mam nadzieję że jubileuszową polygadkę jakoś specjalnie uczcicie - na zlot wszystkich redaktorów nie śmiem liczyć, ale może jakieś fotki, video czy cuś...

Nieźle się ubawiłem czytając tą dyskusję o wieśniakach, na określenie "burak" też się obrazicie bo lubicie buraczki? Ja też lubię buraczki np. z ziemniakami i mielonym, ale poza tym mam jeszcze odrobinę oleju w głowie.
    • twardybidon Re: polygadka #98 05.08.09, 03:05
      Zygmunt właśnie bardzo dobrze się zaprezentował ze swym wyważonym i zdroworozsądkowym podejściem. Bo niestety analizy Toreada to jest przedszkole - jak razem z Zooltarem wpadną w cug klepania zasłyszanych pseudofachowych i infantylnych wniosków to nie wiadomo gdzie się chować (przy czym Zooltar ma przynajmniej jakąś pecetową renomę i branżowe doświadczenie). Dotychczas jedynym trzeźwym filarem podkastu był Kenner, ale często pozostała dwójka go przytłaczała. Dlatego moim zdaniem dla podkastowego dobra Zygmunt jako zdrowa przeciwwaga powinien być co odcinek.
    • fantasmagieria.net Re: polygadka #98 05.08.09, 05:24
      Nie slodzcie tak Zygmuntowi, bo od jego tesktow wypadaja rzesy. Niemniej, widzialbym go czesciej, zawsze to jakas odmiana.
    • glupota_mnie_drazni Re: polygadka #98 05.08.09, 08:21
      cholera. wypunktuje, bo tak najprosciej:
      1. nie zawsze dlugosc = jakosc. to, ze jest 160 minut (czy iles) nie oznacza, ze jakosciowo jest lepiej niz jak bylo po 40-50 minut (kilkanascie miesiecy temu).
      2. brak montazu - ja rozumiem, ze idziecie na zywiol, ale czasami mozna by cos wyciac bez strat dla poziomu calosci.
      3. przez pierwsze poltorej (?) godziny ani slowa o grach...
      4. nie da sie tego sluchac - skype'owe polygadki maja ZNACZNIE lepsza jakosc.
    • ra85 Re: polygadka #98 05.08.09, 08:55
      A mnie się podoba i już..
      No i na wszelki wypadek przypomnę ze jest to:
      "..cykliczny podcast bloga Polygamia.."
      a nie podcast tylko o grach... wink
    • xiem Re: polygadka #98 05.08.09, 10:32
      @glupota_mnie_drazni
      Dziwnym trafem i na telefonie i na psp słucham bez przeszkód (nawet w autobusie).
      Powiedz mi też, kiedy polygadki miały 40-50min?
      Takich odcinków było może ze 3 i to tylko dlatego, że: ktoś nie przyszedł lub była taka posucha, że nie było o czym mówić.

Panowie, trzymać tak jak jest. Polygadka długa, starcza na dłużej (kilka wycieczek do pracy np.).
      Nie samymi grami człowiek żyje, a Wy mówicie też o rzeczach okołogrowych, co się bardzo ceni.
      Ogólnie jest tak jak być powinno, tylko.. zaskoczcie Nas przy 100 odcinku (może wszyscy na skypie? ćała ekipa?).
    • ra85 Re: polygadka #98 05.08.09, 11:51
      ..ja tam bym wolał video z tej 100 ;]
    • xiem Re: polygadka #98 05.08.09, 12:46
      Świetny pomysł, w końcu wszyscy słuchają podcastów siedząc na dupie w domu...
    • ra85 Re: polygadka #98 05.08.09, 13:19
      ja to nawet bym sprecyzował:
      "behind the scenes" wink z powstawania podcastu
    • rosomak_max Re: polygadka #98 05.08.09, 13:35
      I dobrze ze polygadka jest długa bo to nie maja być suche czytane newsy i recenzje a rozmowy ludzi którzy kochają grać i o tym dyskutowaćwink
    • skylitek Re: polygadka #98 05.08.09, 14:33
      zooltar:
      Tak samo powszechne jest używanie "k***a mać", powszechna w niektórych miejscach jest opinia, że każdy Polak to pijak albo złodziej (względnie jedno i drugie). Wybacz moje uniesienie ale osobiście uważam, że to właśnie stworzenie i powielanie stereotypu wieś=syf jest okrutnym żartem i po prostu obraża mieszkańców wsi. Język polski jest na tyle bogaty, że spokojnie można znaleźć inne określenia na opisanie sytuacji, o której mówiłeś.
    • fenrirx Re: polygadka #98 05.08.09, 16:08
      NAGRAJCIE VIDEO Z 100 polygadki ! : )

Chcemy zobaczyć jak to wygląda od kuchni ; p
    • toread Re: polygadka #98 05.08.09, 16:17
      Bardziej znacząca dla nas jest 104. Rok ma 52 tygodnie, teoretycznie nagrywamy się co tydzień, więc nam stuknął dwa latka wówczas.
    • ra85 Re: polygadka #98 05.08.09, 16:40
      100 czy 104... materiał video "the making of..." musi być ;D
    • fantasmagieria.net Re: polygadka #98 05.08.09, 17:21
      toread: to by mialo by sens, gdyby polygadka wychodzila co tydzien. Setny odcinek to brzmi dumnie, ewentualnie sprawdzcie date kiedy nagraliscie 1. odcinek i tego dnia kazdego roku bedzie rocznicowa feta.
    • simon_x Re: polygadka #98 05.08.09, 17:42
      poratujcie mirrorem - nie mogę sciągnąć sad
    • seruch Re: polygadka #98 05.08.09, 19:19
      @lee_van_dowski
      prowokujesz...
      ogarnij : www.youtube.com/watch?v=ZLtocKqUq_E
    • xiem Re: polygadka #98 06.08.09, 10:43
      Dajcie spokój, przecież podcastów większość ludzi słucha w drodze do/z pracy, w szkole, itd, ale nie siedząc na dupie przed monitorem.

@toread
      tak jak pisał Dahman, (nie piszę tego złośliwie), niejednokrotnie były przestoje, raz nawet mega długi (40 parę dni).
      Natomiast taki numerek 100, trzycyfrowa liczba, to jest to!
      Tylko nie wariujcie z wideo... najlepsze co mogłoby się zdarzyć, to znowu usłyszeć Was wszystkich razem, może RNAcid'a ściągnijcie albo Ghosta?
    • ra85 Re: polygadka #98 06.08.09, 13:57
      ... nie chodzi o video-Polygadke... tylko o materiał video niezależny, kilku minutowy, pokazujący jak powstaje podcast... video niezależnie od podcastu...
    • zooltar Re: polygadka #98 06.08.09, 14:16
      mysle ze mozemy to ogarnac jakims fotostory smile a na nastepnej polygadce nie bedzie zygmunta, ale bedzie za to inny gosc :]
    • xiem Re: polygadka #98 06.08.09, 15:53
      @up
      Toread już o tym "blipował", "blipił"? xD
      Uchylcie rąbka tajemnicy, to ktoś kto już był na jakiejkolwiek polygadce? Czy ktoś zupełnie nowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka