Dodaj do ulubionych

The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona

05.08.09, 10:57
to na pewno będzie zajefakerpiste smile
Obserwuj wątek
    • simplex Re: The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona 05.08.09, 11:26
      What he said wink

Zapewne kupie na pniu, Braida mam i polecam smile
    • simplex Re: The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona 05.08.09, 11:29
      www.direct2drive.com/481/8106/product/Buy-Braid-Download

tu mozna kupić za 15 baksów bez drm (na impulse chyba tez bez drm, ale nie wiem).

Niedawno byla promocja i braid byl przez pare dni za 10$.
    • j_uk_dev Re: The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona 05.08.09, 12:17
      @Sławku, to nie jest jednoosobowy zespół deweloperski wink To trochę tak jak z Bagińskim, niby jednoosobowy zespół animatorów wink
    • simplex Re: The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona 05.08.09, 12:39
      Osob bedzie conajmniej trzy - Blow "rozwiesił" ogłoszenia, ze zatrudni "Lead Artist (3D)" oraz "3D Environment Concept Artist".
    • j_uk_dev Re: The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona 05.08.09, 12:57
      @simplex, przy Braid też pracowało więcej osób, wystarczy w Credits spojrzeć.
    • slawomir.serafin Re: The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona 05.08.09, 13:17
      @j_uk_dev - ale to są podwykonawcy a nie współpracownicy, przynajmniej tak mi się wydaje. Wiem, że Blow to nie Cliff Harris, ale mimo wszystko większość roboty odwala sam. Co nie zmienia faktu, że w porównaniu z 1000 osób, który pracował przy GTA IV na przykład, nie ma znaczenia, czy The Witness zrobi jedna czy pięć osób - to nadal bardzo oldschoolowy sposób na tworzenie gier
    • j_uk_dev Re: The Witness - nowa gra twórcy Braid ujawniona 05.08.09, 15:08
      @SS, ale co za różnica podwykonawcy czy współpracownicy? Zatrudnił grafika, któremu musi zapłacić za robotę, tak samo innych. Różnica polega jedynie w rodzaju umowy między nimi i że podwykonawcy nie należą do jego "firmy". Faktem jest jednak, że nie pracuje on sam. Zresztą zależy większość jakiej roboty, bo programista zwykle jest kiepskim designerem, jeszcze bardziej kiepskim grafikiem, bardzo kiepskim animatorem i w ogóle totalnie kiepskim dźwiękowcem wink Stąd wynika współpraca z innymi ludźmi, bo programista sam niewiele może i z pewnością Blow nie jest wyjątkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka