Dodaj do ulubionych

Drugie połówki

10.08.09, 12:44
Pytanie do tych trochę starszych stażem (w graniu, niekoniecznie w związku),
którzy mieszkają i dzielą budżet ze swoją drugą połową.

Jak postrzegają granie? Grają same? Dużo, mało?
A jak patrzą na wydawanie pieniędzy na gry? Krzywią się jak wydajecie za dużo?

Ja mam to szczęście, że moja lubi sobie pograć, ostatnio najchętniej w
SoulCalibura i Baldurs Gate: Dark Alliance w coopie ze mną. Miała też okres
fascynacji grami na DS'a. Przy Zeldzie potrafiła spędzić kilka ładnych godzin
dziennie.

Jeżeli chodzi o stronę finansową, to nie za bardzo ma się do czego przyczepić,
bo większość gier które kupuję, to starsze, używane pozycje. Za to trochę się
krzywi jak znoszę do domu starsze konsole bo niby graty i że niby używał nie
będę tongue_out
Obserwuj wątek
    • simplex Re: Drugie połówki 10.08.09, 18:09
      Niestety moja dziewczyna grać nie znosi, nie daje sie namówić - plus jest taki
      ze mam kompa i konsole całą dla siebie, ale chetnie zagrałbym z nią w jakiegoś
      co-opa smile
      Na plus to nie miesza sie do moich konsolowo-growo-komputerowych zakupów,
      wykonywanych zreszta za moje ciezko zarobione pieniadze - ja jej nie rozliczam z
      kupionych kiecek, wiec ona nie rozlicza mnie z kupionych gier wink
    • j_uk_dev Re: Drugie połówki 10.08.09, 18:25
      Moja połówka gra we wszystko. W sumie ty chyba nawet więcej niż ja. Głównie
      shootery sobie upodobała, których kiedyś nie lubiła za bardzo. Często gramy
      razem na splitscreenie ( GoW, GoW2, L4D, Halo 3 i inne ) stąd kiedy wychodzi
      każdy nowy shooter FPS czy FPP mamy zwykle nadzieję, że da się grać co-op na
      jednej platformie. Co do kupowania, ona ma takiego samego bzika jak i ja na tym
      punkcie i nie potrafimy przejść koło sklepu bez kupienia choćby jakiejś staroci
      dla PS2. Jej gamerscore na X'ie jest jakieś 4 razy wyższy od mojego, co pokazuje
      jak dużo czasu spędza grając. Teraz zagrywa się w multi "Fat princess". No i
      również jest związana z branżą smile
      • j_uk_dev Re: Drugie połówki 10.08.09, 18:26
        Errata: "W sumie TO chyba" no i shootery TPP i FPP wink
        • Gość: Oltskul Re: Drugie połówki IP: *.centertel.pl 10.08.09, 19:04
          Moja uzalezniona od literakow, podobnie jak kolezanki wink siedzace na kurniku. Fm'a 09 na
          gwiazdke kupila, wiec zlego slowa nie powiem wink
          • Gość: A Re: Drugie połówki IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 20:07
            Ja ze swoja nie mieszkamy razem jeszcze, ale mimo to dodam cos do topicu.
            Osobiscie ona nie gra, ale z tego co wyszło w rozmowach traktuje gry jako typową
            rozrywkę, która jest czymś normalnym dla typowego faceta.
            • Gość: sulpicjusz Re: Drugie połówki IP: *.aster.pl 10.08.09, 20:40
              Moja narzeczona niestety nie trawi konsolowych i pecetowych gier. Ale lubi planszówki i
              karcianki, więc da się z nią wytrzymać smile
    • Gość: eszuran Re: Drugie połówki IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.09, 21:11
      W przypadku mojej narzeczonej wszystko zależy od gry. Jeśli się wciągnie -
      przepada. Ale to nie zdarza się często. Ostatnio rozwaliła Wiedźmina w dwa
      tygodnie, nie mogąc sie od niego oderwać; wcześniej trochę pykała w L4D, ale
      stwierdziła że za trudne. Poza tym oboje cioraliśmy srogo w Pac Man Championship
      Edition, rywalizując na punkty.smile Niestety - jak to kobieta - w strzelanki ze
      mną nie pogra. smile Choć Halo 3 nawet jej się podoba.
      • Gość: eszuran Re: Drugie połówki IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.09, 21:12
        A, no i oczywiście Patapony i Locoroco - dajcie jej te gry, a będziecie mieć ją
        z głowy na 50 godzin.smile
        • j_uk_dev Re: Drugie połówki 10.08.09, 21:16
          Gdybyś mojej powidział, że kobieta w strzelanki nie pogra, to byś został
          sfragowany natychmiastowo devil
          • Gość: eszuran Re: Drugie połówki IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.09, 21:21
            Moja próbowała nawet sił w Quake Live, ale to nie znaczy, że jest dobra.wink
            • j_uk_dev Re: Drugie połówki 10.08.09, 21:33
              Moja lepiej czuje się z padem w ręce, więc shootery raczej konsolowe gra.
              Przyznam, że jest w tym dobra, zwykle gra na poziomie normal i drugie podejście
              zwykle na hard ( chyba, że tylko brakujące trofea czy achievementy chce
              uzupełnić, to idzie na łatwiznę i ustawia easy ). W przeciwieństwie do mnie to
              bardzo mało gier nie przechodzi. Rozjechała Killzone 2, CoJ2, CoDy, Bad Company,
              GoWy, Uncharted, FEARy, L4D, Red Faction. Z mniej shooterówych to Mass Effect,
              Mirror's Edge, sporo też w WoWa swojego czasu grała i jeszcze długo by
              wymieniać, bo generalnie ona jest graczem "pełną gębą" jak to się mówi i nie
              bardzo jej się podoba sprowadzanie gier do poziomy jedynie męskiej rozrywki, a
              zostawianie Simsów kobietom wink Jedyne chyba czego nie lubi to mordobicia. Może
              namówię ją, to sama się wypowie w tym wątku devil
              • Gość: eszuran Re: Drugie połówki IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.09, 21:37
                Ha, a moja właśnie nie raz i nie dwa razy obiła mi twarz w Mortal Kombat
                (najstarszym - do niedawna wciąż w to graliśmysmile). Co do shooterów - jeśli nie
                są w jakiś sposób wyjątkowe (np. konieczność współpracy i A.I.Director w L4D),
                nie przyciągają na dłużej jej uwagi.
                • j_uk_dev Re: Drugie połówki 10.08.09, 21:46
                  Twoja połówka w L4D też wybierała Zoe? wink Moja zostawiła mnie w ostatniej
                  kampanii na pastwę tanka, a gdzieś w środku rozgrywki aby innego tanka zabić
                  rzuciła zapalającym mołotowem wiedząc, że ja tego nie przeżyje ( byłem pod tym
                  tankiem devil ) po czym dodała "ofiary muszą być".
                  • Gość: eszuran Re: Drugie połówki IP: *.workexpress.3s.pl 11.08.09, 12:16
                    Nie - olewała wybór, ważniejsze było żeby jak najszybciej dorwać się do gnata i
                    zacząć kosić tych cholernych zombie.smile
    • Gość: Erin Re: Drugie połówki IP: *.chello.pl 10.08.09, 22:24
      Hmmm... ostatni facet grał, jego poprzednik również. I co dziwniejsze żaden nie
      krzywił się, że wydaję forsę na gry albo komiksy, albo książki, czy ulepszanie
      komputera tongue_out
    • nessie-jp Re: Drugie połówki 11.08.09, 00:17
      Nie mam dziewczyny niestety, ale gdybym miała, to pewnie byśmy razem grały --
      czemu nie smile
      • szczqcz Re: Drugie połówki 11.08.09, 12:28
        Ale przecież ja nigdzie nie powiedziałem o dziewczynach, żonach, narzeczonych,
        kochankach. Rodzaj żeński wynika z "druga połówka"
        • Gość: BUNCH Re: Drugie połówki IP: *.2-0.pl 13.08.09, 18:02
          Nigdy takiej na szczęśćie (albo na nieszczęście) nie spotkałem.
          • bunch Re: Drugie połówki 13.08.09, 18:02
            Nigdy takiej na szczęśćie (albo na nieszczęście) nie spotkałem.
    • Gość: sex Re: Drugie połówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:19
      Powiem wam jedno - jednym z bardziej znaczących powodów, dla których nie
      mieszkam z moim Słońcem jest właśnie taki, że myślę, że nie zniosła by mojego
      uzależnienia od komputera (z tym uzależnieniem trochę przesadzamsmile).

Ona jak każda Kobieta lubi spędzać czas razem, przez co rozumiem jako razem
      BLISKO SIEBIE - a ja czasami potrzebuje mojej prywatnej przestrzeni na
      komputerowym haju smile

Czasem jak jest u mnie to gra w wyścigi - ale szczerze mówiąc bardziej woli
      burnouta gdzie nastawienie jest raczej na odczucia wizualne i te pochodzące z
      kierowania a nie na wygraną (choć czasem wygrywasmile) niz gry, gdzie od początku
      do końca trzeba się skupić na wygranej.

Gry moja miła wybiera raczej te stereotypowo damskie - Literaki, simsy, chociaż
      gra też w - uwaga.. Zeus Pan Olimpu (pamięta ktoś? smile)

Kiedyś dla jaj opowiadałem jej jak gram i co robię "w grze" prototype - to
      patrzyła na mnie jak na idiotę smile

co do zakupów komputerowych moja miła jest dość wyrozumiała, choć jak kupowałem
      26'' monitor wcześniej wydałem na kompa "dość" sporo kasy to trochę kręciła
      nosem smile ale mamy oddzielne portfele, co bezpośrednio wynika z tego że nie
      żyjemy na wspólnych śmieciach, więc nie miała głosu smile

a tak w ogóle to....

sex

big_grin
      • Gość: sex Re: Drugie połówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:22
        ach, no i muszę dodać, że kiedy dalem jej word of goo to ukończyła w 2 - 3
        podejścia do grania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka