Dodaj do ulubionych

polygadka #100

17.08.09, 15:01
smile

gratz!
Obserwuj wątek
    • kevinkai polygadka #100 17.08.09, 15:02
      Taka liczba to już powód do świętowania. Mam nadzieję, że setna będzie wyjątkowa. Już pobieram. smile
    • michal12514 Re: polygadka #100 17.08.09, 15:16
      jaaa!! Graty! smile

w zwiazku z faktem, iż byłem na urlopie mam nieprzesłuchane jeszcze 3 *-gadki (forumowa i 2 poly), więc przesłucham tę setną..hoho.. smile
    • ra85 Re: polygadka #100 17.08.09, 15:16
      ..yeeeeaaaaahhhh!!
    • michal12514 Re: polygadka #100 17.08.09, 15:18
      ee chłopaky czy mi sie wydaje, czy bezposredni link prowadzi do 1-szego podcastu wink
    • ra85 Re: polygadka #100 17.08.09, 15:18
      ale .przyznam się, że liczyłem na foto-story ;]
    • michal12514 Re: polygadka #100 17.08.09, 15:21
      aaa.. było uprzedzić tongue_out
    • radek.zaleski Re: polygadka #100 17.08.09, 15:38
      przypominam wszystkich, że na tym forum obowiązują zasady Netykiety, dobrych obyczajów, a także polskiego prawa.

groźby pod adresem innych uczestników debaty, autorów serwisów bądź kogokolwiek innego będą kasowane, a następnie rozpatrywane pod kątem potencjalnych działań prawnych.

innymi słowy - szanujmy się.
    • htaler Re: polygadka #100 17.08.09, 15:38
      GZ PEOPLE!
      Gratulacje osiągnięcia stówki... oficjalnie przekazuję 10 GS smile czas na drugą stówkę smile
    • goofy_jcb Re: polygadka #100 17.08.09, 15:42
      bullfrogboy

Powiało grozą.

Ty również uważaj bo w końcu warszawa nie jest taka duża jak Mu się wydaje.

• alexej Re: polygadka #100 17.08.09, 15:44
      Gratulacje, to nie byle jakie osiągnięcie smile
    • julmar7 Re: polygadka #100 17.08.09, 16:03
      100 nagrań robi "wrażenie" choć osobiście nigdy nie dotrwałem do końca przy paru podejściach.
      Widać że innym się podoba i oto chodzi, przy okazji setki zaczynają się nowe komentarze, niczym z rynsztoka. Groźby i wyzwiska, tego nie było nawet przy 50 Polygadce. Na prawdę jest jeszcze ktoś, kto myśli że internet jest anonimowy?
    • bullfrogboy Re: polygadka #100 17.08.09, 16:08
      hmm... to nie chodzi o rynsztok, tylko chodzi o to, że Kenner tym razem sprowadza krytykę, która padła pod jego adresem w niektórych postach do bycia "trollem"... no sorry, jak coś się publikuje publicznie, to na krytykę trzeba się nastawić, a nie chować głowę w piasek i zbywać to popularną nazwą "troll".
    • xbox-maniak Re: polygadka #100 17.08.09, 16:12
      Uwielbiam Polygadkę i pana Tadeusza. W zasadzie ze względu na jego osobę słucham waszego podcastu. Życzę następnych 100 udanych Polygadek.
    • radek.zaleski Re: polygadka #100 17.08.09, 16:21
      Szanowny Panie bullfrogboy,

sformułowanie, którego używa Pan Aleksander Lemlich (troll) nie jest sformułowaniem obraźliwym. Zapadł w tej sprawie wyrok sądu:

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35768,6699990,Wikimedia_nie_zaplaci_Buzdyganowi_za__trolla_.html

Przykro mi, że poczuł się Pan urażony tym sformułowaniem, niestety, nie jest to podstawa do tego, żeby publicznie grozić Panu Lemlichowi - co Pan przed chwilą uczynił.

W przypadku kolejnych podobnych "wyskoków" będę zmuszony podjąć odpowiednie działania - łącznie z powiadomieniem działu prawnego spółki Agora SA oraz odpowiednich instytucji porządku publicznego.

Na razie te pogróżki usuwam, żeby nie psuły dnia innym czytelnikom Polygamii, proszę natomiast pamiętać, że są one archiwizowane zgodnie z regulaminem portalu i literą polskiego prawa. Chcę także przypomnieć, że anonimowość w sieci jest sprawą dosyć przereklamowaną - o prawdziwości tego stwierdzenia przekonało się już wielu uczestników dyskusji na forach należących do spółki Agora SA.

pozdrawiam serdecznie,
      Radosław Zaleski
      koordynator serwisów internetowych
    • glupota_mnie_drazni Re: polygadka #100 17.08.09, 16:25
      cholera - az strach cokolwiek komentowac u tej Agory wink
    • julmar7 Re: polygadka #100 17.08.09, 16:30
      @bullfrogboy
      Zgadzam się że podejście Kennera było dalekie od profesjonalizmu jakim powinna się kierować osoba publikująca swoje teksty publicznie, jednak nie możesz tym tłumaczyć swojego zachowania. Twoje podejście do "problemu", było bardzo niewłaściwe i naganne. Masz rację że krytyka jest potrzebna, jednak to co zaprezentowałeś nie ma nic z nią wspólnego. Nie miło się czyta takie rzeczy.
    • bullfrogboy Re: polygadka #100 17.08.09, 16:41
      @radek.zaleski

To, że "Troll" nie jest sformułowaniem obraźliwym i prawnie zostało to uregulowane, niczego nie zmienia, Aleksander Lemlich jednak go użył, i użył go celowo w stosunku do krytyki którą napisałem i wczoraj i przy okazji jednego z poprzednich postów.

@julmar7

Fakt możliwe, że moje słowa zdecydowanie mogły zostać odebrane jako groźba, za co z góry przepraszam Aleksandra Lemlicha, aczkolwiek moja krytyka nie zmieni się jeśli Kenner nie zacznie profesjonalnie podchodzić do wielu tematów związanych ze światem gier, spłycać i sprowadzać wielu kwestii do machnięcia reki, bo tylko krytyka konstruktywna może wywierać skutek i jednocześnie uczyć, w tym wypadku poziomu profesjonalizmu, który jest wymagany, jeśli postanowiło się coś robić publicznie.

A Polygadka#100 jest ok smile
    • radek.zaleski Re: polygadka #100 17.08.09, 16:49
      @bullfrogboy

zawsze możesz konstruktywnie napisać swoją polemikę na forum Poly albo na blogu (polecam Blox.pl) - redakcja z pewnością taką merytoryczną polemikę opublikuje.
    • ra85 Re: polygadka #100 17.08.09, 16:52
      ..chciałbym przypomnieć, że polygadka to podcast autorski... nie każdemu musi się podobać, nie każdy musi go słuchać... jak Piotrek wyjaśnia w #100 jest to luźna rozmowa "na żywo" (patrz: jak najbardziej zbliżona, w końcu to podcast).. osobiście od podcastu nie oczekuję profesjonalizmu, a oczekuję atmosfery zwykłej rozmowy kilku kolesi, którzy lubią ten sport smile

Jak powiedzieliście, że jest niespodzianka i, że siedzi "ona tutaj obok" to myślałem, że jest tam panna Wyrwał ;] i przyszła promować NFS Shift big_grinbig_grinbig_grin
    • doomny Re: polygadka #100 17.08.09, 17:58
      Naughty Dog - zapytajcie czy w Uncharted 2 będzie można celować i strzelać przy pomocy triggerów (L2, R2), a jeśli nie to dlaczego.
      Sony - kiedy powiększą DualShock3 do niejapońskich rąk.
      Blizzard - dlaczego zmienili głos Kerrigan w Starcraft 2
      2K - czy Mafia 2 dostanie multi.

PS naprawdę się przekrzykujecie, odsłuchajcie siebie na ipodzie można ogłuchnąć jak któryś się wydrze
    • toread Re: polygadka #100 17.08.09, 18:16
      ra85: z Igą to chyba byś wolał wideo niż audio, nie? ;>
    • seruch Re: polygadka #100 17.08.09, 18:23
      @toread
      hue hue hue... Panowie to dla Was powinna byc MISJA. PolyTv z Iga ;D
    • lethaldoze Re: polygadka #100 17.08.09, 18:35
      Szkoda że taki The Saboteur nie dzieje się w Polsce.
    • ra85 Re: polygadka #100 17.08.09, 18:50
      toread: no wiesz cytując notke:
      "...PPPS Ktoś nagrywał film z nagrania... może kiedyś coś się pojawi z tym związanego. ..."

;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka