Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lech Poznań - Legia Warszawa 0:1

IP: *.icpnet.pl 04.04.04, 18:45
    Legia była lepsza i wygrała zasłużenie. Szacunek dla Lecha za walkę. Stadion -
    najlepszy w Polsce, trybuna kapitalna, ale wymalujcie maszty z jupiterami,
    bo wyglądają fatalnie. Kibice i jednej i drugiej drużyny dobrze wypadli.
    Oczywiście, rzucanie rac niepotrzebne i karygodne. W Legii, bardzo pewna gra
    Choto i Jarzębowskiego, dobrze rozgrywane akcje, ale i nieskuteczność (dwa
    sam na sam Sagana). W Lechu podobała mi się gra w destrukcji Kaczorowskiego i
    ambicja Golińskiego. Z Reissa, w meczach z silnymi rywalami, nie będzie już
    wielkiego pożytku. Oby więcej takich meczy, bo emocji nie brakowało. Tylko,
    niech Lech nabierze więcej pokory, bo wypowiedzi piłkarzy przed meczem były
    bardzo buńczuczne. Legia mistrz.
    Obserwuj wątek
      • pszymanski8 Ocena meczu i piłkarzy 04.04.04, 18:49
        Byłem na meczu i to 2,5h przed. Zmarzłem, bo wiało, ale przyćmiewało to, co
        miały pokazać zespoły Lecha i Legii. Niestety. Momentami miałem wrażenie, że
        grają w dwa ognie, a nie w piłkę nożną. Raz Kaczarowski Krygera piłką w plecy,
        drugi raz Legia to samo. Z drugiej strony miałem wrażenie, że niebieski kolor
        koszulek zlewa im się z zielonymi - podawali sobie piłkę na przemian. Chyba za
        zasadzie "a mieliśmy już piłkę dość długo, teraz wy sobie pokopcie", albo na
        zasadzie far-play. Tyle, że zastanawiałem się, że trochę za dużo tego far-play
        na jeden mecz. Zapłaciłem 26 zł i czekałem w zimnie 2,5h, a tu taka kicha.
        Generlnie jestem rozczarowany. Niespodziewiałem się co prawda piłki na poziomie
        hiszpańskim, ale na poziomie dolenej tabeli ligi niemieckiej - walka, bieganie
        i gryzienie trawy. Rozczarowałem się. Rozdam teraz trochę plusów i minusów:

duży plus - Bosacki (jak zawsze najlepszy);
        duży plus - Piątek (nie miał szans przy bramce);
        plus - Kaczorowski (za walkę, nieliczny, który walczył);
        plus - Kryger (kilka dobrych interwencji);
        plus - Mowlik (musi jeszcze dużo popracować, ale spisywał się nieźle);
        plus - Reiss (sam niewiele mógł zrobić, ale walczył);
        plus - Goliński (kilka niezłych akcji);
        zero - Scherfchen (niczym wielkim się nie wykazał);
        zero - Zakrzewski (niewiele zrobił, klika piłek stracił, sprokurował 1 akcję);
        zero - Lasocki (niebłyszczał, możemy więcej spodziewać się od tego gracza);
        minus - Madej (nie mijał na szybkości - a to ważne na jego pozycji);
        minus - Grzelak (jak minął na szybości to sam na sam w samego bramkarza);
        duży minus - Świerczewski (kończ Pan karierę, lepiej by było).

duży plus - publiczność;
        duży plus - działacze (za oprawę meczu i bezpieczeństwo);
        duży mnus - Michniewicz (za wystawienie Świerczewskiego i za defensywne
        nastawienie zespołu - nie było komu akcji zamykać).
        duży minus - kibice Legii (za race).
        Wszystko oczywiście na poziomie I ligi w Polsce.
        • Gość: walec Re: Ocena meczu i piłkarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 21:45
          duży minus dla kibiców Lecha za piersiówki, ćwiartki, małpki, butelki z pepsi i kamienie, które bardzo często lądowały w sektorze Legii... podobnie jak odrzucona raca, którą kibice Legii rzucili w strona boiska, a nie trybun...co sprowokowało późniejsze akcje...

• Gość: Roki Re: Ocena meczu i piłkarzy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 12:12
            Gdyby kibice legii rzucili race na boisko to kibice lecha nie odrzucili by ich
            z trybun...
        • Gość: Lubawiński Re: Ocena meczu i piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 23:14
          Świerczewskiego się po prostu czepiasz. I Tylko tyle
        • Gość: Gość Re: Ocena meczu i piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 08:29
          • Re: Lech Poznań - Legia Warszawa 0:1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
          Gość: DIK 04.04.2004 21:28 odpowiedz na list

Jak długo trenerze michniewicz będzie pan ustawiał tak defensywnie zespół.Reiss
          jest bez formy i to widać gołym okiem.Może do pomocy ściągnąć Adama Majewskiego
          który wrócił do Polski. Świerczewskiego lepiej przemilczę.Golina jest w gazie i
          to on powinien dziś grać w ataku. Nie boi się walki . Reiss cały mecz tylko
          sie przewracał.Jeden napastnik to śmiech.

Reiss zawsze potrafił się przewracać i to dalej jemu najlepiej wychodzi.
          szkoda że Lech pozwolił na rozwiązanie kontraktu Piotrowi Jackowi,byłby
          bardziej przydatny od Świerczewskiego.
      • Gość: hmm Re: Lech Poznań - Legia Warszawa 0:1 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 20:05
        ok :) jednak z ta pokorą to w dwie strony !
        • Gość: pacal dlaczego na stronie głównej GW jest agitka Webera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 00:58
          zamiast tego artykułu?
          Człowiek
          -powtarza obraźliwe hasła kibiców Legii,
          -bredzi coś o wyższości Legii nad całym światem,
          -o powołaniu Surmy do reprezentacji (w osobnym artykule),
          -twierdzi, że burak Jóźwiak był pewnym punktem Legii,
          -że nie powinno być po jego zagraniu żadnego karnego,
          -że Legia była (dobre :)) lepsza (racja - ale tylko jeśli chodzi o bramki)
          -że kibice Legii byli głośniejsi od Lechitów
          (kolejny kwiatek usłyszałem ich 2x w ciągu całego meczu)
      • Gość: DIK Re: Lech Poznań - Legia Warszawa 0:1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 21:28
        Jak długo trenerze michniewicz będzie pan ustawiał tak defensywnie zespół.Reiss
        jest bez formy i to widać gołym okiem.Może do pomocy ściągnąć Adama Majewskiego
        który wrócił do Polski. Świerczewskiego lepiej przemilczę.Golina jest w gazie i
        to on powinien dziś grać w ataku. Nie boi się walki . Reiss cały mecz tylko
        sie przewracał.Jeden napastnik to śmiech.
        • Gość: mati Re: Lech Poznań - Legia Warszawa 0:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 21:33
          DIK - dobrze wiesz, ze Golina w ataku gra slabo i najlepiej gra w pomocy... a
          ze mamy dwoch napastnikow w kadrze zespolu, to trudno ustawic zespol
          ofensywnie... takie zycie.. tez zaluje.
      • Gość: xxx Noty pilkarzy Lecha IP: *.icpnet.pl 04.04.04, 22:36
        Kaczorowski-najlepszy
        Bosacki-jak zwykle b.dobry
        Mowlik-dobry
        Piatek-b.dobbry
        Swierczewski-dno koncz kariere
        Reis-dno bez formy na dobrego obronce bezradny IV liga niemiecka/ moze?/
        Kryger-poprawny
        Lasocki-poprawny
        Golina-b.dobry tak czymac
        Zakrzewski-dno
        Grzelak i Madej -jak wyzej
        Szeryf-dno
        Wnioski brak rozgrywajacego o umiejetnosciach Piskuly walorach Bosackiego z
        jednym Reisem daleko nie zajedziemy...

• Gość: SAWIC O JAKICH UMIEJĘTNOŚCIACH PISKUŁY MÓWISZ? IP: *.skk / 212.244.141.* 05.04.04, 02:08
          Chodzi o szybkość, zwrotność, dobry zwód? Normalnie jestem w szoku.
      • brx283 Re: Lech Poznań - Legia Warszawa 0:1 04.04.04, 22:54
        Kilka uwag co do sobotniego meczu:
        Po pierwsze: bydło na trybunach! (konkretnie na nowej), nie po to przychodze na
        stadion 3h wczesniej zeby na 15 min przed meczem zostac wyje.... przez grupe
        palantow z karkami szerszymi niz glowy
        Po drugie: po co jest "ochrona" na stadionie, czy nie po to, zeby lapac debili
        ktorzy przeskakuja przez "fose" i przekazywac ich policji? Dlaczego, tak jak na
        zachodzie nie karze sie za wtargniecie na murawe?
        Po trzecie: jak to sie dzieje, ze oficjalnie sprzedanych biletow bylo 26,5 tys
        (razem z karnetami) a na meczu zjawia sie 2-3 tys wiecej (zapelnione wszystkie
        przejscia i korona)???? Cos tu jest kurde nie tak. Gdzie byly te szumnie
        zapowiadane elektroniczne czytniki bo moj bilet zostal po prostu przerwany na
        pol przez jakiegos barana ktory nawet nie spojrzal czy aby to nie jest
        falszywka. Dlaczego w Polsce nie moze byc tak, ze spiker w przerwie meczu
        podaje ile DOKŁADNIE (co do jednej) jest osob na stadionie po przejsciu przez
        bramki kontrolne?
        Po czwarte: Pora, aby przy takim tlumie ludzi ktos w koncu pomyslal nad drogami
        ewakuacji bo jak (odpukac) cos sie kiedys stanie to biedni ci co siedza w
        sektorach 10 i dalej
        A tak poza tym to legionistow slyszalem bardziej ale to chyba dlatego ze blisko
        siedzialem. Z "nowej" lecialy tylko przeklenstwa i zadnego ladu i skladu
        Sorki ze tak narzekam ale takie mam odczucia. Ale na nastepny meczyk z "gieksą"
        i tak sie wybiore. Ale tym razem juz na numerowane miejsca.
        • Gość: ekonomista Racja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 23:19
          Masz wiele racji! Kibiców było ok. 30 tysiecy i obawiam, że biletów
          podrobionych wcale nie było, jeno sprzedano biletów dużo więcej nie oficjalnie
          mówiono!!!!!!!!!!! Co na to media? Nie chcą, nie mogą?
          • Gość: pacal dlaczego na stronie głównej GW jest agitka Webera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 01:00
            zamiast tego artykułu?
            Człowiek
            -powtarza obraźliwe hasła kibiców Legii,
            -bredzi coś o wyższości Legii nad całym światem,
            -o powołaniu Surmy do reprezentacji (w osobnym artykule),
            -twierdzi, że burak Jóźwiak był pewnym punktem Legii,
            -że nie powinno być po jego zagraniu żadnego karnego,
            -że Legia była (dobre :)) lepsza (racja - ale tylko jeśli chodzi o bramki)
            -że kibice Legii byli głośniejsi od Lechitów
            (kolejny kwiatek usłyszałem ich 2x w ciągu całego meczu)

* z biletami macie rację - sprzedano za dużo i nawet na numerowanych
            siedzieli ludzie którzy nie powinni tam się znajdować (i to nie paru)
      • Gość: Wuj Michniewicz zrezygnuj!!! IP: *.promax.media.pl 05.04.04, 01:14
        Czesławie Michniewiczu Twój czas już minął. Ładnie się uśmiechasz do
        telewizyjnych kamer, ale żaden z Ciebie trener! Jeżeli uważasaz się za
        człowieka honoru odejdź z Lecha. Proszę!!!
        • Gość: Janusz Re: Michniewicz zrezygnuj!!! IP: *.um.poznan.pl 05.04.04, 08:42
          Zgadzam się w 100 % Michniewicz proszę odejdź.
          Panowie Prezesi popatrzcie i wyciągnijcie wnioski, byle nie za późno.
          Przygotowanie do sezonu fatalne - patrz Reiss, Swierczewski, Madej
          Brak pomysłu na grę - Lech gra bez jakiejkolwiek myśli przewodniej, jak na
          podwórku byle dalej do przodu.
          Brak motywacji - zaangażowanie przeciętne, to nie był Lech gryzący trawę.
          Brak odwagi u trenera - młodzi zawodnicy nawet nie siedzą na ławce rezerwowych.
          Podsumowując wielkie wielkanocne JAJO.
          pa,pa Panie Michniewicz trenerem Pan wielkim nie będziesz.
          • Gość: MW Re: Michniewicz zrezygnuj!!! IP: 195.85.249.* 05.04.04, 15:34
            więcej takich "mózgów" jak wy i Kolejorz będzie grał w III lidze!
            kogo byście dali na miejsce Michniewicza?
            buraków na trenerskim rynku jest pod dostatkiem - pogłówkujcie, jestem na 100%
            pewien że jakiegoś traficie

pomyślelibyście lepiej kogo wstawić jako rozgrywającego - bo tego Lechowi
            bardziej potrzeba niż zmiany trenera
      • Gość: clio wstyd za kibicow IP: 212.244.39.* 05.04.04, 07:34
        tylko za kibicow wstyd. przyszli licznie co prawda ale na doping sie to nie
        przelozylo... bluzgi lub cisza - nie tak mialo byc...
      • Gość: Lupo Re: Lech Poznań - Legia Warszawa 0:1 IP: *.kobylin.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:09
        Może i Legia była lepsza (ponoć szczęście sprzyja lepszym),ale na pewno nie
        wygrała zasłużenie,chciałbym przypomnieć tu o zagraniu ręką przez jednego z
        Legionistów co widziało 28 tys. kibiców a nie zobaczył jeden facet,który na
        dodatek biegał między piłkarzami.Stadion pewnie,że świetny,ale poczekajcie jak
        go skończą,a kibice LECHA...no cóż nie ma lepszych od NAS!Żeby tylko ten doping
        przkładał się na grę to Mistrzem Polski będzie KOLEJORZ!!!Wszyscy mamy
        nadzieję,że to już niedługo.I pamiętajcie:JEST NAS TRZECH CRAKOVIA,ARKA,LECH!!!
        Na dobre i na złe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka