Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wersja beta

29.07.11, 08:47
    Ciekawe czy zdaza? W tej chwili strona otwiera sie w wersji beta, w postaci mozna powiedziec deweloperskiej - nie dzialajacej. Amatorka. Jak cos takiego mozna wyouscic na zewnatrz?
    Pierwszy mecz o godzinie 18:00. Wiec zapowiada sie ciekawie. Czy aby serwery wytrzymaja? Czy WL da rade ruszyc od pierwszej kolejki? Ilu graczy zmeczonych amatorka i olewaniem odejdzie po tym sezonie do konkurencji?
    dowiemy sie juz niedlugo
    Obserwuj wątek
      • keicam47 Re: wersja beta 29.07.11, 08:52
        Nikt nie odejdzie,gdyż każdy zagra i tu i tu i tu.
        • bercello Re: wersja beta 29.07.11, 09:05
          gwarantuje ze tak nie bedzie.....ja na przyklad nie mam tyle czasu zeby zarzadzac kilkoma druzynami w roznych grach...i z tego co widze to prezesi z mojej ligi tez tego nie zrobia.
          Nie wszyscy grajacy w WL to mlodziez szkolna...niektorzy pracuja i maja jakies zycie. nie posiweca godziny na ustawianie skladow na 4 portalach + smsy na kazdym z nich + przydalo by sie obejrzec jakis mecz ligowy.
          Jesli WL bedzie tak zarzadzane to nadal bedzie tracilo graczy..tym bardziej jesli utrzyma sie trend ze konkurencja bedzie ruszala wczesniej
          • sportsmanxx1 Re: wersja beta 29.07.11, 09:56
            Już nie jestem taki pewny czy WL bedzie tracila graczy. Sprytne posuniecie polega na tym, że zasady zblizone do FL, a nagrody wyzsze. W FL jest jednak jeszcze Liga Mistrzow (nowa klasyfikacja, która ruszy od wrzesnia) i miejmy nadzieje, że glowna nagroda nie bedzie 200 PLN lub jakas koszulka hehe
            • osik1 Re: wersja beta 29.07.11, 10:13
              A myślisz że ludzie grają dla nagród? wydaje mi się że niewielki odsetek graczy łudzi się, że coś wygrają... Gra się dla zabawy z kumplami, przynajmniej większość tak robi, więc abstrakcyjne nagrody mało kogo kręcą. A uruchamianie gry kilka godzin przed startem rozgrywek to wyjątkowa kpina, ja po 10 latach zabawy z WL poszedłem do konkurencji, nikt mi łaski nie robi.
              • sportsmanxx1 Re: wersja beta 29.07.11, 11:02
                Dla czystej zabawy, to ja zagrac moge w Fantasy Premiere League z 2-3 mln ludzi z calego swiata :) Liga angielska to najlepsza liga swiata, milo oglada sie mecze itp.
                A czy sie gra dla zabawy czy nagrod, to pokazuja inne autorskie, testowane w przeszlosci przez niektorych prezesow gry pilkarzykowe, gdzie nagrod nie bylo i max 100-200 osob tam gralo - to chyba mowi samo za siebie, prawda?:)
                • bercello Re: wersja beta 29.07.11, 11:57
                  to kto po co gra i dlaczego nie z powodu nagrod bylo juz omawiane na tym forum wielokrotnie. jest wielu takich (w tym rowniez i ja), ktorzy bawia sie nie z checi zysku. przez dobre kilka lat gry wygralem klika koszulek watpliwej jakosci o lacznej wartosci klikudzieseiciu zlotych. ile wydalem na smsy nie powiem :-).
                  kazdy ma prawo grac z roznych jemu tylko wiadomych powodow.
                  jedno jest pewne - pod wzgledem organizacyjnym wl jest w tech chwili slabsze niz ff. zdecydowanie sa tacy gracze ktorzy nie maja czasu na gre w dwoch grach rownoczesnie - oni wybiora produkt ktory bedzie im bardziej pasowal. naiwnoscia jest twierdzic ze zawsze to bedzie wl.
                  wl traktujac tak graczy jak obecnie na pewno straci czesc klientow ktorych pozniej trzeba bedzie odzyskac albo przyzwyczaic sie do drugiego miejsca
                  • sportsmanxx1 Re: wersja beta 29.07.11, 12:16
                    Będę z konsekwencją maniaka upierał się, że przy zbliżonych zasadach, ta gra przyciągnie wiąkszą liczbą osób, która będzie miała znacznie większy budżet nagród (powiedzmy dwukrotnie większy budżet nagród załatwi sprawę) :)
                    Skoro WL wystartuje od 2 kolejki, to czas na przygotowanie do gry w kilku konkursach każdy znajdzie.
                    Owszem, zgadzam się ze wczesniejszymi wpisami, każdy ma swoją wlasną motywację do gry (dla mnie to zarówno zabawa, jak i ewentualność wygrania czegoś, chociażby koszulki wyprodukowanej w Chinach 100% poliester hehe, a takie właśnie oferują konkursy - przyznam szczerze, że przy braku nagród dałbym sobie spokój).
                    Nie chcę rozpoczynać wojny na forum o powody dla których prezesi biorą udział w WL - to indywidualna sprawa każdego z nas.
                    Teraz FL i WL patrzą sobie nawzajem na ręce, sprawdzą liczbę drużyn, porównają zyski z smsów do poprzedniej rundy i wyciągną wnioski - moim zdaniem przełomem może być wiosna 2012, bo wtedy walka o klienta może rozpocząć się na maxa - z drugiej jednak strony konkurencja może spocząć na laurach, bo pewnie większość z prezesów zagra i tak w obu konkursach :)
                    • bercello Re: wersja beta 29.07.11, 12:35
                      a czy prezes orientuje sie jak to sie przedstawialo w ostatniej rundzie? ile druzyn bylo w WL a ile miala FL?
                      • sportsmanxx1 Re: wersja beta 29.07.11, 13:42
                        FL miała znacznie więcej drużyn od WL. Nie podam teraz dokładnych liczb, bo klasyfikacje z poprzedniej edycji zostały wykasowane, ale pod względem zainteresowania i ilości drużyn FL pobiła na głowę WL (i to przy ograniczeniach do 5 drużyn na 1 osobę). Jak FL to osiągnęła? Otóż wprowadziła w życie oczekiwane przez prezesów zmiany do regulaminu, a sama gra wymagała mniejszych nakładów finansowych niż WL np. darmowe zmiany ustawienia w FL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka