Gość: kula IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.08.05, 22:31 niezle jak jutro gra szkocka liga oj trybunko ludu 3rp znowu gafa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grubby Test dla Żurawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:32 szkoda ze graja Rengersami a nie Rangersami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: Test dla Żurawia IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.08.05, 22:39 pamietajcie, ze czytacie wydanie internetowe ten artykul ukaze sie w piatkowym papierowym WIEC ZAMIAST CZEPIAC SIE CZASEM WARTO SIE ZASTANOWIC :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coracjatoracja Re: Test dla Żurawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:13 Racja, do tego czasu poprawią wszystkie błędy, które internauci im znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Bhoys Re: 78... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:38 ...co nie zwalnia autora i redaktorow, czytajacych go przed pulikacja, od pisania poprawnie. inaczej to moze frustrowac czytelnikow. a zapewniam Cie 78, ze wielu zna sie niegorzej na szkockiej pilce, niz blizej nie znany autor tekstu.. SPL nagle zaczela sie polowa kraju intereowac. a druga polowa juz zdazyla SPL obsmarowac, jako slabsza od polskiej. litosci. I nie czepiam sie tutaj poprawnej formy, dotyczacej meczu w sobote, bo fakt ze papierowa wersja wyjdzie jutro i dotyczy meczu sobotniego...ale czepiam sie bzdur w stylu "Rengers". nawet kibicujac Celtom. z szacunku dla rywala. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfdf Re: 78... IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.08.05, 00:28 zydowska ma zdaje sie globalny system zarzadzania publikowana trescia wiec to co jest skladane do papieru jest z automatu ladowane na strone - tresc sie zatem poczatkowo nie rozni. pewnosci jednak nie mam bo ten ich system jest dosc dziwny. nie pisza np na wierszowki tylko jakies ichnie przeliczniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor_t zdzblo w oku, czy belka ? IP: *.gd-ns.com 19.08.05, 00:47 ...co nie zwalnia autora i redaktorow, czytajacych go przed pulikacja, od > pisania poprawnie. Jak chcesz poprawiac innych, to sam sie naucz pisac, chloptasiu - w krotkim tekscie 4 bledy !!! - pulikacja (publikacja0 - niegorzej (nie gorzej) - nie znany (nieznany) - intereowac (interesowac) "...czepiam sie bzdur w stylu "Rengers" Czepiaj sie samego siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żdzbło Re: zdzblo w oku, czy belka ? IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:11 Naprawde się czepiasz.Tojest dyskusja na temat zawarty w artykule, a nie o ortografi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el lech do korektor_t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:01 imc "wielmozny" korektorku. to ze wyplaca Ci comiesiecznie pobory agora, nie uprawnia Cie zeby zwracac sie do mnie chloptasiu. jesli nawet nie jestes autorem tych wypocin o meczu Celtow z "Rengersami" - jak u was znawcy pisuja, to i tak zapewnes blisko zwiazany z ul. Czerska jestes, skoro tak ich bronisz. jeslis taki korektor, to moze nowy slownik poprawnej polszczyzny czas stworzyc, bo kopalinski balby sie przy tobie odezwac. mam prawo ich krytykowac, bo to ich zawod, nie moj, wiec wypada sie przy tekscie gotowym do publikacji wysilic. a jesli korektorku nie masz argumentow merytorycznych, to nie komentuj literowek w poscie... i czepiaj sie swojej gonady, jesli takowa posiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małosia Re: Test dla Żurawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:57 Gość portalu: 78 napisał(a): > pamietajcie, ze czytacie wydanie internetowe > ten artykul ukaze sie w piatkowym papierowym > > WIEC ZAMIAST CZEPIAC SIE CZASEM WARTO SIE ZASTANOWIC :p Gowno mnie to obchodzi. Czytam w internecie wydanie internetowe i ma to być bez błędów. Za papierowe płacę to wymagam. A na portalu oglądam te cholerne flashe więc też wymagam. Tyle na ten temat koleźko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Test dla Żurawia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 09:55 Gość portalu: Małosia napisał(a): > Za papierowe płacę to wymagam. A na portalu oglądam te cholerne flashe > więc też wymagam. Tyle na ten temat koleźko. Konsumenci zawsze moga zaglosowac tzw."nogami". Cos sie nie podoba to nie kupuje, nie korzystam, ide do konkurencji i juz. A z tym czytaniem flash'y to nie rozsmieszaj mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibitz do kuli IP: *.attu.pl 18.08.05, 22:51 Gość portalu: kula napisał(a): > niezle jak jutro gra szkocka liga oj trybunko ludu 3rp znowu gafa! Oj chłoptasiu, a ile ty latek miałeś jak wychodziła "trybunka ludu"? Powtarzasz teksty tatusia znad kufla czy mamusi znad garów? Poza tym za godzinę sobota to będzie "jutro"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Test dla Żurawia IP: *.server.ntli.net 18.08.05, 23:04 Gdzie ten Zuraw poszedl , wiedzialem ze tak bedzie, oni tam strasznie duzo biegaja , technika malo sie liczy, juz Rengers gra lepiej technicznie , ale ogolnie ta liga to slaby poziom sportowy , gowno ladnie sprzedane taka ta brytyjska pilka juz sie koncy,niedlugo zostana tylko zagraniczni pilkaze w anglii,a szkoci dalej beda biegac tylko ,ze nie wiele wybiegaja, nuda i nic wiecej , ladne stadiony,ale czy my przychodzimy po to zeby zobaczyc stadion, czy widowiskowy futbol ! POLACY to nie kolki i Zuraw tam nie pasuje , ale to glownie jego problem , jak nie interesuje go robienie postempow sportowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Test dla Żurawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:59 Jak ma strzelać bramki jak nie ma okazji i nie oddaje strzałów na bramkę? Przynajmniej ja takich nie mogę sobie przypomniec w meczach z Izraelem i z Serbią, a był jednym z dłużej grających zawodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi A skad pan redaktor wie ze go wystawia ? IP: *.gd-ns.com 19.08.05, 00:36 "Maciej Żurawski będzie miał wyśmienitą okazję, żeby odpowiedzieć na prasową krytykę jego gry. W sobotę o 13:30 w derby Glasgow Rengersi podejmują Celtic" A skad redaktor wie, ze go wystawia ? Na tej samej oficjalnej stronie Celticu (ktora pan skwapliwie cytuje w sprawie Boruca)jest tez artykul sprzed dwoch dni, wyraznie sugerujacy nadchodzace zmiany. Zreszta sam tytul juz wymowny: "Strachan hints at change". Strachan podkresla braki wynikow u Macka i przeciwstawia je dwom mlodym-gniewnym: Beattie'mu (strzelil ostatnio kilka bramek dla Celticu, plus 2 w meczu U-21) i Maloney'owi, ktory jest "bardzo energiczny na boisku i przejawia duzo inwencji" W Kijowie Zuraw tez chyba nie wypadl brylujaco, sadze wiec ze w sobotnim prestizowym meczu Strachan nie nadstawi znow karku i Zuraw bedzie grzal lawe. Obym sie mylil, a Maciej cos wsadzil Rangersom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chojrak Rangers nie Rengers:))) IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 19.08.05, 03:36 Wlasnie jestem w Stanach na wakacjach i mam stycznosc z angielskim jezykiem, ale chyba nie trzeba dobrze go znac zeby wiedziec jak sie pisze rAngers:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Test dla Żurawia IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 19.08.05, 08:14 Ciekawe kto dał szansę temu redaktorowi aby pisał takie bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Test dla Żurawia IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.08.05, 09:24 gratuluję poprawności językowej W sobotę o 13:30 w derby Glasgow Rengersi podejmują Celtic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catani do eksperta Dziekanowskiego IP: 193.111.166.* 19.08.05, 16:06 nie wiedziałem że w derby Glasgow bramki liczą się podwójnie. Od kiedy wszedł ten przepis? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon CELTIC KATOLICY RANGERS PROTESTANCI 19.08.05, 17:47 nie wiem skad czerpie wiadomosci p. dziekanowaski,nie ma nienawisci! Jest jesj tyle ze AZ NADMAIR!!Celtic to katoplicy, Rangesrs protestanci; nienawiscia az dio siebie ziona!Historyczne uwarunkowania sparwily/ rzezie katolikow po pokonaniu ich przez aglikanskich protyestantow/ ze do dzisiaj zakorzeniona jest nieasmowita nienawisc; szzcegolnie w rodzioanch protestanckich krzewiona jest wrecz zwierzeca niebnAWISC DO KATOLIKOW!Szczegolne znaczenie ma ten meczw...IRLANDII PLN. tak ,tak, w irlandii pln a w Belfascie w szczegolnosci wyraznie widac ten antagonizm;w dzielnicach katolickich kroluja zielono-biale pasy Celtiku, w protestanckich niebieskie czy biale trykoty Rangersow. W czasie Orange parade/kulminacja 12 lipca co roku/tlumy gapiow na chodnikach na trasie przemarszu, towarzyszacych butnej, zawzietej i nienawistnej do katolckiej czesci Irlandi PLn.paradzien sa ubrane glownie w barwy rangersow, na co dzien cale ulice dzielnic protestanckich od dzieci po starszych paraduja w trykotach rangersow/. Ten mecz to wielkioe wydarzenie tak sportowe jak i pozasportow; ciekaw ile osob zostanie pom tym meczu pobitych czy wrecz zasztyletowanych!!Nie wymagam od p. dziekanowskiego glebszej wiedzy wszak to typoway kopacz, ale zeby grajac w Celtiku nie mial swiadomoscin jak odbierane sa te derby w obu spolecznosciach!W irlandii pln, nie trzeba pytac kto jest kim katolokiem czy protestantem, po ktorej sie jest stronie rzadzacych protestanckich lojalistow/wpobec londynu/ czy tez od kilku wiekow poniewieranych katolikow!Wystarczy zapytac komu kibicuja!Ta wiedza jest wazna dla tych co wybrali sie czy wybieraja do Irlandii pln do pracy/ bezrobocie prawie zero, sladowa inflacja,dobra koniunktura w przemysle, duzo miejsc ptracy/wtedy unika sie czesto niemilych czy wrecz groznych sytuacji!Za trukot w barwach Celitu dostaje sie po glowie albo gorzej w czesci protestanckiej.Czy ta opinia to przesada? W zadnym wypadku to najprawdziwsza prawda, tak jak najblizszy mecz wsobote to wielkie wydarzenie nie tylkow Glasgow, np wygrana Celtiki to duma dla katollikow i wiele radosci na najblizsze dni dla tej spolecznosci tak w szkocji jak i Irlandii pln.Zurawski i Boruc to nzdzieja Celtiku ze ten sezon bedzie dla nich lepszy, ja oczywsicie kibicuje Celtikowi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el lech Re: CELTIC KATOLICY RANGERS PROTESTANCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:47 duzo racji w tym co piszesz antysalon, jak wiesz pewnie z wczesniejszych wpisow, dziekan raczej nie poczul klimatu derby w glasgow, bo dlan panienki i pinty guinessa byly w glasgow wazniejsze. stad glupawa wypowiedz o braku nienawiscie w derby. jak czytam Twoj wpis, widze ze spedziles sporo czasu w Polnocnej i znasz tamte, smutne czesto realia... ale zapomiales dodac, jak wielkie znaczenie maja takze derby Glasgow dla kibicow "The Bhoys" po republikanskiej stronie, szczegolnie na polnocy Republiki - w Donegalu, Mayo, Leitrim czy Sligo. wierz mi ze wsrod moich znajomych na polnocy Republiki, nienawisc do Rangersow jest takze przeogromna. mam nadzieje ze Zuraw i Boruc fanow Celticu jutro uciesza:)) i ze wszyscy bojownicy w CALEJ, JEDNEJ IRLANDII, a zarazem fani Celtów, takze Ci w Polnocnej, w Armagh, Derry i Belfascie dumnie jutro podniosa glowe. trzymaj wiec kciuki "antysalon" pozdrawiam Come on The Bhoys, Up the Celts Odpowiedz Link Zgłoś