Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wdowczyk w Kielcach

IP: 157.25.125.* 24.09.02, 15:05
    "Oferta prezesa klubu Wiesława Tkaczyka zaskoczyła mnie swą konkretnością - postawiono cele, w
    ciągu tygodnia domówiliśmy szczegóły - i oto jestem w trzeciej lidze. Perspektywa pracy przez pięć lat,
    w której wszystkich, a więc trenerów, zawodników i pracowników klubu, obowiązywać będzie
    profesjonalizm, podobnie jak to jest w firmie Kolporter S.A. - zafrapowała mnie i będę chciał jak
    najszybciej spełnić oczekiwania kibiców futbolu w Kielcach. Na razie czeka nas zdobywanie punktów i
    włączenie się w rywalizację o awans. Na pracę nad poprawieniem stylu gry przyjdzie czas. Od piłkarzy
    oczekuję serca do gry i szalonej ambicji, bowiem zdaję sobie sprawę, że nie zawsze starczą
    umiejętności na boisku. Kibiców proszę o wyrozumiałość i cierpliwość" - zapowiedział trener
    Wdowczyk.

Nowy szkoleniowiec kieleckiego zespołu poinformował, że zapowiedzi o przeniesieniu się do Kielc
    spowodowały liczne telefony od zawodników ligowych, którzy chcą z nim pracować w Kielcach i grać w
    drużynie mającej tak profesjonalnego sponsora i zapewnione stabilne warunki
    materialno-szkoleniowe.

Warto przypomnieć, że gospodarze miasta zobowiązali się do modernizacji stadionu byłych Błękitnych
    i dostosowania go do wymogów europejskich, z zadaszonymi trybunami i oświetleniem włącznie.

Obserwuj wątek
      • wichura Re: Wdowczyk w Kielcach 24.09.02, 18:16
        Ciekawe, jaką drogą pójdzie Wdowczyk. Obawiam się, że ściągnie tam za pieniądze
        sponsora "ligowych wyjadaczy" zdrowo po 30-tce, których nie chciano w Płocku
        czy Widzewie. Ale jeśli do drużyny wkomponuje 3-4 młodych, perspektywicznych
        graczy, to chwała mu za to.
        Ponadto słychać, że właściciele drużyny stawiają za cel awans do ekstraklasy.
        Dla mnie byłby to tylko kolejny dowód jej słabości (wystarczy kupka forsy, by
        grać w gronie najlepszych?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka