Gość: www
IP: 157.25.125.*
24.09.02, 15:05
"Oferta prezesa klubu Wiesława Tkaczyka zaskoczyła mnie swą konkretnością - postawiono cele, w
ciągu tygodnia domówiliśmy szczegóły - i oto jestem w trzeciej lidze. Perspektywa pracy przez pięć lat,
w której wszystkich, a więc trenerów, zawodników i pracowników klubu, obowiązywać będzie
profesjonalizm, podobnie jak to jest w firmie Kolporter S.A. - zafrapowała mnie i będę chciał jak
najszybciej spełnić oczekiwania kibiców futbolu w Kielcach. Na razie czeka nas zdobywanie punktów i
włączenie się w rywalizację o awans. Na pracę nad poprawieniem stylu gry przyjdzie czas. Od piłkarzy
oczekuję serca do gry i szalonej ambicji, bowiem zdaję sobie sprawę, że nie zawsze starczą
umiejętności na boisku. Kibiców proszę o wyrozumiałość i cierpliwość" - zapowiedział trener
Wdowczyk.
Nowy szkoleniowiec kieleckiego zespołu poinformował, że zapowiedzi o przeniesieniu się do Kielc
spowodowały liczne telefony od zawodników ligowych, którzy chcą z nim pracować w Kielcach i grać w
drużynie mającej tak profesjonalnego sponsora i zapewnione stabilne warunki
materialno-szkoleniowe.
Warto przypomnieć, że gospodarze miasta zobowiązali się do modernizacji stadionu byłych Błękitnych
i dostosowania go do wymogów europejskich, z zadaszonymi trybunami i oświetleniem włącznie.