Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mam pomysł

03.01.06, 22:00
    co wy nato aby od następnejedycji aby zgłosić drużyne trzebabyło wysłać sms
    chociażby za 1 zł. kasa z tych sms przeznaczona byłaby na nagrody w trakcie
    gry. Wtedy przy 100 tys. uczestników byłoby około 100 tys na nagrody. Wtedy
    zwycięzcy lub gracze z czołowych miejsc byliby zadowoleni i przestaliby
    narzekać.
    Obserwuj wątek
      • utniak Re: mam pomysł 04.01.06, 09:09
        jestem za ! Tylko skąd będzie wiadomo na co pójdą te pieniądze. Czy wydanie
        będą kontrolować "kolesie".
        • rejmistrz Re: mam pomysł 04.01.06, 14:59
          Też jestem za !! Ograniczyłoby to z pewnośćią liczbę klonów!
          P.S Wrócić do regulaminowych max. 5 drużyn z jednego konta.
          • dennis26 Re: mam pomysł 05.01.06, 14:51
            Tylko jakby bylo na sms to by w zyciu nie zrobili żadnego limitu bo w ten sposob
            by tracili pieniądze.Takze troszke by to niesprawiedliwe było ze tego co by było
            stać to by wyslał multum sms-ów a biedniejszy jak zwykle by tracił...
            • rejmistrz Re: mam pomysł 05.01.06, 18:26
              No to niech już skończy się ta gra :)
              • juzio-2005 Re: mam pomysł 06.01.06, 14:07
                to niech juz zbierają kase ci biednijsi :P Ale ejstem za
                • dennis26 Re: mam pomysł 06.01.06, 14:22
                  W sumie ja to mam gdzies bardziej gram dla przyjemnosci i nie obchodzi mnie ile
                  ktos ma druzyn ja mam max dwie
                  • dobrek40 Re: mam pomysł 06.01.06, 19:29
                    Jestem za niedużą opłatą za każdą drużynę. Np. 1 zł netto.
                    Więcej drużyn=wiecej zabawy=wiecej szans na dobry wynik=więcej kasy wydanej
                    =sprawiedliwosć. Poza tym, jeżeli Piłkarzyki przyniosą bezpośredni dochód
                    Redakcji, to przestaniemy być przysłowiowym piątym kołem u wozu. Jeśli płacę,
                    to wymagam. Proste.
        • finger22 Re: mam pomysł 06.01.06, 19:28
          jeśli chodzi o tych bogatych, to można wprowadzić ograniczenia że z pod
          jednego numeru można zgłosić np. tylko 3 drużyny.Można też podwyższyć cene sms
          do 5 zł to wtedy nikt nie bedzie marnować kasy żeby wysłąć wiecej niż 5 drużyn
          bo to bedą jużm wysokie koszty. a tak na marginesie to gra traci na
          atrakcyjności jeżekli 1 osoba tworzy pokilkanaścia a nawet więcej druzyn.
          • warp-75 Re: mam pomysł 06.01.06, 20:43
            Zgadzam się z tobą.
            Ale chyba nie znasz ludzi, są tacy którzy traktują tą grę co prawda jako hobby,
            ale przy tym mają sporą kasę.
            Jeśli jest tylko duża wygrana potrafią skalkulować, sporządzić bilans zysków i
            strat i wystawić armię klonów, aby tylko odnieść końcowy sukces, tj. zdobyć
            główną nagrodę (np. o wartości 20 000 zł - kosztem chociażby 1 000 zł).
            Dlatego też proponowałbym mniej wartościowych (drogich) nagród, więcej
            mniejwartościowych (tańszych - ale nie bubli :), co odrazu wypleniłoby klony i
            uatrakcyjniłoby grę.
            • dennis26 Re: mam pomysł 07.01.06, 10:21
              Dokladnie... Jeszcze jak było Wygraj Lige w gazecie to tam ludzie wydawali po
              1000 zeta na sms-y a teraz jak polaczyli to wszyscy sie przeniesli tutaj.Co do
              limitu to redakcja napewno nie pojdzie na to zeby z jednego numeru mozna bylo
              wysylac np. 5 zgloszen,przeciez w ten sposob pozbywali by siebie dochodu...
              • oliego3 Re: mam pomysł 07.01.06, 14:56
                Ok! 1 zl moze byc ale np. nie 5 bo redakcja i tak na tym zarabia! A jak tak
                bedzie to pewnie polowe wezmie dla siebie
                • juzio-2005 Re: mam pomysł 07.01.06, 15:02
                  Moze być tak ze za 1 zł - Jedna drużyna a z np. 5 zł pakiet 6 drużyn. I w tedy
                  za tą kase z smsów mogło by być więcej nagród (oczywiście nie jakiś drogich)
                  np. kubki z piłkarzyków, koszulki, bryloczki, smycze itp.
      • olboy Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 10.01.06, 22:02
        1zł.popieram-ale co tam nagrody,lepiej przeznaczyc te pieniadze na szczytny cel
        np.na DZIECI ,KTORE POTRZEBUJA POMOCY,DZIECI CHORE SIEROTY itp.co wy na
        to ????????
        • rejmistrz Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 11.01.06, 13:26
          Hojny się znazł, jak chcesz wspierać biednych itp. to wpłać na Caritas lub PCK
          a co do głodnych dzieci to widzisz tego pajacyka w prawym górnym rogu... ,jak
          klikniesz raz dziennie i tak cały czas to dasz im więcej niż złotówkę.

Jak widać.. spóźniłeśsię trochę z pomysłem ale przynajmniej nie jesteś egoistą,
          brawo!
          • olboy Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 11.01.06, 19:49
            Jak jestes taki madrala to sam klikaj.do niczego cie nie zmuszam,jak ci sie nie
            podoba to nie musisz sie wymadrzac i badz cicho pilnujac swoja 1
            zlotowke.chcialem aby gra PILKARZYKI tez miala jakis wklad w pomoc dla
            dzieci.mysle ze na pewno bedzie paru PREZESOW ktorzy byli by dumni ze moga
            pomoc dzieciom w potrzebie.na pomoc nigdy nie jest za puzno.niech to bedzie
            serduszko wiosenne wraz z nowa edycja PILKARZYKOW. POZDRAWIAM
            • rejmistrz Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 12.01.06, 16:25
              No ładnie ładnie ale o tym tu nikt nie myśli, dlatego jak chce ktoś pomóc to
              wskazałem przykładowo! gdzie mozna jak sie chce.Ostatnio mieliśmy WOŚP wiec
              widzisz jest tego sporo a lepiej zajmij sie pilkarzykami bo i tak twoj plan to
              czysta fantazja!Zreszta zboczylismy z bardzo waznego tematu...
              • olboy Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 12.01.06, 19:52
                Mysle ze my fanatycy futbolu tez mozemy wnies cegielke by dzieci byly
                szczesliwe.przecierz to jest tak niewiele a ktos bedzie sie cieszyl.czy wraz z
                nowa edycja to ta 1 zl. nikomu budrzet nie zrujnuje.jestem ciekaw co o tym
                mysli AUSTRIA organizator.ja bede szczesliwy jak inni PREZESI przylacza sie do
                tej akcji. POZDRAWIAM
                KOLEGO NIE ZBOCZYLISMY Z BARDZO WAZNEGO TEMATU,TYLKO PODJELISMY ROZMOWE NA
                BARDZO WAZNY TEMAT,a gra to tylko epizot zabawa.nie badz pesymista i badz na
                tak a zycie bedzie piekniejsze jak wniesiesz do tego swa cegielke.......
                • rejmistrz Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 13.01.06, 16:45
                  Piękne słowa... ale ja w przeciwnienstwie do Ciebie nie będę się powtarzAł
                  tylko napomkne.Rozwijajmy piłkarzyki jako grę a nie kupiujmy akcję charytatywną
                  i nie udawajmy dobrych samarytaninów.
                  • juzio-2005 Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 13.01.06, 18:01
                    Gra która wnosi tyle przekrętów ( zmiana cen franka i uche :P) ma pokazywać
                    innym jak sie pomaga? A pozatym znajądz życie i tak znajdzie sie pare ludzi
                    którzy zamiast tą kase przekazac na jakiś szczytny cel to połowe wezna dla
                    siebie :/ Nie jestem przeciw pomysłowi tylko to sa moje uwagi. A mozna by
                    zrobić tak ze naprzykład piłkarze kostują że: np. wysyłasz sms o treście
                    Piechna ( który kosztuje 2 zł i masz piechnę) itp. i na przykład 1 pkt to 1 gr
                    dają ci na konto na koma. I np. jak nie masz kasy na komie to se sprzedajesz
                    swoich piłkarzy i ci dają kase na koma za niego :D
                    • rejmistrz Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 13.01.06, 23:04
                      Juzio stanowcze nie! Jezeli takie element by wprowadzili to bym zrezygnowal z
                      tej gry gdyz odbywalo by sie to na zasadzie kto wiecej wysle-wiecej ma! Jesli
                      chodzi o fundusze to popieram nie zbyt drogą opłatę za uczestnictwo.Tyle...

• olboy Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 17.01.06, 16:26
                      Co do franka i uche to nie przekret,tylko paru kolesi zaspalo lub zla taktyke
                      obralo.zamiast siebie winic to nie- tylko winni wszyscy w kolo.odnosnie
                      szczytnego celu to o ile np.za 1 dr.zaplacimy 1 zl.a bedzie uczestnikow dajmy
                      30 000 to wiadomo ile kasy bedzie.za te kase mozna zakupic albo sprzet
                      sportowy,stroje z logiem PILKARZYKOW i podarowac dla DOMOW DZIECKA i innym
                      takim instytucjom.byla by to reklama dla PILKARZYKOW a zarazem szczytny cel z
                      udzialem prezesow tej wspanialej gry.CO NA TO AUSTRIA BO SIEDZI CICHO, JAK BY
                      SIE BAL A POWINIEN TEZ ZABRAC GLOS SKORO ZOSTAL WYWOLANY-MOZE MA OLEW? POZDR....
                      • juzio-2005 Re: mam pomysł-co tam nagrody!!!!!!! 17.01.06, 16:52
                        Mam pytanie kto wybiera tych moderatorów czy jak im tam gdzie jednym z nich
                        jest np.AUSTRIA? Może by tak zrobić głosowanie albo coś żeby zmienili zarząd bo
                        ten jak np. cały czas widać Austria wszystkich olewa i jak coś napisze na forum
                        to cud.
                        • warp-75 TP SA powinna być głównym sponsorem 17.01.06, 18:16
                          Wreszcie juziu drogi, coś ciekawego poruszyłeś!
                          Masz rację z tym zarządem, kiedy głosowanie nad wotum zaufania?
                          Chociaż wyboru chyba niemamy żadnego i znaszym głosem jak widać nikt się nie
                          liczy, brak alternatywy (konkurencji) na naszym rynku, mają monopol na tą gre
                          (precz z komercją!).

Im chodziło tylko o te konta pocztowe :(, ciekawe kto z nich korzysta i ile
                          jest z nich martwych, ale chwalić się będą liczbą 100.000 kont, a tak naprawdę,
                          jak faktycznie uczestniczy w grze 20.000 osób to dobrze!

TP SA powinna też coś odpalić bo ilu prezesów założyło sobie internet, gdzie
                          jednym z czynników decydującym o jego założeniu było dalsze (po WL)
                          uczestnictwo w tej grze.

• rejmistrz Re: TP SA powinna być głównym sponsorem 17.01.06, 19:07
                            Jak sięgnę pamięcią to w tym seoznie najwiecej! odzewu było ze strony redkacji.
                            Poprzednio wogóle nikt nie odpowiadał z redakcji na posty i chyba dobrze bo
                            teraz wszystkie błagają o odpowiedź na ich "cudowne" propozycje.Raz,dwa razy w
                            seoznie napisał post autor o nicku "Redakcja".Ja osobiście jestem
                            konserwatystą i nie lubie zmian - z wyjatkiem tych absurdalnych decyzji
                            (nieokreslona ilosc druzyn na jedna osobę)ktore musza ulec zmianie:/
                            • olboy Re: TP SA powinna być głównym sponsorem 17.01.06, 20:36
                              moze AUSTRIA jest zakompleksiony i nie zawsze potrafi dac odpowiedzi wiec
                              milczy??????
                              • marwi75 Re: TP SA powinna być głównym sponsorem 18.01.06, 09:05
                                Ludzie zrozumcie ze jest to człowiek który jest zatrudniony w gazecie na etacie
                                i zapewne ma mnóstwo innej pracy (w czasie gdy nie ma Piłkarzyków a i zapewne
                                również w trakcie trwania zabawy) za którą mu płacą i nie ma czasu tak jak wy
                                siedzieć sobie na forum i odpisywać na nic nie wnoszące propozycje. Każdemu
                                łatwo jest rzucić hasło "zróbmy tak" tylko że oprócz pomysłu trzeba jeszcze
                                wiedzieć jak go zrealizować. Przestańcie więc po raz 100 "odkrywać Amerykę" i
                                rzucać hasła które były już wielokrotnie głoszone i oczekwiać odpowiedzi od
                                redakcji.
                                Pojawi się nowa edycja i ewentualne zmiany to wtedy będziecie mogli się
                                "wykrzyczeć" do woli i wtedy wykarzcie się konstruktywnym myśleniem nad
                                ewentualnymi ulepszeniami i oceną zmian.
                                • olboy Re: TP SA powinna być głównym sponsorem 18.01.06, 16:10
                                  Nie zgadzam sie z toba.AUSTRIA jest osoba bubliczna,wiec go obowiazuje jakas
                                  etykieta a jak widac brak tego.a co do przerwy pomiedzy edycjami to organizator
                                  powinien oglosic cisze od-do,ktora kazdy by uszanowal i zrozumial.nie ma ligi
                                  zabawy nie ma dialogu,przeciez to nie takie trudne?sa takie slowa jak
                                  przepraszam,dziekuje,prosze itp.ktore organizator powinien znac jesli nie ma
                                  ochoty odpowiadac jak zostal wywolany. poz.....
                                • warp-75 AUSTRIO DAJ ZNAK ŻYCIA !!! 18.01.06, 18:02
                                  Zgadzam się z powyższą wypowiedzią prezesa olboya.

Marwi masz rację w tym, że traktują tą zabawe (gre) tylko dorywczo szczególnie,
                                  że nie mają z tego już takiej kasy jak wcześniej chyba, że się mylę.

Ale co do zmian regulaminu nie dadzą nam szansy coś zaproponować bo i tak
                                  przedłożą nam gotowy swój regulamin do którego będziemy musieli się dostosować.

A krzyczeć będziemy jak zobaczymy gotowy regulamin i szokujące w nim zmiany,
                                  raczej wątpie, aby były niekomercyjne (np. zmiejszenie liczby zgłoszeń drużyn).

A od Austrii nikt nie wymaga ślęczenia na forum i odpowiadania na wszystkie
                                  posty, ale raz w tygodniu mógłby na coś odpowiedzieć tak jak ty zabierasz głos
                                  na forum, szczególnie, że inne strony internetowe napewno przegląda.

A regulamin mam nadzieje, że nie przygotowują w ostatniej chwili (tylko
                                  kosmetyczne zmiany) bo to nie wróży nic dobrego, i pokazuje jak jesteśmy
                                  traktowani, ale jeśli przygotowują go solidnie to czasem mogliby trochę
                                  zdradzić rąbka tajemnicy lub skonsultować się z graczami, a nie znowu
                                  będzie "musztarda po obiedzie".

Zabawa (gra) nie kończy się z ostatnią rozegraną kolejką, my jesteśmy dalej
                                  (chyba, że nas niechcą?).

Kibic zawsze wierny.
                                  • masterpablo Do Rejmistrza... 18.01.06, 20:13
                                    nie pamiętam czy to ty napisałeś o wysłaniu regulaminu do redakcji, ale sprawa jest też taka, że zdania na temat regulaminu są różne... a poza tym co będzie jeśli ktoś się "podszyję" za prezesów i wyśle list w naszym imieniu z zawartymi zasadami, które nam absolutnie nie podpasuja? o dosc ryzykowne... ale pomysl dobry... :):):)
                            • rejmistrz Re: TP SA powinna być głównym sponsorem 18.01.06, 14:23
                              Właśnie o tym mówie..

rejmistrz napisał:

"Poprzednio wogóle nikt nie odpowiadał z redakcji na posty i chyba dobrze bo
                              teraz wszystkie błagają o odpowiedź na ich "cudowne" propozycje."
                              • juzio-2005 Re: Mam pomysł II 18.01.06, 18:46
                                A ja wpadłem na pomysł ale raczej on nic nie wskóra chociarz... Wszyscy
                                narzekają na regulamin (nawet ja) więc może sami wspólnymi siłami ułożymy
                                regulamin i gotowy podrzucimy redakcji żeby zrobiła minimalną korekte? Co wy na
                                to? Wtedy byśmy mieli takie reguły gry jakie chcemy i nikt by nie narzekał :D
                                • rejmistrz Re: Mam pomysł II 18.01.06, 19:57
                                  Z jednej strony to dobre... ale nie wykonalne.
                                  • lula2002 Re: Mam pomysł II 18.01.06, 21:39
                                    przepraszam, ale nie mogę czytać wczesniejszych wypocin. nie mam czasu.! żadnych
                                    ograniczeń! demokracja. niech każdy zgłasza ile chce! precz z grafomanami,
                                    którzy siedzą na kompie i sie ślinią. zgłaszajmy po 100 drużyn. vide-beczka wina
                                    • olboy Re: Mam pomysł II 19.01.06, 19:43
                                      Widze ze lula sobie pohulal-tez jestem za demokracja.masz czas na zabawe to baw
                                      sie bez ograniczen. poz.....
                                      • mlody_1_9_8_3 Re: Mam pomysł II 19.01.06, 23:24
                                        Ja też chciałem sie tu wpisac :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka