Dodaj do ulubionych

Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność

26.03.11, 16:29
Alena - powodzenia i dalszych szybkich progresów biegowych:))
Obserwuj wątek
    • alena_wro Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 27.03.11, 08:32
      dziekuje:))) a Tobie gratulacje za puchar wczorajszy!!! szkoda ze juz tego nie zobaczylam:(
    • Gość: Dziki Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 14:35
      Pozdrawiam. Dziki
    • Gość: Aniaha Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: 41.82.73.* 28.03.11, 14:22
      Brawo Aleno. Podziwiam i gratuluje. Biegania, entuzjazmu, odwagi i ...pieknego polskiego.
    • ola.mirecka Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 30.03.11, 14:15
      Alena, pozdrawiam serdecznie. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie przed ubiegłorocznym Maratonem Poznańskim - finałem przygotowań gazetowej drużyny. Bieganie już zostało ze mną.
    • Gość: WujekDobraRada Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 16:25
      do: w.i.l
      Dobra rada:
      Warto zgłosić się do lekarza- psychiatry w sprawie Twojej choroby.
      Nie pozostawiaj tego tak.

I do Aleny: Tak trzymaj dziewczyno!
    • Gość: Andrzej Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.assecobs.pl 05.04.11, 16:29
      Ja tam wolę rower - człowiek sunie a nie skacze. Stawów się nie nadwyręża. No i można wieksze odległości pokonać.
    • Gość: Andrzej Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.assecobs.pl 05.04.11, 16:30
      Trzeba tylko pamiętać, że cykliści są dla niektórych tak samo podejrzani jak geje i lesbijki.
      hi, hi
    • pablo_xyu Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 16:33
      Shumchyk ?

Tego się nawet nie da wymówić po polsku.

Pewnie w oryginale ta pani nazywa się ????? ??????.

Co wymawia się (i zapisuje fonetycznie z cyrlicy)

Aliona Szumczyk.

Ale po co zadać sobie trochę trudu. Lepiej przepisać transkrypcję angielską.Żenada redaktorze.
    • Gość: WujekDobraRada Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 16:41
      Do: Andrzej
      No właśnie, a Ty jeszcze publicznie oświadczasz, że wolisz dwa pedały ;D
      A tak poważnie, to ja też wolę rower, ale podziwiam i szanuję ludzi biegających w maratonach.
    • Gość: WujekDobraRada Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 17:52
      I bardzo dobrze, że działa kontrola trollowych wpisów.

w.i.l, warto zgłosić się do lekarza- psychiatry w sprawie Twojej choroby.
      Nie pozostawiaj tego tak.

Do redakcji, kiedy już zablokujecie (mam nadzieję) tego trolla, to możecie wykasować również moje komentarze do jego wpisów.
    • Gość: tok Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 18:09
      do w.i.l ! jestem psychiatrą i seksuologiem, myślę że warto samemu pójść na terapię, leczymy homofobię, bo wiemy jak ciężko z tą przypadłością żyć. Pozdrawiam Wszystkich Gejów i Lesbijki, no i cierpiących na różne fobie:)
    • zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 18:23
      Pozdrawiam Aleno, ja też od niedawna biegam, może kiedyś miniemy się na jakiejś ścieżce. Przy okazji bardzo się cieszę, że do Wrocławia przybywają tak sympatyczne osoby jak Ty.
    • Gość: m Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 18:36
      Pozdrawiam. Próbuje się zmobilizować do biegania, ale sama nie wiem, co mnie powstrzymuje. Brak towarzystwa? Kiedyś nie lubiłam biegać. Liczę, że niechęć minęła... :)
    • zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 18:45
      @m
      Może z racji krótkiego stażu nie powinienem się wypowiadać, ale moim zdaniem towarzystwo nie jest do niczego potrzebne, mi by chyba nawet przeszkadzało - to jedyne chwile w ciągu dnia kiedy mogę pobyć sam ze sobą, wyciszyć się - tak czy inaczej powodzenia i silnej woli.
    • gohha2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 19:15
      Fajno, ze pani Alena biega tyle, ze jakoś nie rozumiem po co podkreślenie, ze jest lesbijką? Czy to w jakiś sposób ma na nią wpływ? Czy co? Panie Pacewicz litości!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: cogito Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 19:30
      bycie lesbijka determinuje dobre wyniki w bieganiu
      taka konkluzja po przeczytaniu wypocin tego starego dziada pacewicza
    • Gość: lesba Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 19:34
      pecawicz też jest już lesbijką czy jeszcze nie?
    • muzzyczny Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 19:57
      Homoseksualizm mozna leczyc z powodzeniem
    • Gość: virga Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: 178.73.49.* 05.04.11, 20:06
      Alena, super, ze tak fajni ludzie przyjezdzają do Polski,
      pozdrawiam serdecznie
    • zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:08
      "Homoseksualizm mozna leczyc z powodzeniem"
      Kłamiesz, za to na bank można leczyć homofobię.
    • muzzyczny Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:13
      re zinn2
      Niestety to ty klamiesz
      Wielu lekarzy podejmuje terapie u ludzi z homokseksualzmem i udaje sie to

Uzywasz terminu homofobia jak antysemityzm wymyslonego na potrzeby mediow
      Bog brzydzi sie homoseksualistow Kpł 18; 22:"Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość!"
      Kpł 20; 13:"Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli."
      Rz 1; 26-28;"Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi."
      1 Kor 6;9:"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą"
    • leszlong Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:25
      Shumchyk?? Panie Pacewicz (a może w tej konwencji Patsevich) , wpierw naucz się pan polskich zasad pisowni nazwisk ukraińskich w transkrypcji polskiej. Wstyd, że dziennikarz nie zna tych zasad, a to jest podstawa rzemiosła dziennikarskiego. Mocno poniżej dna.
    • ausir Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:30
      Owszem, "Schumchyk", bo tak Alena ma w oficjalnych dokumentach. Niestety ale jest to jedyna transkrypcja łacińska, która obok cyrylicy używana jest w dokumentach rosyjskich czy białoruskich, więc i mieszkający w Polsce Białorusini używają właśnie jej - zarówno w urzędach (bo muszą), jak i w życiu prywatnym, bo przecież nie będą podwójnie zapisywać swojego nazwiska zależnie od okoliczności. Może dla przyzwyczajonych do polskiej transkrypcji nie wygląda to szczególnie ładnie, ale ma swoje uzasadnienie.
    • zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 21:03
      @muzzyczny
      No pewnie, a ziemia jest płaska, wokół niej krąży słońce i poswstała w 6 dni.
      To Twój problem skoro wierzysz w zabobony.
      No chyba, że znasz jakieś recenzowane badania potwierdzające Twoje bzdury (oczywiście nie podasz bo takich nie ma).
      Więc podtrzymuję - kłamiesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka