biegofanka 26.03.11, 16:29 Alena - powodzenia i dalszych szybkich progresów biegowych:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alena_wro Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 27.03.11, 08:32 dziekuje:))) a Tobie gratulacje za puchar wczorajszy!!! szkoda ze juz tego nie zobaczylam:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dziki Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 14:35 Pozdrawiam. Dziki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aniaha Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: 41.82.73.* 28.03.11, 14:22 Brawo Aleno. Podziwiam i gratuluje. Biegania, entuzjazmu, odwagi i ...pieknego polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.mirecka Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 30.03.11, 14:15 Alena, pozdrawiam serdecznie. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie przed ubiegłorocznym Maratonem Poznańskim - finałem przygotowań gazetowej drużyny. Bieganie już zostało ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WujekDobraRada Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 16:25 do: w.i.l Dobra rada: Warto zgłosić się do lekarza- psychiatry w sprawie Twojej choroby. Nie pozostawiaj tego tak. I do Aleny: Tak trzymaj dziewczyno! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.assecobs.pl 05.04.11, 16:29 Ja tam wolę rower - człowiek sunie a nie skacze. Stawów się nie nadwyręża. No i można wieksze odległości pokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.assecobs.pl 05.04.11, 16:30 Trzeba tylko pamiętać, że cykliści są dla niektórych tak samo podejrzani jak geje i lesbijki. hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
pablo_xyu Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 16:33 Shumchyk ? Tego się nawet nie da wymówić po polsku. Pewnie w oryginale ta pani nazywa się ????? ??????. Co wymawia się (i zapisuje fonetycznie z cyrlicy) Aliona Szumczyk. Ale po co zadać sobie trochę trudu. Lepiej przepisać transkrypcję angielską.Żenada redaktorze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WujekDobraRada Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 16:41 Do: Andrzej No właśnie, a Ty jeszcze publicznie oświadczasz, że wolisz dwa pedały ;D A tak poważnie, to ja też wolę rower, ale podziwiam i szanuję ludzi biegających w maratonach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WujekDobraRada Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 17:52 I bardzo dobrze, że działa kontrola trollowych wpisów. w.i.l, warto zgłosić się do lekarza- psychiatry w sprawie Twojej choroby. Nie pozostawiaj tego tak. Do redakcji, kiedy już zablokujecie (mam nadzieję) tego trolla, to możecie wykasować również moje komentarze do jego wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tok Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 18:09 do w.i.l ! jestem psychiatrą i seksuologiem, myślę że warto samemu pójść na terapię, leczymy homofobię, bo wiemy jak ciężko z tą przypadłością żyć. Pozdrawiam Wszystkich Gejów i Lesbijki, no i cierpiących na różne fobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 18:23 Pozdrawiam Aleno, ja też od niedawna biegam, może kiedyś miniemy się na jakiejś ścieżce. Przy okazji bardzo się cieszę, że do Wrocławia przybywają tak sympatyczne osoby jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 18:36 Pozdrawiam. Próbuje się zmobilizować do biegania, ale sama nie wiem, co mnie powstrzymuje. Brak towarzystwa? Kiedyś nie lubiłam biegać. Liczę, że niechęć minęła... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 18:45 @m Może z racji krótkiego stażu nie powinienem się wypowiadać, ale moim zdaniem towarzystwo nie jest do niczego potrzebne, mi by chyba nawet przeszkadzało - to jedyne chwile w ciągu dnia kiedy mogę pobyć sam ze sobą, wyciszyć się - tak czy inaczej powodzenia i silnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
gohha2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 19:15 Fajno, ze pani Alena biega tyle, ze jakoś nie rozumiem po co podkreślenie, ze jest lesbijką? Czy to w jakiś sposób ma na nią wpływ? Czy co? Panie Pacewicz litości!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cogito Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 19:30 bycie lesbijka determinuje dobre wyniki w bieganiu taka konkluzja po przeczytaniu wypocin tego starego dziada pacewicza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lesba Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 19:34 pecawicz też jest już lesbijką czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 19:57 Homoseksualizm mozna leczyc z powodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: virga Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność IP: 178.73.49.* 05.04.11, 20:06 Alena, super, ze tak fajni ludzie przyjezdzają do Polski, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:08 "Homoseksualizm mozna leczyc z powodzeniem" Kłamiesz, za to na bank można leczyć homofobię. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:13 re zinn2 Niestety to ty klamiesz Wielu lekarzy podejmuje terapie u ludzi z homokseksualzmem i udaje sie to Uzywasz terminu homofobia jak antysemityzm wymyslonego na potrzeby mediow Bog brzydzi sie homoseksualistow Kpł 18; 22:"Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość!" Kpł 20; 13:"Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli." Rz 1; 26-28;"Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi." 1 Kor 6;9:"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą" Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:25 Shumchyk?? Panie Pacewicz (a może w tej konwencji Patsevich) , wpierw naucz się pan polskich zasad pisowni nazwisk ukraińskich w transkrypcji polskiej. Wstyd, że dziennikarz nie zna tych zasad, a to jest podstawa rzemiosła dziennikarskiego. Mocno poniżej dna. Odpowiedz Link Zgłoś
ausir Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 20:30 Owszem, "Schumchyk", bo tak Alena ma w oficjalnych dokumentach. Niestety ale jest to jedyna transkrypcja łacińska, która obok cyrylicy używana jest w dokumentach rosyjskich czy białoruskich, więc i mieszkający w Polsce Białorusini używają właśnie jej - zarówno w urzędach (bo muszą), jak i w życiu prywatnym, bo przecież nie będą podwójnie zapisywać swojego nazwiska zależnie od okoliczności. Może dla przyzwyczajonych do polskiej transkrypcji nie wygląda to szczególnie ładnie, ale ma swoje uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zinn2 Re: Alena Shumchyk: Zaczynam biec i czuję wolność 05.04.11, 21:03 @muzzyczny No pewnie, a ziemia jest płaska, wokół niej krąży słońce i poswstała w 6 dni. To Twój problem skoro wierzysz w zabobony. No chyba, że znasz jakieś recenzowane badania potwierdzające Twoje bzdury (oczywiście nie podasz bo takich nie ma). Więc podtrzymuję - kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś