Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Derby dla Polonii 54:36

03.05.06, 23:26
    Jeżeli p.Karol jest tak przygotowany do matury - jak jeździł - to cieńka
    będzie ta jego "matura". To jest najlepsza "para młodzieźowa Polski" - Żąbik
    i Miedziński ?! To cieeeńka jest przyszłość naszego żużla !! To dzisiaj Emil
    z Buczkiem pokazali jak się walczy !!!
    Forza POLONIA !!!!!
    Obserwuj wątek
      • hipp Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 00:29
        Chciałbym odnieść się do sytuacji pozasportowych, które miały miejsce podczas
        spotkania. Sądzę, że najwyższy czas aby zająć się huligaństwem podczas meczów
        żużlowych na obiekcie Polonii. Od początku sezonu sytuacja jest coraz gorsza, a
        działania służb ochroniarskich, moim zdaniem, można nazwać nieprofesionalnymi
        (delikatne sformułowanie). Wszczynanie burd jest inicjowane stale w tych samych
        miejscach na stadionie, które podczas derbów były zabezpieczone ochroniarzami
        na pasie bezpieczeństwa, którzy chyba po 4 biegu się wynieśli ponieważ rzucano
        w nich różne przedmioty - został jeden, który po 3 przełamaniu bramy został
        skatowany na oczach swoich kolegów. Dziwi mnie, że Pan redaktor nawet nie
        wspomina o bulwersujących kibiów wydarzeniach. Problemem powinny zainteresować
        się władze klubu oraz wojewoda. Mnie narazie wyleczono z odwiedzania stadionu.
        • speedwaynews Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 00:37
          a o tym jak na moich oczach katowano chłopaka pałka, po kilku interwencjach
          policja pozwolila mu przejsc do karetki:/ A ci "kibice" niejacy ultrasi jak
          zobaczyli policje z kamera nalozyli na ryje jakies szmaty i dali chodu i
          zostalem z kumplem i jego laska sam na oczach policyjnej kamery tak sie
          zastanawiam czy mnie nie wezwa :]na przesluchanie za robienie burd. to skandal
          :/ !!!!!!!!
          • rokoman Stadionowe chuligaństwo i bandytyzm ! 04.05.06, 07:48
            Kiedy doczekamy się,że stadionowi bandyci będą siedzieli w mamrze,a kibice będą
            mogli spokojnie przychodzić na imprezy sportowe ? Najwyższy czas, wzorem innych
            krajów wprowadzić sądy 24 godzinne,karać chuliganów,stadionowych
            bandytów,kierowców, jeżdżących po pijanemu /potencjalni mordercy/,póki jeszcze
            pamiętają o swoim wyczynach i dawce wypitego alkoholu.Po 1,5 roku ,to już,jak
            Gruszka nie pamięta się,ani ilości wypitego alkoholu,ani z kim się piło,ani na
            jakiej imprezie się było.Czas na zmiany i to radykalne!!!
        • alpchris Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 07:56
          Mam podobne zdanie jak hipp! Specjalnie czekałem do dzisiejszego ranka aby
          zobaczyć czy ktoś wogle wspomni o tym hamskim zachowaniu! Od 15 lat jak chodze
          regularnie na stadion jeszcze tak źle nie było. Moim ulubionym miejscem na
          stadionie zawsze była środkowa część drugiej prostej.. niestety od zeszłego
          sezonu nie da się tam siedzieć. Przeniosłem się bliżej wyjazdu z parkingu. Tam
          też nie jest bezpiecznie.. w trakcie meczu doszło do dwóch bójek między
          pijanymi kibicami.
          Inna sprawa to ochrona.
          Ja nie winiłbym tu ochroniarzy przecież Ci chłopcy nie nastawią karku za 20zł.
          Nie wiem czy po wczorajzym skatowaniu jednego z nich będą wogle chcieli
          pracować na polonii..
          Wstyd panowie włodarze! Ja wiem że to nie jest łatwe pozbyć się tych bandytów
          ze stadionu ale trzeba. Póki co pozbyliście się mnie. Ja nie pójde więcej na
          stadion dopóki będę słyszał o tych wybrykach! Uwirzcie mi że nie trzeba wiele
          aby o nich usłyszeć. Nawet jak "Gazeta" o tym nie napisze to nie znaczy że nic
          sie nie stało. A swoją drogą to Gazeta też nawaliła!! Panowie dziennikarze to
          że nie napiszecie o rozróbach nie znaczy że ich nie było, Ja rozumiem pozytywny
          PR dla wspaniałego klubu ale to jest na krótką metę! Ogółnopolskie wydanie
          gazety umie pisać o aferach redaktor Błoński umie pisać o bandytach na
          stadionach a w naszym małym kujawsko pomorskim światku już nie umie się tego
          odpowiednio na świetlić. Wstyd panowie i panie dziennikarze!!!
          Do dziś mam jeszcze widok ochroniarza z zakrwawioną twarzą i nie naturalnie
          wygiętą ręką!
          Tak nie może być! I nawołuję kibiców do bojkotowania meczów polonii z bandytami!
          Może to kontrowersyjne i radykne ale dla mojej ukochanej poloni musi to
          przynieść korzyści! Tak jak zrobiono porządek z dziwnymi prezesami i
          dyrektorami tak należy zrobić porządek z bandytami! I to tylko na dobre
          wszystkim wyjdzie!!!
          Dzięki chłopaki za wspaniałą walkę na torze!! Wielki szacunek dla WAS!!!!
          • muvon200 Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 08:16
            Bojkot? Nie! Za to lać łysoli ile wejdzie. A do tego ten debilny, prowokujący
            pomysł z bilbordami w Bydgoszczy. Ludzie tego nie ma nigdzie na świecie.
            Myślicie że to było bardzo inteligentne i cacy? G... prawda, to zwykła
            bezczelność i prowokacja. Więcej takich akcji a już na stadion wejść
            bezpiecznie się nie da.
            • bebert007 Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 08:19
              strzelać do tej stadionowej hołoty, po co monitoring- wyłapać i ukarać z
              zakazem wejścia na stadion na 10 lat- Polonia dla kibiców --NIE DLA bandytów
              • krstf Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 08:34
                kolejnym rozwiazaniem i to nie tylko jesli chodzi o mecze zuzlowe jest karanie
                zespolow na ktorym doszlo do burd ujemnymi punktami a przy wielokrotnym lamaniu
                tej zasady takze degradacja do nizszej ligi. oczywiscie musialoby to byc
                odpowiednio wywazone.
                • Gość: hooligans POLONIA Re: Derby dla Polonii 54:36 IP: *.chello.pl 04.05.06, 23:42
                  a ty chyba masz żle wyważony mózg jeśli go wogóle masz,piknikowcy wyp.......ć
                  przed telewizory,w swoich fotelikach będziecie bezpieczni!!!
                  • arius5 hooligan ? 05.05.06, 00:40
                    A kto was, k u r w a, nauczyl pisac, psie szczyle ?
                    Znalazl sie jeden lysol z inteligencja 75 to cie wyslali do kafejki, zebys cos
                    napisal, co, gownozjadzie ?
        • maxland Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 17:10
          Ja też już nie zamierzam przychodzić na stadion. Wolę sportowe emocje, a nie
          serce w gardle, kiedy za moimi plecami biegają zdezorientowani policjanci i
          zamaskowani "hooligans" jak to się lubią zwać. Ochrona "narysowana" niczym
          element krajobrazu. Czy naprawdę nie można sobie z tym bandyctwem poradzić? Na
          tym stadionie ma być Grand Prix, czy zatem ponownie będziemy się musieli
          wstydzić? Pieniądze na dmuchane bandy jakoś się znalazły, więc może i na
          monitoring i skuteczną izolację łobuzerii się znajdą?
          Brawo dla żużlowców! Piękna, odważnna jazda Emila. Tak dalej!
          No, w Toruniu będzie ciekawie. Brawa także dla kibiców z sektora gości, którzy
          potrafili normalnie kibicować i "podtrzymali" meksykańską falę...
      • mac_byd Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 09:24
        Powiem krótko. Potężne lanie!
      • robert_244 Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 09:25
        Pozdrowienia dla nieznajomej dziewczyny w żółto- niebieskiej czapce. oczu od
        Ciebie przez cały mecz nie mogłem oderwać pozdrawiam... a właśnie wygraliśmy?
        Hurra!
        • Gość: baca Re: Derby dla Polonii 54:36 IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.06, 15:40
          To jo żech mioł taka czapka, torunioki mnie jo doli zarozki po tsecim biegu.
          Pewnikiem wom sie moja ciupaska gazdo podobała, coście sie tak podziwali hej.
      • anrutek Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 10:51
        Witam.
        Trzy sprawy.
        Pierwsza to gratulacje dla zwyciezcow, byliscie zdecydowanie lepsi i zasłużone
        zwycięstwo, choć mam nadzieje ze moja druzyna zrewanrzuje sie w Toruniu.
        Druga to trener torunian. Kompletne dno. Przepraszam, znamy sie od długo ale
        musiałem to napisać. Zero zmysłu taktycznego, nie mowie ze mozna bylo wygrac bo
        to bylo nierealne, ale mozna bylo uratowac pare malych punktow i szanse na
        bonusa.
        Trzecia sprawa to grono idiotycznych pseudokibicow zarowno z jednej jak i
        drugiej strony, a do tego ochrona. jesli ochroniarz, taki mlody szczyl
        przechodzi przed sektorem gosci i unosi obie rece z wyprostowanymi srodkowymi
        palcami w stron kibicow to pytam gdzie sa jego przelozeni. On chyba tam jest do
        ochrony a nie zeby prowokowac.
        Pozdrawiam prawdziwych kibicow z obu miast.
        Andrzej
        • mac_byd Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 12:52
          Szkoda, że na żużlu pojawia sie takie badziewie pseudokibolskie. Takich powinni
          obfotografować i zakaz wstepu na stadion!
          • krstf Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 15:33
            dziwie sie zwiazkom sportowym i samym klubom ze nic z tym nie robia. przeciez
            walka z bandytyzmem na stadionach w konsekwencji spowodowalaby ze wiecej
            prawdziwych kibicow pojawiloby sie na stadionach. w koncu wiekszosc nie chodzi
            ze strachu zeby nie oberwac. cale rodziny z dziecmi moglyby chodzic a tak.
            wezcie przyklad z anglikow gdzie astronomiczne kary uspokoily krewkich kibicow
            ktorzy jesli sie bija to poza stadionami. W sumie obojetne mi jest czy sie
            wybija nawzajem czy nie. ich sprawa... cwoki
            • jagrys_bdg Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 17:42
              W Anglii pomógł chyba bardziej niż kary pieniężne (od bezrobotnych prawie
              niemożliwe do wyegzekwowania) tzw. "zakaz stadionowy". Zakaz wchodzenia na
              stadion w bluzach z kapturem (do knajp też taki obowiązuje) + monitoring +
              EGZEKWOWANIE ZAKAZU WSTĘPU i po krzyku. Zabrana karta klubowa i ciao.
              Jak ktoś kibicuje x lat klubowi i dostanie od niego czerwoną kartkę to jest to
              chyba surowa kara - zostaje kibicowanie z rodzicami zamiast kolegów przy
              sportowej stacji tv.

W odniesieniu do derby -nie zauważułem, aby wyprowadzono więcej niż dwie osoby !
              Po takiej akcji, jaką zmalowali pseudo fani Polonii - policja powinna wkroczyć
              do sektora i powyciągać prowodyrów (pomimo kapturów i szalików wiadomo kto był w
              pierwszej linii). Teraz po fakcie, oglądając nagrania - raczej wątpię w zdolność
              identyfikacji i na następnym meczu te same czuby będą się dalej smiać z ochrony
              i policji.
        • xbiegacz Re: Derby dla Polonii 54:36 04.05.06, 20:30
          Niestety takie czasy że nawet na żużlu trzeba oblądać takie zwierzęta! Swoja drogą klub wreszcie powinnien zrobić porządek z tymi "hools" bo sytuacja nie jest nowa.
          Zachowania tzw ochroniarza (co pakazyał palec) nie będe nawet komentował...szkoda słów.
          Działecze dbajcie o kibiców ! bo żużel w Bydgoszczy umże.
      • 19bdg20 Tak sobie czytam... 04.05.06, 23:15
        ...nie wiem gdzie widzieliście ochroniarza zakrwawionego i nienormalnie wygiętą
        ręką? Gdyby ochrona profesjonalnie podeszłą do spotkania nic by się nie działo
        tak jak rozwalanie płotu! Zresztą mecz wcześniej to również ochrona
        sprowokowała zajścia! Po co ten chłopak zaczął dawać nam gaśnicą po twarzach?
        Za to że paliliśmy 3 ( słownie trzy ) szaliki? I od tego się zaczęło! część
        chłopaków żygadała gdy dostała po twarzy tą PROSZKOWĄ gaśnicą a nic nie robiła!
        To było profesjonalne? Moja dziewczyna przez połowę nocy spać nie mogła przez
        to i kaszlała jak głupia a co też paliła te szale? Gdyby nie prowaokacje
        ochrony sporo by można było z tego uniknąć, i nie gadajcie głópot typu że
        biliśmy się z toruniem albo cokolwiek, to są derby jak zwykle podgrzewane przez
        prasę typu: święta wojna, mecz o być albo nie być.. W średniowieczu rolę prasy
        wykonywali władcy, którzy przed bitwą podobnymi słowami rozgrzewali przed
        wojną! Macie pretensje o zachowanie na stadionie a jakoś ponad połowa jego
        krzyczała wspaniałe epitety w kierunki klatki przyjezdnych! Czasami zanim coś
        napiszecie usiądźcie i przemyślcie! Derby rządzą się swoimi prawami
        podgrzewanymi przez innych do walki kibice są do niej przygotowani są to
        ostatni rycerze XX wieku walczący za swój klub honor i flagę.. To że się
        zażynali w XII, XIII, XIV w. za podobne ideały jakoś nikt nie komentuje, a
        tutaj spora częśćrobi aferę że ktoś przebiegł nad jego głową i ot cała
        historyja..
        • Gość: huligan Re: Tak sobie czytam... IP: *.chello.pl 04.05.06, 23:49
          masz rację !!!wyp......my pikników ze stadionów!!!
          • arius5 Re: Tak sobie czytam... 05.05.06, 00:47
            ahahaha a skad na to ludzi wezmiesz, patalachu ?
            bo chyba nie myslisz o sobie ani tej reszcie pedalow ?
            a tearaz spadaj stad, chyba musisz narzeczonemu nadmuchac bo cos sie niecierpliwi.
          • Gość: gościu Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 06:09
            1. To się chwali, że czytasz
            2. Tzw pikniki zostaną usunięte wg twojego życzenia, a wtedy wasze raptem 1,5 (z
            nawiązką) sektora bedzie zapewniać wpływy z biletów (element budżetu klubu).
            Tylko, że bilety będą kosztować was nie 22, a 2000, no ale "rycerzy" stać chyba.
            3. Z epitetami muszę się niestety zgodzić - od lat całkiem niepotrzebne MZ
            4. Też radzę ppomyśleć przed napisaniem, chyba, że boli, no ale od czego jest apap
            • Gość: Szrek Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 07:26
              Kiedyśmówiło sprzedawano na Polonii "elektroniczne karnety". Jaki problem (poza
              tym, że kasa będzie musiała być wpompowana w urządzenia i nie trafi do
              kieszeni) aby przywrócić ten system. Wykup karnetu (można go przypisać
              sektorowi) = podanie danych personalnych posiadacza karnetu. To z kolei równa
              się uaktywnieniu systemu w momencie przekroczenia bramy, a tym samym ułatwieniu
              identywikacji (przynajmniej w dużym przybliżeniu) potencjalnych "zadymowiczów".
              Wyznanie o niesprawnym systemie monitoringu i niemożności wyegzekwowania przez
              klub zakazu wstępu na stadion = ŻENADA. Od lat w klubie nie robi się nic by
              poprawnie działała tablica świetlna (wciąż zawodzi ten sam panel, też na Grand
              Prix), teraz okazuje się że działa monitoring. A może po prostu trzeba wymienić
              zarząd bo nie nadążą za wymogami czasu?
              • Gość: baca Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.06, 15:50
                Wymienić to gazdo tsa dwie rzecy. Po pierwse durne prawo które chroni tych
                syćkich gupków i powoduje co zadyn policjont nie powazy sie pizgnąć pałką w łeb
                jak sie nalezy bo zarozki by go do raportu wzieni i z roboty na zbity pysk
                wyrzucili. A po drugie tych zdechloków z łochrony co ich zgarneli na deptoku w
                Hrubielowie, dali zółte kapoty i kazoli stoć dupom do wiatru i sie podziwoć nie
                w ta strona co syćkie. A jak co sie bydzie działo, na tyn psykład jakiś osioł
                wlyzie na łogrodzynie i sie bujo jak by go halny dymoł, to udawoć co tak je
                piknie, bo łod tego te płoty som.I tela wom rzekna w tym temacie.
                • Gość: Szrek Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:42
                  A gdyby Baco tak tych guptoków prundem pociongnąć? Na ten psykład podłonconym
                  do tego płota co sie nanim te małpy wieszajom?
                  • Gość: baca Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: 83.238.144.* 05.05.06, 22:01
                    Szkoda prundu. I jesce by sie unia łodezwoła co u nos praw chuligunów sie nie
                    przestrzego jak na ty biały rusi.
                    • Gość: Szrek Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:06
                      Ale ja nie mówiem coby tak celowo ino psypadkiem. Dla napsykładu jakiejsik
                      psebicie od tych duzych lampów co ich as tyle wkoło stercy. Pizgnie niby
                      psypadkiem w capeckie i choć troche spokoju narobi aż się bambry pobudzom
                      • Gość: baca Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: 83.238.144.* 05.05.06, 22:49
                        mocie gazdo racje, jeno pozostajom jesce koszty łutylizacji tego co po tych
                        bambaryłach zostanie hej.
                        • Gość: Szrek Re: Tak sobie czytam...-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:31
                          Ło kosty sie Baco nie frapujcie. Na grandprixie sie reklamowoły takie fajne
                          traktorki z duzymi sufeleckami to je mozno w ramach promocji poprosić i śmiecie
                          niejakie wywiozom albo więźniów bidocków w ramach spacerniacka gzecnie poprosić
                          coby pieroństwo usuneli, hej. I pozondecek będzie ze as hej!
                          No bo na halny to jakosik ni ma co cekać bo sie jesce jaka nowa grypa wylęgnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka