Gość: mc IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 18:00 Mam tylko nadzieje, ze prezentacja naszego miasta nie bedzie tak tandetna jak prezentacja Wrocławia przed wyborami organizatora Expo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P.B Re: Uniwersjada Poznań 2007? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 01:16 Gość portalu: mc napisał(a): > Mam tylko nadzieje, ze prezentacja naszego miasta nie bedzie tak > tandetna jak prezentacja Wrocławia przed wyborami organizatora > Expo. Również mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
psok Re: Uniwersjada Poznań 2007? 10.01.03, 11:02 Myślę, że rywalizacja odbędzie się pomiędzy Bankokiem a Saskatoon. Najlepsze finansowanie i dobre obietky sportowe. Dobrym kandydatem też byłoby Kaoshiung ale nie ma szans ze względów politycznych. Myślę, że Poznań z tymi pieniędzmi i z taką bazą sportową odpadnie w pierwszym głosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Uniwersjada Poznań 2007? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 23:37 psok napisał: > Myślę, że rywalizacja odbędzie się pomiędzy Bankokiem a Saskatoon. Najlepsze > finansowanie i dobre obietky sportowe. Dobrym kandydatem też byłoby Kaoshiung > ale nie ma szans ze względów politycznych. Myślę, że Poznań z tymi pieniędzmi i > > z taką bazą sportową odpadnie w pierwszym głosowaniu. Saskatoon podobno się wycofało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćXza Re: Uniwersjada Poznań 2007? IP: *.crowley.pl 11.01.03, 14:22 To bardzo pozytywne zjawisko. Uniwersjada przyniesie Poznaniowi same korzyści! Jeżeli zostanie przyznane Poznaniowi prawo organizacji tej imprezy to miasto zmieni się nie tylko pod względem bazy sportowej ale i jak wspomniane zostało w artykule rozwinięta zostanie komunikacja miejska i nie tylko. Poprawi się także wizerunek miasta oraz jego atrakcyjność turtystyczna. Miasto bardzo skorzysta także pozostaje nam mieć nadzieje że się wszystko uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henas Re: Uniwersjada Poznań 2007? IP: *.visp.energis.pl 13.01.03, 14:33 Dobrze, że Poznań nie uprawia wrocławskiego huraoptymizmu i propagandy sukcesu. Czekajmy cierpliwie na wynik głosowania (trzeba będzie przyjąć z pokorą, a nie, że dyplomacja nawaliła :)). Odpowiedz Link Zgłoś