loko31 15.07.06, 13:44 czy wszystko co narodowe musi mieć swoja lokalizację w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sardo Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:10 Musi i dodatkowo musi być najlepszy, inaczej nie pozwolą wybudować nigdzie indziej. Trzeba się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? 15.07.06, 15:22 Gość portalu: sardo napisał(a): > Musi i dodatkowo musi być najlepszy, inaczej nie pozwolą wybudować nigdzie > indziej. Trzeba się z tym pogodzić. i za wasze pieniądze hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:29 To już pomijam, bo z podatków nikt grosza nie dołoży do budowy stadionów. Wystarczy, że w Warszawie dzieli się wszelkie inne możliwe dotacje. Dlatego budujcież szybciej Arenę na poziomie warszawskich oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:15 zupelnie Ci sie wszystko potajtalo. nie jest wazne gdzie rozdziela sie pieniadze ale kto je rozdziela. W Polsce niemal od zawsze rzadzi prowincja i ze raz na 4 lata inne "male ojczyzny" wysylaja swoich dumnych przedstawicieli do stolicy zeby wszystkim sie zylo lepiej. Oczywiscie nie zapominaja o swoich wyborach dlatego pieniadze szerokim strumieniem wracaja na prowincje, ktorej udalo sie dochowac takiego wdziecznego syna. Dlatego stadion narodowy jak na razie stoi na Slasku, hale do siatkowki tez wszedzie tylko nie u nas, nie mowiac juz o mostach i autostradach a nawet lotniska dla stolicy buduje sie blizej Lodzi. A dlaczego stadion narodowy powinien byc w stolicy. Z tej prostej przyczyny ze jest tu jedyny duzy port lotniczy w kraju i najlepsza komunikacja z calym krajem. A stadion Legii ma byc budowany jedynie za miejskie + prywatne pieniadze wiec stadion bedzie narodowy tylko z nazwy bo tylko czesc narodu go wybuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:23 Dotację z UE na modernizację stadionu Wisły uwalono w Warszawie (100% pewności nie mam, musialbym przewertować trochę wiadomości, bo pamęć już nie ta) i dzięki braku dotacji nie ma kasy na skończenie już zaczętej roboty. Na razie będziemy mieli jak KSZO, najlepsze trybuny za bramkami. A brak autostrady w Warszawie? Przecież tam stale komuś ona przeszkadza i najlepiej wg mieszkańców Warszawy żeby biegła koło Łodzi. Lotnisko też dopiero dokończone a juz przed oddaniem wiadomo było, że za małe. Do kogo pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:44 Wszystko pomieszales. Jeszcze raz powtarzam nie wazne gdzie sie uchwala ale kto uchwala (tak jak przy wyborach kto liczy glosy). Podam ci przyklad. W Warszawie dzielono dotacje w ramach wojewodztwa na pieniadze dla szkol wyzszych. Wszystkie zlozyly projekty i najwyzej oceniono oczywiscie SGH, UW i Polibude. Dotacje zas dostaly szkoly w Pultusku i Siedlcach itp. Wszystko zas bylo dzielone w Warszawie. Co do autostrad w Warszawie to nie chodzi o sama autostrade w Warszawie tylko o doprowadzenie jej w poblize miasta. Nie wiem czy sie orientujesz ale z duzych miast pozniej to chyba tylko do Gdanska dotra. Lotnisko od lat jest skonczone a obecnie trwa tylko niewielka rozbudowa zeby bylo gdzie tanie linie upchnac. a za male bedzie zawsze bo jest w srodku miasta i na wieksze nie ma miejsca. Od 15 lat wiadomo ze trzeba zbudowac nowe tylko ze to jest decyzja centralna wiec dumni synowie Lodzi wymyslili sobie lotnisko blizej Lodzi. Sami Warszawiacy tez sa sobie winni bo wybrali sobie niezwykle udanego polityka ktory z rowna wprawa rzadzi miastem co polityka zagraniczna. Mam nadzieje ze nauka nie poszla w las i desant z Gorzowa zostanie odparty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:56 Wyraznie mylisz pewne rzeczy. Oddziel Warszawe jako miasto od wladz Polski (rzad, parlament, Prezydent) z siedziba w Warszawie. To sa dwie rozne rzeczy. Stadion ma powstac z kasy miejskiej i prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 00:49 No, przecież oredownicy budowy Stadionu Narodowego na prowincji chcą, żeby powstał za pieniądze warszawskie, ale poza Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:24 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3545397.html Oskubali Kraków!!! - inicjatywa obywatelska Wojciech Pelowski11-08-2006, ostatnia aktualizacja 11-08-2006 22:20 Plakaty z takim hasłem zawisną od środy w Krakowie, a być może i w stolicy, bo w komitecie protestacyjnym (chodzi o niesprawiedliwe dzielenie dotacji UE) energicznie działać będą przedsiębiorcy, profesorowie, a nawet ksiądz. Zapowiadają protesty w Brukseli. Plakat kampaniiKrakowianie poczuli się dotknięci tym, o czym w "Gazecie" piszemy od dawna: rząd postanowił pieniądze UE w latach 2007-2013 dzielić w oparciu o metodę, która krzywdzi m.in. Małopolskę. Chcą, żeby Komisja Europejska zablokowała decyzje polskiego rządu. - Na polityce się nie znam, ale chyba powracają reminiscencje sprzed lat, kiedy Warszawa uznawała Kraków za siedlisko reakcji. I zafundowała nam Nową Hutę. Dziś odbiera miliony euro - mówi ks. Andrzej Augustyński, pod Wawelem znany z pomagającego młodzieży stowarzyszenia U Siemachy. - Nie jesteśmy żadną grupą polityczną, więcej - nie chcemy nią być. Nikt z nas nie należy do żadnej partii - zastrzega prof. Mirosław Stec z katedry prawa UJ. - Powołujemy grupę ludzi, krakowian, którzy nie zgadzają się na dyskryminację miasta i regionu. Bo rząd, wbrew opinii ekspertów od polityki regionalnej, wbrew wynikom przeprowadzonych konsultacji społecznych, narzuca projekt psujący wcześniejsze ustalenia. Przypomnijmy, że chodzi o 16 mld euro z UE w ramach Regionalnych Programów Operacyjnych, które w latach 2007-2013 województwa będą mogły wydać na drogi, mosty, szkoły, wsparcie przedsiębiorców czy rozwój internetu. Na początku sierpnia Rada Ministrów przyjęła rozwiązanie, które dodatkowo premiuje biedne województwa tzw. ściany wschodniej (te regiony mają już swoje tzw. sektorowe programy), odbierając nieco bogatszym. Małopolska traci wyjątkowo dużo, bo ponad 300 mln euro. - Był protest marszałka województwa [podpisało się pod nim kilka tysięcy Małopolan - red.]. Ale potrzebna jest inicjatywa obywatelska. Chodzi o to, żeby nie zatrzymać rozwoju miasta i regionu - zaznaczają zgodnie Andrzej Zdebski (prezydent Izby Przemysłowo-Handlowej w Krakowie), Paweł Gizbert-Studnicki (członek zarządu Instytutu Studiów Strategicznych) i Adam Sapulak (dyrektor firmy Conbest). Po co ta inicjatywa, skoro decyzje już zapadły? Prof. Stec: - Jeśli rząd nie zmieni zdania, decyzje może zmienić jeszcze Komisja Europejska. Będziemy o to apelować. Poza tym, jeśli dziś nie zaczniemy protestować, za parę lat znów możemy być na marginesie. Ks. Augustyński mówi o patriotyzmie lokalnym. - Po tych rządowych decyzjach będę w nim bardziej umocniony. Będę namawiał do przekazywania procenta podatku na małopolskie organizacje pożytku publicznego i zachęcał do kupowania małopolskich produktów - deklaruje. Do krakowskiego protestu, który dotrzeć ma do Warszawy i Brukseli, od środy będzie można dołączyć na stronie internetowej www.krakowjutra.pl. Czego Małopolska nie zrobi za "stracone" 300 mln euro (wg wyliczeń inicjatorów akcji): - modernizacja 300 km (tj. 25 proc.) dróg wojewódzkich (80 mln) - budowa hali widowiskowo-sportowej (50 mln) - most na Wiśle (25 mln) - przebudowa stadionów Wisły, Cracovii i Unii Tarnów (60 mln) - budowa 10 basenów w miastach powiatowych (25 mln) - zakup 50 autobusów niskopodłogowych (20 mln) - zakup 50 karetek "R" (3 mln) - wsparcie 250 przedsiębiorstw poprzez dotacje inwestycyjne po 150 tys. euro (37,5 mln) Odpowiedz Link Zgłoś
bystry43 Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? 16.07.06, 16:15 Warszawa jest stolica Polski ale nie jest to rownoznaczne by ,powstal tutaj stadion narodowy.Jestem zdecydowanie na N I E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocman Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.07.06, 21:21 w warszawie zawsze buduje sie najwazniejsze budynki... oni musza miec wszytko, doslownie wszystko, ale im sie nie udaje... Bielany Wrocławskie -> najwiekszy okreg handlowy w polsce... gmina kobierzyce... kilka fabryk, maja powstac nowe m.in. LG a gdzie sie to buduje.... pod Wrocławiem.. nie w Warszawie czy pod warszawa... oni sa zazdrosni dlatego chca stadion w Warszawie... stadion narodowy dlaczego nie we Wrocławiu czy w Krakowie... tylko w Warszawi... wale Warszawe i jest na NIE... Stadion Narodowy mosi byc gdzie indziej!!!! Warszawie mowimy NIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 16.07.06, 22:11 Jest jedna najważniejsza przyczyna, żeby stadion był w Warszawie. Póki co do Warszawy jest najłatwiej dojechać z każdego miejsca w Polsce i przez najbliższych dwadzieścia lat pewnie to się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palant Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 05:30 Najlepiej żeby stadion narodowy był w Warszawie. Nawet już był i jest, tylko zrobio0no z niego największy jarmark Europy. A przeciez Stadion Dziesięciole- cia był duży, wspaniały. Odbywały się na nim i różne mecze i międzynarodowe zawody lekkoatletyczne i inne imprezy. Wkońcu oddano go handlarzom. A tyle pieniędzy wydano na jego budowę. I Polska jest biedna? Jest bogata, tylko szasta pieniędzmi, wydaje, a potem to niszczy, marnuje. Skandal!!! Nie wiado- mo co będzie po kilku latach z nowym stadionem. Więc lepiej pogonić handlarzy i stadion odremontować i niech służy temu, czemu miał służyć. Cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: 195.116.43.* 17.07.06, 10:55 Stadion narodowy już jest. To prawda. Tylko nie X-lecia, a w Chorzowie. Takie małe , polskie Wembley. Ma swoją legendę, która powoduje cykorię u naszych kadrowych wirtuozów jak wychodzą przed 50 tys. publiczność. Dlatego tam kadrze nie wychodzą mecze.Z powodu cykorii właśnie. I polska myśl działaczowska drabia do tego sztuczną ideologię mówiącą o budowaniu kolejnego stadionu naraodowego. Żeby było jasne , to nie mam nic przeciwko zamianie Jarmarku Europa na Jarmark Arena. Niech powstanie taki duży stadion w Warszawie również. Na pewno się kiedyś na coś przyda. W ostateczności na nowy jarmark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.pke.pl 17.07.06, 09:39 no, a te autobany do Warszawy to fiu, fiu!!! U nas juz prawie z tym kończymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? 17.07.06, 10:04 Spokojnie, jaki stadion - cos sie zaczelo budowac? bo jakos nie chce mi sie wierzyc. A w narodowy to juz wcale, to musial by byc jakis spory obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.pke.pl 17.07.06, 10:20 hehe, też fakt, bo jak widzę ten projekt Baltic Arena to spadam z krzesła (ze śmiechu). Ja baaaardzo chcę abyb grudniowa decycja był pod nas. Z ciekawościa będę patrzył na rozwój wypadków ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Nie bedzie stadionu IP: 196.28.53.* 17.07.06, 13:48 Nie ma sie co podniecac. To Tylko obiecanki macanki. Ile juz razy widzialem wspaniale plany, i tylko na planach sie konczylo. Polska nie dostanie Euro 2012, bo nie ma zadnej infrastruktury, ani sportowej, ani turystycznej ani komunikacyjnej. W prawie we wszystkich planach na nowe stadiony liczy sie na finansowanie z Unii Europejskiej. A niby dlaczego Unia miala by finansowac budowe stadionow w Polsce? Polska ma duzo wieksze i wazniejsze potrzeby niz stadiony, ktore i tak beda puste. Jesli jakies miasto chce zbudowac stadion niech to robi za wlasne pieniadze (lub prywatnej inwestycji). Ja nie chce zeby moje podatki byly wydawane na niepotrzebne obiekty. Jesli juz musza wydawac znacznie praktyczniejsze bylo by wydawanie na szkolenie mlodych sportowcow, pilkarzy ktorzy mogli by osiagnac przynajmniej przecietny poziom europejski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Nie bedzie stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:52 Stadion Narodowy musi być w Warszawie 1) nalepszy węzeł komunikacyjny 2) baza hotelowa 3) najlepsza publiczność - na stadionie śląskim już nie raz Polscy piłkarze byli wygwizdywani ( ostatnio z Kolumbią ) - w Warszawie nigdy nie miało to miejsca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: Nie bedzie stadionu IP: 195.116.43.* 17.07.06, 14:01 Jak się lekceważy kibiców , to tudno oczekiwać czegoś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Nie bedzie stadionu IP: *.orion.pl 17.07.06, 14:24 No właśnie. Dlatego nie ma co wystawiać cierpliwości kibiców z Śląskiego na próbę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: Nie bedzie stadionu IP: 195.116.43.* 17.07.06, 14:45 Jeszcze któryś wyszedłby ze stadionu z kilofem w plecach... Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Nie bedzie stadionu 17.07.06, 14:48 Gość portalu: brzezinho napisał(a): > Stadion Narodowy musi być w Warszawie > 1) nalepszy węzeł komunikacyjny A kiedy byles ostatniow w Wawce, co prawde mamy propagande sukcesu ale bez przesady > 2) baza hotelowa Baza jest zajebista pod warunkiem ze stac cie na *****, z tanszymi to je problem > 3) najlepsza publiczność - na stadionie śląskim już nie raz Polscy piłkarze > byli wygwizdywani ( ostatnio z Kolumbią ) - w Warszawie nigdy nie miało to > miejsca!!! Wedlug mnie wtedy zasluzyli, ale niech ci bedzie, ale co w zwiazku z tym zakaz wstepu na Stadion Narodowy dla kibicow spoza Wawki a moze tylko wpuszczac jedynego slusznego klubu - tylko po cholera budowac duzy stadion dla garstki wybrancow. Na powaznie potrzebujemy stadionu gdziekolwiek moze byc ostatecznie w Wawce ale musi to byc sensownie zaplanowane i zrealizowanie a narazie to nie ma nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Nie bedzie stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:57 tak się składa że jestem z Warszawy, więc jestem tu na codzień ciekawe natomiast kiedy Ty byłeś w Warszawie ostatni raz...chyba trochę czasu juz minęło?! ad1. lotnisko, najlepsze połączenie kolejowe i drogowe... tu chodzi mi głównie o półożenie Warszawy. ad2. masz internet więc sobie poszukaj w Warszawie są otele nie tylko *****, wystarczy wpisać w wyszukiwarke " nocleg w Warszawie" i posiedzieć cwilę przed kompem ad3. Na Śląsku już nie raz reprezentacja była wygwidywana, a już gracze Legii prawie zawsze...czegoś takiego nie ma w Warszawie, przypominam mecze elMŚ gdy Żurawski, Kosowski czy Frankowski żegnani byli brawami Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Nie bedzie stadionu 17.07.06, 18:55 Gość portalu: brzezinho napisał(a): > tak się składa że jestem z Warszawy, więc jestem tu na codzień ciekawe > natomiast kiedy Ty byłeś w Warszawie ostatni raz...chyba trochę czasu juz > minęło?! > Niestety bywam w Wawce duze dosc czesto sluzbowo i jakos zachwycony jakoscia polaczen nie jestem, w paru miejscach na swiecie to lepiej funkcjonuje. Jezeli chodzi o polażenie geograficzne to machnijmy stadion na srodku Polski bedzie sprawiedliwiej. Okecie to jest osobny temat a dojechac tam od Ursynowa to juz poezja. > ad1. lotnisko, najlepsze połączenie kolejowe i drogowe... tu chodzi mi głównie > o półożenie Warszawy. > ad2. masz internet więc sobie poszukaj w Warszawie są otele nie tylko *****, > wystarczy wpisać w wyszukiwarke " nocleg w Warszawie" i posiedzieć cwilę przed > kompem Pare razy przerabialem, nie jest tak rozowo - jakis dziwnny jestem i chcialem w miare wygodny hotelik z przyzwoita cena i jeszcze w lokalizcji ktora mi pasuje nie bylo to latwe. > ad3. Na Śląsku już nie raz reprezentacja była wygwidywana, a już gracze Legii > prawie zawsze...czegoś takiego nie ma w Warszawie, przypominam mecze elMŚ gdy > Żurawski, Kosowski czy Frankowski żegnani byli brawami Ostatnio tych graczy Legii ciezko wygwizdac na meczach reprezentacji, taki zarcik. I bardzo ladnie ze nie gwizdali na Żurawski, Kosowski czy Frankowski jest to noramalne i pozytywne zachowanie ale co ma to stadionu NARODOWEGO nie dyskutujemy o stadionie Warszawskim tylko NARODOWYM, a wiec miejsca gdzie bedzie grala druzyna narodowa i kibice z calej Polski beda mogli przyjechac. A nasi ukochani zawodnicy naprawde nie pomagaja w utrzymaniu atmosfery na trybunie mialem watpliwa przyjemnosc ogladania ich ostatniego wystepu i naprawde chwilami atmosfera siadala, dzieki ich zalosnej grze. Zreszta jak by przypadkiem udalo stadion wybudowac, obietnic to juz kilka(nascie) pamietam a taki stary sie nie czuje, to stadionow za duzo nie mamy moze byc - ewentualnie zrobi sie bazar :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Nie bedzie stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:41 Na Okęcie z Ursynowa można dojechać banalnie prosto i bardzo szybko - w 15-20 minut z ulicy Rosoła. To że zawodników Legii nie ma w reprezentacji, skutkuje taka grą tej reprezentacji, opartej na asach Wisły 2002, w tym Macieju "jeśli wierzysz w Polske postaw na mnie" Żurawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Nie bedzie stadionu 17.07.06, 22:20 Gość portalu: Porter napisał(a): > Na Okęcie z Ursynowa można dojechać banalnie prosto i bardzo szybko - w 15-20 > minut z ulicy Rosoła. To mnie taxsiarz nacial, moze popiszem przewodniki po Wawie - ja licze ze wrescie zrobia dojazd Poleczki. > To że zawodników Legii nie ma w reprezentacji, skutkuje taka grą tej > reprezentacji, opartej na asach Wisły 2002, w tym Macieju "jeśli wierzysz w > Polske postaw na mnie" Żurawskim. Fajno to bierzmy Legionistow i mamy sukses w ME, lubie proste recepty. W sumie czemu nie lepiej pewnie nie bedzie ale zdecydowanie inaczej. Ale poczekajmy jak Legia zagra w pucharach niech nas oczaruje ich gra, co prawda planuje przed meczami naszych druzyn uzupenic swoj barek tronkami moze nie szlachetnymi ale skutecznymi - bo obawiam ze ich gra moze byc "na trzezwo nie przyjecia" z drugie jednak stronny ostatnie wystepy byly tak zenujace ze gorzej juz chyba byc nie moze - chociarz nasi lubia zaskakiwac :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: Nie bedzie stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:45 Popelina ta najlepsza publiczność. Byłem na Łazienkowskiej na reprezentacji i chcieli tam dopingować Zagłębie Sosnowiec i jeszcze jakiś matoł sie nas pytał z gniazda "skąd żeście przyjechali chamy?" Pełna kultura, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: Nie bedzie stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:41 Tyjacek weź sobie policz ile tych podatków wnosisz do kasy fiskusa i ile kosztuje taki stadion. Z twoich podatkow to max 3 pilki można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Błądzisz sardo. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 18.07.06, 00:08 Nawet gdyby czyjeś podatki wystarczyły jedynie na zakup sznurówki do trampka, to ma on prawo wypowiadać się w sprawie publicznych pieniędzy i kontrolować ich wydawanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: Błądzisz sardo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:30 A wg mnie mamy wplyw i to taki sobie na wybór polityków, ktorzy te podatki dziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~łuki Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:15 taki stadion powinien stać już dawno na miejscu stadionu dziesięciolecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.stb.ubr01.hari.blueyonder.co.uk 17.07.06, 22:53 Jak sie nie obrocisz to zawsze d...a z tylu. Warszawa to ma zawsze prze....ane.Jak wybuduja cos u siebie to zaraz ze za cudze pieniadze. Jak nie wybuduja to zaraz ze nie potrafia.. A moj koles w pracy na pytanie jak sie nazywa stolYca Polski odpowiedzial ze Gdansk. Ja na to ze jest w bledzie. On ze w Gdansku to sie takie wielkie rzeczy dzialy ze to musi byc stolica. Bo na prowincji by nie mogly. Biorac pod uwage fakt ze moja byla zona ma kochanka w Gdansku chyba musze przyznac mu racje. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.pke.pl 18.07.06, 06:59 heh, biera rodzina i przeprowadzam się do wawy. Tam to kultura pełna gębą, a nie jak na Śląsku, pełno chamstwa. Wy to ku..a jesteśie NAJ, de best i och ach ;))))))))))) A budujcie sobie co chcecie, mnie to ani grzeje, ni ziebi. Patrzymy na swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: Stadion narodowy - czy musi być w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:54 Dyskusja jest bezprzedmiotowa, bo stadion narodowy jest.Patrz www.uefa.com/footballEurope/countries/country=POL/Association=109/index.html Odpowiedz Link Zgłoś