Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szarapowa najlepsza w US Open

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 04:21
    Oglądałem z zapartym tchem, coś pięknego dawno nie widziałem takiego poziomu
    w kobiecym tenisie. Justine była świetna ale dziś Sharapova była poza
    zasięgiem i mam nadzieje, że tak bedzie na dłużej. Maria- moje gratulacje!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Cinol Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 04:24
        P.S. Oczywiście Wyborcza dała ciała bo Sharapova wygrała Wimbledon w 2004 a nie
        2001 roku.
      • Gość: rob Re: Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 07:45
        Ja kibicuję Justince i mam nadzieję, że w przyszłym roku zdobędzie wszystkie
        cztery turnieje. W tym roku jest najlepsza, a w przyszłym to potwierdzi.
      • Gość: M. Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.09.06, 07:53
        A ja ostrzę sobie zęby na męski finał... Roddick odkąd zacząl wspólpracę z
        Jimmy'm Connors'em odrodził się i gra naprawdę bardzo dobrze. No i publiczność
        będzie za nim. Z kolei Federer stosunkowo łatwo dotarł do finału - w niektórych
        meczach zdradzał oznaki dekoncentracji i jakby znudzenia (?). Miał chyba wielką
        ochotę spotkać się z Nadalem na twardej nawierzchni... Mam nadzieję, że w
        finale Roger włączy swój "wyższy bieg" i pokaże swój niesamowity kunszt i
        talent oraz uciszy rozdartych Jankesów na trybunach.
      • Gość: Flodur Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 09:58
        Jestem pełen podziwu dla Marii Szarapowej. Wystarczyło wprowadzić kilka niby
        drobnych zmian w jej graniu, a efekt jest tak znakomity. Fantastyczne.
        Jestem też pełen uznania dla belgijskiej sportsmenki.
      • Gość: kow3l Re: Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.06, 13:37
        Moja faworytka - Sharapova wygrala :) Bardzo sie ciesze,zagrala o niebo lepiej
        niz Belgijka :) Co tu duzo mowic. Jest dobrze, bedzie jeszcze lepiej ;-)
        • Gość: wojtas Re: Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.sympatico.ca 10.09.06, 15:15
          Justine po kontuzji nie moze sie odnalezc z forma przed lat, normalnie chyba by
          nie miala prolemow z Sharapowa ale to jeszcze nie to, moze nastepnym razem,
          powodzenia
          • Gość: Kosa Re: Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.aster.pl 10.09.06, 18:20
            Wygrała zasłużenie, w tym turnieju prezentowała najlepszy tenis
            na jaki ją stać ale to brzydki tenis, cały czas morderczy ostrzał
            z końcowej linii, jeśli chodzi o nowości bardzo urozmaiciła serwis
            i gra go, pod konkretną zawodniczkę.
            Jeszcze inna refleksja, porażające i po prostu niegrzeczne
            są komentarze byłych(w sumie marnych) polskich tenisistów i tenisistek
            a teraz komentatorów Eurosportu, którzy cenzurują dosłownie każde nieudane
            uderzenie ścisłej światowej czołowki jak by byli uczniami ich
            własnej szkoły tenisowej np.złe ustawienie nadgarstka, złe ustawienie
            nóg, spóźnione uderzenie ciągle źle...to jest po prostu żałosne.
            Przecież to nie gra treningowa, tylko mecz o najwyższą stawkę,
            gdzie nikt nikomu nic nie ułatwia!
            Pzdr.
            • Gość: meaa Re: Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:09
              jestem tego samego zdania co gość portalu: Kosa
              > porażające i po prostu niegrzeczne
              > są komentarze byłych(w sumie marnych) polskich tenisistów i tenisistek
              > a teraz komentatorów Eurosportu, którzy cenzurują dosłownie każde nieudane
              > uderzenie ścisłej światowej czołowki jak by byli uczniami ich
              > własnej szkoły tenisowej np.złe ustawienie nadgarstka, złe ustawienie
              > nóg, spóźnione uderzenie ciągle źle...to jest po prostu żałosne.
              > Przecież to nie gra treningowa, tylko mecz o najwyższą stawkę,
              > gdzie nikt nikomu nic nie ułatwia!

a Marii serdecznie gratuluję, wygrała zasłużenie
            • Gość: daria Re: Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.i-service.pl 10.09.06, 22:22
              zgadzam sie z tym ze wygrala zasluzenie bo grala dobrze ale rowniez mnie jej
              tenis nie urzeka, ale grala dobrze, jednak nie moge przebolec gry Justine,
              szkoda ze nie zagrala troche lepiej, na wiele wielcej ja stac
          • Gość: hrb Uszaszowski Ta belgijska baba - kurdupel zwyczajnie przegrala. IP: 203.194.48.* 10.09.06, 18:40
            Jakby byla bez formy , nie byloby jej W FINALE US - Open.
            • Gość: J. Ta ruska horpyna niezwyczajnie wygrała IP: *.chello.pl 10.09.06, 19:42
              Niezwyczajnie - bo na ogół, mimo ponad 20 cm przewagi wzrostu Szarapowa dostaje od Justine w skórę (cztery poprzednie mecze między nimi zakończyły się zwycięstwem Justine).
      • Gość: gosc Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.fas.harvard.edu 10.09.06, 18:14
        Ale nedznie napisany artykul...
      • Gość: MENDA Szarapowa najlepsza w US Open IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:39
        Szarapowa za wygranie US OPEN dostała 1,7 mln $, a nie 1,2!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pytanko o co chodzi z tymi jekami??? IP: *.cable.mindspring.com 10.09.06, 19:55
        na poczatek - niewiele wiem o tenisie.

czy rzeczywiscie nie da sie uderzyc pilki silnie nie wydajac dzwieku? czy to ma
        na celu zdeprymowanie rywalki? czy moze to jest zeby sie zrelaksowac - kiedy
        czlowiek powiedzmy na w parku rozrywki pokrzyczy sobie troche ze strachu to
        wychodzi stamtad 'lzejszy'? O co chodzi?
        • mr.yez Re: o co chodzi z tymi jekami??? 10.09.06, 23:00
          Gość portalu: pytanko napisał(a):

> czy rzeczywiscie nie da sie uderzyc pilki silnie nie wydajac dzwieku?

Da się. Ale nie tak silnie.
          Przypomnij sobie jak we wschodnich sztukach walki zadawane są ciosy. Też z krzykiem.
          Właściwie chodzi tu bardziej o odpowiedni oddech (wydech) niż o decybele.
          Dalekowschodnia medycyna i sztuki walki opanowały kontrolę oddechu do perfekcji: oddech może leczyć, może też pomóc roztrzaskać ręką betonowe płyty. Chińczycy nazwią to odpowiednio ukierunkowanym przepływem energii. My się dziwimy: jakiej u licha energii? bo nas o niej w szkole nie uczą.

W każdym razie jak zwał tak zwał - oddech faktycznie pomaga.
          Wybacz powierzchowność odpowiedzi, ale ja żadnym znawcą nie jestem, a poza tym napisano o tym już sporo. Pierwszy z brzegu link jaki znalazłem: www.taekwondo.com.pl/fi/index.php?u=0200604 :-)
      • mr.yez "You're so pretty"?????? Kto tak niby śpiewa?? 10.09.06, 23:13
        Fragment artykułu:

"You're so pretty!", czyli "Jesteś taka piękna" - śpiewają pracownicy hotelu na Manhattanie, a potem szofer w limuzynie i kibice na stadionie. [...]

Po pierwsze: żadne "you're so pretty" tylko "I feel pretty"!
        Po drugie: jest to piosenka z musicalu West Side Story, którą wykonuje tam dziewczyna o imieniu Maria właśnie.
        Po trzecie: słowa piosenki mówią zupełnie co innego niż próbuje wymyślić autor artykułu. Są to słowa pewnej siebie dziewczyny, która czuje, że ma świat u swoich stóp, i wręcz żal jest jej wszystkich innych dziewczyn, bo nie są nią. Dodatkowo w reklamie słychać przedmeczową prognozę w TV, że "ona powinna wygrać ten mecz".

To wszystko w odniesieniu do tenisistki jadącej na kort nie jest żadną cukierkowoą laurką. To jasny sygnał dla jej przeciwniczek: "ja tu rządzę i ja wam pokażę".

Jak już się autor odwołuje do reklamy, którą widział, to niech przynajmniej odwoła się starannie...

Reklama do obejrzenia tu: youtube.com/watch?v=q0vjdF8XQYA
        Tekst piosenki tu: www.teksty.org/s/sarahbrightman/ifeelpretty.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka