Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NBA w sieci

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 12.11.01, 20:33
    NBA w sieci

Strony www o NBA:

ESPN.com - ocena 4,5 (w skali 1-6), bo dobre statystyki.
    NBA.com - ocena 5 (w skali 1-6), bo oficjalna.

Polskie www o NBA:

gazeta.pl - ocena 4, bo dobre forum
    onet.pl - ocena 3, sporo o NBA, mogło by byc więcej
    interia.pl - ocena 2,5, za mało newsów z NBA,
    wp.pl - ocena niska, nieaktualne informacje.

Jakie strony www znacie, które polecacie i dlaczego.
    Obserwuj wątek
      • Gość: majkiel Re: NBA w sieci IP: *.chello.pl 12.11.01, 21:29
        www.probasket.pl - ocena (-1)
        strona prowadzona przez gówniarzy, którzy o koszykówce wiedzą tyle ile
        wyczytają w jakiś podrzędnych pisemkach m.in. moje wypowiedzi w których
        wyśmiewam popisy majkiela po powrocie są ostatnio równo czyszczone. ciekawe czy
        gdybym tak jechał Kobego (którego te dzieci nie trawią, choć nawet nie mają
        własnego zdania w tym względzie tylko powtarzają bzdury wypisywane przez
        niektórych pismaków, że Kobe to mięczak, Lakersi to gwiazdorki, itp.) również
        zostałbym wyczyszczony?
        aż tak was denerwuję dzieciaki?
        • Gość: Fan NBA Re: NBA w sieci IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 12.11.01, 21:43
          Myślę że na wyśmiewanie to patentu nie masz.
          A od MJ odpieprz się chłopcze, bo masz zero pojęcie o czymkolwiek.
          Czy tylko z ciebie całe życie śmiali się ??? I tylko tego się nauczyłeś?
          Fan NBA
          • Gość: majkiel Re: NBA w sieci IP: *.chello.pl 13.11.01, 00:19
            no tak, majkielka przecież nie można krytykować. nawet jak rzuca ze
            skutecznością poniżej 20% to nie można. przecież świetnie zrobił, że wrócił,
            wcale nie rozmienia się na drobne, wciąż jest najlepszy w lidze itp. itd.
            bleeeee bleeee bleeeeeee
      • Gość: Wilt Re: NBA w sieci IP: 172.16.0.* 13.11.01, 11:50
        Gość portalu: Fan NBA napisał(a):

> NBA w sieci
        >
        > Strony www o NBA:
        >
        > ESPN.com - ocena 4,5 (w skali 1-6), bo dobre statystyki.
        > NBA.com - ocena 5 (w skali 1-6), bo oficjalna.
        >
        > Polskie www o NBA:
        >
        > gazeta.pl - ocena 4, bo dobre forum
        > onet.pl - ocena 3, sporo o NBA, mogło by byc więcej
        > interia.pl - ocena 2,5, za mało newsów z NBA,
        > wp.pl - ocena niska, nieaktualne informacje.
        >
        >
        > Jakie strony www znacie, które polecacie i dlaczego.

Mój ranking:
        1. sportingnews.com: świetne komentarze o odpowiedzi dla fanów(Sean Deveney,
        Sean Stewart, czasem trafi się prawdziwa perełka; publikujący również w msnbc
        Bill Walton)oraz ciekawe głosy samych fanów (jeśli ktoś chce, może też podziałać
        na forum).
        2. espn.com: druga pod względem jakości. Dobrzy autorzy: Scott Howard - Cooper,
        Frank Hughes i przede wszystkim Dr Jack Ramsay, niegdyś wybrany 1 z 10
        najlepszych coachów w historii.
        3. cnnsi.com: tu już mięsa trochę mniej, ale łapie się do "grubej trójki" stron,
        z każdej z których - jeśli nie ma się czasu na inne - można dość dokładnie
        śledzic ligę. Chyba najwięcej świetnych komentatorów (Marty Burns, Phil Taylor,
        Kevin Loughery, Jack McCallum); tylko na stronie bywa po prostu trochę mniej
        nowych materiałów niż na dwóch pierwszych.
        4. msnbc.com: tu również można znaleźć ciekawe artykuły (Bill Walton!), ale zbyt
        rzadko zmieniane, a zresztą wiele z nich to przedruk z innych żródeł (głównie
        Sporting News).
        5. cbssportline.com: to już strona wyraźnie skromniejsza, ale ma 5. miejsce z
        uwagi na ciekawe (choć czasami kontrowersyjne) komentarze i rankingi Mike'a Kahna.
        6. Ex aequo foxsports.com i usatoday.com: tylko czasem trafi się tam coś
        ciekawego, czego nie ma gdzie indziej.

Nieco w innnych kategoriach nalezy traktować nba.com; niewiele tam ciekawych
        komentarzy i porównań, ale zawsze można liczyć na newsy, ja zawsze tam z
        przyzwyczajenia najpierw sprawdzam wyniki meczów - no a przede wszystkim można
        tam znaleźć niepotykane nigdzie indziej, maksymalnie rozbudowane statystyki. Inny
        charakter ma też odpowiedni dział yahoo.com; są tam newsy agencyjne i linki do
        bardziej merytorycznych stron.
        Oczywiście, osobny temat to strony poszczególnych graczy i drużyn (oficjalne na
        linkach z NBA.com), które każdy dobiera sobie wg własnych upodobań. Ja tylko
        polecę jeszcze fanom Lakers www.latimes.com, gdzie można dowiedzieć się wiele o
        tym klubie... no i oczywiście 2 stronki o moim ulubionym graczu:
        - wiltchamberlain.com/
        - members.tripod.com/%7Eairjudden/wilt/wiltrules.html

Szczególnie polecam tę drugą.
        Co do polskich stron; można jeszcze coś znaleźć w GW (osobiście dość cenię
        Romańskiego, w przeciwieństwie np. do Michałowicza, choć i tak liczy się przede
        wszystkim forum)czy na interii, ale te różne probaskety i e - baskety.... Lepiej
        spuśćmy na temat ich fachowości zasłonę milczenia; i tak, kiedy wypowiedziałem
        się nt. robionych przez e - basket podstawowych błędów (w dziale przeznaczonym
        specjalnie na uwagi o stronie), zostałem zbanowany, a moja wypowiedź usunięta.
        Poziom tych stronek jest taki (zabawne, że przy tym zażarcie rywalizują ze sobą,
        jakby było o co), że jeśli chodzi o NBA - bo przy PLK czy Supro i tak nie ma
        dużego wyboru - warto wchodzić na nie tylko dla forum. A ponieważ planuję (jeśli
        tylko jakimś cudem będę miał czas, bo na razie mam czas najwyżej na forum "GW")
        udzielac się czasem na probaskecie, więc chyba bezpieczniej będzie nie pisać,
        skąd ich czołowy autor zerżnął słowo w słowo materiały o Kareemie czy o rekordach
        NBA...
        Zresztą, nevermind. Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych fanów basketu (z
        wyłączeniem co poniektórych zgrywających się na profesjonałów sieciowych
        amatorów).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka