Gość: tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:12 skrajny idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polka oni mają rację IP: *.bellona.pl 21.06.07, 14:13 ale oni maja rację. W liście nei ma słowa o tym że to przez to że jest czarny tylko o zbyt duzej liczbie miernych obcokrajowców którzy zaniżaja poziom ligi -patrz Pogoń Szczecin. PZPN musi ograniczyc liczbe obcokrajowców w zespołach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucios Re: oni mają rację IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.07, 14:17 z tego co sie orientuje to jest tam dwoch obcokrajowcow, ale pewien nie jestem nigeryjczyk i ukrainiec. takze czy to jest jakas ogromna liczba?? jezeli sa na dobrym poziomie to dlaczego maja nie grac?? to nie jest jeszcze jakis paradoks w stylu pogonii. a co mieli napisac, ze nie chca murzyna?? w oficjalnym liscie?? nierealne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolof Let's kick Rasiac out of football IP: *.broadband.pl 22.06.07, 11:16 image.bayimg.com/ma/ad/fa/ab/m.jpg taki mój żarcik ;). Nic do Grzegorza nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: oni mają rację 21.06.07, 14:20 No kurcze, nie mogę się nie zgodzić. Sugerowanie, że protest ma podłoże rasistowskie to jednak spora nadinterpretacja. W liście jest mowa o przyjmowaniu obwokrajowców w ogóle, sugerowanie, że chodzi tu o zawodników czarnoskórych to już dopowedzenie redakcji. Nieładnie... A to, czy argumenty autorów listu są rozsądne, czy nie, to już inna sprawa i jako osoba nie interesująca się piłką nożną nie odniosę się do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucios Re: oni mają rację IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.07, 14:57 kolego drogi a jaki tam jest obcokrajowiec jak nie nigeryjczyk i to w dodatku jeden?? a z reszta niewazne... Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: oni mają rację 21.06.07, 15:06 Jest też podobno Ukrainiec. Zresztą, nawet był tylko ten Nigeryjczyk, to już w imię poprawności politycznej nie można wyrazić zdania na temat wciągania do drużyn obcokrajowców w miejsce polskich juniorów? Jeśli nie, to kiedy można? I czy to dziwne, że sprawa się pojawia w chwili transferu, a nie wtedy, gdy takich transferów nie ma? Ja nie mówię, że w środowisku kibiców Motoru nie ma problemu z rasizmem. Mówię, że żadne rasistowskie uwagi nie pojawiają się w opublikowanym liście i przypisywanie takich intencji jego autorom jest nieeleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: element Re: oni mają rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:57 nie no jaasne , pisanie o piłkarzu niepolskim czy o tym że w francuskiej reprezentacji element "rdzennie" francuski jest marginesem, masz całkowitą absolutną rację to nie jest rasizm :P Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: oni mają rację 21.06.07, 17:38 > nie no jaasne , pisanie o piłkarzu niepolskim czy o tym że w francuskiej > reprezentacji element "rdzennie" francuski jest marginesem, masz całkowitą > absolutną rację to nie jest rasizm Tak, jest to rasizm. Ale ten krótki wstępniak przed listem, przynajmniej mi, sugerował, że będą tam zawarte agresywne rasistowskie hasła w rodzaju "nie chcemy czarnego". Tymczasem ci rasistowscy kibice, przynajmniej publicznie, wolą by drużynę tworzyli Polacy z troski o przyszłość polskich piłkarzy. Treść może jest naganna, ale sama idea nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abadoon Re: oni nie mają racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:01 Gadasz bzdury w obronie autorów tego liściku. Nie znam cię i nie wiem czy naprawdę nie dostrzegasz tego, że pod przykrywka ludzi dbających o ''rdzennie polskie piłkarstwo'' kryje się po prostu zwykły rasizm i ksenofobia, czy może sam jesteś zwolennikiem haseł ''polska dla polaków''... Sam język tego listu zdradza prawdziwe intencje autorów. Takie wyrażenia jak ''niepolski'', ''rdzenny'', to jak mówią o nigeryjskim piłkarzu jakby był nie człowiekiem, a rzeczą... Naprawdę nikt kto chodź trochę myśli nie będzie miał wątpliwości o co tak naprawdę im chodziło. To że list jest ubrany w płaszczyk troski o dobro polskich zawodników jest zabiegiem stosowanym przez rasistów, którzy widocznie sami podświadomie wstydzą sie swoich intencji... Jest to zresztą częsty zabieg stosowany przez rasistów i innego rodzaju idiotów. zamiast po prostu powiedzieć że ''czarny jest głupi'' to lepiej i bardziej cywilizowanie będzie pokazać wyniki badań w których czarne dzieci osiągają gorsze wyniki w nauce, oczywiście ignorując fakt iż maja na samym początku gorsze warunki i możliwości niż ich biali rówieśnicy... Nie można bronić tego co rasiści probują wprowadzać w każdej dziedzinie życia i tego jak starają się zaszczepić nienawiść w innych. Ludzie którzy uważaj sie za lepszych od drugiego dlatego że jest czarny są śmieciami i trzeba ich tępić i w każdej chwili pokazywać że dla takich poglądów nie ma tolerancji w społeczeństwie. MOWIE TO DO KAZDEGO RASISTOWSKIEGO PALANTA: JESTEŚCIE BANDA ZAKOMPLEKSIONYCH NIEUDACZNIKÓW KTÓRZY SPIE..LI SOBIE ZYCIE WIEC INNYM TEZ JE CHCĄ OBRZYDZIĆ. NIGDY NIE WYGRACIE I NIGDY NIE ZAPANUJE WASZ PORZĄDEK ŚWIATA, BO ZAWSZE BĘDĄ LUDZIE KTÓRZY NA WASZA NIENAWIŚĆ BĘDĄ ODPOWIADAĆ PRAWDA. I PEWNEGO DNIA MOŻE I WY ZROZUMIECIE ZE WSZYSCY LUDZIE MAJA TAKIE SAME PRAWO DO ŻYCIA I SZCZĘŚCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolak Re: oni nie mają racji IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 16:17 matołku, jeśli w treści listu nie ma nic o rasistowskiego to nie można oceniać co autorzy mieli na myśli. Ty uważasz że to treści rasistowskie, ktoś inny nazwie to treścią profaszystowską, a jutro treść tego listu obrazi czyjeś uczucia religijne. Tak samo ja moge w twoim poście dopatrzyć się ukrytych treści pedofilskich. Nie piszesz wprawdzie wprost ale w domyśle jedziesz ostro ... Nie dorabiajamy na siłę ideologii tam gdzie jej nie ma. Gazeta wyszukuje ostatni takie głupawe teksty poziomem z Faktu. Dziennikarstwo schodzi tu niestety na psy, ale tak to jest jak ideologia wygrywa z obiektywizmem. Niedługo jak ktoś powie że nie podbają mu się kręcone włosy to będzie rasistą bo przecież afrykańczycy mają kędziory Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: oni nie mają racji 21.06.07, 16:19 > Gadasz bzdury w obronie autorów tego liściku. Nie znam cię i nie wiem czy > naprawdę nie dostrzegasz tego, że pod przykrywka ludzi dbających o ''rdzennie > polskie piłkarstwo'' kryje się po prostu zwykły rasizm i ksenofobia, czy może > sam jesteś zwolennikiem haseł ''polska dla polaków''... Jeśli o mnie chodzi, to rasizmem się brzydzę. I wiem, że może być dużo racji w tym co piszesz. Chodzi mi jednak o rodzielanie faktów od domysłów. Fakty są takie, że list porusza problem zatrudniania obcokrajowców zamiast polskich juniorów. I tyle. Cała ta reszta o rasiźmie to dopowiadanie i nadinterpretacja. Może trafna, może nie, ale jednak nadinterpretacja, tym bardziej, że autorzy listu już na wstępie podkreślają, że nie chodzi o zawodników "pozaeuropejskich" a o nie pochodzących z Polski w ogóle. I niech se gazety piszą o rasiźmie w Motorze, ale niech robią to na podstawie jakichś dobrych dowodów, a nie na podstawie listu, w którym poruszane jest de facto inne zagadnienie. Bo wkładanie innym w usta słów, których jednak nie powiedzieli, poważnej gazecie IMHO po prostu nie uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abadoon Re: oni nie mają racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:57 megas2 napisał: > Jeśli o mnie chodzi, to rasizmem się brzydzę. Bardzo mnie to cieszy. Jest to niezbędne do prowadzniea jakiejkolwiek dyskosji. Wiadomo że ''debil sprowadzi cię to swojego pozimu, a później pokona doświadczenie'' :) Niestety zupełnie nie rozumiem jak możesz nie dostrzegać tej rasistowskiej nowomowy. Kolesie używają takich sformułowań, które jednoznacznie pokazują o co im chodzi. Okej nie napisali ze nie chcą czarnego w drużynie, ale czy naprawdę nie widać o co im chodzi? A pisze ostro bo uważam że niestety w tym kraju zaczesto pobłaza sie rasistom, antysemitom, ksenofobom... Tych ludzi trzeba zwalczac, a nie bronić. W ustawach norymberskich tez nie było napisane wprost, że żyd nie ma prawa do zycia, ale nikt nie ma wątpliwości o co chodziło ich tworcom. Inteligentnie piszesz. Proszę Cię nie bądź mentalnym konformistą, który w imię świętego spokoju toleruje paskudne i patologiczne zachowanie ludzi, którzy nienawidzą wszystkich, którzy sie od nich różnią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmotomz rasizm IP: *.nexeninc.com 21.06.07, 17:54 abadoon, niestety ty jesteś z tej samej gliny lepiony co rasiści. Twoje wypowiedzi pokazują zaślepienie i tunelowy pogląd na zagadnienie rasizmu. Mylisz rasizm z troską o kultywowanie rodzimych interesów (pilkarskich ale nie tylko). Jak chcesz naprawdę odczuć rasizm i dyskryminację to zamieszkaj w Izraelu albo w Arabji Saudyjskej. Spróbuj też Zimbabwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinky daliscie sie SpRoWoKoWaC jakims kretynom IP: 212.182.86.* 21.06.07, 16:59 czytajcie o kibicach MOTORU w MIELCU: Rasizm na stadionach Mielec Mieleccy kibice są zbulwersowani treścią listu, który dotarł do Stali Mielec i mediów. Nieznane nikomu stowarzyszenie Polska Piłka Nożna domaga się w nim usunięcia z drużyny dwóch czarnoskórych zawodników. Tłumaczy to troską o przyszłość młodzieży, która trenuje w klubie. Co naprawdę wchodzi w grę: troska czy rasizm? Tomasz Leyko Stal Mielec. Klub znany wielu polskim kibicom. Były mistrz Polski gra na razie na piłkarskiej prowincji w IV lidze. Teraz znalazła się grupa osób, która chce przywrócić dawny blask Stali. Drużynę wzmocniło kilku zawodników w tym dwaj piłkarze z Kamerunu. Autorzy listu uważają, że Kameruńczycy zabierają miejsce w zespole młodzieży. Ale w Stali trenuje ponad 400 młodych chłopców. Jest też Szkoła Mistrzostwa Sportowego. Prawdziwi kibice Stali są zdegustowani listem. Już polubili Kameruńczyków. Dzwonią i piszą listy SMS-y, są oburzeni atakami. Piłkarska Europa nie ma granic. Polacy grają w piłkę na zachodzie. W Polsce chcą dużo zarabiać, więcej niż piłkarze z zagranicy. W drużynie szczecińskiej Pogoni gra tylko 6 Polaków, reszta drużyny i trener to Brazylijczycy. To w Szczecinie też się nie podoba. Niechęć do obcych to trudny problem nie tylko w Polsce. Nie pomagają apele znanych ludzi i kampanie społeczne. Ataki rasistów kierowane są nawet pod adresem wielkich gwiazd piłkarskich. Samuel Eto piłkarz Barcelony miał dość. Chciał zejść z boiska, bo w trakcie meczu dokuczali mu kibice. Gdy ponad 30 lat temu Stal zdobywała Mistrzostwo Polski, jej trenerem był Węgier. 10 lat temu kibice ciepło witali innego czarnoskórego piłkarza Ebenezera Mfomou. Teraz w drużynie siatkarek z powodzeniem grają dwie Słowaczki. Nikomu to nie przeszkadza. Odosobniona i anonimowa grupa na pewno nie troszczy się młodzież. bparde i OSTROWCU: Stanowisko kibiców KSZO Ostrowiec Św. Stanowisko kibiców KSZO Ostrowiec Św. wobec listu: "LIST OTWARTY SYMPATYKÓW KSZO OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI DO ZARZĄDU KLUBU PIŁKARSKIEGO "KSZO", WŁADZ PZPN, PRZEDSTAWICIELSTWA ORANGE EKSTRAKLASY ORAZ DO MEDIÓW OGÓLNOKRAJOWYCH I LOKALNYCH" Oświadczamy, że list, który dziś, tj. 7 marca 2006, ktoś podpisujący się "Sympatycy KSZO Ostrowiec, Stowarzyszenie Polska Piłka Nożna" przesłał do lokalnych i ogólnokrajowych mediów oraz władz PZPN i KSZO S.S.A. Ostrowiec Św., nie jest stanowiskiem kibiców KSZO, a jego autor nie jest nam znany. Przypuszczamy, że osoba ta pisząc taki list miała na celu popsucie wizerunku ostrowieckich kibiców, postawienie nas w złym świetle. Czujemy się więc zobowiązani poinformować, że fani ostrowieckiego klubu nie mają z tym pismem nic wspólnego, a prezentowane w nim poglądy są na obce. "Stowarzyszenie Polska Piłka Nożna" próbowało już wcześniej stawiać kibiców innych drużyn w złym świetle i przypisywać im swoje rasistowskie ideologie. Chcemy podkreślić, że wielokrotnie w przeszłości występowali na naszym stadionie piłkarze innej narodowości i nigdy nie spotykali się oni z jakimikolwiek przejawami rasizmu. Abel Salami został w naszym mieście bardzo ciepło przyjęty, co wyraźnie można było odczuć podczas spotkań sparingowych oraz na prezentacji ostrowieckiego drugoligowca, podczas której został owacyjnie powitany przez fanów KSZO. W imieniu kibiców KSZO Ostrowiec Św. Grupa "e-KSZO" Odbiorcy listu: "Fakty Ostrowieckie", "Gazeta Ostrowiecka", "Głos Włoszczowy", "Onet.pl", "Orange Ekstraklasa", "Polsat", "PZPN", "Radio FaMa", "Radio Kielce", "Radio Plus Kielce", "Radio Tak", "Radio Zet", "RMF FM", "TVN", "Tygodnik Starachowicki", "Wiadomości Świętokrzyskie", Zarząd klubu "KSZO" Ostrowiec Św. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic normalny Co za debile !!!!!!! IP: *.aster.pl 21.06.07, 15:50 To jest nacjonalizm w najczystszej postaci. Na widok słowa "rdzenny" w tm kontekście aż mnie ciarki przechodzą. Życzę Motorowi jak najszybszego spadku do A-klasy gdzie żaden obcokrajowiec nie będzie zagrażał ich polskim niewinnym młodym aniołeczkom. Co za farmazony. Jaka troska o rozwój i przyszłość polskich piłkarzy. Ciekawe czy autorzy tego listu gdy idą swoją watahą też tak się troszczą o samopoczucie bliźnich.... Ten list został napisany przez jakąś garstkę rasistów. Mam nadzieję że cała Polska wyśmieje nową stolicę Ciemnogrodu (Lublin) - z całym szacunkiem dla normalnych kibiców Motoru. P.S. List powinien być napisany do Romana, Wierzeja i Bosaka bo tylko oni go "zrozumiom" Pozdro. Normalny kibic piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIGO MAMY RACJĘ IP: *.resetnet.pl 21.06.07, 15:54 TAK TUTAJ CHODZI O MURZYNA! BO NIE PREZENTUJE ON NIC OPRÓCZ CZARNEGO KOLORU OBICIA JEGO GRA W PIŁKĘ RAZI W OCZY. JEST DRUGI OBCOKRAJOWIEC - DENIS LIASZKO - Z BLISKIEJ NAM UKRAINY. STOP NAPLYWOWI GWIAZD Z CZARNEGO, tfu!, LĄDU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo tfu na ciebie, jestes gorszy od robali w gó..e IP: *.crowley.pl 21.06.07, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macarena 100% poparcia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:16 Kupmy im lajbe i niech wracaja do Afryki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Skreslic te masowke dla idotow ze spisu gier! IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 16:21 Gość portalu: macarena napisał(a): > Kupmy im lajbe i niech wracaja do Afryki! Piłka nozna była kiedys pieknym sportem, ale niestety przeistoczyła sie w przytulisko dla ostatnich debili i gigamafiozow. Zamknac ten zenujacy cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macarena Re: Skreslic te masowke dla idotow ze spisu gier! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:52 chcialbyscw..u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: oni mają rację IP: *.ekspres.net.pl 21.06.07, 17:02 "ale oni maja rację. W liście nei ma słowa o tym że to przez to że jest czarny tylko o zbyt duzej liczbie miernych obcokrajowców którzy zaniżaja poziom ligi -patrz Pogoń Szczecin." Sytuacja Pogoni Szczecin to nie wina obcokrajowców, a głupoty właścicieli, którzy chcieli tanio i "sprawnie" wzmocnić klub. Ekstraklasa na tym nie ucierpiała, bo reszta drużyn wymierzyła debilizmowi karę. Pogoń spadła i raczej nie wróci do wyższej ligi. Po niektórych komentarzach, nie dziwię się, że na świecie Polacy są uważani za naród ksenofobiczny. Skoro nie umiemy wychować dobrych piłkarzy, mamy brak szkółek to dlaczego nie mamy sprowadzać zagranicznych graczy. Mi nie przeszkadzałaby silna reprezentacja, bez względu na "kolor krwi". Macie rację. List nie ma podłoża rasistowskiego, ale ma ksenofobiczny. Nie wiem, czy to aż tak wielka różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azazel Re: oni mają rację IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.07, 01:14 Zgadzam się w tym że oni mają rację. Nie jestem rasistą, brzydzę się rasistami a murzynów znam i lubię, ale w tym liście nie widze czegoś takiego. Podobnie, jak Francuzi nie byli rasistami kiedy nie chcieli Polaka - hydraulika, by ich mieli pracę, tak kibice chcą by to Polscy piłkarze mieli szanse na rozwój, ich argumenty są trafione. Polska liga powinna być Polska a nie azjatycka, popieram ten list i mógłbym się nawet pod nim podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucios List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.07, 14:13 i co w tym dziwnego?? zdarza mi sie tam bywac ostatnim czasy dosc czesto. wystarczy popatrzec na plakaty na ulicach na wlepki na przystankach nie tylko w samymy Lublinie, a i w okolicach. jak dla mnie żadna nowosc... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
marek_solon Re: List Sympatyków Motoru Lublin 21.06.07, 14:18 no, w końcu nie na darmo mają zgodę ze Śląskiem Wrocław: pilkazzaklawiatury.blox.pl/2007/06/Wstyd.html A co to faktu, że nigdzie nie pisza o tym że go nie chcą, bo jest czarny - oni już dawno opanowali nienawistną nowomowę, któą każdy rozumie, ale nikt nie może się przyczepić do konkretnej treści. W Kielcach można było problem rozwiązać, we Wrocławiu, Lublinie i Gdańsku może być trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.fema.krakow.pl 21.06.07, 15:34 to kibice Moturu umieją pisać ?? szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutant Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.telprojekt.pl 21.06.07, 16:13 kibice motoru to w wiekszosc tzw elita spoleczenstwa, wiekszosc ma skonczone studia wyzsze, sporo jest tez doktorow profesorow nie znam zadnych ale nie jest wykluczone ze takze sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rksmotor List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:15 Bójcie się chamy do drugiej ligi wracamy!!! Teraz zobaczycie jak się powinno kibicować. pozdro dla Śląska i Chełmianki Odpowiedz Link Zgłoś
marek_solon Re: List Sympatyków Motoru Lublin 21.06.07, 14:19 no, z zobaczymy jak się powinno kibicować: frekwencja 800 osób na początku sezonu o czymś też świadczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łiii=) Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:53 a za sezon zaśpiewacie... strzeżcie się hamy do 3 ligi wracamy... a najlepsze będzie to że pewnie pogrąży was jakiś cudzoziemiec...=D rasizm? nie! na tym gó..e daleko nie zajedziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa pheheh chelmianka IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 21.06.07, 16:15 a aks chebzia gorna ? nie pozdrawiacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: settler List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.compnet.com.pl 21.06.07, 14:16 moze jeszcze nazwe klubu sobie zmienicie, bo przeciez motor pochodzi z franuskiego, a to zagraza jezykowi Polskiemu ;o ciemnnota totalna, az zal czytac :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gier tych dość Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.filg.uj.edu.pl 21.06.07, 14:50 Zwracam też uwagę, że i futbol nie jest grą rdzennie polską i juz choćby dlatego zagraża nam, prawdziwym Polakom, odrywając nas od prasłowiańskich włóczni. Sympatykom Silnika doradzałbym konsekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
zabarwiacz wielu polskich trenerów podziela ten pogląd 21.06.07, 14:18 dawali taki przykład i trenerzy siatkówki i piłkarscy, a nawet dziennikarze Wyborczej (mówiąc o Pogoni Szczecin). Ale oczywiście należy czytać między wierszami i wydedukować że tu chodzi o rasizm przeciwko Afrykańczykowi. Może i tak jest a może i nie. Ja też uważam, że szkoda wystawiać niewiele potrafiących cudzoziemców w niższych ligach. Lepiej zapełniać tą lukę juniorami i niech oni się ogrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech przez łzy Niech go zbadają (HIV/AIDS) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:19 Czy organizacja "nigdy więcej czasami nie przyznała Simonowi Molowi tytuł antyfaszysty roku (zaraził z premedytacją HIV przynajmniej kilkanaście Polek),także GW promowała tego czarnego zbrodniarza,nawet wtedy kiedy wiadomo było,że zaraża dziennikarze GW siedzieli cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wigo Re: Niech go zbadają (HIV/AIDS) IP: *.resetnet.pl 21.06.07, 17:35 Bo to szmatławiec nie gazeta. Teraz jest tolerancja dla takich i w ogóle przyzwolenie na pedalstwo. Jeżeli nie tolerujesz pedałów, przeszkadzają ci czarni to zaraz jesteś be... CYRK!!! To takie modne słowo tolerancja... nikt nie może narzucić mi sposobu myślenia, skoro nie pasują mi czarni czy pedały to nie musze i nie bede ich akceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Motoru List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:21 Jestem kibicem Motoru i nie podpisuje sie pod tym listem. List ma charakter czysto rasistowski. Bernard Ocholeche nie jest jedynym obcokrajowcem jest jeszcze w składzie Denys Laszko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sez Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.chello.pl 21.06.07, 15:47 Dokladnie to samo co Kibic Motoru napisał. Wstyd i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Ale wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:24 Aż wstyd że tacy kretyni o IQ = 14,88 są uznawani za kibiców. To zresztą nie jest pierwszy taki wyskok; pseudokiboli z mojego miasta; gdy Ocholeche zaczynał grać w Motorze, na trybunach i na okolicznych murach padały hasła typu "Nie chcemy murzyna - Motor biała drużyna". Mało tego, już 13-letnie łebki komentując mecz o tym zawodniku nie wyrażały się inaczej jak "bambus" i "czarnuch". Mam nadzieję, że szanowny p. prezes zna przepisy, na mocy których za rasizm karze się odjęciem punktów i relegacją i sprawę załatwi tak, jak zrobili to w Kielcach gdy były wrzuty na Hernaniego - od tamtej pory żadna łysa pała się nie wychyliła. Dodam jeszcze, że w cytowanej przez tych imbecyli Pogoni pomimo że faktycznie był protest przeciwko fali Brazylijczyków, to wypowiedzi kibiców nigdy nie miały podtestu rasistowaskiego a dotyczyły żałosnego poziomu sportowego tych zawodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endy Snopowiązałka Lublin IP: *.shef.ac.uk 21.06.07, 15:24 Chyba tak powinien się nazywać ten klub. Albo może Motyka Lublin, dobra nazwa dla kibiców-buraków z Lublina. Z drugiej strony kibice Motoru to jest margines mieszkańców Lublina. Ilu ich chodzi na mecz, może z 800 głów. Gazety nie powinny publikować tego listu bo to naprawde uwłacza Lublinowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek.zKanady Czyzby......... IP: *.vn.shawcable.net 21.06.07, 16:15 W Canadian Football League obowiazuje limit zawodnikow nie-kanadyjskich; o ile dobrze pamietam to niejaki Andrzej Buncol przyjal obywatelstwo niemieckie by zmiescic sie w pierwszym skladzie Leverkusen (Bundesliga tez miala wowczas [i chyba nadal ma] ograniczenia jesli chodzo o ilosc obsokrajowcow w druzynie. Nie wymachuj wiec tu "wiesniactwem", wszawy kosmopolito... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrajny debilizm List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:28 kazde slowo w tym liscie napawa mnie odraza do jego autorow.. nie jest mi nawet zal skrajnego debilizmu jakim kieruje sie ta 'grupa' ludzi(?). skad w tym kraju tyle nienawisci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norab List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:28 jestem za !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.chello.pl 21.06.07, 14:31 To całe stowaryszenie jest warte funta kłaków - znam tych ludzi. zwykłe dresy, półmózgi, z wyrokami za zadymy, którzy nie wiedzą nawet kiedy sędzia powinien gwiżdać na spalony. Idioci, skupiający kryminalistów, frustratów i męty o wątpliwej reputacji, którzy zakończyli edukacje na podstawówce, i mają problem z przeczytaniem ogłoszenia o meczu. Na mecze nie chodzą, bo kase na bilety przepiją stojąc pod stadionem. Nikt ich nie wpuszcza na mecze, nikt się z nimi nie liczy, dlatego się próbują w żenujący sposób przypomnieć!!! Zbieranina łachmytów! Ale to jest tylko promil kibiców, którzy przychodzą na mecze z rodzinami. Są głośni, ale to margines. ONI NIE MAJĄ PRAWA NAZYWAC SIĘ SYMPATYKAMI MOTORU!!!! KIBICAMI Z CAŁA PEWNOŚIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaa Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 21.06.07, 14:41 kretynie przestan rzucac stereotypami, bo widac ze nigdy nie byles na meczu...nie wiadomo czy ty w ogole z Lublina jestes, czy tylko siejesz zamet nedzna prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.chello.pl 21.06.07, 14:49 mieszkam na bronowicach od prawie 20 lat, i wiem dobrze co mówię.! prowokacja? czyżyby w stow były osoby z wykształceniem zawodowym? wolne żarty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz a my nie chcemy IP: 82.160.205.* 21.06.07, 14:42 Motoru w II lidze! Co za bezmyslni ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz a ty to kto IP: 82.160.205.* 21.06.07, 18:32 prawdziwy polak z lublyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E319 Czekamy na reakcję zarządu Motoru IP: *.net.autocom.pl 21.06.07, 14:43 Jeżeli klub nie odetnie się stanowczo od ludzi, którzy napisali ten list, należałoby wyciągnąć surowe konsekwencje. Degradacja do najniższej klasy rozgrywkowej byłaby dobrym rozwiązaniem. Tam na pewno graliby sami Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viornisko List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:46 Wstydź się GW, wszędzie widzisz tylko rasizm i homofobię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty motor Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:53 a ty chyba g.... widzisz. Naucz się czytać. Co za wiocha w tym Lublinie. Co na to PZPN. Czekamy na ostrą reakcję władz związku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Gazeta.pl podaje niesprawdzone informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:46 Sympatycy Motoru nie są w takim stowarzyszeniu, więc ktoś chce zrobić złą robotę. Sprawdzajcie takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuchwa List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.krak.tke.pl 21.06.07, 14:46 Kibice Motoru- jestescie najgorsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłębie Sosnowiec Moja kilkuletnia sympatia do Motoru poszła wDiabły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:48 Jak mawia mój stary przyjaciel: "w dupach im się poprzewracało" Ośmieszyli się, tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomass List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:49 Większego idiotyzmu niewidziałem. Proponuje do tego nie pić coca coli tylko polo cocte bo polska, wywalić McDonalda a w ich miejsce wstawić tradycyjnie polskie przyczepy z zapiekankami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:52 Nie byloby rasizmu gdyby nie bylo czarnych. Popieram ten list. Nie jest naturalna rzecza zeby czarny mieszkal w Polsce. I nigdy nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adajciemiwszyscyswietyspokoj Re: List Sympatyków Motoru Lublin 21.06.07, 16:15 możesz mi wyjaśnić dlaczego? większego debilizmu nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi lublin jest na etapie flyersów niedługo pojawią si IP: *.citynet.pl 21.06.07, 14:54 skejci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: lublin jest na etapie flyersów niedługo pojaw IP: *.chello.pl 21.06.07, 14:56 co ty, coffee heaven otworzyli w plazie,cywilizacja zawitała. bedą się dresy przygladać przez szybe co też oni w tych plastikowych kubkach maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszkwil łęczna boji sie Motoru? IP: *.um.lublin.pl 21.06.07, 15:00 Poniżej przedstawiamy rzekomy list Sympatyków Motoru Lublin Stowarzyszenie "Polska Piłka Nożna", zamieszczony na łamach strony internetowej "Gazety Wyborczej". Wcześniej treść tego listu dotarł do lubelskich gazet "Kuriera Lubelskiego" i "Lubelskiego Sport Expressu". Wyżej wymienione redakcje nie zdecydowały się na jego publikację, ponieważ nie istnieje powyższe stowarzyszenie, a po drugie taki list mógł wysłać każdy. - Nie wysyłaliśmy takiego listu i nie mamy z tym nic wspólnego - mówią fani "żółto-biało-niebieskich". Zarząd Motoru również odcina się od treści tego listu, wiedząc, że nie pisali go kibice Motoru. Komu służy te całe zamieszanie, nie mające nic wspólnego ze sportem? Nie wiemy, ale będziemy starali się dowiedzieć. W każdym razie jest to chyba prowokacja mająca zaszkodzić klubowi, który po jedenastu latach wrócił do drugiej ligi. Nie dajmy się sprowokować, ale dalej róbmy swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans hebron Re: łęczna boji sie Motoru? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:10 oto typowy sympatyk Silnika... "boji" buahahahahahahaha, "rozpatrz" ogrania jak takie rzeczy widze...uczyc sie jezyka ojczystego barany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: łęczna boji sie Motoru? IP: *.chello.pl 21.06.07, 15:12 dobrze powiedziane... no mowie ze podstawówkę chłopaki kończyli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abadoon Re: łęczna boji sie Motoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:22 :))) No popatrz a tacy patrioci co o im się element ''nie polski'' nie podoba... Weź chłopaczku się najpierw języka polskiego naucz jak taki patriota jesteś. Toć mój kumpel, który nie jest ''niepolakiem'' :) pisze lepiej po polsku niż większość tych durniów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarnecki Motór gola, Motór gola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:28 Gdzie te talenty? w VI lidze? Kibole Motoru nawet nie odrózniaja stadionów, najczęsciej demoluja swój bo mysla ze sa na wyjeździe. Teraz wybieraja sie w nocy do Łyncyj by "pozyczyc" krzesełka. Oni mentalnie nadal sa w epoce "kamienia rzucanego" i bolszewickiego porzadku swiata:Weźmiemy sie i zrobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: List Sympatyków Motoru Lublin IP: *.centertel.pl 21.06.07, 14:59 Jestem Kibicem Pruszkowskiego Znicza. Też gra u nas nigeryjski zawodnik. Bardzo go lubią nasi kibice i jest dobry. To co zaprezentowali kibice z Lublina to Ksenofobia i Rasizm w największej postaci!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJR List Sympatyków Motoru Lublin IP: 80.48.103.* 21.06.07, 14:59 ale jaja!!! taka troska o Polskich piłkarzy wśród Tatarów, Odpowiedz Link Zgłoś