Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cala prawda o Lechu Poznan

13.11.01, 01:40
    Cześć !
    Lech Poznań nie poniósł porażki w 18 meczu z rzędu. Jestem pod wrażeniem
    wspaniałej passy piłkarzy spod znaku lokomotywy, którzy pewnym krokiem
    zmierzają do bram ekstraklasy. Bardzo się cieszę z tego iż rzesze kibiców
    kolejowego klubu, którzy fanatycznie, acz kulturalnie dopingują swój zespół,
    doczekają się wreszcie meczy z rywalami godnymi klasy Kolejorza.

Ludzie źli, podli, mający własne, głęboko skrywane kompleksy, będą dopatrywać
    się rys na nieskazitelnym wizerunku Lecha. Jednak mimo wielu prób, mimo
    zaangażowania całej machiny propagandowej, mediów, mimo ciągłego powtarzania
    kłamstw i obrzydliwych pomówień - nie uda im się zachwiać odradzającej się
    potęgi Dumy Wielkopolski.

Wśród licznych, nieprawdziwych i głupich ataków na Lecha, nalezy wskazać kilka
    wątków, które powtarzają się najczęściej.

Pierwszym z nich jest rzekoma kwestia tzw. niejasnych powiązań klubu z osobami
    mogącymi uchodzić za członków grup przestepczych. Otóż muszę zdecydowanie
    oświadczyć, iż wszyscy nasi dobroczyńcy są szanowanymi obywatelami, którzy
    nigdy nie weszli w konflikt z prawem. Być może prywatnie chodzą w dresach, być
    może prywatnie spotykają się z podejrzanymi osobnikami, ale przecież każdy ma
    prawo do prywatności. Chciałbym podkreślić, iż wobec żadnego z działaczy Lecha
    nie skierowano aktu oskarżenia, ani nawet nie przedstawiono zarzutów w
    Prokuraturze. Jeśli chodzi natomiast o Michała S., to nie jest prawdą, iż miał
    on pseudonim "Surówa" i nie jest prawdą jakoby został zastrzelony w
    porachunkach gangsterskich. Według mojej wiedzy postrzelił się sam podczas
    rutynowego czyszczenia broni, na którą oczywiście miał pozwolenie.

Nie jest prawdą, jakoby z telefonu wiceprezesa Lecha grożono sędziemu
    piłkarskiemu S. Żyjewskiemu, któremu później, nieznani sprawcy podpalili
    mieszkanie. Całe zamieszanie, to wynik nagannego postępowania pracowników TP
    S.A. - notabene kibiców warszawskiej Legii- którzy sfałszowali biling numeru
    wiceprezesa Lecha. Natomiast co do sędziego Żyjewskiego ,to powinien on uważać,
    bo jak dalej będzie tak gwizdał, to nieznani sprawcy jeszcze zgwałcą mu córkę.
    Po co dziewczyna ma mieć uraz ???

Nie jest prawdą jakoby WKP Lech Poznań był "pralnią brudnych pieniędzy" .
    Wszelkie rachunki, dokumenty, księgi podatkowe są jawne i mozna do nich
    zajrzeć. Ze względu na ich znaczenie, pomieszczenie księgowego jest chronione
    przez ochotników z grupy kibiców o nazwie "Brygada Banici". Zainteresowanych do
    przejrzenia ksiąg serdecznie zapraszam.

Nie jest prawdą, jakoby Lech korzystał z pomocy Ryszarda Forbricha, byłego
    działacza Amiki Wronki. Lech nie potrzebuje jakiejkolwiek pomocy, piłkarze
    grają wyśmienicie, a insynuacje o rzekomych oszustwach, przekupywaniu sędziów
    to oszczerstwa rzucane przez wrogów poznańskiej piłki. Prawdą jest, że p.
    Forbrich bywa na stadionie LEcha, ale jedynie w charakterze widza. Prawdą jest
    , że odwiedza on szatnię sędziów, ale wynika to stąd, iż p. Forbrich cierpi na
    chroniczne zapalenie pęcherza, a najbliższa wolna toaleta znajduje się właśnie
    w szatni sędziowskiej. Toaletę przy trybunie dla VIP-ów okupuje złośliwie
    redaktor z warszawskiego, znanego z braku obiektywizmu "Przeglądu Sportowego".
    Zainteresowani mogą zapoznać się z lekarską dokumentacją choroby p.Forbricha.

A co do kartek pokazywanych rywalom Lecha, to jest to efekt zdecydowanej
    dominacji Lechitów na boisku.

Prawdą jest, że Lech Poznań ma najlepszych kibiców w Polsce. Ci ludzie, choć
    sercem za Lechem, zawsze z szacunkiem i sympatią odnoszą się do kibiców innych
    druzyn. Podczas wyjazdów z piosenką na ustach i szalikiem w ręce przemierzają
    setki kilometrów aby dopingować swój klub. Niestety często prowokowani są przez
    byłych ZOMO-wców obecnie na usługach Policji. Fanatycy Lecha zawsze prowadzą
    żywe dyskusje , także na forum internetowym, jednak zawsze wyróżniają się
    obiektywizmem, kulturą osobistą oraz szacunkiem dla innych poglądów i ludzi
    którzy je reprezentują. Chciałbym podkreślić, iż szczególną troską kibiców
    LEcha otaczani są kibice innych drużyn z Poznania, a także kibice z mniejszych
    wielkopolskich - i nie tylko- ośrodków piłkarskich .
    ...

W związku z zapowiedzią wzrostu bezrobocia do 20 % zacząłem szkolić się w pracy
    rzecznika prasowego Lecha. Myślę, że mógłbym się ubiegać o posadkę. Sorry, że
    się rozpisałem, ale nie mogę już wytrzymać

Obserwuj wątek
      • Gość: canemuto Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.icpnet.pl 13.11.01, 02:12
        jak nowatorsko! jak ironicznie!! jak przezabawnie!!! brawo kaiser!!!!
        zdemaskowales nas i to w jakim pieknym stylu;))) niektorym sie wydawalo, ze
        Lech wygrywa bo dobrze gra, ale nareszcie ktos im otowrzyl oczy;) dobrze im
        tak;) co swiat zrobilby bez takich jak ty... pisz dalej kaiser - taki brylant
        nie moze sie zmarnowac;) z tego co wiem, to stanowisko rzecznika prasowego
        Kolejorza jest juz zajete, ale taki madry chlopak jak ty na pewno sobie cos
        znajdzie...

PS napiszesz jeszcze cos smiesznego i zabawnego??? prosze, prosze;)))
        • Gość: Camara Re: Cala prawda o kaiserze IP: 217.96.35.* 13.11.01, 08:06
          Szanowny Kolego;
          Po pierwsze - czy to nie własnie Ty załozyles w tym mieście Klub Bismarcka?
          Gratuluję poczucia smaku i kultury, odnośnie wyboru nicka również.
          Po drugie - cieszy mnie bardzo fakt, iz nie mogłeś wytrzymać, może się poprostu
          wyprowadzisz?
          Po trzecie - z uwagi na fakt, iz rozpiera Cię twórcza wena, mam propozycję,
          abyś zabrał się do pisania pracy magisterskiej, a jeśli i to już za Tobą, to
          możesz jeszcze pozostawic po sobie pamiętniki. Aby potomni wiedzieli jak
          światli ludzie w miescie wartym Poznania mieszkali i jak wiele dla tego miasta
          zrobili. Chocby szkalując jeden z jego niewielu powodów do dumy.
          Po czwarte - życzę wszelkiej pomyslności i owocnej pracy robakowi który Cię
          Kolego toczy. Niech sie pasie i będzie dostojnie wykarmiony.
          Po piąte - pocałuj mnie serdecznie w dupsko, co zresztą przekazałem Twej
          szacownej osobie już jakis czas temu.
          Nie pozdrawiam.
          • misza01 Re: Cala prawda o kaiserze 13.11.01, 12:06
            kaiser Zapomniałeś jeszcze tylko dodać,że Lech to jedyny wrzód na wielkiej i
            czystej dupie polskiej klubowej piłki. Mam nadzieję,że ten ropiejący wrzód na
            twojej również niedługo uda się przeciąć, bo ,jak piszesz, nie możesz już
            wytrzymać.
            • Gość: Radost Re: Cala prawda o kaiserze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 19:51
              Prawdy o Kaiserze nie ma!! bo nie ma czegos takiego jak Kaiser....napisal tak bo :
              -dziewczyna mu odmowila
              - w pracy szef z nim pojechal
              - zgubil 10 zlotych
              - nie umyl sie i smierdzi mi cos(biedak nie wie ze to od niego)
              - ma kompleks Edypa
              - przeszkadza mu sukces Lecha

Generalnie Kaiser jest w tej chwili na silnych psychotropach...wybaczcie mu
              drodzy koledzy jego bajki....Jednoczesnie apeluje o zorganizowanie jakiejs akcji
              na rzecz kajserka...nich chociaz swieta ma radosne bo chlopczyk gotowy z tej
              zawiscie cos sobie zrobic!

• Gość: canemuto Re: Cala prawda o kaiserze IP: *.icpnet.pl 13.11.01, 20:17
                mam! mam! wiem, jak pomoc kaiserkowi i rownoczesnie nagrodzic jego uczciwosc,
                celne riposty, dowcip i wszystko to, czego ma pod dostatkiem;) sprobujmy
                wepchnac go na stanowisko rzecznika prasowego amiki lub groclinu:
                - kluby I-szo ligowe
                - zadnych podejrzen co do ich uczciwosci
                - bylo nie bylo - dup... uppsss - duma (dumy???) wielkopolski;)))
                czy ktos zna moze jakies szychy z pionu decyzyjnego powyzszych klubow???
                POMOZMY KAISEROWI!!! pozdro:)
            • Gość: seba Re: Cala prawda o kaiserze IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 17:21
              misza, jak cie spotkam to cie zabije!
          • kaiser Re: Cala prawda o kaiserze 14.11.01, 23:07
            A kim ty do diabła jesteś? Camara ?? Pedał jakiś czy co ? W dupsko to ja mogę
            pocałować twoją pannę, albo siostrzyczke. Tobie mogę z dupy zrobić jesień
            średniowiecza.
      • Gość: 9 Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 23:31
        No jastem pod wrażeniem ! Jaka znajomość przedmiotu i faktów no i ten styl.
        Normalnie jakbys Pulicera miał dostać. Strasznie się cieszę bo to już z tydzień
        jak nikt lechowi nie dokopał i zacząłem podejrzewać że wszyscy wrogowie lecha
        zostali w tym czasie zakopani w lesie / co byłoby zgodne z teorią o mafii w
        klubie/Wiele z twego barwnego opowiadanka wskazuje na to że bywałeś człowieczku
        na piętrze budynku klubowego a pewnie i Budka i Dolata karmili cię pączkami i
        lali ci koniak napoleon w szklaneczkę musztardówkę. Och wspominasz teraz pewnie
        te czasy licząc reszte kasy ze sprzedaży piłkarzy lub meczy swojego ukochanego
        klubu. Za zarządem ,trenerami i piłkarzami stoją wyniki i pewnie nie wszystkim
        to leży no cóż...... a i chyba należy sprawdzać do trzeciego pokolenia
        kibiców,działaczy i sprzątaczki klubowe by wyeliminować tych z mandatami za
        prędkość i chodzących na dyskoteki bo tam napewno mają kontakty z półświadkiem
        czy ćwierćświadkiem .Dobranoc kaiser piękny bojowniku o dobro polskiej piłki
        ligowej.
      • kaiser Re: Cala prawda o Lechu Poznan 14.11.01, 23:03
        Tego się spodziewałem... Żadnego merytorycznego ustosunkowania się do mojej
        opinii o Lechu, tylko personalny atak na mnie, na kogoś kto osmielił się
        wytknąc Lechowi jego wady. Nie stać was gnoje na więcej ?
        Ja nie oczekuję odpowiedzi w podobnym stylu co mój post, bo dla was pewien
        poziom jest nieosiągalny, ale może chociaż zacznijcie dyskutować o zarzutach
        jakie tam się znalazły?
        Ktoś zarzucił mi, że chodziłem po korytarzach budynku Lecha... Ja tam nie
        chodzę, bo swój honor mam, ten kto mi to zarzucił niechaj mnie przeprosi !!!
        I na zakończenie taka rada - przestańcie obrażać ludzi na forum !
        • Gość: Loki Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.echostar.pl 14.11.01, 23:36
          Nie mów do mnie gnoju synku.
          • misza01 Re: Cala prawda o Lechu Poznan 15.11.01, 13:12
            Rozmawiac to ja moge o faktach, a nie będę (tak samo jak i moji szanowni
            kOLEDZY Z FORUM) dyskutował nad wytworami chorej wyobraźni jakiegoś chlopca,
            pewnie kibica Legii lub wisły, którzyw przerwie między dokopywaniem sobie
            nużają się w obrzucaniu idiotycznymi zarzutami Lecha. No bo jak to możliwe,że
            tu przychodzi po 10,15 czy 20 tys ludzi na mecze jakiegoś II ligowego klubu?
            Ano, są łapanki w Poznaniu i "mafia" spędza biednych poznaniaków na stadion,
            każą im, krzyczeć, dopingować. Byłeś na chociaż jednym meczu Lecha? Jakbyś był,
            to byś widział,że Lech od każdej II ligowej miernoty, która tu przyjechała był
            lepszy o klasę (poza Hetmanem zamość, który jako jedyny przyjechał tu pograć w
            piłkę)i dlatego wygrywał. No tak, iałem nie dyskutować...A od gnojka to możesz
            wyzywać swojego ojca jak ci na to pozwala.
        • Gość: Radost Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 19:21
          kaiser napisał(a):

> Tego się spodziewałem... Żadnego merytorycznego ustosunkowania się do mojej
          > opinii o Lechu, tylko personalny atak na mnie, na kogoś kto osmielił się
          > wytknąc Lechowi jego wady. Nie stać was gnoje na więcej ?
          > Ja nie oczekuję odpowiedzi w podobnym stylu co mój post, bo dla was pewien
          > poziom jest nieosiągalny, ale może chociaż zacznijcie dyskutować o zarzutach
          > jakie tam się znalazły?
          > Ktoś zarzucił mi, że chodziłem po korytarzach budynku Lecha... Ja tam nie
          > chodzę, bo swój honor mam, ten kto mi to zarzucił niechaj mnie przeprosi !!!
          > I na zakończenie taka rada - przestańcie obrażać ludzi na forum !

Ja Radost ma sie odniesc merytorycznie do "gowna" ktore pusciles na forum??
          A od Camary sie odczep dobrze Tobie radze...

" ...bo swój honor mam..."
          i przestan klamac!!!!!!!!!!!!!!

Ja nie oczekuję odpowiedzi w podobnym stylu co mój post,
          bo takiego gowan jescze raz napisac to sie nie da
          bo dla was pewien poziom jest nieosiągalny,
          tak poziom gownazerii dla kibicow LEcha jest nieosiagalny
          ale może chociaż zacznijcie dyskutować o zarzutach jakie tam się znalazły?
          dyskutowac z Toba ??o czym gnojku???

P.S Jakbys byl uczciwy nie pisalbys pod zalogowanym nickiem!! nie widac adresu co
          oznacza ze cos kryjesz!

• Gość: canemuto Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.icpnet.pl 15.11.01, 20:47
            no coz, kaiser - poziom (czy raczej etap) "slowotoku" i pustej demagogi mam juz
            za soba:) jestes przedstawicielem tej grupy forumowiczow, ktorzy czuja sie
            jakby ich peany mialy byc publikowane w jutrzejszym wydaniu gw. nie tedy droga -
            czytamy je tylko my, a nas takie smieszne "perelki literackie" (ach, jakze
            wielka to sztuka pisac o niczym przez godzine:))) nie ruszaja i nie rzucaja na
            kolana. nie odpowiadamy na zarzuty? czlowieku - nie wiesz, co dzieje sie na tym
            forum (spory na teamt Lecha, ludzi w jego otoczeniu tocza sie tutaj jak siegne
            pamiecia). proponuje przejrzec watki i:
            1. POMYSLEC
            2. pisac...
            odwrocenie tej kolejnosci ma u ciebie oplakane skutki. co do gnojkow... jestes
            jednym z chlystkow, ktorzy potrafia sie tylko napinac pod zaslona loginu gazety
            wyborczej. twoje cienkie obelgi nie sa w stanie pobrudzic mi butow. spadaj.
      • Gość: FanLecha Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 23:12
        PSY SZCZEKAJĄ KARAWANA JEDZIE DALEJ !!!!
        • Gość: GRZESIU_ Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 11.12.01, 06:20
          hahahaha tu widze jeszcze ciekawiej niz na kibice.pl
          na forum hahaha swoji jadą na swoich
          no cóz a podobno kibice Lecha są najlepsi w Polsce
          Pozdro CAMARA GUERRA RADOST i reszta tych których znam
          • Gość: Camara Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: 217.96.35.* 11.12.01, 08:25
            Grzesiu.........kaiser nie jest, niestety :)), Nasz. A wielka to szkoda dla
            team'u e-Lechitów. Byłoby kogo wysłać w celu nawiązania kontaktu z Samoobroną.
        • Gość: qurwiony Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.icpnet.pl 11.12.01, 10:02
          jaka karawana?
          chciales powiedziec lokomotywa
      • Gość: mlody Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 10:50
        • Gość: miki Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 10:58
          Uważam za niepotrzebne zaglądanie ludziom związanym z Kolejorzem w
          przeszłość.Ważne jest to co robią dla klubu w chwili obecnej,a robią dużo ,co
          można zobaczyć gołym okiem.sytuacja klubu poprawia się z miesiąca na miesiąc,co
          napewno cieszy wszystkich prawdziwych kibiców kolejorza.Nie znam szczególowej
          biografii ludzi związanych z Lechem i nie jestem nią zainteresowany,ale jeżeli
          jest ktoś ,kto nigdy nic nie przeskrobał to chyba tylko papież i oczywiście
          kaiser.

• Gość: ziggy Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.au.poznan.pl 14.12.01, 14:07
        Sz P kaiser
        Gratuluję tonu, talentów krasomówczych, poczucia humoru. Zastanawiam się skąd w
        tobie tyle niechęci do naszego klubu (niestety nie miałem okazji dowiedzieć się
        coś ty za jeden) i nie wiem czym jest to spowodowane. Może chorobą, może
        uprzedzeniem, może chęcią liczebnego pomniejszenia rzeszy kibiców LECHA...
        Mimo twoich wysiłków nadal jestem za KOLEJORZEM, choć twój post głęboko mnie
        poruszył no bo jak wytłumaczyć taką wrogość, nienawiść, chęć upodlenia (zresztą
        nieudaną). Raczysz oskarżać działaczy, rzucać podejrzenia na finanse wreszcie
        poddajesz pod wątpliwość czysto sportowe wizyty na bułgarskiej jednego z vipów.
        Pytam skąd w tobie tyle wiedzy z tego zakresu? Zakładam że tych pseudorewelacji
        którymi nas zatruwasz nie wyczytałeś w PS czy innym brukowcu. Wyglądasz (po
        stylu pisania) na człowieka orientującego się w otaczającej go rzeczywistości i
        pewnie przez przypadek wyleciało ci z głowy że w tym kraju istnieje domniemanie
        niewinności oskarżonego (mam nadzieje że wiesz iż znaczy to tyle że oskarżony
        jest niewinny dopóki mu się winy nie udowodni). Poza tym jeśli nawet twoje
        brudy na Lecha znalazły by pokrycie w rzeczywistości (w co oczywiście nie
        wierzę) to co. Przecież normalni kibice nie będą sobie drzeć szat z tego
        powodu. Wreszcie twój topór twoich pomówień ląduje na głowach kibiców. Skoro
        upierasz się oceniać ogół poprzez pryzmat jednostek pozostawię to bez
        komentarza.
        Pozdrawiam staropolskim zick hail (pisownia morze być daleka od tej właściwej
        ale pżecież karzdy kibic lecha wedłóg twojej opini to bandyta, szowinista,
        faszysta, nieuk i co tam jeszcze - popraw mnie jeśli się mylę)
      • Gość: Daras Re: Cala prawda o Lechu Poznan IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 02:31
        Kaiser cos takiego skandalicznie glupiego w zyciu nie widzilalem. Czlowieku
        lepiej bys mieszkanie posprzatal choinke ubaral niz wypisywal takie gupsta. nie
        zycze ci wesolych swiat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka