Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Finał MP Pań

17.11.06, 17:56
    Witam,
    po raz drugi i w nowym wątku chciałabym się odnieść do pomysłu rozegrania
    Finału MP Pań wraz z półfinałem/drugimi eliminacjami rozgrywek męskich.
    Dlaczego w sporcie, który nie jest jeszcze sportem narodowym ;-)))))
    tak drastycznie zmniejszać prestiż imprezy Pań.
    Finał Pań wraz z półfinałami/eliminacjami rozgrywek meskich nie tylko
    zmniejsza potencjalne zainteresowanie sponsorów i prasy, ale i uniemożliwia
    wspólne spotkanie i promowanie tego sportu!!!
    Czy Finalisci rozgrywek męskich bedą mogli pojawić sie na finałach Pań i na
    odwrót - szczerze watpię, ilość urlopów jest ograniczona.
    A jak bedzie wygladała kwesia juz samych rozgrywek - 6 druzyn meskich, czyli
    trzy gry, a potem lód jest niewykorzystany jedna kolejkę.

Ja, co juz powoli staje sie zwyczajem, postaram sie skontaktować z Paniami z
    prośbą, by wypowiedziały sie w tym temacie, moze zdania są podzielone (???)
    tego nie wiem.
    Ale bardzo proszę wszystkie Panie, do kórych nie uda mi sie dotrzeć mailowo i
    telefonicznie, o wyrażenie swojego zdania!!!

To ułatwi nam ustalenie wspólnego stanowiska i ewentualnie pozwoli na
    zwrócenie sie do Zarządu w tej sprawie.

Pozdrawiam, Krysia
    Obserwuj wątek
      • kiuru Re: Finał MP Pań 17.11.06, 20:08
        Całkowicie się z Tobą zgadzam Krysiu. Ponad wszelkie aspekty marketingowe pojawia sie tez problem sportowy - jak reprezentacja ma sie przygotowac do MP w 2 miesiace po imprezie docelowej???? Chyba powinien byc czas na znizke formy?!?!
        • hit_and_roll Re: Finał MP Pań 18.11.06, 01:12
          Drogie Panie żeby nie było, że jesteście same to ja także uważam że finały obu
          płci powinny być w jednym miejscu i czasie!!! Zresztą już wysłałem swoje
          rozmyślania na ten temat do właściwej osoby :) Niech nadal termin finałów MP w
          Curlingu będzie wielkim świetem dla curlerów, którzy właśnie w tych dniach mogą
          się wszyscy spotkac w jednym miejscu i rywalizować w przyjacielskich nastrojach
          o najwyższe laury!!!

P.S.
          A wogóle to co by to była za imprezka jednopłciowa na finałach :P
          • krzychbe Re: Finał MP Pań 18.11.06, 17:09
            Dołączam się do ubolewania nad faktem, że znów powstał dziwny pomysł,
            lekceważący zdanie, jakie mają na ten temat same zainteresowane. Życzę
            powodzenia w walce o normalność. K.B. (dla odmiany:))
            • hopp-schwiiz Re: Finał MP Pań 18.11.06, 20:00
              Krysia ma rację, też jestem przeciwna rozgrywaniu finału Pań w innym terminie a
              finał Panów też mnie interesuje i z chęcią bym go obejrzała na żywo a nie z
              relacji (opóźnionych) w Internecie... to żadna frajda..
              • msfmcc Re: Finał MP Pań 19.11.06, 14:06
                Calkowicie sie zgadzam z przedmowcami! Dla jasnosci argumenty:
                1. prestiż rozgrywek
                2. panowie graja w marcu finaly, a miedzy kolejkami lod i tak jest
                niewykorzystany (chyba nie beda grac caly dzien kolejka po kolejce?)
                3. impreza integracyjna jednopłciowa???? Do kitu ;-(((
                4. panie, które chca zobaczyc final mezczyzn znowu musza brac wolne w pracy i
                placic za hotel!!!

I wreszcie co najwazniejsze: rokrocznie walczymy o ujednolicenie regulaminu
                rozgrywek kobiet i mezczyzn, ciagle sa zmiany, telefony na ostatnia chwile,
                jakies maile, pretensje, ze system gry pań znowu jest gorszy (a przynajmniej
                inny) niz panow itd. itp....
                Ujednoliśmy to wreszcie, jezeli ma byc 6 druzyn meskich i 6 zenkich w finalach,
                zrobmy to razem: kolejka pań, kolejka panów. Będą emocje!!! Będzie fajnie i w
                duchu curlingu!!
      • takeouter Re: Finał MP Pań 19.11.06, 13:25
        Popieram w 100% oddzielne MP K i M ? Nie E :P
        • curling_girl Re: Finał MP Pań 19.11.06, 13:37
          to ja też się zgodzę z tym, iż rozdzieleni MPK i MPM to nei jest dobry pomysł.
          • lpiworowicz Re: Finał MP Pań 20.11.06, 02:03
            No to jeszcze dorzucę jeden argument przeciwko takiemu rozwiązaniu.
            System rozgrywek Panów ma obejmować trzy etapy. W półfinale (czyli turnieju
            środkowym) ma wziąć udział ok. 16 drużyn (tak to przynajmniej rozumiem). A skoro
            tak, to w zawodach finałowych będzie tych drużyn mniej - niezależnie od tego czy
            to będzie 10, 8 czy 6 (powinno być 6 moim skromnym zdaniem).

Dlaczego więc rozgrywać turniej finałowy Pań wtedy gdy jest potrzebne więcej
            czasu na rozegranie meczów panów (półfinał z udziałem 16 drużyn męskich), a nie
            wtedy gdy czasu na rozegranie meczów panów potrzeba mniej (finał z udziałem
            mniejszej ilości drużyn męskich)???

I jeszcze dla wyjaśnienia - jak pojawił się ten pomysł? Z tego co słyszałem
            Komisja Szkoleniowa zaproponowała swoją wersję Zarządowi PZC. Tymczasem
            Prezydium Zarządu PZC postanowiło zrobić wszystko po swojemu i ustaliło jak
            wyżej nie konsultując się z nikim. Jeśli Panowie z Prezydium tak doskonale się
            orientują w tematach szkoleniowych, to po co ta Komisja Szkoleniowa? Po raz
            kolejny wychodzi brak w naszym Związku jasnego podziału kompetencji. No ale ileż
            można o tym samym...
      • kasia_cocktail Re: Finał MP Pań 20.11.06, 13:40
        Zgadzam się, zgadzam się!

I jeszcze jedno: nie dopuszczalne jest takie ciągłe zmienianie terminu!
        Na początku miał być kwiecień, później marzec. Ok. Ale teraz co, luty.
        A może zróbmy w styczniu, po co czekać?? A może, jak dziewczyny wrócą z ME, to
        od razu. :-))

Jak możemy mówić o poważnym traktowaniu curlingu przez sponsorów, media, itd.
        itp., kiedy sam Związek nie traktuje poważnie swoich zawodników.

Pozdrawiam serdeczne i czekam na ostateczne rozsądne ustalenia ze strony
        Związku.

Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka