Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mistrzostwa Polski 2007 2 runda

31.01.07, 11:05
    Pozwoliłem sobie założyć ten wątek ponieważ poprzedni zbyt długo się już
    ładował :) ...
    A teraz do rzeczy! Czy ktokolwiek mógłby mi powiedzieć gdzie odbędzie się
    druga runda Mistrzostw POlski w curlingu w roku 2007!!??? Długo sie
    wstrzymywałem z tym pytaniem ale czy to nie najwyższy czas na podanie
    oficjalnego miejsca zawodów!!! Jak mamy być spokojni i jak mamy liczyć na
    dobre przygotowanie zawodów i lodowiska jeśli nawet nie znamy miejsca
    rozgrywek! Do zawodów zostały 3 tygodnie!! Pozdrawiam wszystkich, którzy mają
    te samo zdanie a wiem, że nie jest ich mało... !!!

Obserwuj wątek
      • lpiworowicz Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 31.01.07, 12:42

No w poniedziałek o 15 miało być wszystko jasne :)
        Tak szczerze powiem, że zaczyna mnie to już bawić. Choć to taki śmiech
        bezsilności - przez łzy :|

Kiedyś z ciekawości przeszukiwałem forum, aby znaleźć który z turniejów MP
        rozgrywanych w 2006 r. był w miarę normalnie zorganizowany, no i efekt nie był
        dobry :(

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23816&w=38978452 - Na półtora tygodnia
        przed finałami MP 2006

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23816&w=37651579 - Na dwa tygodnie
        przed eliminacjami MP 2006

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23816&w=40234260 - Przed MP Mikstów 2006

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23816&w=45382961 - Medale po MP 2006...
        pół roku po...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23816&w=40931018 - 8-miesięczna
        historia dorastania do organizacji MP 2007

a gdyby tak poszukać w 2005 r. to jestem pewien, że znajdą się jeszcze
        "fajniejsze" wątki :(
        • krzychbe Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 31.01.07, 17:29
          Ze swojej strony dodam, że prace nad regulaminem wygasły. Chciałem, by wszystko
          zostało dograne na tyle wcześnie, by od momentu oficjalnego ogłoszenia reguł nic
          już nie zmieniać. Jeżeli męskie rozgrywki w Gliwicach maja być kontynuacją
          toruńskich/białostockich, chciałem ogłosić reguły obydwóch turniejów jednocześnie.
          Ale skoro nie wiemy gdzie gramy (właściwie gracie), a zatem czy jest szansa na 5
          torów (bardzo przydałyby się dla rozbudowania eliminacji kobiet), nie mamy
          potwierdzonej liczby kobiecych zespołów do eliminacji i nie znamy naszych
          ograniczeń czasowych (ciekawi mnie niezmiernie, czy zamieszanie z meczem
          hokejowym w Sanoku to było dziadostwo w wykonaniu mosiru, czy pzc), to siedzimy
          i czekamy. A później oficjalne reguły (których podstawy już dawno mamy
          przygotowane), napisane na kolanie w ciągu paru godzin bez konsultacji z połową
          współtwórców (nie zdążą odebrać maili), będą 16 razy poprawiane z powodu
          wykrywania kolejnych niedoróbek, który to proces mógłby już być dawno ukończony.

Pozdrawiam. K.
          • justynazalewska Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 31.01.07, 17:53
            Potwierdzam zdanie Krzysia :) Jest konieczne poznanie miejsca zawodów jak i
            także ilość torów. Ponieważ system eliminacji kobiet przydałoby się troszke
            zmodyfikować. Jednak decyzja o takiej możliwości może zapaść tylko jak będziemy
            znać ile będzie torów i drużyn. Także PZC powinien jak najszybciej się określić
            w tej sprawie przede wszystkim z szcunku do człowieka, który układa system i
            poświęca swój czas żeby wszystkim dogodzić.

Pozdrawiam Justyna
      • takeouter Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 01.02.07, 22:51
        A ja ciągle czekam na tą tajną wiadomość gdzie odbędą się Mistrzostwa Polski,
        które zaplanowane są na ten miesiąc!!!!!!!!
        • damiahn Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 02.02.07, 00:56
          niestety mogę tylko potwierdzić, że na tą godzinę miejsce jest dalej
          niewiadomą...
          • lpiworowicz Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 03.02.07, 01:14

Ale nie ma co się zamartwiać 5 lutego już na pewno będziemy wiedzieli :)
            • bartoszsit Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 03.02.07, 08:49
              No nie wiem (co do teminów podawanych przez PZC bywa ... każdy wie najlepiej
              sam...). W tym wszystkim zresztą to można się nieźle pogubić.... Najpierw
              napisane jest że organizatorem tej fazy MP jest Toruń, potem pojawia się
              nieoficjalnie Bialystok, dalej ten nieoficjalny Białystok (bez żadnej
              informacji wcześniej że złozył ofertę w tym terminie) uznawany jest za
              nieorganizatora zawodów, tak aby pojawił się rezerwoeym kandydat (można się
              tylko domyślać kto nim jest)... zakładam, że Toruń (jako jedyna widomość o
              loklaizacji) ciekawe tylko jak na to patrzą organizatorzy z Torunia, byli, nie
              byli, są rezerwowi?... zagadka... zreszta nagle może się okazać że zawody będą
              gdziekolwiek indziej, tak jak w przypadku eliminiacji (zgoszony Białystok lub
              Gliwice a było w ... Sanoku..))) a gdzie będą zawody to jeden "Bóg" tylko
              wie... też czekam z niecierpliowścią na infor... dla nas jest często dodatkowo
              jeden dzień wyjąty z pracy (na dojazd)... ale wydaje się, że tym nikt się nie
              przejmuje... a przecież w podobnej sytuacji wielu nas, oj wielu...
              • gleocapsa Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 03.02.07, 09:58
                Podzielam zdanie przedmówcy, nie byłoby głupio wiedzieć ile dni trzeba sobie
                zarezerwować na zawody, jeden dzień dla mnie robi wielką różnicę, ale jak widać
                dla PZC lokalizacja zawodów jest prawie bez znaczenia.
                • tish_jedyna Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 06.02.07, 11:26
                  Data również :/
      • krzychbe Na temat czwartkowej kolejki. 05.02.07, 11:18
        Zanim zrobi się awantura na temat czwartkowej kolejki... Robię, co mogę, aby
        nie grały w niej ekipy, którym to nie pasuje z powodu dojazdu. I wygląda, że da
        się to zrobić. K.
        • tish_jedyna Re: Na temat czwartkowej kolejki. 06.02.07, 11:25
          A ja bym chciała doczekać czasów, kiedy nie będziesz musiał tak kombinować...
          • lpiworowicz Re: Na temat czwartkowej kolejki. 06.02.07, 20:56

A ja bym chciał doczekać czasów, kiedy za swoją katorżniczą robotę - wielokrotne
            dostosowanie regulaminów tegorocznych rozgrywek o MP w związku z ciągłymi
            zmianami organizacyjnymi - otrzymasz satysfakcjonujące wynagrodzenie.

A jeśli nie, to żeby układaniem regulaminów rozgrywek zajmowały się
            osoby/komisje do tego powołane w PZC.
      • takeouter Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 11.02.07, 16:16
        Witam! Mam tylko jedno malutkie pytanie :P czy ktoś mi może powiedzieć jak będą
        wyglądały grupy w MP, które odbędą się już za 2 tygodnie ? :P
        • curling_girl Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 11.02.07, 19:33
          myślę Maćku, że do poniedziałku-wtorku wszystko się wyjaśni, bo do wtedy można
          płacić wpisowe. :) pozdrawiam ^^
          • torun2007 Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 12.02.07, 23:00
            Grupa 1: ŚKC "Śląskie Kamole" Katowice , Media CC GPW Warszawa ,Karkonoski Klub
            Curlingowy Piechowice, Krakowski KC Kraków 2, AZS Politechniki Śląskiej
            Gliwice"Cieniasy ", Śląski KC "To Se Ne Da" Katowice. Grupa 2: ŚKC "Chec
            Sport", Krakowski KC Kraków 1, City CC "Yeti Ice Factory" Warszawa, Sopocki CC
            Wa'ku'ta "Blues Brothers", AZS Politechniki Śląskiej Gliwice"RT3M",Media
            CC "Icicles".
      • krzychbe Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 13.02.07, 10:13
        Co wiem?

8 drużyn żeńskich na pewno wystąpi.
        2 na pewno nie wystąpią (Sopot i GWSP), dowiedziałem się o tym dzisiaj.
        O 2 pozostałych nic nie wiem do tej pory (są to Łódź i Frosty). Jeżeli PZC coś wie, to się nie pochwalił. Jeżeli wpłata została zrobiona na poczcie w poniedziałek wieczorem, to PZC może sie o tym dowiedzieć np. w czwartek.

Dla 10 występujących ekip żeńskich wszystko (reguły, plany godzinowe K i M) jest gotowe, z wyjątkiem rozlosowania K w pary na pierwszą kolejkę. Jeżeli okaże się, że zespołów żeńskich jest 9 lub 8, cała zabawa zaczyna się od nowa.

Pozdrawiam. K.

• lpiworowicz Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 13.02.07, 22:22

Super Krzychu! Która to już zmiana systemu rozgrywek w tym roku?
          Ale po co nam kary dla drużyn, które się wycofują z Mistrzostw Polski - przecież
          to tak naprawdę nie ma znaczenia...
          • zielgora Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 11:17
            ostateczne wersje regulaminów dopieszczamy (tak walentynkowo ;-)) z Krzyskiem,
            wiec lada chwila cos z tych pieszczot wyjdzie ;-))

Przypominam wszystkim o NW, badaniach, dobrym humorze, niedręczeniu sędziów,
            niemarudzeniu, posłuszeństwie... ;-)))

do zobaczenia w Toruniu ;-))
            hubert
      • krzychbe Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 11:09
        Środa, wkrótce południe. Związek ciągle nie wie/nie dzieli się wiedzą ile drużyn wystartuje w Toruniu.
        Nie jest to błąd, jest to świadome działanie. Po raz kolejny dopuszczono do startu drużynę, która wpłaciła pieniądze po terminie.
        A 80 frajerów w 20 drużynach, plus kilku nad regulaminem, czeka...

K.
        • justynazalewska Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 11:52
          Przykro mi Krzysiek, że tak się starasz a ludzie tego nie potrafią docenić.
          Kolejny raz powtarza się sytuacja choć już wielokrotnie była mowa żeby zrobić
          tak, że druzyna przy zgłoszeniu wpłaca wpisowe i nie byłoby problemu. Jak sie
          wycofa to traci wpisowe no i nie musielibyśmy tak długo czekać na losowanie
          grup. Brak konsekwencji ze strony władz w tej sprawie kolejny raz sie powtarza
          :( nie będe mówic już o zawodnikach, którzy nie potrafią dopilnowac własnych
          spraw.

Pozdrawiam Justyna
          • zielgora Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 16:15
            jeśli chodzi o moją opinię, niektórzy już ją znają... to wyznaczanie terminów
            wpłat (bo zgłoszenia już były wcześniej) nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek
            regulaminem, chyba, że zostało by to zapisane w Regulaminie Zawodów...

Regulamin Rozgrywek PZC w pt. II.1. mówi o zgłoszeniach na 30 dni przed
            zawodami i ten obowiązek łódzka drużyna (o ile wiem) spełniła... natomiast
            łamane są przepisy ze strony "Komitetu Organizacyjnego" , Zarządu PZC...
            odnośnie terminów, mam tu na myśli podawanie w czasie informacji co gdzie kiedy
            i mieć pretensje do AZS’u, że nie czytają forum mieć nie powinniśmy (bo, żadna
            oficjalne info nie poszło – do mnie jako prezesa klubu tez nie...)

Reasumując Łódź ja osobiście jako sędzia główny zawodów bym dopuścił...

pozdrawiam
            hubert
            • justynazalewska Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 17:16
              Hubert chyba źle zrozumiałeś :) Przez system jaki wcześniej opisałam moglibysmy
              uniknąć wycofania drużyn i każdy bardziej rozsądnie podejmowałby decyzje o
              zgłoszeniu drużyny a także problem z terminem wylosowania grup byłby
              rozwiązany. Wiem że pewne osoby wolałby mieć to już za sobą a nie czekać i
              czekać i nie mówie tylko o zawodnikach. Co do Komitetu Organizacyjnego to
              pewnie takiego nie ma :) ale mogę się mylić.
              Chyba wszystkim wiadomo, że wszelkie informacje są podawane na stronie PZC
              ponieważ nie ma oficjalnej strony Eliminacji i uważam, że jeżeli ktoś zgłasza
              się to w takim razie powinien bardziej się interesować. Takie informacje
              pojawiały sie na stronie PZC jak były eliminacje w Sanoku i jakoś wszyscy do
              tych informacji dotarli. Chodzi mi tylko żeby w końcu wyciągnąć jakieś wnioski
              żeby sytuacje się nie powtarzały co roku bo w końcu mamy sie rozwijać a nie
              tkwić w tym samym punkcie.
              Co do druzyny AZS mi ona nie przeszkadza dla mnie może grać :) Chciałabym tylko
              żeby druzyny takie wyciągneły wnioski z tego co pisze tu. To nie jest turniej
              towarzyski, gdzie wpisowe płaci się na miejscu :) tylko eliminacje do MP :) Tak
              więc więcej zainteresowania :)

Pozdrawiam serdecznie
              Justyna
              • krzychbe Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 17:33
                Dla uporządkowania dyskusji. Przekroczonym terminem był 12 lutego jako rzekomo
                ostateczny czas na dokonanie wpłaty, umieszczony na oficjalnej stronie związku.
                Uważam, że drużyna ma prawo przekraczać terminy, ale i ponosić tego
                konsekwencje. Za to związek robiąc sobie jaja z własnych terminów, robi
                wszystko, żeby w przyszłości dalej się nim nie przejmować. A społeczność niech
                czeka.

PS. Osobiście się cieszę, że będzie owa drużyna startować, 10 zespołów to dużo
                lepiej, niż 9.

K.
                • justynazalewska Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 17:41
                  i zgadzam się z Krzysiem także :)
                  • zielgora Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 14.02.07, 21:33
                    :)) mieliśmy przygotowane alternatywne systemy gier dla 9,11 12 druzyn ;-))

fakt Justa, że gdybyśmy trzymali się wszyscy ustalonego porzągku nie było by i
                    nerwów i zadnych kłopotów, o doniemwieniach nie wspomnę ;-))

• krzychbe Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 15.02.07, 10:59
                      zielgora napisał:

> :)) mieliśmy przygotowane alternatywne systemy gier dla 9,11 12 druzyn ;-))
                      >

Zatem wykonaliśmy 4 razy za dużą robotę :)))
      • zielgora WAŻNE INFO DLA MĘŻCZYZN !!! 14.02.07, 21:38
        W Regulaminie "gliwickim" jest punkt mówiący o tym, iż do turnieju finałowego
        zaliczane są mecze rozegrane pomiędzy drużynami, które sie zakwalifikowały...

A więc każdy zespół męski w Gliwicach rozpocznie turniej z zdorobkiem punktowym
        z trzech meczy !!!

pozdrawiam
        hubert
        • skip_yeti regulamin kobiet 15.02.07, 07:48
          Że się spytam, chodzi mi o punkt III (runda finałowa)
          Chcecie znowu wrócić do systemu z dwiema 3-druzynowymi grupami?
          • zielgora Re: regulamin kobiet 15.02.07, 10:49
            > Że się spytam, chodzi mi o punkt III (runda finałowa)
            > Chcecie znowu wrócić do systemu z dwiema 3-druzynowymi grupami?

„III Runda finałowa” znalazła się tam przypadkowo, mieliśmy, jak już pisałem
            wcześniej, przygotowane systemy na ewentualność różnej liczby zespołów żeńskich
            i ta "runda finałowa" nie została wykreślona - jest ona z innego systemy, mój
            błąd, że nie skreśliłem, ale zostało już to skorygowane...

jest jedna grupa 10 zespołowa, a w finałach gliwickich jedna 6 zespołowa
            • krzychbe Re: regulamin kobiet 15.02.07, 11:05
              Ponieważ regulamin, który się pojawił, jest wybrany spośród różnych wersji i lekko "przerobiony" względem wersji pierwotnej (a ze względu na datę chcieliśmy to zrobić jak najszybciej), jest w nim więcej błędów. Około 10 już znalazłem i wysłałęm Hubertowi i p. Jerzemu S. i mam nadzieje na rychłe poprawki.

K.
              • zielgora Re: regulamin kobiet 15.02.07, 11:19
                już mój drogi masz poprawiony na mailu ;-)) a lada chwilka będzie takowy na
                stronce PZC ;-))) a większość błędów zostało nominowane do opuszczenia
                regulaminu, już wcześniej ;-)))

.. nie myj naszych bródów na forum ;-)))
                • zielgora Re: regulamin kobiet 15.02.07, 11:37
                  rozpędziłem się z tymi "ó", chyba powinno byc brudów, prawda? ;-))
                  • hopp-schwiiz Re: regulamin kobiet 15.02.07, 11:40
                    prawda :D
                • krzychbe Re: regulamin kobiet 15.02.07, 12:01
                  Wybrać wersję musieliśmy, dokonać pewnych przeróbek też. Musieliśmy się z tym spieszyć, z powodów od nas niezależnych. Chyba oczywiste dla wszystkich. Gdzie wspominam o jakichś brudach?

Jest takie przysłowie "Uderz w stół, a nożyce się odezwą" :)))

K.
            • skip_yeti Re: regulamin kobiet 15.02.07, 13:54
              dzienks
              cos mi straszliwie nie pasilo...
              • zielgora Re: regulamin kobiet 15.02.07, 15:29
                spoko loko ;-)))
      • krzychbe Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 16.02.07, 10:54
        Zwracam uwagę na zmianę kolejności rozgrywania niedzielnych meczów męskich grup, by w niedzielę rano ktoś się nie zdziwił :)
        Powód: 4 zespoły z I grupy występują w ostatniej kolejce sobotniej, umieszczenie ich również w pierwszej kolejce niedzielnej było przeoczeniem. K.
        • pfrynia Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 16.02.07, 23:16
          a myslalem ze chociaz w niedziele pospie ;-(
          a tak 3x 8:30 ech ciezkie jest zycie curlera
          • krzychbe Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 17.02.07, 11:53
            Pociesz się, mam tak samo :)

K.
            • takeouter Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 18.02.07, 13:30
              No i do Mistrzostw zostało 4 dni! :) pewnie juz wyrownuja lod na lodowisku :P
              • 13dzikos Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 18.02.07, 16:50
                takeouter napisał:
                > No i do Mistrzostw zostało 4 dni! :) pewnie juz wyrownuja lod na lodowisku :P

tylko się nie przeliczcie ;P
                zapraszamy do Torunia :)
              • zielgora Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 19.02.07, 10:02
                > pewnie juz wyrownuja lod na lodowisku :P

...pewnie nie, ;-)))
                • justynazalewska Re: Mistrzostwa Polski 2007 2 runda 19.02.07, 12:39
                  hi hi :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka