Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BOSS w Gliwicach

01.02.07, 10:57
    No i doczekaliśmy się pierwszego Ice kinga w Gliwicach :) Super!!!! Teraz na
    MP będzie równy lód :) a to wszystko dzięki prezydentowi Gliwic, który
    wspiera curling w mieście. Dzięki wielkie także dla Pana Czapli bo w końcu on
    jest dyrektorem ośrodka i także przyczynił się do tego, że jest ta maszyna w
    Gliwicach. Ale się cieszę :))))

Pozdrawiam Justyna
    Obserwuj wątek
      • takeouter Re: BOSS w Gliwicach 01.02.07, 11:18
        tak jest! :) to jedyna dobra wiadomość w ostatnim czasie... wczoraj przez cały
        trening mogliśmy się wsłuchiwać w piękny głos Ice Kinga :P , który dobiegał z
        bocznego toru na którym to bym próbowany przez Piotra :)))
        Czekamy teraz na turniej Międzynarodowy :)
        • justynazalewska Re: BOSS w Gliwicach 01.02.07, 11:31
          Załuje że wczoraj nie mogłam być na treningu :( A tak swoja drogą zamawiane
          były 2 ice kingi jeden dla związku i 3 komplety kamieni. Może Szanowny Pan
          Janowski wytłumaczy dlaczego przetarg zosytał unieważniony i co będzie z ice
          kingiem i 3 kompletami kamieni?... Myślę, że każdy zawodnik chicałby wiedzieć
          ale jak nie od Pana to zapewne komisja rewizyjna się dowie. Sory ale już mnie
          to wszystko irytuje. To nie jest 5 zł i taki sprzęt w Polsce jest potrzebny i
          mam nadzieję że tej sznasy nie straciliśmy.

Pozdrawiam Justyna
          • skip_yeti Re: BOSS w Gliwicach 01.02.07, 20:16
            czesc, Justyna, zajrzyj na swoją skrzynkę na gazeta.pl , znajdziesz tam liscik
            • krzychbe Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 08:22
              Justyna zapytała publicznie o sprawę związaną z działalnością publiczną i
              interesującą wielu curlerów. Dlaczego ktoś, kto coś wie, odpowiada na prywatną
              skrzynkę pytającej, a nie publicznie w miejscu zadania pytania? Czyżby
              odpowiedź mogła postawić kogoś w niekorzystnym świetle? A może w tym liście nie
              było odpowiedzi, tylko coś w stylu "zamknij się"? K.
              • barbarakarwat Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 09:01
                sama się nad tym o 7.30 zastanawiałam z tego co widzę nie tylko ja.
                • barbarakarwat Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 10:09
                  barbarakarwat napisała:

> sama się nad tym o 7.30 zastanawiałam z tego co widzę nie tylko ja.

Już nie muszę się nad tym zastanawiać.
          • takeouter Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 10:43
            Mam to samo zdanie co Krzysiu!!! Zresztą i tak się dowiem....
            Tak apropo to chciałbym sie dowiedzieć gdzie odbędą się półfinały MP!!! czy już
            o to pytałem ?????? !!!
          • kjuber Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 11:33
            Odpowiedż, dlaczego przetarg został unieważniony jest na stronoe PZC, w
            zakładce-przetargi. Moim zdaniem nikt nie musi nic nikomu tłumaczyć, wystarczy
            tylko dobrze poszukać.
            Małgorzata Janowska.
            • justynazalewska Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 12:37
              Dziękuje ci Małgorzato za wieści :) Dzięki Tobie poznałam przyczynę
              unieważnienia tego przetargu jednak to mnie nie satysfakcjonuje bo uważam że
              tymbardziej jakieś małe wyjaśnienie powinno być. Nie będę pisać co oznaczają te
              paragrafy jak ktoś jest ciekawy sam znajdzie.
              Przykro mi Panie Skip yeti że tak odebrałeś mojego posta, nie zamierzałam
              Ciebie urazić w żaden sposób. Bo jestes takim samym zawodnikiem jak ja. Tak się
              złożyło że osoba publiczna jest ci bliska. Mało sprecyzowałam zdanie.

POZDRAWIAM SERDECZNIE JUSTYNA :)
              • justynazalewska Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 12:40
                w sumie to nie małe wyjaśnienia tylko duże :)

Pozdrawiam
            • tish_jedyna Re: BOSS w Gliwicach 02.02.07, 12:52
              Poszukałam i czegoś tu nie rozumiem. W ogłoszeniu o przetargu była zaznaczona
              suma, jaką PZC może przeznaczyć na zakup kamieni. Przetarg został
              rozstrzygnięty na korzyść firmy Ice Factory, a 2 tygodnie później unieważniony
              m.in. dlatego, że "cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą
              zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia". :/
              Czy nie można było od razu odrzucić także i tej oferty, skoro nie spełniała
              wszystkich warunków?
              • lpiworowicz Re: BOSS w Gliwicach 03.02.07, 01:24

Brawo Tish! Jedna zagadka kryminalna w PZC rozwiązana.

Powoływanie się na art. 93, ust. 1, pkt 4, który brzmi:
                " Art. 93.
                1. Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli:
                (...)
                4) cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą zamawiający może
                przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia",
                jest oczywistym kłamstwem. Nikt o zdrowych zmysłach nie przypuszcza przecież, że
                szef Komisji Przetargowej - Pan Jerzy Skucha - w dniu otwarcia ofert nie
                potrafił porównać kwoty, którą ma do wydania PZC, z najniższą ofertą, która
                wpłynęła do Związku i tym samym pomylić się w wydaniu decyzji o rozstrzygnięciu
                przetargu!

• bartoszsit Re: BOSS w Gliwicach 03.02.07, 09:02
                  cóż myślę że pytań jest wiecej... a jak rozwiązać zagadkę, iż - za stroną PZC -
                  w dniu 22.12.2006 unieważniono przetrag a w dniu 28.12.2006 (6 dni później - co
                  prawda była w między casie wizyta Mikołaja..))) na zebraniu Zarządu
                  (patrz "Protokół" - niewiele mówiący, gdyż jest brakuje załączników, np. co do
                  sprawozdania finansowego z budżetu 2006, a napewno jest skoro przedstawiono
                  jego podsumowanie - uwaga własna): "PZC otrzymał także pieniądze na zakup
                  sprzętu z rezerwy budżetowej, które zostały wykorzystane na zakup trzech
                  kompletów wysokiej klasy kamieni do curlingu oraz maszyny do przygotowywania
                  lodu typu „Ice King”" więc skoro juz one są (nie mam pojęcia w jaki sposób je
                  nabyto) i podjęto decyzję: "Przeprowadzona została dyskusja na temat możliwie
                  najlepszego wykorzystania nowo zakupionych przez Związek kamieni. Postanowiono,
                  że będą one na stanie PZC, z przeznaczeniem do wykorzystania w imprezach
                  mistrzowskich." to czy tymi kamieniami gralismy w Sanoku (przypomnę: wysokiej
                  klasy kamienie), bo skądinąd wiadomo, że część tych kamieni "sanockich"
                  wylądowała w Toruniu, a kolejny komplet juz na eliminacjach mozna było zakupic
                  na miejscu...hmhm... fajnie że są jakiekolwiek nowe komplety kamieni w tym
                  kraju nad Wisłą, a pytania wciąż pozostaja otwarte bez odpowiedzi.. szkoda, zę
                  to wszystko znów musi byc takie nie jasne...

• bartoszsit Apel personalny 03.02.07, 09:24
                  Moi drodzy... mam przy tym apel do piszących na formu... Nie oskarżajmy nikogo
                  personalnie, gdyż uważam , że nie jest to miejsce na upublicznianie nazwisk, a
                  forum nie powinno być miejscem wzajemnych imiennych oskarżeń (tym bardziej
                  często rzucanymi pod nickami, chwała tym którzy się podpisują nazwiskami i są w
                  pełni rozpoznawalni)... posiadamy organy, które powinny kontrolować pewne
                  rzeczy, i wierzę w to (podobnie jak Justyna), że wykonają to rzetelnie (mam
                  pełne zaufanie do Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej i niektórych członków tej
                  Komisji - piszę tylko niektórych, gdyż niektorych z nich po prostu wogóle
                  nieznam)... potem kluby ocenią pracę zarządu i mogą -poszczególnych osób w
                  zarządzie...
                  jeżeli będziemy pisać o tym co nas boli, my wiemy często o kogo chodzi osobowo
                  czy jakie sytuacje nas nurtują... ale pomijajmy w tym miejscu nazwiska, gdyż
                  po nikim nie mozna sobie jeździc, jeżeli nie mamy zdania drugiej strony...

jest wiele pytań, i sytaucji, które jak wiecie mi również bardzo się nie
                  podobają, jednakże łatwo rzucać pytania, szczególnie tam gdzie osoby nie muszą
                  i nie mają obowiązku na nie odpowidać, a może wogóle tutaj nie zaglądają...

Curling to gra która wymaga od nas okazywania szacunku... Skoro brakujue go nam
                  z drugiej strony, to sami go okażmy innym... bądźmy przykładem, bądźmy
                  curlerami..)))

Pozdrawiam,
                  Bartosz Sitkiewicz
                  • krzychbe Re: Apel personalny 03.02.07, 15:41
                    Z całym szacunkiem pozwolę sobie zgłosić zdanie odmienne. Użyto nazwiska
                    człowieka pełniącego funkcję publiczną. Gdy ktoś używa nazwiska pana Michała
                    Listkiewicza w związku z jego działalnością w PZPN nie popełnia nadużycia. Tu
                    mamy taką samą sytuację, tylko skala nieco inna.
                    Co do okazywania szacunku, zgadzam się, ale o ile łatwiej byłoby, gdyby Związek
                    też to czynił?
                    Co do oskarżeń, zgadzam się, żeby pochopnie ich nie rzucać. Ale odróżnijmy
                    pytania od oskarżeń.

K.
        • hopp-schwiiz Re: BOSS w Gliwicach 01.02.07, 18:45
          to jest historyczna chwila! jeszcze tylko przydalby sie nam Hans Wutrich i
          zmieciemy... przepraszam.... wyszczotkujemy caly swiat :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka