Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

USTAWIENIE DRUŻYNY...

13.08.03, 13:37
    napiszcie jakie ustawienie było dla was optymalne.
    Pytam z ciekawości o osoby rozmawiające na FORUM, a tego sprawdzić w Rankingu
    GENERALNYM nie moge.

u mnie był std 1/3/3/4 ale Nawotczyński i Nowak nie zagrali (ale plama,że
    niesprawdziłem) (60pkt)
    Obserwuj wątek
      • de.alba Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 14:30
        Ja postawiłem na ustawienie 1-3-4-3, ale też dałem dwie plamy (nie przyznam się
        jakie) i skończyło się tylko na 54 pkt-ach. Natomiast gra z dużą ilością
        napastników (typu 3-3-4) wcale nie wydaje mi się zbyt właściwa, przynajmniej na
        razie. Wśród najlepiej punktujących zawodników (pierwszych 25) najwięcej jest
        graczy pomocy (chyba 13), a napastników jest tylu co obrońców (bodajże po 5).
        Zresztą trzech najlepszych, póki co, prezesów grało całkiem tradycyjnie, czyli
        4-4-2 (można to sprawdzić w klasyfikacji generalnej klikając na nazwę drużyny,
        wtedy pojawia się jej skład).
        • predyktor Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 19:30
          Widze że tylko de.alba pochwalił sie rostawieniem.
          Rozumiem że reszta (np: ANTYKLONIARZY) nie pisze gdyż nie wiedzą o którym
          zespołem sie pochwalić (myślą który z pięciu opisać, czy kiepski wyniczek)
          • de.alba Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 19:57
            No cóż, większość prezesów niestety zajmuje się albo liczeniem drużyn innych,
            albo oczekiwaniem na cud, tzn. na sponsorów. A teraz pewnie martwią się, że nie
            otrzymają tyle pieniędzy, ile się spodziewali. A tak całkiem poważnie, to
            myślę, że mało kto zastanawia się nad problemem ustawienia. Kupują pewnie "po
            nazwiskach" i najchętniej graliby samymi napastnikami, gdyby to było możliwe.
            Mnie się jednak zdaje, że sukces leży w dobrych dwóch pozostałych formacjach, a
            nie w samym ataku.
            • predyktor Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 20:25
              Dokładnie tak samo myslę to czysta statystyka.
              Prawdopodobieństwo na gola maja większe jednak poprzez inne formacje
              prawdopodobieństwo jest mniejsze jenak nadrabia sie punktami.
              Nie wspominając o obronie tam mozna trzasnąć punktów choć to ryzykowne.
          • siedla Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 20:35
            wyczuwam sarkazm...
            • de.alba Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 21:27
              No to nie "wąchaj", siedla, ja tylko patrzę na to, o czym pisze większość.
      • siedla Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 20:33
        ja w tej edycji preferuje ustawienie 1-3-4-3... na razie sprawdzile sie calkiem
        niezle ;-)
        faktycznie pomocnicy punktuja lepiej niz napastnicy...
        moze kiedys ustawie swoich chlopakow 1-3-5-2?
        • predyktor Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 20:51
          A ja myślałem że masz ustawienie 1/4/3/3/ 58pkt tylko po co ci ten zbędny
          napastnik z Wisły
          • siedla Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 20:57
            aaaa racja, przeoczenie... podalem ci ustawienie, jakim teraz bede gral...
            sorki...
          • siedla Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 20:58
            a napastnika sprzedalem - ty tez zrobiles bledy... prawda?? w sumie u mnie tez
            2 nie gralo...
            • predyktor Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 21:03
              nie chciałem Ci wytykać błędów tylko pochwalić się że Ciebie znalazłem wśród
              wszystkich,
              jestem ciekaw czy ty wiesz która to moja drużyna?
              • siedla Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 21:49
                czlowieku - jesli masz cos do mnie, to pisz na maila i nie zasmiecaj forum...
                jesli nie podoba ci sie ten epizod, ktory zapoczatkowalem - to mam prosbe - nie
                komentuj...
                czego innego mial dotyczyc ten watek... nieprawdaz??
                oki?
        • predyktor Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 21:09
          A ja ustawię w drugiej kolejce 1/4/2/4 a wolałbym 1/5/3/2 tylko za drogo
          wyniosły by transfery
          • de.alba Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 21:31
            A ja mam pewien problem przed drugą kolejką, bo chyba najmocniejszą mam w tej
            chwili obronę, ale grać 5-3-2 nie bardzo chcę, bo to rzeczywiście zmniejsza
            prawdopodobieństwo punktów za bramki, a muszę trochę nadrobić po błędach z
            pierwszych spotkań.
            • francuz_el Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 23:30
              Ja tam preferuje 3-4-3. W tym sezonie chyba najlepsze, bo napastnicy jacys tacy
              nieskuteczni sie porobili (oj ta Wisla, tylko Szymkowiak jej zostal). U mnie
              wlasnie najwiecej kasy poszlo na pomoc, w obronie tylko porzadni, punktujacy z
              asyst i stalych fragmentow gry (szkoda,ze Sobolewskiego "przekwalifikowali" na
              pomocnika ;P) Napastnicy, to z tego co juz zostalo (poza Kryszalowiczem), w
              koncu druzyne buduje sie od obrony ;)
              • francuz_el Re: USTAWIENIE DRUŻYNY... 13.08.03, 23:33
                A zreszta ceny tych "uznanych" napastnikow leca na leb na szyje (chocby taki
                Saganowski), wiec slaba lokata kapitalu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka