Gość: ed94 IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 09:30 I tak przechodzimy do histori - jako pierwsza reprezentacja dotarliśmy do półfinału z początkowym dorobkiem 0 pkt w drugiej fazie. Można być dumnym z Naszych :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zawiedli Zawiedliscie! Niemcy zdobyli złoto 2 lata temu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 10:31 A wy? Najwyzej brąz /ktoś w to wierzy?/ Liczą sie wyniki w zawodach , a nie jakieś efekciaskie rzuty w ostatniej sekundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
reyamtet Re: nie pisz bzdur! 31.01.09, 10:43 dla Polaka zawsze szklanka jest w polowie pusta... ja jestem dumna z naszej reprezentacji, doszli do polfinalow i jestem pewna, ze dali z siebie wszystko, co mogli w tamtym momencie. BRAWO chlopaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis ^^^^^^^^^^Limit szczęścia wykorzystany IP: *.cnow.pl 31.01.09, 10:58 Fortuna maksymalnie towarzyszyła naszym piłkarzom. $ miejsce to i tak dużo na ich możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cox Re: Zawiedliscie! Niemcy zdobyli złoto 2 lata tem IP: 86.56.57.* 31.01.09, 11:51 a to ciekawe... niemcy nie dotarli nawet do polfinalu i tak naprawde to wy daliscie dupy... a co do przeszlosci to w 1959... i co z tego ze zdobyli zloto 2 lata temu, teraz sa gorsi od Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se tłumacz lepsi? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 13:11 2 ostatnie mecze PL-DE wygrały Niemcy Polska wygrała z Dania i Norwegią które miały słabszy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wislander A Superpuchar Europy?? My wygralismy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:02 i to znów na terenie rywala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cox Re: Lepsi! Wyniki mowia za siebie. IP: 86.56.57.* 31.01.09, 14:43 szczescie sprzyja lepszym jak to zwykli mowic niemcy... a z chorwacja my mielismy slabszy dzien a co do ostatnich 2 razow... eliminacje nie moga byc wskaznikiem bo w nich niemcy nie mogli pokonac rosji... z ktora Polska wygrala, przedostatni raz zapewne chodzi o final u siebie przed swoja publicznoscia... no tak bez komentarza. Ale przypomne eliminacje grupowe przed 2 laty... w grupie niemcy przegrali z Polska... Tak, niemcy sa obecnie zdecydowanie slabsi... roznica polega na tym ze nasze gazety nie beda trabily na caly swiat ze sedziowie wypaczyli wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuba Niestety to byla kleska! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.09, 12:21 Choc mocno kibicowalem polskiej druzynie, to jednak wczorajsza porazka byla kleska. Chorwaci zmietli naszych z nog. Miejscami mieli 9 punktowa przewage. To jest roznica dwoch klas. NIESTETY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Niestety to byla kleska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 12:40 To chyba ogladalismy inny mecz,bo w pierwszej połowie widzialam wyraźnie jak moc naszych rosnie ,a Chorwatów spada. To co zaczęlo sie dziac w drugiej ,te ciagle przerywanie gry przez podloge ,no i delikatne ,ale sędziowanie na korzyść gospodarzy rozbiło naszych chłopaków.Gdyby nie to ,mecz wyglądalby inaczej ,choc nie wiem czy dalbysmy rade wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Polacy grali chyba całą 2 poł. w przewadze!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 13:04 i mimo to Chorwaci zdobywali bramki :)) sędziowie byli ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe niestrzelanych karnych nie liczę IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 13:05 a byłoby co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Polacy grali chyba całą 2 poł. w przewadze!!! IP: *.chello.pl 31.01.09, 13:54 Sędziowie stanowczo nie byli ok ;) Ale nie ma co zrzucać winy na podłogę, wilgotne powietrze czy kameruńskie komary. Przegraliśmy i tyle, 2 połowa to po prostu wirtuozeria Chorwatów, zmietli nas. Dla mnie najważniejsze jest to, że chłopaki przyjęli to z honorem. Oni są świadomi tego co zawalili, i to się naprawdę liczy. Nie obwiniają za przegrany mecz spadających spodenek :) ani rozwalającej się podłogi. Choć ta podłoga to po prostu żenua ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf z kartoflowa Re: Polacy grali chyba całą 2 poł. w przewadze!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 14:00 spoko, dla polskich faszystów sędziowie nie są ok ze względu na narodowość oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Polacy grali chyba całą 2 poł. w przewadze!!! IP: *.chello.pl 31.01.09, 14:05 Nie wiem jak Ty, ale ja oceniałam sędziowanie a nie narodowość. A faszystką nie jestem z całą pewnością :) Zresztą ok, moja ocena sędziowania to nie jest żadna specowska opinia, tylko subiektywny, nacechowany emocjami wyrzut żalu ;) Ale było kilka takich decyzji, które były co najmniej dziwne... I tego zdania nie zmienię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzdr Re: Polacy grali chyba całą 2 poł. w przewadze!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 14:08 za to obiektywne są statystyki, oraz opinie np. dziennikarzy spoza Polski/Niemiec, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Polacy grali chyba całą 2 poł. w przewadze!!! IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 31.01.09, 15:17 Tak tylko dziwne że jak był remis w I połowie, to od razu na początku drugiej naszego posadzili? Potem gdy już było po meczu to rzeczywiście dawali kary Chorwatom. Trzeba być ślepym żeby nie widzieć iż Polska tego meczu nie mogła wygrać z kliku powodów i twierdzić że sędziowie byli dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Niestety to byla kleska! 31.01.09, 13:20 > To co zaczęlo sie dziac w drugiej ,te ciagle przerywanie gry przez > podloge ,no i delikatne ,ale sędziowanie na korzyść gospodarzy > rozbiło naszych chłopaków. No już bez jaj. Byliśmy gorsi w drugiej połowie i tyle - nie ma o czym gadać. Tłumaczenie tego problemami z podłogą jest żałosne. A sędziowie jakoś nie widziałem żeby nas specjalnie krzywdzili. A nawet jeśli delikatnie faworyzowali Chorwatów to umówmy się - w piłce ręcznej na każdej imprezie gospodarze mają łatwiej. Więc jak mamy się tym tłumaczyć to może w ogóle nie wysyłajmy reprezentacji za granicę tylko poczekajmy aż mistrzostwa będą u nas? Uważam że półfinał jest dużym sukcesem naszych piłkarzy i należy się cieszyć z miejsca w 4ce a nie wymyślać durne wymówki (na szczęście piłkarze tego nie robią, tylko niektórzy kibice). Chorwacja była po prostu wczoraj o klasę lepsza i te kilka naszych dobrych minut pod koniec pierwszej połowy tego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Niestety to byla kleska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 13:45 Bylismy gorsi ,nie przeczę ,ale nie mam tez watpliwości ,że przerywanie meczu przy tym ogłuszającym huku kibicow przeciwnika ,wybijanie z rytmu gry na naszych wpływało znacznie gorzej ,niz na Chorwatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek skruszony przynajmniej nożami nie rzucają w zawodników IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 14:03 jak w krakowie, narzekasz na doping? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufo Re: Zawiedliscie! Niemcy zdobyli złoto 2 lata tem IP: *.chello.pl 31.01.09, 16:11 Co za głupie porównanie! Niemcy zdobyli złoto 2 lata temu, a w tym roku co? Nie ma ich w półfinałach! Totalna klapa! To oni zawiedli, a nie Polacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.globalconnect.pl 31.01.09, 11:21 ponieslicie kleske, gdyby ta porazka byla po walce a nie slabej grze to zasluzylibyscie sobie na szacunek, a tak, jestescie leszczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.superkabel.de 31.01.09, 11:22 jestescie ? A ty co - Mozambijczyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.globalconnect.pl 31.01.09, 13:00 a Ty co, szwab z de ? ssij germanski helm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 11:32 co ty wiesz o piłce ręcznej.. jak ogladasz sport w tv jak raz na 2 lata puszczą kilka meczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Do przerwy 0:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 11:37 Później było gorzej.Sam Lijewski meczu nie wygra.Szkoda straconej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.wsiz.rzeszow.pl 31.01.09, 12:09 dla takich "kibiców" jak Ty każda porażka jest "bez walki"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.icpnet.pl 31.01.09, 11:43 Siatkarze z Brazylią,ręczni z Chorwacja i Niemcami 2 lata temu - wszystko w dupę.Takie Polskie NIECHCIEJSTWO!!! Brak woli walki jak widzimy lepszego przeciwnika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.superkabel.de 31.01.09, 12:21 wez dupe w troki i do roboty . Pochwal sie swoimi osiagnieciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 12:52 No własnie popieram propozycję markusa i zachęcam ,aby kazdy kto uważa ,że czwarte miejsce na swiecie (o ile sie nie uda ) jest porazką ,pochwalił sie jakie on ,lub jego firma zajmuje miejsce w rankingu swiatowym w swojej dyscyplinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.chello.pl 31.01.09, 13:58 Gość portalu: j napisał(a): > Siatkarze z Brazylią,ręczni z Chorwacja i Niemcami 2 lata temu - > wszystko w dupę.Takie Polskie NIECHCIEJSTWO!!! Brak woli walki jak > widzimy lepszego przeciwnika!!! Jeżeli polscy reprezentanci mają na co dzień do czynienia z takimi tekstami, to ja się nie dziwię, że potem nie mają wiary w siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brava Re: Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:30 zwroc uwage: porazka siatkarzy z brazylia w FINALE, porazka szczypiornistow z niemcami w FINALE i porazka z chorwacja w POLFINALE. moze ja sie nie znam, ale jest mnostwo reprezentacji ktore chcialyby miec same taki porazki.. w koncu sie uda, brawo chlopaki! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagość Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 11:58 hmmmm Do gOśCIA: może i jesteśmy "leszczami" ale za to dumnymi.... dali z siebie wszystko... tak to jest ze nie zawsze coś sie udaje. A ty zamiast krytykować... to byś się zastanowił nad tym co tutaj wypisujesz...bo to po prostu "żal dupę ściska!!" Polak zasrany się znalazł!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popek Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.sds.uw.edu.pl 31.01.09, 11:59 zgadzam się z tkaczykiem. mistrzostwa to jest sukces. bo najeżdżać każdy potrafi, w I fazie grupowej malkontenci mieli ubaw no nie bo dostaliśmy od macedonii i niemiec. w II było już trudniej narzekać po wygraniu wszystkich meczy :)ale pewnie połowa z tych co dają krytyczne komentarze teraz , po norwegii krzyczała z podniety o królu siódmiaku i reszcie. moglibyście trzymac sie swoich poglądów a nie zmieniać je co chwile. o kant dupy takie wypowiedzi (za przeproszeniem) po olimpiadzie i ME było ciężko w naszym zespole ale potrafili się zebrac i zagrac kilka swietnych meczy. za to im dziekuję. i wierze w brąz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahlas Ktoś, kto powie, że ponieśliśmy klęskę IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.09, 12:19 na tych mistrzostwach, będzie głupcem. Zgadzam się, niestety u nas głupców nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proud :)) Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.klc.vectranet.pl 31.01.09, 12:39 Niektórzy tutaj chyba pierwszy mecz jaki oglądali, był to właśnie ten z Chorwacją. 4 miejsce Polaków będzie nawet sukcesem! Brązowy medal - będzie to coś wspaniałego! Do II fazy wchodziliśmy z czystym kontem. A awansowaliśmy! Eh. Polakom nigdy się nie dogodzi. Nie wiem może dla niektórych są to pierwsze Mistrzostwa i w ogóle pierwszy ważny turniej jaki oglądają.. Cóż. Wierni kibice są z Was dumni Panowie :)) A Ty Grzesiu zastanów się czy jednak nie warto by było wrócić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allkka Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.adsl.alicedsl.de 31.01.09, 12:45 Czy wiecie, dlaczego Wenta byl w czasie wczorajszego meczu taki bierny? Nie kierowal gra, nie bral czasu. Ja nie umiem sobie tego wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaromir Wielki Szacun Chłopaki! IP: *.aster.pl 31.01.09, 12:56 Jesteście super i tyle! A z Chorwacją jeszcze wygracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabas Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.mtm-info.pl 31.01.09, 12:57 sam jest glupcem, poniesli kleske, zero ambicji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroate Kibicujemy Chorwacji! To niemiecka kraina. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.09, 13:16 wszyscy szprechen dojcz w Kroatien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.09, 13:34 Piłkarze ręczni to najlepsza polska drużyna od 3 lat. Mocno rozreklamowani siatkarze mogą za nimi buty nosić. Do tego mają najbardziej charyzmatycznego trenera od czasów Niemczyka w żeńskiej siatkówce. Wenta przejdzie do historii i dołączy do Kazimierza Górskiego, Huberta Wagnera, Feliksa Stamma, Andrzeja Zawady, itd. To jeden z tych ludzi, którzy pokazują, że Polak potrafi, że nie zawsze "zagraniczne" znaczy lepsze. Ale mam nadzieję zanim to nastąpi, jego drużyna przyniesie nam jeszcze wiele radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małysz ponieśliście klęśkę! IP: *.chello.pl 31.01.09, 13:34 g..prawda kochanieńki!nie macie jaj do wygrywania tak samo jak piłkarze i siatkarze. farciarsko wyszliście ze słabej grupy i z samouwielbienia nie chciało wam się nawet walczyć z chorwacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: ponieśliście klęśkę! IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 31.01.09, 15:22 Raczej farciarsko Niemcy nie wyszli, a mieli 4 pkt..haha. Zdecydowanie Niemcy dali dupę,a Polska dokonała wielkiej rzeczy awansując do półfinału z takim bilansem po 1 fazie. I nie ma czegoś takiego jak fart, tylko trzeba potrafić wygrywać takie przegrane mecze jak z Norwegią. Polska nie raz już wygrała taki mecz. Przypominam sobie podobne mecze ze Szwecją chociażby, gdzie wygrali w końcówce. Więc to nie jest żaden fart głupku, tylko umiejętność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ponieśliście klęśkę! IP: *.klc.vectranet.pl 31.01.09, 16:02 haha xD Chyba kpisz człowieku? xD Norwegia, Dania, Serbia, Niemcy.. na takie potęgi piłki ręcznej się natknęliśmy! I doszliśmy do półfinału! Kochanieńki haha xDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Handball Grzegorz Tkaczyk: Weźmiemy brąz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 13:45 Miejmy nadzieje, że tak właśnie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Tkaczyk milcz dezerterze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 13:49 Madrala z fotela się znalazła. Jesli jutro chlopcy dostana bęcki ( a tak bedzie ) od Danii to będziecie mieli taki oto bilans : - zwycięstwo ze slabiutką Rosją, - porażka z Lazarowem który rzucal jak chciał, - wysoka porażka z Niemcami, - wygrane z Danią i Serbią ( jedyne dobre mecze ), - cud z dużo lepszą Norwegią, - gładka przegrana z Chorwacją, - gładka przegrana z Danią Bilans wychodzi cienki. To jakies kuriozum, że drużyna ktora przegrała na turnieju gładko cztery mecze zajęła 4 miejsce. Traktowanie tego turnieju jako sukcesu to jakiś żart chyba. Ale Pan już w kapciach jesteś kibic więc przykryj się kołderką i włącz serial na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Tkaczyk milcz dezerterze IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 31.01.09, 15:18 Klęska to też nie jest. Klęskę ponieśli Niemcy, bo dali ciała na maksa. Mieli 4 pkt, i z grupy nie wyszli..haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Tkaczyk milcz dezerterze IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 31.01.09, 15:23 Nie przeczytałem jeszcze tytuły twoich wypocin. Więc milcz, bo ty gów...dla Polski zrobiłeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd No tak lepiej stawiac na Jaszke znaFco IP: *.centertel.pl 31.01.09, 16:28 ms Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex ja jestem dumny z naszych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.09, 15:52 sport to sport, można wygrać można przegrać. nasi i tak dali czadu w drugiej rundzie a teraz nistety przegrali z lepszymi - zaden wstyd.. teraz 3mam kciuki za braz. ex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: ja jestem dumny z naszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 18:42 `michu kto ty jesteś i po co tu cokolwiek piszesz?.Ty jesteś polakiem?!?!Polacy rozegrali świetny turniej .Nieważne ile wygrali i z kim.Taki był regulamin tych MŚ(beznadziejny) .Polacy dokonali cudu awansując do strefy medalowej za to nale...ży im się wielki szacunek.Brawo,brawo,brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: ja jestem dumny z naszych IP: 212.106.24.* 31.01.09, 19:13 i tak powinno być Odpowiedz Link Zgłoś