Dodaj do ulubionych

Administracja

20.08.06, 13:51
Kto sie dostal? :)
Kto juz tutaj studiuje? :)
Obserwuj wątek
    • mika9944 Re: Administracja 20.08.06, 13:54
      Hej! Ja ide na administracje i myślę że będzie super!!!
      • breydakus Re: Administracja 20.08.06, 16:27
        Tesz sie dostałem na administrację i również uważam że bedzie extra :D, pozdro
        dla wszystkich z pierwszego roku,tejk ker of jorselws ;)
    • itissunny Re: Administracja 20.08.06, 18:30
      Ja tez mam nadzieje ze bedzie super ;) tylko ciekawe na ile grup nas podziela :)
      • sc0tty Re: Administracja 20.08.06, 21:49
        Rowniez student administracji, od razu mowie, ze na prawo nie skladalem :P A to, ze bedzie super, to oczywiste, nie ma innej opcji :P Program wydaje sie ciekawy, moze mniej na I roku, ale pozniej juz jest lepiej.
        • breydakus Re: Administracja 21.08.06, 09:33
          No grop to pewnie bedzie z 10, alfabetycznie oczywiscie podzielone beda :), na
          jakie litery macie nazwiska??:D ja mam na K ;)
          • mika9944 Re: Administracja 21.08.06, 14:22
            ja mam na T...więc pewnie będę gdzies na końcu
            • sc0tty Re: Administracja 21.08.06, 15:24
              Ja na S.
          • tomkow2 Re: Administracja 21.08.06, 16:31
            Hej to tak jak ja.Też dostałem się na administracje i mam nazwisko na K.więc
            będziemy w jednej grupie:-)
    • sc0tty Dlaczego akurat wybraliscie administracje. 21.08.06, 15:25
      Jakie wedlug Was po perspektywy zawodowe po tym kierunku. Jak myslicie, jak bedzie z praca po administracji?
      • mika9944 Re: Dlaczego akurat wybraliscie administracje. 21.08.06, 15:54
        ja mam nadzieje że będzie ok. na początku wolałam prawo ale teraz myślę że
        administracja jest super i pracę da się znaleźć nie tylko w biurach ale także
        innych instytucjach.
    • breydakus Re: Administracja 21.08.06, 16:52
      eeej nasza pani z dziekanatu to bess kitu jest "niegrzeczna"? tak to można ując,
      delikatnie! :P
      • sc0tty Re: Administracja 21.08.06, 19:41
        A dlaczego tak wnioskujesz?
    • itissunny Re: Administracja 21.08.06, 20:34
      Ja mam nazwisko na literke C ;P ale zawsze mozna sie przepisac do innej grupy :D

Wydaje mi sie, ze po administracji jest sporo pracy :) a najlepiej wejsc na
      jakas stronke z ofertami i tam poszukac ;D

Zamierzacie robic jeszcze jakis drugi kierunek do administracji? Bo ja wlasnie
      sie zastanawiam czy nie zaczac czegos za rok ;) Mysle nad prawem, ekonomia,
      stosunkami miedzynarodowymi lub anglistyka :)

Bedziecie mieszkac na stancji czy w akademiku? :P i czy ktos z was zapisuje sie
      na te dodatkowe zajecia z angielskiego, ktore beda przygotowywac do certyfikatu
      z angielskiego? i czy warto :P
      • sc0tty Re: Administracja 21.08.06, 21:11
        Mysle, ze prawa nie ma sensu zaczynac skoro robisz administracje, jakby nie patrzyl, to sporo przedmiotow sie pokrywa. Ekonomia jest calkiem sensownym polaczeniem, sam nad tym myslalem. Nie wiem czy zaczne ekonomie jako drugi kierunek, myslalem raczej nad podyplomowymi na AE w Krakowie i pewnie jakas podyplomowke z rachunkowosci, czy tez finansow moze zrobie. Poki co wole zajac sie administracja i dostac stypendium naukowe. Ale nic nie wykluczam, bo zycie samo pisze scenariusz ;) A co do angielskiego, to nic nie biore dodatkowego, no chyba, ze bedzie to za darmo :P
        • itissunny Re: Administracja 21.08.06, 21:34
          O widze ze tez bedziesz sie starac o stypendium ;) ja tez ;P :D
          • sc0tty Re: Administracja 21.08.06, 21:57
            Przyda sie pare groszy :) Zawsze to odciazy sie rodzicow :D Ale jak bedzie to zobaczymy, to tylko hipoteza ;)
            • itissunny Re: Administracja 21.08.06, 22:08
              To trzeba bedzie na dobrych wykladowcow trafic ;) tylko najpierw trzeba sie
              doweidziec na jakich ;D dlatego jesli sa tutaj jakies osoby starsze to moze
              podzielilyby sie informacja na ten temat :)
              • palulina18 Re: Administracja 22.08.06, 11:34
                witam studentów zadministracje wreszcze zebranych na kupe:):):):):)....chętnie
                udziele kilku informacji o administracji (o jak mi się ładmnie zrymowało:P:P)
                • breydakus Re: Administracja 22.08.06, 11:43
                  ja mam pytanie prosze pani :P :P.jak to jest z godzinami zajec?czy czesto sie
                  tak zdarza, ze zajecia odbywaja sie z duzymi przerwami i sie czeka dlugo? :/ i
                  czy zajecia sie odbywaja jeszcze dzies poza budynkami starym i nowym?dzikuje z
                  gory za odpowiedz dobry czlowieku ;)
                  • palulina18 Re: Administracja 22.08.06, 12:01
                    To ja zacznę od końca:P. Zajęcia odbywają się jeszcze na konstantynowie (wf),
                    na ul Spokojnej i na ul Staszica (tu zazwyczaj jakieś ćwiczenia czy lektoraty,
                    choć oczywiście szczęśliwcy będą mieli te zajęcia w kolegium albo starym
                    budynku).

A z okienkami to jest różnie. Jednego dnia będą zajęcia dla twojej grupy non
                    stop od 10 do 19, innego dnia jest tylko jedno okienko, a można mieć też dzień
                    wolny!! Wszystko zależy od planu dla twojej grupy. Oczywiście jak się ładnie
                    poprosi to się można przenieść i mieć całkiem zgrabny plan.

Zobacz sobie plan zajęc na stronie kulu, co prawda jest na poprzedni rok, ale
                    można załapć jako taką orientacje w temacie:P:P

p.s.Tylko nie "prosze pani" bo aż taka stara nie jestem:P:P:P
                    • breydakus Re: Administracja 22.08.06, 12:17
                      dziekuje za przydatne informacje, "miła koleżanko" :) :)
                      • palulina18 Re: Administracja 22.08.06, 12:30
                        proszę bardzo, miły kolego (od razu się młodziej poczułam:P:P:P:P:P)
                      • kriejtiw Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 16:33
                        proporcje między studentami a studentkami na administracji ? Pół na poł?
                        • palulina18 Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 16:37
                          na 24 osoby w mojej grupie 7 to studenci, proporcje na roku są mniej więcej
                          3:1. Brakuje tych studentów przystojnych, ach brakuje:):):):)
                          • sc0tty Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 16:45
                            Ale tylko przystojnych brakuje :P? To troche duzo plci pieknaj, tzn. mnie to akurat nie przeszkadza ;)

Jaka mialas srednia po I roku, jesli to nie tajemnica.
                            • palulina18 Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 16:47
                              Ja wolę chłopców więc mi troszkę przeszkadza. Nawet nie ma na czym oka zawieśić
                              jak jest wykład nudny, same panienki wokoło:):):):):)

Moja średnia tajemnicą państwową nie jest. Pochwalę się. 4.840. :):):):):)
                              • itissunny Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 17:45
                                Palulina18 a jak z chlopakami na innych kierunkach? :P chociaz mam nadzieje ze
                                w tym roku proporcje beda odwrotne (wiecej panow mniej pan :P )

No i jacy sa wykladowcy :) ktorych lepiej unikac ? :P

I czy znasz jakas osobe od ktorej moglabym odkupic ksiazki, notatki, itp itd ;)
                                • palulina18 Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 18:10
                                  Oj aż tak źle nie jest. Po korytarzach kręci się naprawde sporo fajnych ludzi.
                                  Na swoim roku pewnie też kogoś znajdziecie.

Wykładowcy- ze wszystkimi da się żyć. Każdy na swoje dziwactwa i upodobania.
                                  Na pewno polubicie Jonnego -"prosze państwa", prof od czumologii i innych.

Najwięcej styczności będziecie mieli z prowadzącymi ćwiczenia. Z tego co mi się
                                  obiło o oczy w czerwcu w gablotce to to że będziecie mieli ćw z historii
                                  administracji z mgr Kwietniem. Specyficzny, ale ogólnie fajny. dr Wytrążek
                                  prowadzi infe i podstawy teorii organizacji i zarządzania- bardzo przyjemny.
                                  Mgr Kisała- spoko babka.

Problemik może być w II semestrze z panią "warunki atmosferyczne" no ale kto
                                  powiedział, że życie musi być lekkie, łatwe i przyjemne.

Aha...profesora krukowskiego naprawdę nie przeba się bać...na egzaminie był
                                  bardzo miły. Dr Potrzeszcz też:):):):)

Wniosek: !!!!!!!!Na KULU nie trzeba nikogo unikać.!!!!!!!

Co do ostatniej kwestii to będzie wisiało naprawdę kupe ogłoszeń o sprzedarzy,
                                  ale trzeba się wstrzymać do października. W razie czego służe swoją pomocą, ale
                                  też dopiero w pażdzierniku jak wszyscy się zjadą. Moje gg 3392323
                                  • sc0tty Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 18:51
                                    Sredniej gratuluje. To pewnie na stypendium naukowe wystarczy. Regularnie sie uczylas, czy jedynie na kolokwia i w trakcie sesji? A co do chlopakow, wybrac jednego i Wam wystarczy, po co Wam wiecej :P
                                    • palulina18 Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 18:58
                                      Dzięki. Mam właśnie nadzieje zgarnąć trochę kasy:):). Uczyłam się tylko na
                                      kolokwia ( tak po 2 z każdych ćwiczeń były w pierwszym semestrze, w 2 to tylko
                                      łaciny się uczyłam:P:P) i na sesje. W zupełniści wystarczy.
                                      • sc0tty Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 22.08.06, 19:04
                                        A Ty bedziesz sprzedawac te ksiazki:D? Ja bylbym chetny jakby co;)
                                        • palulina18 Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 23.08.06, 14:06
                                          No niestety ja już mam kupca:P:P:P:P

Ale w październiku chętnie służe kontaktami
                                          • sc0tty Re: Pyt z innej beczki :) Jakie są ... 23.08.06, 16:09
                                            ok:)
    • mika9944 Re: Administracja 23.08.06, 17:44
      kurcze to Wy juz załatwiacie notatki?Nie za wcześnie ja tam narazie ciesze się
      z wakacji bo o zgrozo niedługo się kończą!!!!
    • itissunny Re: Administracja 23.08.06, 18:26
      E tam wakacje ;D 3 miesiace wystarczaja mi w zupelnosci ;) i tak powoli
      zaczynam sie nudzic, tym bardziej ze pogoda nie dopisuje ;D do tego ciekawosc
      poznania nowych ludzi i nabrania nowych doswiadczen na studiach bierze gore :D
      • mika9944 Re: Administracja 23.08.06, 20:32
        ja też cieszę sie że poznam nowych ludzi, zmienie towarzycho ale jak sobie
        pomysle o nauce to juz inna sprawa trzez te trzy miesiące zdąrzyłam przyzwyczić
        się do lenistwa
    • mika9944 Re: Administracja 23.08.06, 20:42
      itissunny napisałaś że jesteś z lubelskiego ja też a z której części dokładnie ?
      z mojej miejscowości to nikt znajomy nie wybiera sie na kul więc tak pytam z
      ciekawosci
      • itissunny Re: Administracja 23.08.06, 21:00
        Biala Podlaska a ty? :)
        • mika9944 Re: Administracja 23.08.06, 21:06
          z Frampola nie wiem czy obczajasz gdzie to jest ale koło biłgoraja a moja
          kumpela idzie do białej na turystykę
          • itissunny Re: Administracja 23.08.06, 21:09
            O to aj bede miala dwie dziewczyny na stancji z Bilgoraja :D ale ja jestem z
            innej strony z polnocy lublina ;D
            • mika9944 Re: Administracja 23.08.06, 21:11
              tak...z biłgoraja a nie wiesz jak się nazywają czy cuś?
              • itissunny Re: Administracja 23.08.06, 21:19
                Jedna Ewelina UMCS na fizyce z matematyka i bedzie teraz na 3 roku a druga nie
                pamietam imineia ;)
                • mika9944 Re: Administracja 23.08.06, 21:30
                  aaa.. to chyba nie znam myślałam że może tez jakies pierwszaki albo ktos znajomy
                  • itissunny Re: Administracja 23.08.06, 21:49
                    No niestety nie :) druga dziewczyna (nie znam imienia) ale tez jest o rok
                    starsza :)
                    • sasanka20 Re: Administracja 24.08.06, 16:57
                      Studiuję II rok administracji. Jak macie jakieś pytania albo chcielibyście
                      jakieś skrypty, książki itp. to piszcie śmiało na sasanka20@gazeta.pl
                      Pozdrowionka dla nowych administratorów!:P:D
                      • mika9944 Re: Administracja 24.08.06, 17:15
                        i co sasanko jesteś zadowolona z kierunku?bardzo dużo nauki jest i czy zostaje
                        jakis czas wolny poza kuciem?a tych natatek i materiałów to dużo, ja bym
                        chętnie skorzystała ale czy nie jest jeszcze za wcześnie?pozdrówka!!!
                        • palulina18 Re: Administracja 24.08.06, 18:21
                          sasanko20 a z której grupy jesteś??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka